Dj-radio ..

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jarabi
Medium Star
Medium Star

Dj-radio ..

Príspevok od používateľa jarabi »

Chcel by som sa spýtať či nebudem porušovať zákon ked budem púšťať pesničky vo vlastnom internetovom rádiu, avšak zmixsované .......
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dj-radio ..

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ak tie pesnicky su stiahnute mp3 z netu, tak samozrejme ano, ale tak ymslim, nikoho netrapi ze budes robit nejaky stream a v nom pustat hocico, takych radii je vela
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

mal som web s mp3, soza sa ozvala do mesiaca. Pri i-radiu na tej istej domene ich to nezaujimalo vobec..
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

jarabi napísal:Chcel by som sa spýtať či nebudem porušovať zákon ked budem púšťať pesničky vo vlastnom internetovom rádiu, avšak zmixsované .......
Keď už chceš ísť na to právne, tak na remixovanie pesničky musíš mať súhlas autora a myslím, že sú aj nejaké vysielacie práva a právo na reprodukciu hudby.... Keď budeš streamovať po nete, tak ti to môže byť jedno, pretože, ako spomínali chlapi nadomnou, takých rádií je veľa. Ja som tiež vysielal a nič sa nedialo :)
jarabi
Medium Star
Medium Star

Ako mysliš streamovať ??? ... A navyše neviete kde by sa tie licencie dali zohnať ??? A koľko to bude stáť ?? Skúsili by sme nájsť nejakých sponzorov alebo partnerov a nejak to dať do právnej veci, pretože chceme proste preraziť. Načo to budeme robiť ked nás bude počúvať sotva 30 ludí ??? .... A chceme tam naživo mixovať, nie púšťať normálne pesničky, však tie maju aj expres alebo fun radio ... chceme prinieť niečo originalne ako naživo mixovaná hudba :wink:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

To, že SOZA nič nespraví nie je celkom pravda. Ak máš rádio, ktoré počúva 20 ľudí, tak im je to fuč, no ak sa to rozrastie, začínaš byť pre nich zaujímavý. Čím dlhšie budeš vysielať bez práv, tým väčšiu pokutu môžeš dostať. Nejde len o to, mať práva na vysielanie, ale aj o to, že budeš vlastniť originálne nosiče (CD, mp3). Aj keď to je remix, stále to je tá istá pesnička (predpokladám remix vo Virtual DJ, čo by som remixom ani nenazval [mám na myslí detské remixy]). Autorské práva pre neziskové rádio stoja cca. 40€/mesačne, takže sa ti to neoplatí, ak nebudeš mať sponzora, ktorý by ti ich zaplatil.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Aha takže licencie treba aj ked je to zremixovane OK ... a nie nie, v tom sa mýliš, síce ja osobne používam Virtual DJ ale mam k tomu pripojený aj 3-kanálovi Mixazný Pult ... 40 € mesačne nie je až tak veľa, Ak zozenieme nejakých sponzozov, ktorý by to boli schopný zaplatiť, môžem začať s náborom DJ, lenže bude treba ešte zohnať origoš CD čo ??? :D .... Dik za rady :smt006
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Dobre, čo máš z toho mixážneho pultu? Na tom pulte samom o sebe nespravíš nič, maximálne uberieš/pridáš basy, výšky... možno nejaké efekty ako echo atď. Ak by si na ten pult mal pripojené playere, to je už niečo iné, aj keď... záleží od toho, aké :)... ale predpokladám, že nemáš. :)

A s tou SOZOU to nie je až také jednoduché. Každý mesiac im budeš musieť posielať playlisty odohraných pesničiek.
jarabi
Medium Star
Medium Star

To fakt ?? uff :( ... Lebo chceli by sme niečo ako radioparty.pl .... Je to úspešne DJ rádio ... A tiež pochybujem že majú všetko originálne no neviem :(
Napísať odpoveď