Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa mLuks »

Lubos:
par stran do zadu pisete, preco nejdu studovat a ze su negramotni
veď študujú na školách určných pre rómske deti...ak sa im to nepáči tak nech zmenia svoj životný štýl z parazitizmu na štýl majoritného obyvateľstva a nebude problém, hneď budú mocť študovať na normálnych školách medzi ostatnými žiakmi...

sám som mal na ZŠ dve spolužiačky rómky...nikto proti nim nič nemal pretože boli také isté ako my ostatný, patrili medzi nás,
...nesmrdeli, neroznášali vši a choroby, bolo vidieť že pochádzajú z rómskych rodín, kde rodičia chcú aby ich deti mali peknú budúcnosť.

//edit
...k tomu videu...nemá zmysel mrhať slovami nad takýmto nezmyslom...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Lub0$ napísal:Ale ja to tiez poznam, mal som na zakladke cigana ktory do skoly zaniesol zltacku a bolo veselo.
Ale nechapem vas asi nepozerate video pozorne, videli ste toho otca roma, ktory dokonca vravel, ze je ochotny aj ZAPLATIT za skolu, len aby jeho deti isli studovat, neviem povedat z videa ci ma vsi, alebo zltacku, ale myslim si, ze to bol slusny clovek, ktory je diskriminovany koli predsudkom, a respektive koli vacsine svojich 'sukmenovcov' co mu nezavidim.
Tu ide o to vase pokrytectvo, par stran do zadu pisete, preco nejdu studovat a ze su negramotni, a ked idu, tak pisete, nech radsej ostanu doma, sa spamatajte.
Videl som to video, ale bohužiaľ väčšina je momentálne bohužiaľ naučená žiť inak. Ja stým nič neurobím. Stým musia niečo urobiť oni. Si myslíš, že slovenská majorita by nechcela aby boli slušní, aby začali pracovať aby si žili dobre? Blbosť. Ale ako rozlíšiš dobrého od zlého ? Povedz. A čo potom stými zlými ? Zas mlčky tolerovať ich vyčíanie ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V tomto state je uz konecne treba rozbehnut zmeny ! Je normalne ked stat zvyhodnuje neprisposobivych lenivych ludi, dava im peniaze, byty ??? Mladi vzdelani perspektivni ludia si musia zobrat hypoteku na cely zivot, aby mali samostatne byvanie. Uvedomte si, ze tento stat, dochodcov a aj prave vas budu zivit pracoviti studenti, preco nedate byty im ???
Riesenie (aj) romskej otazky (moje napady): 1/Pokial su obaja rodicia nezamestnani, pridavky sa budu vyplacat iba na 1 dieta. Zaroven sa pridavky vyplatia na kartu, aby sa peniaze dali pouzit len na jedlo, oblecenie a skolske pomocky v dopredu vybratych specialnych statnych obchodoch 2/Pokial sa rodicia nevedia postarat o deti, stat im ich odoberie a zabezpeci slusne stredoskolske vzdelanie, pripadne aj vysokoskolske. 3/Zrusit podporu v hmotnej nudzi. Ludia budu mat moznost si ju odpracovat formou pomocnych prac pre mesto alebo obec. Zaroven sa davky v hmotnej nudzi vyplatia na kartu, z kade sa budu dat pouzit len na jedlo, byvanie a oblecenie. Ziaden alkohol, cigarety a ine drogy !!! 4/Pokial ste nezamestnany, nechcete pracovat ani formou pomocnych prac pre mesto, tak od statu nedostanete ani cent a mozete skapat aj od hladu !!! 5/Pri zvyseni kriminality, zvysit pocet sudcov pre zrychlenie cinnosti sudov, zriadit specialne vaznice, kde by nebol ziaden luxus, ziadne televizory a zaviest povinnu dennu pracu 12hodin pre kazdeho vazna 6/Spustit hromadnu vystavbu statnych bytov pre absolventov vysokych skol 7/Posledny a najdolezitejsi bod, tieto zakony budu platne pre kazdeho obcana SR bez rozdielu narodnosti, pred zakonom si maju byt vsetci rovni ! Pokial sa vam moje napady pacia, zacnite podporovat ludi ako som ja. Ludi, ktori maju napady a chcu nieco zmenit...inteligentnou, tolerantnou cestou. Prestante podporovat neonacistickeho Kotlebu, ma len plnu hubu reci na romov, ale konkretne riesenia nenavrhuje ziadne. Je to populista, ktori vyuziva negativne emocie voci romom, na ziskanie moci a financii zo statu. Medzi nami zije aj vela slusnych romov, no kotleba hadze vsetkych romov do jedneho vreca bez rozdielu. Nevyberajte si cestu predsudkov a nenavisti, vyberte si cestu inteligentnych tolerantnych rieseni...vyberte si riesenia, ktore zastavia prilev penazi pre ludi, ktori vyciciavaju tento stat !
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Hádže všetkých do jedného vreca? V živote si ho nepočul hovoriť. :roll: Sám tvrdí, že si je vedomý, že existujú aj normálni cigáni. (Pripúšťam, že to ale môžu robiť niektorí jeho prívrženci). Pozeral som niektoré prejavy Kotlebu na nete, a môžem povedať, že na to, že na neho nadávaš, tvrdíš niektoré veci, ktoré aj on. Napríklad tie väznice - kadžý vie, že pre niektorých sú väznice len náhradným domovom. Alebo že zadarmo by nemal nikto od štátu hocičo dostať. Ty však o ňom píšeš, ako keby na svojich prejavoch hovoril on! o tom, že ich treba vystrieľať, vysťahovať a podobne, čo nie je pravda.

