TSI motory

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
robert656
Medium Star
Medium Star

TSI motory

Príspevok od používateľa robert656 »

Caute, coskoro budeme kupovat nove auto presnejsie novu octaviu, a bolo rozhodnute 2,0 TDI, lenze uz skor som sa pozeral na motory TSI a zistil som, ze 1,4 TSI ma pomaly vyssi vykon ako 2,0 TDI. Zaujimalo co zac su tieto motory, a ci sa oplati viac ist do tej 1,4, pretoze to bude asi aj lacnejsie , no zda sa mi, ze tam je nejaky hacik, predsa nemoze byt 1,4 vykonejsia ako 2,0 liter, aj ked kto vie. Teda, co vlastne tie TSI su zac, a co sa viac oplati? diky
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: TSI motory

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

moze a vzdy bude, lebo benal moze pracovat s inymi tlakmi turba ako turbodiesel a pri rovnakom objeme motora vytazis z benzinu vzdy viac vykonu ako z nafty :-) ... co sa TSI tyka tak je to klasicky turbom plneny motor s priamym vstrekovanim - ziadna prevratna novinka sa nekona :-)

cenu a ine parametre si mozu dovolit s ohladom na vyrobu - ten motor je dimenzovany tak aby bol a isiel trebars 5 rokov ... inak je teda maly turbobenzin spravidla zabavny motor, ale bohvie ako bude odladeny s octaviou - predsalen je to velke a tazke auto :-) ...

co povedat k nejakej volbe - maly motor s velkym vykonom nieje dost dobre riesenie a ak s tym nejazdite primarne iba a len v meste, tak by som bral asi naftu, lebo je to vacsi motor :-) ... ak jazdite v meste nejak viac, tak benzin - sice tym ze ma to idiotske turbo, tak ma tie iste nevyhody ako TDi, ale aspon sa skor zohreje a bude menej trpiet.

navyse TSI myslim dostalo uz nove turba BorgWarner, co je niekdajsie KKK + Switzer, s vodou chladenymi gulickovymi loziskami s vlastnym mazanim - niesom si tym isty, mam len taky pocit - ale to je riesenie, ktore na jendej strane zarucuje dlhu trvanlivost stredovej casti turba (ktora je najnachylnejsou castou na bezne poskodenie nedostatocnym mazanim) a na druhej strane servisovatelnost iba vymennym sposobom (zatial :-D) ... ja by som teda urcite isiel do benzinu :-)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nemá ten motor len tak náhodou dvojité prepĺňanie? Turbo/kompresor? :) Mechanický kompresor tlačí vzduch od voľnobehu, potom sa pri určitých otáčkach zapne turbo a následne vo vyšších otáčkach šlape už iba slimák... 8)

Aj keď je pravda, že objem ničím nenahradíš, tento motorček to dokáže plne porušiť, silno by som nad ním uvažoval :twisted: Navyše spotrebu to má viac ako zaujímavú pri tých parametroch, takže by som asi išiel do toho, jedine že ročne nalietaš viac ako 30.000 km, to už sa oplatí nafta :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja mam pocit ze dvojito preplnany je iba v tej vyssej specifikacii napr. pre Fóbiu RS ... tento 90kW by mal mat iba turbo :-)
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

My čakáme až konečne príde naša mestská Fabia 1,2TSI ... vcelku sa na to autíčko teším :) Do mesta to stačí...
Ale do Octavie by som asi motor 1,4 nechcel... Predsa je to len väčšie auto...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

D4vid napísal:My čakáme až konečne príde naša mestská Fabia 1,2TSI ... vcelku sa na to autíčko teším :) Do mesta to stačí...
Ale do Octavie by som asi motor 1,4 nechcel... Predsa je to len väčšie auto...
Suhlas, jazdil som octavku 1.4TSI a v kopci sa to hodne trapilo... trebalo to brat az do dvojky a tocit cez 3000
robert656
Medium Star
Medium Star

tak na rok sa nabeha cca 40.000km takze predsa to bude ta 2,0 TDI, dik za rady.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

FR33RIDER napísal:
Suhlas, jazdil som octavku 1.4TSI a v kopci sa to hodne trapilo... trebalo to brat az do dvojky a tocit cez 3000
zas povedzme si pravdu neni asi ziadne benzinove auto s motorom do 2000ccm, ktore by nebolo treba do kopca trosku pristupit a vytocit ;-) toboz nie s turbom - zober si do kopca hoci aj lancer evo, ktore ma 300 kobyl a pomerne velky krutak, ale pokial ho nevytocis, tak sa bude iba vliect jak sopel ;-) ... toto je o charaktere motora, nie len o zdvihovom objeme - trebars uz ta 1,4TSI co je v RSke by to davala o moc lepsie, lebo ma aj kompresor, ktory to dopuje od nizkych otacok :-)

ale na druhej strane suhlasim, ze objem sa neda nicim nahradit a taky maly motor sa v tazkom aute trapi - sice ma aj vykon, aj tocak, ale podstatne je aj to z coho to musi dostat - cim vyssie vykony z cim mensich motorov, tym vacsie namahanie a tym musia byt viac na hranu dimenzovane vsetky suciastky aj procesy v motore :-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

