Clovek-bestia bez citu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Clovek-bestia bez citu?

Príspevok od používateľa begbeee »

hughito napísal: Je samozrejme, že aj iné živočíchy sú na tom zle, ale každá pomoc je dobrá, Greenpeace nie sú všemocní, takže je logické, že nezahrnú všetky druhy pomoci do svojich aktivít, ale sústredia sa na to, čo bežný človek "najlepšie" prijme.
Ak by vyhynul škaredý hmyz - neviem to odhadnúť - ale do roka by malo ľudstvo obrovské problémy a zrejme síce ako vrchol reťazca by prežil najdlhšie, ale aj tak by bol čochvíľa vyhynutý.
Ak by zajtra zmizli veľryby, pravdepodobne si to nevšimneš.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hughito napísal: Neviem, ale ja akosi neviem o tom, že by sa hmyz kynožil kvôli mäsu či kožuchom, čiže to, že vymiera, ma iné dôvody, ktoré tiež môžu mať čo dočinenia s ľudskou činnosťou, ale nepriamou. Vidím v tom zásadný rozdiel, samozrejme však, nechcem nijako znižovať to potencionálne nebezpečenstvo.
Samozrejme že to má dočinenie s ľudskou činnosťou, ale vôbec nie s nepriamou. Vieš aký je dôvod ich lovu? Nekynoží sa kvôli mäsu a kožuchom. Práve preto je to zarážajúcejšie. Veľryba sa uloví, lebo ľudia potrebujú jesť. Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
hughito napísal:No ale ja som to myslel tak, že by zarábali prachy pre seba. Ak zarábajú prachy na to, aby robili letáky či organizovali nejaké infostánky atď., nevidím v tom problém, že zvolia "atraktívnejšiu tému". Proste to tak funguje, ich financovanie je postavené na príspevkoch ľudí.

Je samozrejme, že aj iné živočíchy sú na tom zle, ale každá pomoc je dobrá, Greenpeace nie sú všemocní, takže je logické, že nezahrnú všetky druhy pomoci do svojich aktivít, ale sústredia sa na to, čo bežný človek "najlepšie" prijme.
a práve o tom píšem. Preto každí keď uvidí veľrybu tak nadáva ľuďom do beštií bez citu. Na jednom obrázku bola odfotená časť diskusie. Nadávali tam ľuďom, lebo na fotke v prvom príspevku bola veľryba a pri nej loď. Až asi v piatom príspevku si niekto všimol, že na lodi je logo greenpeace. Tým chcem povedať, že stačí aby videli veľrybu a už sa z ľudí stávajú aktivisti. Lebo im to média predkladajú. Ale keby je na prvej fotke Cerbalus aravensis, čo je pavúk ktorý je na pokraji vyhynutia a podľa mňa vypadá fakt škaredo, tak sú tam príspevky typu "fuj, aký je hnusný, toho by som hneď zašlapil"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Kód: Vybrať všetko

"Kocúr ma v noci zobudil. Kvôli menšiemu hmyzu ma zvyčajne neotravuje, ale teraz našiel na stene niečo, čo sa sám bál zahlušiť labou. Pavúk veľký ako dlaň. Chlpatý. Ako tarantula. Rozpučil som ho, a spláchol do záchoda," opisoval svoj zásah Slavomír Sonlajtner, obyvateľ bytovky na nitrianskom sídlisku Klokočina. Netušil, že to nebola osmonohá exotika, ale zrejme najväčší slovenský pavúčí druh, ktorého mastný fľak stojí päťtisíc korún.Strehúň škvrnitý, latinsky lycosa singoriensis, patrí totiž do Červenej knihy ohrozených živočíšnych druhov.
http://spravy.pravda.sk/velke-pavuky-vedia-uhryznut-no-neublizia-f19-/sk_regiony.asp?c=A081028_130517_sk_regiony_p31
Prečo nebojuje slovenský Greenpeace za niečo čo zmeniť môže a osveta by isto pomohla?
Btw, ten strehúň je fakt morda...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Vy pseudoochrancovia prírody to si fakt myslíte, že v severskej krajine kde považujú more a jeho organizmy takmer za posvätné, budú ľudia týrať zvieratá na smrť aby ich potom mohli zjesť? Tí si viac vážia tie ryby ako vy kura z tesca, rsp. vy si to kura ani nevážite... Toto je choré, čo sa nebijete za dažďový prales v Amazónii, tam vymierajú tiež rôzne druhy od hmyzu až po cicavce.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

