medicina vs. pravo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: medicina vs. pravo

Príspevok od používateľa ColdRain »

peter: ked mas takuto vedomost tak podaj podnet na trestne stihanie, tak isto ako sa to spravilo v trencine...chodil si na bvsp ked to s takou istotou vyhlasujes? stavim sa ze na UK ;)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nie je 500 eur nejako málo? To by som tam zajtra asi skočil na nákup :D Nechýba ti tam nula alebo možno aj dve?

Také lacné to určite nebude...Bývalý spolužiak, čo tam možno aj išiel, spomínal, že semester tam stojí okolo 2000 eur, takže to nie je úplne najlacnejšie, ale zase "študenti" majú istotu, že skončia s titulom.
ColdRain
Addict
Addict

ani z daleka to nie je pravda BVSP ma z pomedzi pravnickych fakult v SR najvyssiu uroven a studenti urcite nie su "studenti", je to skola co ponuka naozaj najviac, nie ako UK v agonii zivoriace zo zaslej slavy alebo trnava kde ani nemaju katedru jazykov...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

BVSP ma najvyssiu uroven podla akeho hodnotenia ci kriteria? Poznam odtial ludi, studentov i vyucujucich a rozhodne ju najvyssie nedavaju. Trnava je poslednych par rokov najuznavanejsia pravnicka na Slovensku a tvrdi to vacsina ludi. Katedra jazykov vobec nie je to, co robi pravnicku fakultu kvalitnou, pricom predmetov v cudzom jazyku je na skole dostatok.

Ale to uz sme asi mimo temy, ktorej autor ktovie, ci sa sem dakedy aj mrkol mimo toho, ked ju zakladal :-D.
ColdRain
Addict
Addict

jednoznacne podla urovne vyucujucich aj podla moznosti uplatnenia absolventov, diplom z bvsp ma pomerne velku vahu, akurat na slovensku je zauzivane tvrdenie, ze sukromna skola je pre blbych, bvsp ale poskytuje najlepsich profesorov a nie len zo slovenska, trnava je v tesnom zavese, viac menej sa prvenstvo deli medzi nu a bvsp
Alex481991
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Alex481991 »

Vigor autor sa tu "mrkol" a len z úžasom sleduje ako sa tu rýchlo zmenila podstata založenia tejto témy... samozrejme nemám nič proti je to zaujímavá téma pretože sám poznám pár Mgr. právnikov ktorý na slovenské pomery zarábajú celkom slušne peniaze aj keď nechápem prečo si nespravia už JUDr. keďže v dnešnej dobe to už neje až tak zložité. A k bvsp tiež som patril medzi tých ktorý tvrdili že súkromne sú fakt pre blbcov ako spomenul ColdRain avšak po spoznaní pár ľudí a rozhovoroch s nimi som svoj názor radikálne zmenil
P.S: inak ďakujem všetkým ktorý sa svojim názorom zúčastnili na riešení mojej dilemy pravdepodobne sa rozhodnem predsa len pre právo aj keď mam ešte par mesiacov čas čiže môže sa toho ešte veľa zmeniť 8)
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja som na Trnavskej uni - fakulta prava. jednoznacne najlepsia a najtazsia fakulta na slovensku(tvrda viaceri vystudovani pravnici ze ina fakulta sa na PFTU nechyta). a BVSP fakt skola pre blbov, az na ar vynimiek. Titul z BVSP nema takmer ziadnu hodnotu, lebo sa da proste kupit. A na titul judr to fakt tam stoji len 500€ kedze znama v kancli si ho isla robit tam pretoze je to najlacnejsie na svk a aj najistejsie. Co sa tyka katedry jazykov ze ju trnava nema??? WTF? naco by bola ked si radsej zaplatim kurz cambridge s odbornou pravnickou anglictinou? berem ako jedine minus tu vybavenost ale nahradza ju kvalita pedagogov.
ColdRain
Addict
Addict

to si na tej bvsp asi este ani nebol, praveze titul z bvsp otvara minimalne tolko dveri ak nie viacej ako ten z trnavy, to ze sa plati za studium neznamena, ze sa plati automaticky za titul, to ze si niekto zaplati neznamena ze dostuduje...a co si myslis ze na bvsp sa neuci odborna pravnicka anglictina? to je fakt argument, ze si zaplatis a ked nato niekto nema? skonci v trnave, 5rokov studoval pravo, pride na pohovor do nejakej pravnickej firmy a sa ho spytaju nieco po anglicky a on pozera jak tela na nove vrata, lebo take vyrazi v zivote nepocul...kvalita pedagogov je jednoznacne vyssia na bvsp, kedze proste ma nato aby ich zaplatila, lebo proste preplati UK aj trnavu a poskytne porovnatelne ohodnotenie ako masarykova aj karlova univerzita, vieden alebo berlin, cize az na par vynimiek je tam pravnicka spicka z takmer celej europy, zatial co v trnave su sice mnohi kvalitni pedagogovia(klobuk dole pred profesorom Blahom, jednoznacnou spickou medzi romanologmi) ale vela ich proste aj preslo na bvsp co sa nahradilo mladymi neskusenymi doktorandmi
Peter_Retep
VIP
VIP

