• AirSoft •
Re: • AirSoft •
To čo som zamýšlal sa nepodarilo a tak sa budem musieť uspokojiť z niečím do max 100 € a rozhodol som sa zatiaľ pre CYMA AK47 aj keď som na činý celkom alergický mne ako začiatočníkovy by to stačiť malo a podla recenzíí to nie je zlá zbraň tak uvidíme . Nejake skúsenosti ?
-
Chesterka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Pokiaľ viem tak nová novela zákona o strelive a zbraniach zakazuje diaľkový nákup zbraní všetkých kategóii (t.j. aj airsoftové zbrane).Momo46 napísal:To čo som zamýšlal sa nepodarilo a tak sa budem musieť uspokojiť z niečím do max 100 € a rozhodol som sa že radšej zoberiem kvalitnú pištol ako nejau čínuHrávame väčšinou v budových aj v lese - pozeral som napríklad
http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2146
Podľa nového § 14a bude zakázané uzatvárať zmluvu na diaľku, ktorej predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva, ak predmetný zákon neustanoví inak. Podľa ustanovenia § 34 ods. 3, ktoré bude doplnené o novú vetu, však držiteľ zbrojnej licencie bude môcť uzatvárať zmluvu na diaľku, ktorej predmetom je nákup a predaj zbrane alebo streliva len s iným držiteľom zbrojnej licencie alebo inou osobou, ktorá je oprávnená v rámci svojej podnikateľskej činnosti na nákup a predaj zbraní a streliva.
To bolo len na ukážku no kamarát ma presvedčil tak som to pomenil. Ja to budem kupovať osobne.
-
Chesterka
Light Star
AhaMomo46 napísal:Ja to budem kupovať osobne.
Stále to nechápeš ? To bolo len ilustračné foto a typ. Nejdem to kupovať z Česka
btw musel pretože tvoja nechápavosť ma zaráža
btw musel pretože tvoja nechápavosť ma zaráža
Ahojte
už skôr som začal rozmýšľať o tom, že by som sa dal na airsoft. Nikdy v živote som to nehral, ale ako malého ma strašne bavili pištole na guličky len tak medzi bytovkami, teraz som sa ničomu podobnému nevenoval. Mám 19 rokov a airsoft mi chodí po rozume už dlhšiu dobu, no je to čoraz vážnejšie a vážnejšie. Preto by som sa Vás chcel opýtať, či sa to oplatí začať hrať v takom veku, či je na tom niečo ťažké, na čo treba nejaký čas praxe, ako začať a tak. Vo svojom okolí mám veľa ľudí, ktorí sa airsoftu venujú profesionálne, preto si myslím, že do tímu by nemal byť problém sa dostať. Chcel by som byť na pozícii snajpra, teda to by ma asi najviac bavilo. Preto by som vedel rád Váš názor, nejaké pripomienky, postrehy, rady skúsenejších. Taktiež by som chcel vedieť, kde je najvýhodnejšie objednávať zbrane, resp. akú snajperku by ste mi odporúčali ako začiatočníkovi alebo čo začať kupovať. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem 
-
iwo1222
Medium Star
ked sa das na airsoft nic tim nepokazis, naopat rozsiri sa ti videnie, budes casom lepsie zvladas kriticke situacie aj mimo airsoftu. ked mas vek aky mas, tak vobec nie je problem zacat, dokonca je to len dobre lebo nikto ta nebude odsudzovat za to ze si primlady. Pokial mas aj v okolii dakich ludi ktori uz hraju airsoft dlhsie tak to je len vyhoda, da sa od nich nachytat vela skusenosti a tipov a trikov ako okaslat nepriatela.
najhorsie je vsak ked zacinas s ludmi ktory nevedia ako hrat, potom ked prides na serioznejsiu akciu tak sa budes divit ako sa to vlastne inde hra. kazdopadne co ti mozem na zaciatok poradit je URCITE sa nedrzat vzadu ale radsej sa tlacit viac dopredu utekat kricat strielat co to najviac da, vtedy sa nepriatel najviac boji a v tebe vidi rovnakeho pripadne silnejsieho nepriatela a vtedy ho najlahsie das.
mozem ti hned teraz z fleku povedat ze hrat sa na snipra zo zaciatku ta nebude urcite bavit, pretoze by si celyyy cas cez akciu musel prelezat skoro bez pohybu na rovnakom mieste, ak si rozumny tak primes moje rady a radsej si na zaciatok kupis daku utocnu zbran m4/ak/whatever len nie snajpru!