Čo sa týka tých bodov - neviem, ale zdá sa mi z tvojho príspevku, ako keby sa celý príjem nejakej rodiny mal obmedziť len na kupovanie týchto vecí. Tak sa spýtam - odkiaľ potom zaplatí ďalšie veci? Napr. nájom, elektrinu, plyn atď.? Alebo sme na toto trochu pozabudli?
Väznice - v podstate súhlasím, že by sa mal ten systém upraviť, akurát je problém v tom, že cigáni využívajú na trestné činy čoraz častejšie deti pod 14 rokov (hranica trestnej zodpovednosti). Aj keď ho chytia, čo mu môžu? Keby ho zavreli (ak by bola trestná hranica niekde nižšie), tak ho do práce nútiť nemôžu, pretože detská práca sa zakazuje.
Byty pre absolventov vysokých škôl - teraz mi vysvetli jednu vec: 1. pre ktorých absolventov? Stačí bakalár, alebo treba vyššiu úroveň?
O tom, že je to zase dar od štátu (čiže za peniaze ostatných ľudí) ani písať nebudem.
Špeciálne:
nechcete pracovat ani formou pomocnych prac pre mesto, tak od statu nedostanete ani cent a mozete skapat aj od hladu !!!
Myslím, že tí cigáni, o ktorých sa tu celý čas hovorí (teda o asociálnych) by poväčšine asi nemienili ani toto robiť. No dobre, tak nech skapú! (Tvoje slová!) :D

Cigánov treba naučiť hlavne slušnej výchove, lebo tej väčšine z nich nejak chýba.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ephramko napísal:Prestante podporovat neonacistickeho Kotlebu, ma len plnu hubu reci na romov, ale konkretne riesenia nenavrhuje ziadne. Je to populista, ktori vyuziva negativne emocie voci romom, na ziskanie moci a financii zo statu. Medzi nami zije aj vela slusnych romov, no kotleba hadze vsetkych romov do jedneho vreca bez rozdielu.
Zase klames

COTHW
Medium Star
Medium Star

ephramko
Siedmi bod je zakorenený v zákone aj dnes a jeho dodržiavanie je otázne. Píšeš tu, že sa má zahájiť hromadná výstavba štátnych bytov, čo troška inklinuje stým, kde na to vziať, lebo to nie je pár korún veru, využitie eu. fondov sa dá ale tiež to nepokryje všetko. No a teraz k faktu, ku ktorému si napísal hlúposť. Byty pre absolventov vysokých škôl. Toto je blud. Sorry ale je to blud. Si vezmi, že čo, že máš vysokú školu a ? Dáky šikovný živnostník bez vysokej školy môže zarábať viac ako vysokoškolsky vzdelaný človek (čo väčšinou aj zarába viac ten živnostník). Nehovoriac o prácach pokrývačov atď, ktorý zarobia viac ako vysokoškolsky vzdelaný ľudia pokiaľ majú odbyt, a prečo nad týmito ľuďmi stavať vysokoškolákov? Toto by trebalo inak upraviť. Možno, by stačilo len aby ľudia boli platiči a dodržiavali domový poriadok, nič viac by netrebalo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

1/Videl som kotlebu hovorit v televizii, videa z jeho stranky nemienim kukat. A v televizii hovoril neustale strasne vseobecne o parazitoch o osadach o zvyhodnovani parazitov, pricom kazdemu je jasne na co narazal a v ludoch take keci vzbudzuju rozne emocie a antipatie...
Samozrejme ked sa ho niekto opyta, preco vsetkych hadze do jedneho vreca, tak ti povie aj o slusnych ciganoch, ved predsa nechce aby mu ludia povedali ze je rasista, hlavne ked je to pred kamerami. Ale v drvivej vacsine vo svojich prihovoroch hovori absolutne vseobecne, nezdoraznuje rozdiely a to je velmi nebezpecne.
2/Samozrejme davky v hmotnej nudzi mozes pouzit aj na byvanie = naklady spojene s byvanim.
3/Pokial budu zneuzivat deti na kradeze, tak pokial to dieta 2.krat chytia, plati bod ktory tam je spomenuty...okamzite dieta odobrat, a minimalne do 18 rokov nevypustit...prevychovavat a zabezpecit vzdelanie.
4/Argument, byty sa nestavaju lebo nemame na to peniaze. Vacsiu blbost som v zivote nepocul...peniaze na to su, lenze tie peniaze sa niekam stracaju, do vrecak skorumpovanych politikov... Ludia platia dane a odvody, tak si myslim ze maju pravo pozadovat aj nieco od statu. V rakusku je absolutne normalne ze sa tieto byty stavaju...pokial ste single, tak statny byt dostanete uz do par mesiacov a pokial ste rodina tak asi do 2 rokov...pricom mate moznost si tento byt odkupit za zlomok ceny, asi 20000 euro...v bratislave ma taky byt hodnotu viac ako 100000euro...samozrejme tieto vyhody platia len pre obcanov rakuska.
5/Vsimli ste si pred volbami, ze politicke strany viacmenej odignorovali ucast Kotlebu vo volbach ??? Pretoze velmi dobre vedeli, ze nema sancu prekonat ani 3% hlasov. Pokial by v buducich volbach hrozilo, ze by sa Kotleba dostal nahodou do parlamentu, tak by si ho ostatne strany pred volbami poriadne podali. Stacilo by, keby sa media zaplnili informaciami o niektorych dnesnych kandidatov LSNS do parlamentu. O tom ako ledva dokoncili zakladnu alebo strednu, o tom ake maju pekne tetovania s nacistickou symbolikou. O tom ze na pokojnu demonstraciu chodia s taktickymi bojovimi rukavicami, teleskopom a slzotvornymi granatami...to je vybava poslanca NRSR ? Okrem toho by aj ostatne strany zacali hrat na romsku kartu a to ovela inteligentnejsim sposobom. Pokial by sa nejakym zazrakom Kotleba dostal do parlamentu, tak by s nim ziadna strana nechcela spolupracovat. Pokial ste si precitali volebny program kotlebovcov, tak kazdy rozumny clovek to povazuje za absolutne blbosti. Najzarazajucejsi je fakt, ze kotleba neakceptuje medzistatne zmluvy, ktore su nadradene zakonom SR...neakceptuje EU...chcel by zacat znarodnovat a zakladat "rodinne firmy", zvyhodnovat dotaciami slovenske firmy na ukor zahranicnych...to je absolutny nonsens...Som zvedavy, ktory zahranicny investor pride na slovensko, ked bude mat tazsie podmienky ako ostatni a este mu bude pri moci radikalna pravica, ktora neustale hrozi znarodnenim "cudzieho" ... Pokial mate aspon zakladne vedomosti o ekonomike Slovenska, tak viete ze to co navrhoval kotleba su totalne blbosti. Stredna europa je silne konkurencne prostredie, keby sa u nas zacali diat taketo "opatrenia" automaticky by ziskali na vrh okolite krajiny. Viete ze viac ako 85% slovenskej produkcie ide na export do madarska, ceska, polska, rakuska, nemecka, talianska ??? Kto by s nami asi tak obchodoval, keby u nas neustale hrozilo riziko, ze sa moze u nas vselico znarodnit, vselico zakazat alebo zvyhodnit, ze by sme vystupili z EU a zo schengenu, to znamena ze nase produkty by boli drahsie ako produkty ostatnych krajin (lebo sa musi priratat clo)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