audiotrack napísal:Samozrejme že to má dočinenie s ľudskou činnosťou, ale vôbec nie s nepriamou. Vieš aký je dôvod ich lovu? Nekynoží sa kvôli mäsu a kožuchom. Práve preto je to zarážajúcejšie. Veľryba sa uloví, lebo ľudia potrebujú jesť. Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
a práve o tom píšem. Preto každí keď uvidí veľrybu tak nadáva ľuďom do beštií bez citu. Na jednom obrázku bola odfotená časť diskusie. Nadávali tam ľuďom, lebo na fotke v prvom príspevku bola veľryba a pri nej loď. Až asi v piatom príspevku si niekto všimol, že na lodi je logo greenpeace. Tým chcem povedať, že stačí aby videli veľrybu a už sa z ľudí stávajú aktivisti. Lebo im to média predkladajú. Ale keby je na prvej fotke Cerbalus aravensis, čo je pavúk ktorý je na pokraji vyhynutia a podľa mňa vypadá fakt škaredo, tak sú tam príspevky typu "fuj, aký je hnusný, toho by som hneď zašlapil"
Hovori ti nieco neprimerane zasahy do prirody ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

begbeee:
Ak by vyhynul škaredý hmyz - neviem to odhadnúť - ale do roka by malo ľudstvo obrovské problémy a zrejme síce ako vrchol reťazca by prežil najdlhšie, ale aj tak by bol čochvíľa vyhynutý.
Napíš konkrétne, ktorý hmyz, aké následky budú a čo je príčinou jeho úbytku (logicky, ide nám hlavne o podiel človeka).
Samozrejme že to má dočinenie s ľudskou činnosťou, ale vôbec nie s nepriamou. Vieš aký je dôvod ich lovu? Nekynoží sa kvôli mäsu a kožuchom. Práve preto je to zarážajúcejšie. Veľryba sa uloví, lebo ľudia potrebujú jesť. Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
audiotrack:
Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
Ty mi chceš tvrdiť, že sme ohrozili nejaký druh tým, že ho lovíme do akváriek ? Daj príklad.

Nechcem byť neúctivý k pavúkom a jašteričkám, ale naozaj si myslím, že takýmto živočíchom je to úplne jedno, či sú v akvárku alebo nie.
Týmto nechcem ospravedlňovať lov týchto živočíchov na takéto účely, ale nevidím tam žiadnu paralelu s vyvražďovaním ojedinelých a veľmi starých zvierat ako sú veľryby.
a práve o tom píšem.
Však ja sa nehádam, takto to je. Ľudom sú veľryby sympatickejšie ako nejaký pavúk či chrobák.

begbee2:
Prečo nebojuje slovenský Greenpeace za niečo čo zmeniť môže a osveta by isto pomohla?
Btw, ten strehúň je fakt morda...
Prečo nebojuje Greenpeace...bojuj ty.

O tomto som tu písal, ja nechápem tejto logike. A tento text platí aj pre Kapt.Michala. Naozaj nechápem tomu, prečo niekto začne písať do témy, kde je nosným prípadom lov veľrýb niečo na štýl a prečo nezachraňujú grínpisáci aj pavúky, prečo sa nezaujímajú aj o Amazonský prales a druhy v ňom, prečo sa...