tu je asi zbytocne sa hadat lebo kazdy si bude obhajovat to svoje a nedospejeme k nejakemu konsenzu....a k tej anglictine, ja si platim studium anglictiny a je to ovela lepsie...myslim ze katedra jazykov nejaky extra vplyv nema na kvalitu fakulty. samozrejme je otazne kde sa chce clovek upltnit po skole....ked v statnej sprave anglictinu nepotrebuje a ani v mensich kancelariach...samozrejme ked chce ist do Ernst and Young tak to je ine :)
Alex481991
Medium Star
Medium Star

zdravím keďže nechcem teraz zbytočne vytvárať novu temu a moja otázka nepriamo súvisi píšem tu. Po dlhom rozmýšľaní som sa presa len rozhodol pre medicínu a našťastie som prijatý respektíve som splnil podmienky čo je vlastne dostatočný bodový zisk na teste na UK do Bratislavy :oops: . Avšak nedávno som sa rozprával so známym a vraj je problém získať internáty. Je to pravda?? Vďaka
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Podľa toho, odkiaľ si. Ak je to do 150 km, tak dostať intrák bude skôr zázrak :wink:
Peter_Retep
VIP
VIP

zda sa mi to scestne lebo kamarati ITckari dostali intrak tiez a to byvaju cca 100km od BA...mozno to je obmedzene podla fakult inak fakt neviem
Alex481991
Medium Star
Medium Star

no tak bývam oveľa ďalej ako 150 km v podstate na opačnej strane krajiny
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak v tom prípade by si nemal mať problém dostať ten intrák, pokiaľ si teda z východu.
pankreas
Amateur
Amateur

medicína

Príspevok od používateľa pankreas »

Je tu viac ľudí ktorí študujú medicínu?
Nevedel by niekto porovnať JLF UK v Martine a LF UK v Bratislave?
Počul som už mnoho no každý ďalší názor sa zíde :wink:
Ja maturujem už budúci rok a byť lekárom je môj sen od detstva. Už 2 roky som si istý že prihlášky si dám do MT a BA, pričom priorita je JLF UK v MT.
No je tu jeden "malý" problém...chodím na SOŠ bez chémie a biológie :mrgreen:
Všetko sa učím doma z vyradených gymnaziálnych kníh, niečo čerpám aj z netu a učivo prechádzam podľa podkladov. Ak všetko pôjde tak ako doteraz tak by som to mal s prehľadom stihnúť, neviem však ako to všetko vykryjem spoločne s maturitou :? ...keďže smer ktorý študujem teraz je pre mňa utrpenie.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stále sa dá prestúpiť napr. na gymnázium a aspoň posledný rok mať seminár z biológie a chémie, no nie?
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ahoj pankreas,

myslim si, ze mas na to aby si spravil prijimacky na medicinu, teda aspon tie blavacke sa urcite naucis :wink:
a okrem toho ak mas dostatok odhodlania na ucenie sa mimo skoly, teda popritom biologiu a chemiu, tak to zvladnes, ked sa budes pravidelne pripravovat az do maturit a po nich budes mat este cas sa cosi doucit na prijimacky. :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Súhlasím s bell. Pokiaľ máš aké také logické myslenie a učíš sa, tak máš šancu aj v Martine. :)
pankreas
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pankreas »

Pilifo: neviem či je možný prestup v poslednom ročníku, no keby aj bol, neviem či by som sa na to dal...rozmýšľal som o tom už v prvom no povedal som si že už to nejak doštudujem a ďalej si zvolím rozumne.

Ďakujem ľudia za podporu, fakt to poteší. Viac krát som už počul že sa to proste nedá (a to rovno od našej výchovnej poradkyne) alebo že proste nemám šancu dostať sa niekam kam sa hlási cca 2500 gymnazistov ktorí sa biolu a chémiu učili s profesormi celé 4 roky. Tak snáď ma odhodlanie neopustí a dobre sa to skončí :)

Chodí teda niekto z vás na medicínu? Ak áno tak kde a ako svoju školu hodnotíte?
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ale vychovna poradkyna nemusi mat vzdy pravdu, ak mas v sebe dostatocne usilie tak sa to da.
Boli a vzdy budu ludia, ktori sa dostanu na medicinu aj bez gymnazia, ale nie je ich vela ( co som videla statistiky z ceskych novin tak to bolo 3-1 zo 100)

biologia a chemia su iba dva predmety, ktore su na gympli, cize podla mna ak sa im budes poctivo venovat a rozlozis si to do jedneho roka, tak by si to mal stihat.

ja som sa rozhodla az posledny rok na strednej, ze pojdem na medicinu, tak som vedela, ze potrebujem pripravu a tak som chodila aj doucovanie a myslim, ze mi to pomohlo, mozno aj tebe by sa zislo. Ale doma som sa tiez sama pripravovala, bez toho to nejde.

Pozri sa na blavacke otazky, ake ti pripadaju? Ved podla toho sa mozes ako tak orientovat, co sa mas ucit, i ked Martin je predsa nieco ine, alebo si zozen aj z Ciech.

Studujem v Martine, ale v poslednom polroku som moju skolu tak moc nevnimala, lebo som bola na semester prec studovat a nastupujem tam teraz koncom augusta.
Ide o to, ze Martin je asi lepsia skola ako v BA, ale mam pocit, ze coraz viac su prisnejsi na studentov, je tam relativny pokoj na ucenie a ked mas okolo seba fajn ludi, tak sa dobre studuje.
A uciva je vela, ale to vies.
Je tam pekne prostedie, ale mne tak trochu vadi, ze pre mna je moc male a preto som to na ten semester vymenila za ruch velkomesta.

ak budes mat este nakej otazky ta sa spytaj :)
Napísať odpoveď