ephramko napísal:V tomto state je uz konecne treba rozbehnut zmeny ! Je normalne ked stat zvyhodnuje neprisposobivych lenivych ludi, dava im peniaze, byty ??? Mladi vzdelani perspektivni ludia si musia zobrat hypoteku na cely zivot, aby mali samostatne byvanie. Uvedomte si, ze tento stat, dochodcov a aj prave vas budu zivit pracoviti studenti, preco nedate byty im ???
Riesenie (aj) romskej otazky (moje napady): 1/Pokial su obaja rodicia nezamestnani, pridavky sa budu vyplacat iba na 1 dieta. Zaroven sa pridavky vyplatia na kartu, aby sa peniaze dali pouzit len na jedlo, oblecenie a skolske pomocky v dopredu vybratych specialnych statnych obchodoch 2/Pokial sa rodicia nevedia postarat o deti, stat im ich odoberie a zabezpeci slusne stredoskolske vzdelanie, pripadne aj vysokoskolske. 3/Zrusit podporu v hmotnej nudzi. Ludia budu mat moznost si ju odpracovat formou pomocnych prac pre mesto alebo obec. Zaroven sa davky v hmotnej nudzi vyplatia na kartu, z kade sa budu dat pouzit len na jedlo, byvanie a oblecenie. Ziaden alkohol, cigarety a ine drogy !!! 4/Pokial ste nezamestnany, nechcete pracovat ani formou pomocnych prac pre mesto, tak od statu nedostanete ani cent a mozete skapat aj od hladu !!! 5/Pri zvyseni kriminality, zvysit pocet sudcov pre zrychlenie cinnosti sudov, zriadit specialne vaznice, kde by nebol ziaden luxus, ziadne televizory a zaviest povinnu dennu pracu 12hodin pre kazdeho vazna 6/Spustit hromadnu vystavbu statnych bytov pre absolventov vysokych skol 7/Posledny a najdolezitejsi bod, tieto zakony budu platne pre kazdeho obcana SR bez rozdielu narodnosti, pred zakonom si maju byt vsetci rovni ! Pokial sa vam moje napady pacia, zacnite podporovat ludi ako som ja. Ludi, ktori maju napady a chcu nieco zmenit...inteligentnou, tolerantnou cestou. Prestante podporovat neonacistickeho Kotlebu, ma len plnu hubu reci na romov, ale konkretne riesenia nenavrhuje ziadne. Je to populista, ktori vyuziva negativne emocie voci romom, na ziskanie moci a financii zo statu. Medzi nami zije aj vela slusnych romov, no kotleba hadze vsetkych romov do jedneho vreca bez rozdielu. Nevyberajte si cestu predsudkov a nenavisti, vyberte si cestu inteligentnych tolerantnych rieseni...vyberte si riesenia, ktore zastavia prilev penazi pre ludi, ktori vyciciavaju tento stat !
Verím, že to nemyslíš zle, ale rozoberiem to bod za bodom pekne postupne....
1. Dalo by sa súhlasiť....
2. Nie je to zlý nápad, ale treba brať do úvahy aj to "že debil splodí iba debila".... inak povedané, či je možné niektoré osoby prejavujúce degeneráciu vzdelať a zaradiť do riadneho pracovného prostredia.... To neberiem iba s ohľadom na Cigánov, ale komplet na celú populáciu.... Proste sa bojím toho, že dieťa splodené incestom alebo rodičmi alkoholikmi/feťákmi/asociálmi proste nemá potenciál dotiahnuť to na vyššiu úroveň.... V každom prípade, ak by bolo oddelené od nezdravého prostredia, aspoň skúsiť to treba....
3. Súhlasím....
4. Áno, ale treba počítať aj s tým, že takéto osoby sa pokúsia páchať majetkovú a zrejme aj násilnú trestnú činnosť.... V takom prípade treba dať slušným ľuďom (pod týmto si predstavujem bezúhonného dane platiaceho pracujúceho človeka) zákonné možnosti, aby sa mohli takejto kriminalite brániť tak, ako sami uznajú....
5. Reforma justičného a väzenského systému je nutná.... To znamená rýchle rozhodovanie súdov a povinná práca (nie krajčírska dielňa, ale ťažká fyzická práca) pre väzňov. Odsúdený aspoň podľa mňa stráca akékoľvek občianske a iné práva, a teda srandičky ako televízia, knižnica, návštevy príbuzných a podobne by mu mali byť zakázané.... Veď je vo výkone trestu, nie na rekreácii!!!.... A pochopiteľne výška aj samotný výkon trestu musia mať odstrašujúci účinok (a sekundárne aj ekonomický význam lacnej pracovnej sily).... Takže za ÚMYSELNÝ trestný čin, až je jedno či ide o prepad banky alebo krádež čokolády v Tescu - podstatný je úmysel a motivácia, by som dal spodnú hranicu 5 rokov nútených prác....
6. Byty áno, ale obmedzovať to len na vysokoškolákov mi príde ako diskriminačné..... Skôr podpora mladých rodín.... a byty by mohli stavať "klienti" väzníc....
7. Absolútny súhlas.... Plus ešte zlepšiť vymožiteľnosť práva....
COTHW
Medium Star
Medium Star

Pri posledných dvoch príspevkoch som si zaspieval: "Je to vo hviezdach ... ". Sú to pomerne dobré nápady s hlavou a pätou, ale ich aplikácia by musela mať jasné zázemie v právnom systéme, načo je potrebná politická vôľa, ktorá tu dnes nie je. Nezabúdajme, že Fico priešiel s návrhom internátnych škôl pre asociálnu časť populácie a v momente narazil na odpor Amnesty Internation, EU a všetci mu vyčítali jeho negatívny postoj.