A to tu ešte neprišiel taký typ, ktorý by napísal: vy sa tu staráte o akúsi háveď či veľryby, ktoré ste nikdy nevideli a pri tom v Afrike zomierajú od hladu malé deti. Prečo sa neaktivizujete tu ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

begbeee:Napíš konkrétne, ktorý hmyz, aké následky budú a čo je príčinou jeho úbytku (logicky, ide nám hlavne o podiel človeka).
Konkrétne včely. Následok bude opeľovanie rastlín. Príčinou úbytku sú postreky.
begbeee2: Bojuj ty.
Napríklad i keby separovalo celé Slovensko i celá Európa odpad, tak to nemá veľký význam ak to nebude systémové riešenie na úrovni markantnej väčšiny ľudstva.
Naštuduj si niečo z modernej ekofilozofie :)

To video z úvodu nie je nič iné len veľký humbug na city naivných ľudí. Audiotrack to tu vystihuje najlepšie nemá veľký význam hovoriť to inými slovami.
KaptMichal
King
King

Nechcem byť neúctivý k pavúkom a jašteričkám, ale naozaj si myslím, že takýmto živočíchom je to úplne jedno, či sú v akvárku alebo nie.
Po prvé, ako to môžeš vedieť?
Po druhé - ide o princíp. Ak sa bijem za práva zvierat potom ich nezavriem do klietky, voliéry, akvária, terária,... (Domáce zvieratá nerátame). Človek, čo doma chová napríklad vtáky (KTORÝM URČITE NIEJE JEDNO, ŽE NEMÔŽU LIETAŤ) v klietke,nemá ani najmenšie právo hovoriť o ochrane živočíchov.

A nehovor mi, že taká korytnačka v akvárku 1 x 0,5m kde má jeden kameň a stále "zasratú" vodu by nechcela žiť v prírode...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Ty mi chceš tvrdiť, že sme ohrozili nejaký druh tým, že ho lovíme do akváriek ? Daj príklad.
fretky:
In the United States, ferrets were relatively rare pets until the 1980s. A government study by the California State Bird and Mammal Conservation Program found that by 1996, approximately 800,000 or so domestic ferrets were likely being kept as pets in the United States. As a result, some parts of the world have imposed restrictions on the keeping of ferrets.
papagájovce: andulky, korely, kakadu..
väčšina je chránená, niektoré druhy sú v zozname ohrozených druhov, alebo na pokraji vyhubenia.
tarantuly:
Tarantulas are becoming increasingly popular as pets and are readily available in captivity.
všetky druhy tarantúl sú zákonom chránené. Skús hádať prečo.

myslím že keby hľadám neiktoré druhy korytnačiek, rybiek, a iných hávediek čo sa chovajú tak určite nájdem ďalšie čo sa nechovali a teraz sa chovajú a zároveň platí že neboli chránené a teraz sú

ithory: tvoj dotaz ohľadom neprimeraných zásahov do prírody je úplne zcestný. Pýtal som od teba video, namiesto toho napíšeš niečo čím si vôbec neargumentuješ za svoj názor a dokonca ani nevyvraciaš môj. Ak si tým chcela naznačiť veci typu načo rúbeme dažďové pralesy keď máme aj obyčajné lesy, tak si uvedom že ľudská populácia rastie exponenciálne. Za posledných pár rokov sa narodilo viac ľudí ako za celé medzivojnové obdobie a "obyčajné lesy" jendoducho nestačia pokrývať potreby, tak ako nestačia pokrývať potreby "obyčajné ryby". Téma ale bola o brutalite (veď sa aj volá že ľudia beštie bez citu) a tú brutalitu si mi stále neukázala
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

hughito napísal: Ja tiež nesedím s rukami založenými a neaktivizujem sa len kdesi po fórach, ale nebudem sa tu rozpisovať o mojej činnosti.

Ja jem mäso tiež, nie som vegetarián, tu ide ale o to, ako sú tie zvery zabíjané a hlavne o to, či sa loví nejaký ohrozený druh, ako v prípade týchto veľrýb, ktoré zachviľu týmto tempom vyhynú.