najhorsie je vsak ked zacinas s ludmi ktory nevedia ako hrat, potom ked prides na serioznejsiu akciu tak sa budes divit ako sa to vlastne inde hra. kazdopadne co ti mozem na zaciatok poradit je URCITE sa nedrzat vzadu ale radsej sa tlacit viac dopredu utekat kricat strielat co to najviac da, vtedy sa nepriatel najviac boji a v tebe vidi rovnakeho pripadne silnejsieho nepriatela a vtedy ho najlahsie das.
mozem ti hned teraz z fleku povedat ze hrat sa na snipra zo zaciatku ta nebude urcite bavit, pretoze by si celyyy cas cez akciu musel prelezat skoro bez pohybu na rovnakom mieste, ak si rozumny tak primes moje rady a radsej si na zaciatok kupis daku utocnu zbran m4/ak/whatever len nie snajpru!
-
Stoporko
VIP
plne súhlasím s Iwom - sniper je v airsofte len pre pár viac-menej sadomasochystov, ktorým nevadí preležať dlhé hodiny vo vlhkom bahne, s komármi všade okolo seba, za celú akciu (cca 15hodín a viac, na lokálkach sniper nie je využiteľný) si vystrelí možno 10-15x, z toho mu 70% ľudí neprizná, lebo to bude len jedno BB a to je niekedy na diaľku slabo cítiť...
proste: sniper NIE! Mňa to kedysi dávno tiež ku snipingu lákalo a časom som pochopil, že to čo chcem, je tichý prieskum, resp. prieskum bojom, LRRP...
dovolím si trocha oponovať Iwovi v tom, aby si sa tlačil čo najviac dopredu, strieľal a kričal. Najprv by som doporučil naštudovať si najzákladnejšiu vojenskú taktiku (krytie, pohyb, maskovanie, zásady streľby) - všetko je na nete a google ti v začiatkoch poradí. Ono vlna ľudí, čo vreštia na plné gule, strieľajú z hicapu fullouto vyzerá na prvý pohľad efektne, no v praxi ich usadí jeden, maximálne dvaja ľudia s tlačákmi (120bb v zásobníku) - vlastná skúsenosť. Ver mi, že všetko je o taktike - teda nie to, čo držíš v ruke, máš na sebe alebo v batohu, ale všetko záleží na tom, čo máš pod baretom!
Možno by nebolo odveci nakontaktovať sa na nejaký seriózny tím, ktorý už niečo vie a buď sa k nim pridať alebo ich aspoň poprosiť o pár rád do začiatkov (aj keď chápem, že nikto svoje know-how nedáva len tak). Kukni na mapu airsoftových tímov na wargames.sk
K airsoftu sa dá pristupovať dvoma cestami: military a "free." Nechcem tu robiť dlhosiahlu debatu o tom, ktorý štýl je lepší, reálnejší, náročnejší...len v skratke napíšem toto:
Je rozumné sa už na začiatku rozhodnúť, či chceš ísť cestou military - napodobňovanie nejakej skutočnej jednotky, používanie armádnych postupov, nosenie výstroje od armádnych výrobcov, zladiť si výstroj a výzbroj (teda rus nebude mať v ruke M4 a podobne)...
alebo cestou free - používa sa veľa prvkov z paintballu, nehľadí sa na počet úmrtí, ale na počet fragov, prednostne sa používajú hicapy, na výstroj sa nedáva prakticky žiadny dôraz, každý nosí čo chce a čo mu vyhovuje. Je to viac civilizovanejšia forma airsoftu, nevyskytujú sa tam nejaké dlhé presuny lesom, práca s mapou, celé je to zamerané viac ako hra než ako napodobňovanie skutočnosti. TOTO BOL VEĽMI VŠEOBECNÝ opis oboch štýlov, nebrať ma za slovíčka.
Tatiež by bolo celkom vhodné si povedať, akej roli by si sa chcel venovať. Ak ťa ťahá sniping, skús niečo ako ja: špeciálne prieskumné jednotky - dlhé pochody terénom, často ležíš zamaskovaný pár metrov od nepriateľskej základne...no máš plnohodnotnú zbraň (schopnú streľby dávkami) v prípade, že dôjde ku kontaktu.