K tým väzňom to je zložitejšie. Neviem kde na Slovensky a či vôbec existuje dáky areál kde by mohli týto väzni pracovať vo veľkom počte napr. stavou domov. Je to otvorený priestor odkiaľ by sa dalo pomerne ľahko uniknúť takže treba myslieť aj na to. Navyše teraz nastal odlev z radov ZVJS, polície atď kvôli pripravovaným zákonom o zbore, ktoré boli avizované pred voľbami. Takže je kopec nováčikov, ktorí potrebujú získať prax, čo je myslím 2 roky ak sa nemýlim. Na slovensku nie sme v amerike, že dakde v bani necháme robiť 50 väzňov, a keď utečú tak je okolo len pusťatina. Takýto krok môže mať výsledky ale v prípade neúspechu bude jeho inciátor doslova médiami "ukameňovaný". Ako sa vraví úspech je všetkých, neúspech len jedného.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

COTHW,
to zabezpečenie, aby väzni neutekali z otvorených pracovísk je len právny problém.... Technicky je to hračka.... Žijeme v modernej dobe, takže nejaké plošné očipovanie odsúdených alebo niečo na ten spôsob by to vyriešilo.... Pri budúcich ekonomických výsledkoch by náklady na tieto opatrenia predstavovali zanedbateľnú čiastku.... Ale zmena systému väzenstva je aj zmenou v rámci ZVJS, ktorá by sa musela zmeniť do novej podoby....
COTHW
Medium Star
Medium Star

Pinhead napísal:COTHW,
to zabezpečenie, aby väzni neutekali z otvorených pracovísk je len právny problém.... Technicky je to hračka.... Žijeme v modernej dobe, takže nejaké plošné očipovanie odsúdených alebo niečo na ten spôsob by to vyriešilo.... Pri budúcich ekonomických výsledkoch by náklady na tieto opatrenia predstavovali zanedbateľnú čiastku.... Ale zmena systému väzenstva je aj zmenou v rámci ZVJS, ktorá by sa musela zmeniť do novej podoby....
Meniť niečo na úrovni ZVJS je nesmierne náročné ako časovo tak finančne. Ako by si tú zmenu predstavoval vo väzenstve ?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

http://zahorie.sme.sk/c/5537751/v-dome- ... ufali.html
Next one...
Len tak ďalej, a až potom uvidia čo je rasizmus a nenávisť...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

D4vid napísal:http://zahorie.sme.sk/c/5537751/v-dome- ... ufali.html
Next one...
Len tak ďalej, a až potom uvidia čo je rasizmus a nenávisť...
Fuj, no to je hnus
No ale vysvetli nieco cloveku zrodenemu z incestu s iq tak okolo 70
Lutujem tych ludi
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ma tam ale dost chyb...napriklad poberanie davok podmienuje trvalemu bydlisku a toto podla neho romske geta nesplnaju...lenze ked nesplnate podmienky na udelenie trvaleho bydliska, tak mozete mat evidovane trvale bydlisko na miestnom mestskom/obecnom urade...je to bezna prax napr. u bezdomovcov...a to im potom umoznuje poberat napr. davky v hmotnej nudzi a ine...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

tento clanok ma nadchol a v podstate sa s jeho myslienkami stotoznujem, preto by som sa o neho s vami velmi rad podelil...

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... lenou.html
Legální zbraně? Ano! Raději zemřít ve stoje, než-li žít na kolenou
Vlastnit palnou zbraň na ochranu života, zdraví a majetku svého i ostatních považuji po vzoru Ameriky za základní občanské právo. Policie přijede vždy až v okamžiku, kdy ji v lepším případě někdo zavolá, že se něco stalo. Už i obyčejní zloději barevných kovů na cizím pozemku jsou stále drzejší, brutálnější a bez respektu k těm, kteří cizí majetek chrání.
Před časem přišel v České republice Radek John s nápadem, že od příštího roku zavede povinné psychotesty pro žadatele o zbrojní oprávnění (komentoval jsem dříve zde v článku s názvem „Radku Johne, co takhle psychotesty pro všechny občany a každý rok?“). K tomu pokušení došel jako politik přesto, že jako novinář investigativního pořadu byl k takovým nápadům, které se čas od času v hlavách politiků zrodily, skeptický. Po incidentu v Bratislavě napadlo slovenského ministra vnitra zavést psychotesty pravidelně a zcela zrušit držení některých druhů zbraní i pro sportovní, nebo sběratelské účely. Místo toho, aby se v případě incidentů se střelnou zbraní politici zajímali o důvody „proč se tak v současné společnosti děje“, vždy sáhnou po nejjednodušším a snadném řešení dalšího omezení práv občanů ve stylu „je potřeba omezit, nebo zakázat“. Tento postoj mě nenechává chladným, neboť jsem sám držitelem oprávnění k držení a nošení palných zbraní, čehož využívám v souladu s doposud platnou legislativou do té míry, že jsem zbraň již několikrát na ochranu jiných použil, nikdy nic trestného nespáchal, a v jednom případě pomohl následně i u soudu svým svědectvím potrestat násilníka, který s nožem v ruce pořezal neznámou ženu. V tomto případě jsem dokonce musel na polici volat dvakrát, neboť při prvním zavolání na tísňovou linku zřejmě považovali nahlášený útok pachatele za ne zcela závažný a nespěchali. Asi jim volá každou chvíli někdo. Teprve druhé zavolání, ve kterém jsem oznámil, že na místě incidentu mám legálně drženou zbraň, kterou, budu-li muset, skutečně proti útočníkovi při pokračování útoku použiju, přijeli během dvou minut čtyři zásahové vozy.