Už som počul aj také názory, že čím zomrie zviera vo väčšej smrteľnej agónii, tým jeho mäso lepšie chutí. To je naozaj choré.
Tvojou poslednou vetou sa riadia zlte hovada. :evil:

//autoeditácia príspevku (24 Aug 2010, 14:32)
begbeee napísal: Ak by vyhynul škaredý hmyz - neviem to odhadnúť - ale do roka by malo ľudstvo obrovské problémy a zrejme síce ako vrchol reťazca by prežil najdlhšie, ale aj tak by bol čochvíľa vyhynutý.
Snazis sa zlahcit okolnosti?Ak by zmizol tento http://more-ovsem.blog.cz/0604/zralok-velrybi tvor tak sa premnozi plankton.Vsade kde sa niec opremnozilo tak to prinieslo len problemy.Treba udrzat rovnovahu a nie skantrit jedno a potom argumentovat ze sa tamto premnozilo tak to vyzabijame do jednoho.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Son-Goku napísal:Snazis sa zlahcit okolnosti?Ak by zmizol tento http://more-ovsem.blog.cz/0604/zralok-velrybi tvor tak sa premnozi plankton.Vsade kde sa niec opremnozilo tak to prinieslo len problemy.Treba udrzat rovnovahu a nie skantrit jedno a potom argumentovat ze sa tamto premnozilo tak to vyzabijame do jednoho.
Nechcem ti do toho veľmi skákať, ale v súčasnosti sa hovorí skôr o úbytku planktónu vplyvom otepľovania horných vrstiev vody a s tým súvisiaceho úbytku kyslíka a tým zároveň planktónu. Tvory živiace sa planktónom majú problém lebo planktónu je menej a nie preto lebo vyhubením žraloka veľrybieho dôjde k premnoženiu planktónu.
V prírode je rovnováha. Veľa planktónu bude znamenať viac žraloka veľ., menej planktónu bude znamenať menej žraloka veľ. Zmiznutie žraloka veľ. nebude pre planktón znamenať nič.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Je to umely zasah do ekosystemu.Si zober nenazrany ludia vyklcu lesy potom im svah pada na domy a vyplakavaju preco prave oni.Tak sa necudujte to iste zo zvieratami.Imho komunisti tiez zasahuju do trhu a umelo manipuluju nad tym vyplakavate.Ide o to iste len teraz sa bavime o zivych tvoroch.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Son-Goku napísal:Je to umely zasah do ekosystemu.Si zober nenazrany ludia vyklcu lesy potom im svah pada na domy a vyplakavaju preco prave oni.Tak sa necudujte to iste zo zvieratami.Imho komunisti tiez zasahuju do trhu a umelo manipuluju nad tym vyplakavate.Ide o to iste len teraz sa bavime o zivych tvoroch.
nie je to umelý zásah. Je to potravinový reťazec. Potrebujeme jesť, a boh nás stvoril tak, že lovíme (okrem iného) aj ryby. Od nepamäti sa tak ľudská rasa stravuje. Že sme ich vylovili veľmi veľa, takmer až všetky, je preto, že nás je toľko miliard. Ale čo máme loviť? Máme byť na rastlinnej potrave? Zase budeš plakať že sa neiktoré druhy premnožili lebo stratili prirodzeného predátora - človeka. Tak ich budeme zabíjať aby sa nepremnožili. To je už len humánne a vôbec to nie je umelý zásah do ekosystému, pravda?
KaptMichal
King
King

audiotrack a begbee hádžete hrach na stenu, oni si myslia, že idete proti nim...;-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hughito napísal: Už som počul aj také názory, že čím zomrie zviera vo väčšej smrteľnej agónii, tým jeho mäso lepšie chutí. To je naozaj choré.
Nj, to je udajny fakt, pri pomalej a bolestivej smrti sa do krvi uvolnuje vela adrenalinu a maso ma vraj chutit lepsie....preto sa takto zabijaju zvierata, ci velryby, delfiny ale aj ine zivocichy, ktore sa pomaly ztahuju z koze a este ziju niekolko minut bez koze.
strielal by som...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:
Nj, to je udajny fakt, pri pomalej a bolestivej smrti sa do krvi uvolnuje vela adrenalinu a maso ma vraj chutit lepsie....preto sa takto zabijaju zvierata, ci velryby, delfiny ale aj ine zivocichy, ktore sa pomaly ztahuju z koze a este ziju niekolko minut bez koze.
strielal by som...
údajný fakt? To je predsa oxymoron. Tak je to údajne, alebo je to fakt?