Ak ťa ťahá "obyčajná streľba" tak sa skús pozrieť smerom k pechote, ak ťažké zbrane - support gunner. To sú reálne využiteľné postavy v airsofte. Sniper (chápaný v armádnom meradle) nemá v airsofte miesto (dostrel, maskovanie...).
proste: sniper NIE! Mňa to kedysi dávno tiež ku snipingu lákalo a časom som pochopil, že to čo chcem, je tichý prieskum, resp. prieskum bojom, LRRP...
dovolím si trocha oponovať Iwovi v tom, aby si sa tlačil čo najviac dopredu, strieľal a kričal. Najprv by som doporučil naštudovať si najzákladnejšiu vojenskú taktiku (krytie, pohyb, maskovanie, zásady streľby) - všetko je na nete a google ti v začiatkoch poradí. Ono vlna ľudí, čo vreštia na plné gule, strieľajú z hicapu fullouto vyzerá na prvý pohľad efektne, no v praxi ich usadí jeden, maximálne dvaja ľudia s tlačákmi (120bb v zásobníku) - vlastná skúsenosť. Ver mi, že všetko je o taktike - teda nie to, čo držíš v ruke, máš na sebe alebo v batohu, ale všetko záleží na tom, čo máš pod baretom!
Možno by nebolo odveci nakontaktovať sa na nejaký seriózny tím, ktorý už niečo vie a buď sa k nim pridať alebo ich aspoň poprosiť o pár rád do začiatkov (aj keď chápem, že nikto svoje know-how nedáva len tak). Kukni na mapu airsoftových tímov na wargames.sk
K airsoftu sa dá pristupovať dvoma cestami: military a "free." Nechcem tu robiť dlhosiahlu debatu o tom, ktorý štýl je lepší, reálnejší, náročnejší...len v skratke napíšem toto:
Je rozumné sa už na začiatku rozhodnúť, či chceš ísť cestou military - napodobňovanie nejakej skutočnej jednotky, používanie armádnych postupov, nosenie výstroje od armádnych výrobcov, zladiť si výstroj a výzbroj (teda rus nebude mať v ruke M4 a podobne)...
alebo cestou free - používa sa veľa prvkov z paintballu, nehľadí sa na počet úmrtí, ale na počet fragov, prednostne sa používajú hicapy, na výstroj sa nedáva prakticky žiadny dôraz, každý nosí čo chce a čo mu vyhovuje. Je to viac civilizovanejšia forma airsoftu, nevyskytujú sa tam nejaké dlhé presuny lesom, práca s mapou, celé je to zamerané viac ako hra než ako napodobňovanie skutočnosti. TOTO BOL VEĽMI VŠEOBECNÝ opis oboch štýlov, nebrať ma za slovíčka.
Tatiež by bolo celkom vhodné si povedať, akej roli by si sa chcel venovať. Ak ťa ťahá sniping, skús niečo ako ja: špeciálne prieskumné jednotky - dlhé pochody terénom, často ležíš zamaskovaný pár metrov od nepriateľskej základne...no máš plnohodnotnú zbraň (schopnú streľby dávkami) v prípade, že dôjde ku kontaktu.
Ak ťa ťahá "obyčajná streľba" tak sa skús pozrieť smerom k pechote, ak ťažké zbrane - support gunner. To sú reálne využiteľné postavy v airsofte. Sniper (chápaný v armádnom meradle) nemá v airsofte miesto (dostrel, maskovanie...).
poradte mi. Rad by som si na volne chvilky a pobavenie kupil takuto srandu. Poradite mi prosim nejake shopy? Ja som kukal len municak. Vyber pekny ale co sa tyka cien tak nemam prehlad. Chcelo by to odporucit nejake dobre znacky, typy, ba ceny. Od kolko to ma zmysel kupovat. Nerad by som nejaky shit kupil. Videl som aj nejake cinske repliky. Samozrejme bez zaruky a za lacny peniaz. Tak take nechcem. Rad by som nejaky dobry automat.
-
Stoporko
VIP
psycho - airsoftku novú kúpiš od cca 100eur (čína ako JG, CYMA, GP, DBoys...), resp. 200 a viac (TM, CA...).
Pre bežného hráča sa oplatí kúpiť jedine automat - elektrická útočná puška/samopal. Zabudni na brokovnice, pištole, sniperky...pokiaľ s niečim takým prídeš na lokálku, tak máš mizivú šancu na úspech.
Potom sa treba rozhodnúť, či zbraň novú alebo z bazáru. Na tvojom mieste by som kúpil zbraň z bazáru, no značkovú a upgradnutú, napr. od G&G alebo CA.