O tomto tématu se píše těžko. Nikoli z toho důvodu, že bych nebyl přesvědčený o správnosti svých postojů a úcty k životu svému i ostatních, ale proto, že lidé, kteří měli tu kliku a s násilím se osobně nesetkali, považují držení palné zbraně v rukou občanů za nebezpečné a nežádoucí. Jelikož se o tuto problematiku zajímám dlouhé roky, mohu s čistým svědomím říct, že každý, s kým jsem se potkal po tom, kdy se stal on, nebo jeho rodinný příslušník, obětí násilného trestného činu, měl pak k držení zbraní zcela jiný postoj. Většinu jsem za čas potkal na střelnici. Od doby, kdy například v Británii zakázali lidem zbraně, stoupá tam kriminalita. V České republice páchá trestný čin s legální zbraní jen 0,025% jejich držitelů. Přes 330.000 českých držitelů oprávnění je netrestaných a bezúhonných. To nemá obdoby v žádné jiné skupině občanů.

Pocit bezmoci je jedním z nejhorších, které může člověk na světě mít. U pocitu bezmoci v oblasti násilí to platí dvojnásob. Možnost bránit se násilí všemi dostupnými prostředky považuji za jedno ze základních občanských práv. Jsem zastáncem teze, že útočník musí převzít veškerou odpovědnost za to, co se stane po započetí páchání jakéhokoli útoku proti životu, zdraví, nebo majetku. Pro mnohé bude následující věta znít možná nepřijatelně, nicméně i o jejím významu jsem přesvědčen: Nikoli další omezování, ale naopak uvolnění držení legálních zbraní výrazně zvedne sebevědomí občanů a rapidně sníží kriminalitu.

A psychotesty? To by je spíše mohli mít všichni řidiči, revizoři, exekutoři, nevynechal bych ani politiky. U těch zejména by se hodily jako součást zákonných podmínek pro kandidaturu ve volbách. Ale teď vážně. Když už hovoříme o psychologii, pak její význam v oblasti držení a nošení zbraní vidím zcela někde jinde. Nikoli v další součásti perzekuce spořádaných občanů, ale v oblasti prevence a posílení sebedůvěry každého, kdo zbraň má. Není problémem zbraň mít, ale správně vyhodnotit situaci a použít ji. Čím více lidí se zdravou sebedůvěrou a schopností postarat se za svoje peníze sám o sebe bez podpory státu bude Česká republika mít, tím méně si zločinci troufnou a policie bude mít méně práce.

Je jistě řada lidí, která nemá ráda zbraně. Většině občanů se osobně také pravděpodobně v životě nestal takový případ, že jim šlo o život, nebo zdraví. Je dost možné, že se domníváte, že každý konflikt, jehož jste nebyli původcem, lze řešit smírně a domluvou. Možná jste také zastánci toho, že je lepší si nechat dát jednu železnou tyčí a dělat, že jste mrtví, nebo prostě odevzdat tašku, když ji někdo chce. Možná je Vám zcela jedno, že v té tašce zrovna nesete obyčejný přívěšek na klíče, který Vám, kromě vzpomínek, po někom zbyl jako poslední věc na světě, nebo tam máte cokoli jiného, co byste do té doby z ruky nikomu nepůčili, natož dali. Je jedno co. Je to Vaše. Pokud patříte do této skupiny lidí, pak Vás naléhavě prosím, uvědomte si, že jsou i lidé, kteří to vidí jinak. Tací, kteří se nechtějí před násilím potupně sklonit, protože mají svou důstojnost. Neberte jim díky oprávněnému pohledu na svět jejich právo na obranu. Mimochodem, zničená sebeúcta a důstojnost člověka je nakonec téměř u všech násilných trestných činů tím, co v člověku přetrvá jako pocit zcela neoprávněné křivdy až do smrti.

Jak jsem již psal, možnost bránit se násilí všemi dostupnými prostředky považuji za jedno ze základních občanských práv. Stejně tak jsem přesvědčen o tom, že právo a podmínky jeho užití musí stát na straně lidí, kteří zločincem nejsou. Stěžovat jim využití práva na obranu považuji téměř za protiústavní. Má snad zločinec povinné psychotesty před tím, než jde páchat trestnou činnost? Potřebuje nějaké znalostí testy pro manipulaci se zbraní, nebo znalosti minima první pomoci? Nic z toho. I tu nelegální zbraň si sežene daleko snáz, než legální. Tak proč perzekuovat občany za to, že chtějí mít zcela oprávněně rovnocenné postavení v případě, že se takovému zločinci chtějí bránit?

Existuje stále ještě dost lidí, pro které heslo „Raději zemřít ve stoje, než-li žít na kolenou" znamená životní postoj. Neberte jim ho a buďte rádi, že naše národy takové lidi ještě mají. A mimochodem, tato věta platí ve všech oblastech našich životů...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Nechcem aby sa nám to tu zaplnilo článkami ale aj tak

Kód: Vybrať všetko

Za tragédii v Bratislavě může také stát. Roky nechránil své občany Zamyšlení nad tím, kam až to všechno může dojít a proč. Jedni považují střelce za šíleného, jiní říkají, že si za to mohou Romové sami. Já tvrdím, že obrovskou vinu nese stát a jeho aparát. Dost možná bude tento článek jedním z nejkontroverznějších, které jsem z těch 573 na blogu napsal. Nemohu ale jinak, neboť to, co se v Bratislavě stalo, je bohužel jen dalším dějstvím tragédie.

Z pohledu současného trestního práva bude pravděpodobně vše jasné. Střelec se samopalem zabil několik lidí a další zranil. Přeskočme pár týdnů vyšetřování a vyjděme z toho, že se dopustil vraždy. Odborníci se budou přít o to, zda jednal chladnokrevně a vědomě si akci připravil, nebo zda jednal v pominutí smyslů. S ohledem na skutečnost, že nakonec obrátil zbraň proti sobě, skončí vyšetřování velmi brzy. A já dodávám, že je to obrovská chyba, neboť to, co se stalo, má daleko hlubší kořeny a odložení tohoto případu je ani omylem nevyřeší. Současný extrémně humanistický svět, přeplněný údajně lidskými právy, multikulturalismem a integrací všeho se vším, nám prostě dává stále více zabrat. Případ z Bratislavy je jako z ukázkové čítanky. Každý, kdo zná film Volný pád, ví, o čem mluvím. Extrémně složitý systém, který předřadil umělá práva nad selským rozumem. Tisíce drobných kapek, plnících nádobu námi vnímané spravedlnosti světa, která jednou přeteče.