Lub0$: reagujem na tvoj komentár ku :minus: , lebo niekto ako ty asi nemá gule na to argumentovať verejne. Napísal si mi tam: "Nj nejde ti nejde....zvierata a 'obnovitelne', odporucam trosku pogooglit o velrybach.". Dal som do googlu "populácia veľrýb" a aha: stránka greenpeace: http://www.greenpeace.org/slovakia/velr ... ium-velryb
V priebehu štúdie trvajúcej aj niekoľko rokov, sa nedá jednoznačne určiť, či sa populácia zvyšuje alebo znižuje.
Cháp - stagnuje. Inak by sa to jednoznačne určiť dalo. Nemajú prirodzeného predátora, jedine človeka. Žiadne vtáky, ryby, cicavce okrem ľudí ich nelovia a lovia sa iba dospelé jedince ktoré už privideli potomstvo. Je ich málo, ale ich počet rapídne neklesá.

stránka velryby.sk pod záštitou greenpeacu:
Ukončenie moratória by malo devastujúce následky pre celú veľrybiu populáciu, ktorá sa začína zotavovať z dôb nadmerného lovu.
čiže áno, obnovuje sa

a písal som o obnoviteľnom zroji vo všeobecnosti, nie len o veľrybách. Ešte raz si prečítaj čo som napísal:
...Zvieratá sú obnoviteľný zdroj, a pokiaľ ulovia iba toľko koľko treba tak sa znova rozmnožia..
Jasné že keď vyhubia všetky, tak sa neobnovia. Ale reguluje sa to, a veľryby si si tam hodil sám aby si mi mohol tú karmu dať. Chceš mi povedať že hovädzie mäso, bravčové, hydina a pod niekedy dojde? Môžme si ho chovať koľko chceme a chováme ho iba za účelom mäsa. Je to obnoviteľný zdroj obživy, rovnako ako keď si vypestuješ kukuricu alebo žito
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

:|
Prílohy
beating-a-dead-horse.gif
(18.69 KiB) 184 stiahnutí
KaptMichal
King
King

preto sa takto zabijaju zvierata, ci velryby, delfiny ale aj ine zivocichy, ktore sa pomaly ztahuju z koze a este ziju niekolko minut bez koze.
Kde sa takto zabíjajú konkrétne veľryby, delfíny,...? Skade to máš?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vidim, ze tradicni ochranari vsetkeho sa zas zisli aj v tejto teme :-) ...

... zabijanie zvierat, pokial nieje vyslovene pre zabavu, ale ma ucel, je uplne v poriadku a je jednym zo zakladnych kamenov fungovania celej nasej spolocnosti - bez toho aby sme zabijali zvierata, by sme neprezili :-) ...

... nejdem sa vyjadrovat k veciam co boli popisane, ale zarazili ma to nejake "umele zasahy do ekosystemu" ... ake umele ? ekosystem je tak povediac navrhnuty na fungovanie urcitej hierarchie - a clovek je navrchu, tak sa vela veci musi podriait tomu co dokaze presadit v ramci tohoto systemu :-) ... alebo si myslite, ze keby mali maciatka paky na to ako nas zabijat a pojedat, ze by to nerobili ? lebo su to predsa nevinne tvory ? :-P ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nepaci sa mi zabijanie inych tvorov, hlavne ked to nie je z potravinovej nutnosti ale z urcitej roztopaše. Ale na druhej strane by som z toho nerobil prehnanu hysteriu..
Napísať odpoveď