Ohľadom čín - sú lacné, kvalita na priemernej úrovni, ak ich budeš kŕmiť kvalitnými gulami a nebudeš ich upgradeovať, tak ti aj niečo vydržia. Nie je dobrý nápad kupovať čínske zbrane rady M4/16 - zvykne sa im kývať predpažbie.
Kvalitné značky: TM (klasika, jedna z najstarších a najlepších, od výroby má najnižší výkon kvôli japonským zákonom, ľahko upgradnuteľná), CA (honkong, dnes patrí medzi špičku), G&G (podobne ako CA).
Potom sú ešte výrobcovia, ktorí sa síce radia k číne, no sú vyhľadávaní pre produkciu zbraní, ktorá nie je veľmi v ponuke "značkových" výrobcov - napr. ARMY (robia L85, ktoré okrem nich dlhú dobu robilo len G&G)
Ja som začal s čínskym (DBoys) kalachom, no rýchlo som prešiel na secondhand CA G36 a som maximálne spokojný.
Byť tebou, tak sa zaregistrujem na www.wargames.sk a kuknem do sekcie bazár, to isté sprav na www.airsoftnitra.sk a iných slovenských portáloch. Tam kukni značkovú zbraň (napr. upgradnutý TM kalach alebo G&G M4), ktorá má výkon okolo 400fps a mosfet (ten ti vie ivo tu z fóra nahodiť) a môžeš ísť na lokálku a nestratíš sa ani na veľkej akcii. Ak ťa airsoft chytí, ľahko ju vylepšíš na cca 430-450fps, čo je také optimum.
Pre bežného hráča sa oplatí kúpiť jedine automat - elektrická útočná puška/samopal. Zabudni na brokovnice, pištole, sniperky...pokiaľ s niečim takým prídeš na lokálku, tak máš mizivú šancu na úspech.
Potom sa treba rozhodnúť, či zbraň novú alebo z bazáru. Na tvojom mieste by som kúpil zbraň z bazáru, no značkovú a upgradnutú, napr. od G&G alebo CA.
Ohľadom čín - sú lacné, kvalita na priemernej úrovni, ak ich budeš kŕmiť kvalitnými gulami a nebudeš ich upgradeovať, tak ti aj niečo vydržia. Nie je dobrý nápad kupovať čínske zbrane rady M4/16 - zvykne sa im kývať predpažbie.
Kvalitné značky: TM (klasika, jedna z najstarších a najlepších, od výroby má najnižší výkon kvôli japonským zákonom, ľahko upgradnuteľná), CA (honkong, dnes patrí medzi špičku), G&G (podobne ako CA).
Potom sú ešte výrobcovia, ktorí sa síce radia k číne, no sú vyhľadávaní pre produkciu zbraní, ktorá nie je veľmi v ponuke "značkových" výrobcov - napr. ARMY (robia L85, ktoré okrem nich dlhú dobu robilo len G&G)
Ja som začal s čínskym (DBoys) kalachom, no rýchlo som prešiel na secondhand CA G36 a som maximálne spokojný.
Byť tebou, tak sa zaregistrujem na www.wargames.sk a kuknem do sekcie bazár, to isté sprav na www.airsoftnitra.sk a iných slovenských portáloch. Tam kukni značkovú zbraň (napr. upgradnutý TM kalach alebo G&G M4), ktorá má výkon okolo 400fps a mosfet (ten ti vie ivo tu z fóra nahodiť) a môžeš ísť na lokálku a nestratíš sa ani na veľkej akcii. Ak ťa airsoft chytí, ľahko ju vylepšíš na cca 430-450fps, čo je také optimum.
zdravim...rad by som tiez zacal z airsoftom a preto sa chcem poradit ohladom zbrane....chcem si kupit cinsku G36-tku od JG presnejsie C-čko.....zda sa mi na zaciatok dostacujuca havne cena je privetiva
mam za sebou asi rok "studovania" recenzii,clankov,for a videi na internete
a preto ak by sa tu nasiel niekto kto vlastni tuto hracku nech ju ohodnoti a pripadne mi odporuci nieco ine
nemam extra financne prostriedky vzhladom k mojmu veku 14
takze typy ako systemacke guny typu colt odmietam
aa este jedna vec....smerovana hlavne na stoporka
ma G36C vyšší vykon ako K-ackova verzia ?? usudzujem podla jednoho videa na youtube.....aj ked viem ze creva su rovnake ......all thx
a preto ak by sa tu nasiel niekto kto vlastni tuto hracku nech ju ohodnoti a pripadne mi odporuci nieco ine
Ak prejde pripravovaný zákon 190/2003 Zb.z. v presnej úprave akú plánuje pán Lipšic tak je koniec s Airsoftom. Viac info na:
Kód: Vybrať všetko
http://www.municak.sk/Kód: Vybrať všetko
http://www.legistelum.sk/Re: • AirSoft •
to je pravda ale ja uz mam vytlaceny formular a zajtra v skole budem nahanat ucitelov .....tato idiotska novela zakona im predsa nemoze prejst ...