Zapomeňme nyní na to, že mrtví jsou Romové. Žádný rasismus, žádná xenofobie, žádná nesnášenlivost, jak se nám budou snažit vnutit. V Bratislavě šlo podle mě o něco zcela jiného, čemu jen budou chtít punc rasismu přiřknout. Šlo o mezilidské vztahy. Dlouhodobě špatné sousedské vztahy, o kterých ale stát a jeho aparát věděl a NIC pro jejich vyřešení neudělal. Vyjděme z doposud uveřejněných informací. V jednom bytě žije matka, její syn, její dcery a jejich druhové. Sousedé si opakovaně dlouhou dobu stěžují na jejich vnímání soužití s ostatními lidmi. Úřady opakovaně přijímají stížnosti a obyvatelé bytu si z toho nic nedělají. Konflikty s nimi v minulosti musely řešit výjezdy policie. V jednom případě dokonce zásahová jednotka. Obyvatelé bytu si z toho nic nedělají.

Lidé v okolí, včetně střelce, tedy využili svá práva a opakovaně požádali svůj stát, způsobem předepsaným psaným právem, o pomoc. Výsledek nula. Stát se nedokázal postarat o vyřešení jejich problémů. Jedni účastníci letitého sporu si z toho nic nedělají, zatímco druzí jsou v ještě větší depresi, ponížení a trpí odůvodněným pocitem, že jejich stát se jich nedokázal zastat.

U každého člověka existuje bod zlomu. Dodatečně si najednou všichni vzpomínají a říkají "nojo, s nima byly vždycky problémy", "tady si s nima nikdo nevěděl rady", "my jsme na to upozorňovali už dávno", nebo "jejich soused byl bývalý voják a zbraně měl legálně". Když si dáte tyto informace dohromady, a stát je, díky konfliktům z minulosti, které nevyřešil, měl k dispozici, vyjde Vám z toho jediné. Je jen otázkou času, kdy přijde nějaký ten bod zlomu.

Nic si nenalhávejme. To, co se stalo v Bratislavě, není nijak výjimečné. Děje se to po celé Evropě každý den (přestože konce nejsou třeba tak tragické) a důvodem není primárně nesnášenlivost k nějakému etniku, nebo čistý rasismus. V naprosté většině se jedná o prosté sousedské vztahy. Skutečnost, že na jedné jejich straně jsou účastníky příslušníci některých etnik, nemá s rasismem nic společného. Je to jen a výhradně otázka predispozice kultur. A to je přesně to, co mám na mysli, když tvrdím, že za tragédii v Bratislavě může z velké míry stát a jeho současná pseudohumanistická a multikulturalistická politika, kvůli které stát přestává mít přirozené páky na ochranu svých občanů před těmi, kteří se přistěhovali, nesdílí jejich hodnoty a dokonce po nich dlouhodobě šlapou.

Nejen Slovensko, ale všechny státy Evropy by se měly chytit za nos. Můžete si vymyslet zákony jaké chcete. Soužití s těmi, kteří nerespektují pravidla společnosti, nefungovalo, nefunguje a nikdy fungovat nebude. Sláva a čest výjimkám, před kterými vždy smekám. Na nich ovšem společnost další kroky postavit nemůže. Nechci být zlým prorokem, ale pokud na takovém soužití budou pseudohumanisté a politici dál stavět, bude takových bodů zlomu jen přibývat.

Každý příběh má někde začátek a někde konec. Konec tohoto příběhu známe.  Sedm mrtvých a třináct zraněných. Začátek je ale daleko před okamžikem, kdy vrah vzal zbraně do rukou a vyrazil. U toho začátku stál stát, který nedokázal, přes veškeré opakované volání lidí v minulosti, pomoci svým občanům před šikanou. Svým laxním pseudohumanistickým přístupem, plným slov o lidských právech na adresu šikanujících, proto podle mě z velké části může za tuto tragedii.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

viem že to bude tretí článok za sebou, ale toto momentálne koluje po FB...ešte šťastie že nebývam priamo pri L9
btw: ospravedlňujem sa za text, je to len skopírované
> Vážená redakcia, > > Aj mňa a mojich blízkych šokovala udalosť, ktorá sa stala v Devínskej > Novej Vsi. Ešte viac ma prekvapil Príspevok v TV, "Lampáreň", ten musel > byť zrejme pod nátlakom verejnosti odvysielaný. > > A teraz Vám napíšem, ako bývam ja....

