Ahoj.
Mam externy HDD Toshiba PX139E s kapacitou 1 TB. Mal som na nom ulozenych asi 700 GB dat a sestra si tam chcela zalohovat jej harddisk z jej pc ale nastala tam nejaka chyba (zalohovanie nedokoncila) a teraz mi to po pripojeni k mojmu PC pise ze ten disk potrebuje naformatovat ale to nechcem spravit pretoze by som prisiel o data a to nechcem. Cez jeden program som sa pozrel a na HDD tie data este su ale nechce ma to pustit do neho pretoze to pise ze to vyzaduje formatovanie. Moja otazka znie, ci by sa to nejako dalo obist bez formatovania aby som mal pristup k mojim datam. Dakujem
Nedostupný externý HDD
Re: Nedostupný externý HDD
Vyskúšaj nabootovať z nejakej Live distribúcie Linuxu , či sa do neho nedostaneš. Napríklad Parted Magic
http://sourceforge.net/projects/partedm ... p/download
Rozbaľ to a ten .iso daj Vypáliť ako obraz na CD
Alebo skús použiť nejaký program na obnovu dát. Napríklad GetDataBack for NTFS.
Predpokladám , že je ten HDD naformátovaný ako NTFS.
http://sourceforge.net/projects/partedm ... p/download
Rozbaľ to a ten .iso daj Vypáliť ako obraz na CD
Alebo skús použiť nejaký program na obnovu dát. Napríklad GetDataBack for NTFS.
Predpokladám , že je ten HDD naformátovaný ako NTFS.
Mohol by som pouzit ten program na zalohu dat ale problem je v tom, ze tych 700 GB nemam kam obnovit. Uz nemam dostatok miesta na diskoch v PC.
Skusim to nabootovat s tym Parted Magic. Neskor poviem ako to dopadlo.
A dik za radu.
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2010, 9:59)
Skusim to nabootovat s tym Parted Magic. Neskor poviem ako to dopadlo.
A dik za radu.
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2010, 9:59)
Nie je to iba na Linux? Pretoze ja mam Win7 a nejde mi to.Vyskúšaj nabootovať z nejakej Live distribúcie Linuxu , či sa do neho nedostaneš. Napríklad Parted Magic.
Áno je to iba Linux , veď o to ide
Musíš mať v biose nastavené bootovanie z CD. Položka First Boot CD
Vložíš ten Linux do mechaniky a ak to máš správne v tom biose nastavené tak ti nabootuje rovno Linux , stlačíš ENTER a už nabieha. S windowsom to nemá nič spoločné
Klikneš na ikonu na ploche Mount Device a zobrazí ti všetky HDD aj USB kľúče , ktoré máš pripojené. Môžeš kopírovať z jedného na druhý.
Ale miesto si už musíš uvolniť sám , aby si mal kde kopírovať. Ponapaľovať alebo niečo také.
Musíš mať v biose nastavené bootovanie z CD. Položka First Boot CD
Vložíš ten Linux do mechaniky a ak to máš správne v tom biose nastavené tak ti nabootuje rovno Linux , stlačíš ENTER a už nabieha. S windowsom to nemá nič spoločné
Klikneš na ikonu na ploche Mount Device a zobrazí ti všetky HDD aj USB kľúče , ktoré máš pripojené. Môžeš kopírovať z jedného na druhý.
Ale miesto si už musíš uvolniť sám , aby si mal kde kopírovať. Ponapaľovať alebo niečo také.