nordkapp_pb napísal:
zas povedzme si pravdu neni asi ziadne benzinove auto s motorom do 2000ccm, ktore by nebolo treba do kopca trosku pristupit a vytocit ;-) toboz nie s turbom - zober si do kopca hoci aj lancer evo, ktore ma 300 kobyl a pomerne velky krutak, ale pokial ho nevytocis, tak sa bude iba vliect jak sopel ;-) ... toto je o charaktere motora, nie len o zdvihovom objeme - trebars uz ta 1,4TSI co je v RSke by to davala o moc lepsie, lebo ma aj kompresor, ktory to dopuje od nizkych otacok :-)
Suhlasim, ale ja som bral do uvahy aj to ze dotycny chce komfortnu jazdu v meste s nizkou spotrebou... Pokial na kazdom miernom kopceku bude musiet podradovat a vytacat to tak sa nadrz bude vyprazdnovat velmi rychlo :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak ono to s tou kopcovitostou slovenskych miest a spotrebou nebude az take zhave :-) ... ale sam pise ze 40kkm rocne - to je jednoznacne na diesel :-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Tak neviem sice kde byva dotycny, ale u nas v KE je sranda ist z jedneho konca mesta na druhy :D
robert656
Medium Star
Medium Star

byvam v poprade ;)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Tak v Poprade uz som dlho nebol, nepamatam si jak to vyzera ale vzhladom k polohe kde sa nachadza to asi rovina nebude... ci ? :D (ale to uz sme trochu OT)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

na rovine sice neni, ale ked vies jazdit ako clovek tak ta dva krat za den nejaky kopcek nema sancu na spotrebe ovplyvnit ... navyse ked ides do kopca - pojdes aj z kopca a tam mozes spravnym sposobom jazdy usetrit to co podla teba zozere nejaky kopcek :-D :-D ... ovela vacsi podiel na zvysovani spotreby ma nespravny sposob jazdy ako nejake pofiderne kopceky a navyse riesit kopce v meste, ktore je prepchate krizovatkami a stojis kazdych 200m nema zmysel :-D :-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Myslim ze tuna si protirecis, kedze aj ked pojdes z kopca tak ak mas kazdych 200m krizovatku tak musis zastat a znovu sa rozbehnut... A neviem si predstavit cloveka co sa bude rozbiehat stylom "pustim brzdu a necham to rozbehnut samo od seba, pretoze idem z kopca"
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tu mi o protireceni bude hovorit niekto kto chcel zavarit diferencial nie ? :-P :-P :-P ... pisem prave ze krizovatka ako taka ma na spotrebu daleko vacsi vplyv ako nejaky kopec ... tak citaj truhlik ;-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Ja mam len pocit ze musis za kazdu cenu niekomu protirecit a robit sa ze si mudry jak radio... Pises nasledovne
avyse ked ides do kopca - pojdes aj z kopca a tam mozes spravnym sposobom jazdy usetrit to co podla teba zozere nejaky kopcek
Vysvetlis mi ako ? ked musis kazdych 200m stat na krizovatke ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ano vytrhni to z kontextu :-D ... dobře ty ! ;-) ... to ze som pisal ze na kopce neradno hladiet z dovodu ze su v meste kazdych obraznych 200m krizovatky neznamena ze su v tych kopcoch, pretoze prave v nich ani z toho kopca moc neusetris - ano mozes sa na 30 metroch rozbehnut a ostatne ist na kvalte bez plynu, takze nieco "usetris", ale to si ani nevsimnes :-) ... nejak zle sa chapeme :-D :-D

zacal si s tym ze reagujes ako sam pises na to, ze dotycny chcel komfortnu jazdu aj po meste a nieco s tym ze aj v miernom kopceku by musel podradzovat a bla bla bla so spotrebou co neni pravda ... a sme pri krizovatke z kopca :-D :-D
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

tak teraz vobec nechapem co sa snazil basnik povedat :D

Moja pointa bola: jazdis po meste, mas slaby motor na tazke auto, tj musis viacej dupat na plyn a tocit ho vyssie takze spotreba bude vacsia nez pri objemovo vacsom dieslovom motore ktory moze mat papierovo spotrebu pisanu vyssie

Na co som narazal ja pri debate kopec/krizovatka: Povedzme ze sa dostanes na kopec, a ako si povedal co vyjde hore, zide aj dolu, lenze to je idealny pripad, ktory sa v meste nenachadza, kedze sa musis riadit pravidlami cestnej premavky :D Moja pointa bola vsak ta, ze ak ides do kopca tak na to musis pri danom slabom motore sliapnut viac ako na rovinke, avsak pri silnejsom motore nie... Cesta z kopca je irelevantna z dovodov ktore som opisal vyssie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to je vsetko motor od motoru a mesto od mesta samozrejme :-D inak teda u nas je ten kopec celkom idealny - dostanes sa nan a aj z neho dokonca :-D :-D .. a to vramci pravidiel premavky - to co spalim naviac pri jazde do kopca, usetrim tym ze brzdim vela motorom :-D

tiez povedzme ze dokazes idealne radit a vyuzivat potencial motora - potom bude ta spotreba do kopca zalezat ciste iba od hmotnosti auta, toho ako je naladene a podla samotneho kopca - jazda totiz nieje nic ine ako prekonavanie odporov a tie platia rovnako pre naftove aj benzinove auta :-D

uz sa ale v tom zacinam stracat o co tu vlastne ide :-(
Napísať odpoveď