> Bývam v Košiciach a sme obyčajná, normálna rodina ako tisíce iných na > Slovensku. Bývam na sídlisku, ktoré je vzdušnou čiarou ani nie km od > sídliska Lunik IX. Naše sídlisko je malé, príjemné, na konci mesta. Domy > sú nízke, dvojposchodové, lebo sme blízko > letiska. Za domami je pole a krásny výhľad na okolité kopce, polia a LUNIK > IX. Sídlisko Lunik IX je postavené asi v najkrajšej časti KE. Z jednej > strany je les a z druhej strany ho obmýva Myslavský potok. Jedným slovom > idylické bývanie keby.... > > Keby som sa nezobudila pred pár dňami a rovno pod mojimi oknami ležal > súložiaci cigán s cigánkou. Začala som ich vyháňať, no asi 10 minút nič > /vedro s vodou tam nemalo dolet/. Tak som začala hádzať paradajky. Vtedy > vstal cigán s gaťami spustenými "na pol žrde" pobral sa preč > obchytkávajúc polonahú cigánku jednou rukou > a druhou päsťou mi hroziac a nadávajúc... > > Inokedy ráno otvoriac dvere na chodbu som dobre nezamdlela od smradu. > Stála tam cigánka od pása dole nahá, nohy celé obtečené od výkalov. Ani > neviem ako sa dostala dnu, kedže brána sa zamyká.... > > Po takomto niečom s radosťou vykročíte do práce. Vyjdem pred dom a dúfam, > že sa nestrafím do psieho ani ľudského. Okolo tváre mi preletí "použitý" > leták so zľavami a teším sa, že iba preletel a nezasiahol. Cestou ku autu > očami kontrolujem, či nemám > urvaté spätné, stierač, alebo navrtaný druhý či tretí zámok /mám centrál/ > Musím pridať, lebo oproti mne kráča cigán s vystrčeným penisom, močiaci > za pochodu.... > Zdá sa Vám to vulgárne a sprosté? > Aj mne... > Nereálne? > Aj mne.... > > Zvyšuje sa životná úroveň aj na L IX. Už aj tam parkujú autá s volantami > na pravej, či ľavej strane, bez STK a majiteľmi bez vodičákov. Nič im nie > je zakázané, keďže pravidlá nepoznajú, idú kedy a kam chcú, vždy a všade > majú prednosť. Neexistujú > nijaké prekážky, keďže ani policajti ich nekontrolujú. A Ty obyčajný > človek, záchraň sa kto môžeš. Aj Myslavský potok sa zmenil na umyvárku > áut. Každý deň sa tam umyje minimálne 10 tátošov. Pán primátor, polícia aj > odbor životného prostredia tu udelili výnimku. Čo na tom, že tu ešte pred > pár rokmi boli pstruhy. Nech sa občania sťažujú, nech sa majú "rómovia" > dobre a hlavne nech majú čisté autá. > > S príchodom jari, prichádza aj :"výpalnícka sezóna" , okrem toho na pár > týždňov sa dá vidieť ôsmy div sveta - Melírovaný les. Za celú zimu aj > predošlé obdobie vietor pozachytáva milióny sáčkov, tašiek a neporiadku na > konároch a kým sa les nezazelená celkom, tak má melír. Približne jeden > mesiac v kuse sa ocitáme v > plameňoch ako v stave vojny. Cigáni asi nemajú radi zelenú, lebo každý > kúsok zeleného miestečka musia vypáliť. Hasiči zasahujú minimálne 3x denne > aspoň mesiac. Zrátajte si koľko výjazdov a koľko peňazí to musí stáť. Keby > niekoľko ľudí sezónne > zamestnali na stráženie pred podpaľačmi, či inak vyriešili... > > Vtedy proste horí všetko a všade. Je to ďaleko od magistrátu a úradu > vlády, tak načo sa starať. Ak by hasaiči zverejnili napr. počet výjazdov > za mesiac apríl na L IX, tak by ľudia ostali zdesení, čo sa to deje. > Koncom mája začína "oberačka" /tzv, skorý zber/ > jabĺk a sliviek na stromoch, ktoré rastú po sídlisku. Nedokážem pochopiť > ako sa tieto stromy po týchto nájazdoch dokážu každý rok zregenerovať a > opäť zarodiť.... > > No a potom prichádzame na radu my občania a začíname po zime upratovať > sídlisko /je to pre veľmi silné žalúdky/ . Tohto roku prišla horda cigánov > a ked nás videli upratovať, tak sa smiali a vraveli "Pani, ta načo > upratujete. Šak Vam pride mesto popratať." Vyrabujú bedne a všetko čo > vytriedia a nehodí sa im pohádžu po sídlisku. > > K večeru si tiež neoddýchneme, lebo cigán nikdy neoddychuje. Zaviedli im > tam niečo ako miestny rozhlas a ten v kuse vyhráva vo dne v noci všakovaké > rezké melódie. V lete, ked boli horúčavy a človek musel priebežne vetrať > /lebo to sa musí byť v tej > izbe ak je otvorené okno/, tak sa pre ten hluk nedalo vydržať. Ozvena > donášala hluk z L IX v nenormálnych dávkach. Pán prímátor sa iba smial, > však nech sa cigáni bavia, veď aj on má iba spoločenské povinnosti s pánmi > konšelmi, preberá, ocenenia, > medaily, čestné občianstva. Treba im dopriať zábavu vo dne v noci, čo na > tom, že pracujúci občan nemá pokoja, však ráno pôjde aj tak drieť na > panské... > > Obchodné aktivity cigánov prebiehajú 24 hodín, nepoznajú prestávky, vo > dne v noci tiahnu v obrovských tlupách po kontajneroch a rabujú všetko čo > im príde do cesty. Rabujú vo > dne i v noci, všetko a každého. Nedávno sused volal policajtov, lebo > cigáni kradli starej susedke, vdove na sídlisku Š 100, ktorú používala na > cestu k lekárovi. Po niekoľkých urgenciách prišli policajti a rovno > povedali, že oni také vraky ani nebudú hľadať!!! Nám už ukradli 5 > bicyklov z pivnice /je už ako trezor/, synovi > 2 týždňový mobil a ešte všeliaké maličkosti. Policajti sa len smejú, načo > to kupujeme a tak!!!.... > JE NA TOM NIEČO SMIEŠNE AK SI ČLOVEK NIEČO KÚPI A CIGÁNI HO OKRADNÚ?????? > > Minulú zimu sme videli na sídlisku obrovskú policajnú akciu /6 policajných > áut v akcii/. na poli za domami urobili policajti rojnicu. Bola to akcia > ako z Funesových komédií. naháňali jedného cigána a ten ako pred nimi > prchal, hádzal petardy. vyzeralo to akoby na nich strieľal. Ked ho > chytili, pod našimi oknami, dozvedeli sme sa s úžasom, prečo toto > "nevídané Nasadenie" . Prominentnému dieťaťu > cigán ukradol mobil a na to použili 6 áut PMJ a kukláčov!!! > > Keď voláme policajtov my bežní občania, tak sa boja sem prísť robiť > poriadky. Občas urobia spanilú jazdu na policajnom aute po sídlisku. Raz > dokonca pricválali na parádných koňoch a to sme s nádejou dúfali, že nám > svitá na lepšie časy. No žiaľ, prišli len ukázať pekne koníky.... Kto vie > kto na nich jazdieva vo voľnom čase... > > Každý deň čakáme, ako naše deti docestujú do a zo školy. Keďže cestujú > MHD, tak sú diskriminovaná väčšina. To, čo robia cigáni v autobusoch MHD, > nemá obdobu. Okrem toho, že chodia samozrejme úplne zadarmo tak tam pijú, > fetujú, súložia, vracajú, pľujú po zemi i ľuďoch, robia neporiadok , bijú > nás , deti, vahrážajú sa, režú > sedadlá a ja neviem čo všetko.... Cestujú neobmedzene po celom meste. Plné > kontajnery sú všade.... > > Prádlo na balkónoch, sa nemôže sušiť, lebo vylezú až po druhé poschodie a > kradnú všetko čo nie privarené. Keď je teplo v byte, musí sa vetrať tak, > že dospelý človek stojí pri okne ak je to byt po prvé poschodie. Nedávno > ukradli našej susedke mixér z kuchyne, ked šla pozrieť do druhej izby čo > to buchlo. Niekedy mi je ľúto malých detí, ked vidím čo jedia z > kontajnerov. Vyhodím im z okna keksík či chlieb s niečim. Oni sa mi za to > odvďačia vďačným hrejivým úsmevom, no na druhý deň mi prídu rozbiť okno. > > Cigánske deti fetujú už od dvoch rokov, neviem, či im to rodičia dávajú > aby zahnali hlad, alebo prečo... To čo robia, nebudem rozoberať, lebo je > toho strašne veľa. Tiahnu v obrovských tlupách v kuse. Hulákajú, hrešia, > bijú sa, súložia, kadia, močia, pijú, vracajú, chodia štvornožky po zemi, > spia hoci kde .... Je im proste > jedno kde sú, kedy sú a čo robia. Keď ku mne niekto príde a toto vidí, > pripadám si ako asociál, nie len ja. > > Mnohokrát sa ma pýtajú "ako tu môžte bývať". A kde mám bývať, každý > bývame tam, kde máme byt. Častokrát je to pod ľudskú dôstojnosť na čo sa > dívame a hlavne naše deti. Aj ja už niekedy strácam svoju dôstojnosť keď > bránim svoje okolie, majetok a deti, keď človek musí ziapať a báť sa > ich.... Keď policajti sa smejú. Keď posielame petície poslancom, pánu > primátorovi a je to presne ako v tej Lampárni.... Oni sa iba > usmievajú..... > > Myslite si , že som pre toto rasista? Ja som cigánom nič neurobila, ani > moji susedia. Ja im nič nekradnem, ja nechodím ani na ich sídlisko kadiť > popod okná.... Nech nás tú oplotia a zavrú do rezervácie ako indiánov /to > by bola zase diskriminácia "romov"/. Ja chcem od nich iba pokoj..... > > Ten pokoj chcel asi aj "ujo" čo strieľal.... Koľko vlastne vydrží človek, > ak ho vytáčajú každý deň? Aké silné nervy musí mať aby toto všetko > vydržal????? Len toľko som chcela napísať....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

na luniku a v jeho blizkosti by som teda nechcel byvat, to som vedel uz davno aka tam je situacia...ale zase to ucelovo obracat proti rodine z devinskej je fakt primitivne...

...hlavne ked sme videli ake boli reakcie verejnosti, pokial sa nevedelo ze to su romovia...kazdy nadaval na toho psychopata co strielal a prial uprimnu sustrast rodine...ked sa dozvedeli ze to boli romovia, tak sa situacia okamzite obratila a ludia zacali obhajovat to co urobil...a dnes vieme, ze iba 1 zo zavrazdenych bol rom, vieme ze v hre neboli ziadne drogy a vieme aj to (podla vypovedi ostatnych susedov) ze aj ked mala ta rodina caste navstevy, tak ich stara pani domaca nikdy nepustala dnu a ze vzdy pili kavu dole pred vchodom...
A povedzme si otvorene, vystrielat so samopalom 7 ludi a 15 dalsich postrelit, pretoze susedia su chudobna rodina a radi sa obcas aspon trochu zabavia a mozno je obcas pocut hluk v ostatnych bytoch ? No kto nema susedov, ktori obcas neurobia zurku??? alebo kto z vas obcas neurobi oslavu s kamaratmi doma? ....keby sa takto spraval kazdy, tak sa so samopalom striela v kazdom vchode, kazdej bytovky na slovensku...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

ephramko, neviem ci sa mam smiat alebo plakat nad tvojim prispevkom

Nenapadlo ta, ze skutocnosti mohli byt umeselne manipulovane? Uz si niekde videl 1 (slovom jedneho) Roma? Zvlast ked islo o "party" rodinu? Je mozne, ze sa ti ludia hlasili k slovenskej narodnosti, ale boli to Romovia. Mam tam relativne blizko byvalu spoluziacku z vysky, kt. tu rodinu poznala a potvrdila mi ze slo o Romov. Nalada na Slovensku je momentalne totalne antiromska (pravom), takze novinari dostali instrukcie, ako o tom maju pisat. Netreba verit vsetkemu co napisu, niekedy napisu aj napisu..

Uvediem ti este jeden priklad (aj ked OT): Pamatas si na "kauzu" Durianova a Boucek? Jeden znamy mi tvrdil (mimoriadne doveryhodny zdroj) ze obaja dostali slusnu ciastku od bulvaru (par milionikov - este Sk) za to, aby urobili zopar "skandalov" .. aby sprosta verejnost mala svoju "story" (mimoriadne citanu)
pretoze susedia su chudobna rodina a radi sa obcas aspon trochu zabavia a mozno je obcas pocut hluk v ostatnych bytoch ? No kto nema susedov, ktori obcas neurobia zurku??? alebo kto z vas obcas neurobi oslavu s kamaratmi doma? ....keby sa takto spraval kazdy, tak sa so samopalom striela v kazdom vchode, kazdej bytovky na slovensku...
To nebolo obcas, ale pravidelne. A to je sakra rozdiel..
Napísať odpoveď