-
Stoporko
VIP
keg987: ohľadom G36c/k od JG. Oboje majú rovnaké črevá, rozdielnu dĺžku hlavne. Obecne platí, že čím dlhšia hlaveň, tým vyššia presnosť. Byť tebou, tak sa na C vykašlem, lebo do predpažbia sa zmestí len tvarová baterka, čo je dosť na figu. Kúp aspoň verziu K bez optiky - optika je na bežný AS nevhodná.
k tej novele: je to totálna hlúposť šitá horúcou ihlou, ktorá aj tak nezabráni grázlom konať trestnú činnosť NELEGÁLNE držanými zbraňami = čistá buzerácia slušných ľudí. Ako sa dotkne airsoftu? - prejdeme do ilegality, resp. pôjdeme pred úrad vlády demonštrovať.
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 12:40)
edit: Predávam L85 od Army. Zbraň je plne funkčná, v super stave, po kúpe hneď odstránený blow-back, Iwom montovaný mosfet a nová kabeláž. Pružina vymenená za Guarder SP120. K zbrani dám hicap + nové náhradné kolesá a piest.
Cena: 120eur Pri rýchlom jednaní, resp. za doplatok pridám LiPol baterku Ray 2200, 7.4V
Kontakt na mail: iseeyou.now ťavináč gmail.com alebo PM tu na fóre
dôvod predaja: potrebujem financie a túto zbraň som najmenej využíval - v jednotke máme ako štandard zavedený iný typ zbrane
k tej novele: je to totálna hlúposť šitá horúcou ihlou, ktorá aj tak nezabráni grázlom konať trestnú činnosť NELEGÁLNE držanými zbraňami = čistá buzerácia slušných ľudí. Ako sa dotkne airsoftu? - prejdeme do ilegality, resp. pôjdeme pred úrad vlády demonštrovať.
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2010, 12:40)
edit: Predávam L85 od Army. Zbraň je plne funkčná, v super stave, po kúpe hneď odstránený blow-back, Iwom montovaný mosfet a nová kabeláž. Pružina vymenená za Guarder SP120. K zbrani dám hicap + nové náhradné kolesá a piest.
Cena: 120eur Pri rýchlom jednaní, resp. za doplatok pridám LiPol baterku Ray 2200, 7.4V
Kontakt na mail: iseeyou.now ťavináč gmail.com alebo PM tu na fóre
dôvod predaja: potrebujem financie a túto zbraň som najmenej využíval - v jednotke máme ako štandard zavedený iný typ zbrane
-
Yos
Professional
Caute. Tak po dlhsom case som si sadol k RK104 od GaG az som narazil na zatial nezisteny problem. BB-cka sa mi vzdy zaseknu na hop-up gume. Cely hop-up som rozobral, vsetko bolo plne funkcne a v dobrom stave. Po znovuzlozeny ziadna zmena. Vcera som akurat rozoberal komplet mechabox, nakolko som robil udrzbu a menil trysku, casti hlavy piestu a loziska.
Najprv som tusil, ze problem bude v hop-upe, no myslil som sa. Tipujem to este na trysku, ale nechapem, co by snou mohlo byt, nakolko som ju menil za kovovu. Ak si na nieco spomeniete, budem rad. vdaka
Najprv som tusil, ze problem bude v hop-upe, no myslil som sa. Tipujem to este na trysku, ale nechapem, co by snou mohlo byt, nakolko som ju menil za kovovu. Ak si na nieco spomeniete, budem rad. vdaka
-
Stoporko
VIP
Yos:
1) drobné vyosenie hopkomory a trysky - trocha vypodložiť komoru
2) iná dĺžka novej trysky - skús s pôvodnou čo to bude robiť
3) vymeň hopgumu a prítlačný valček
4) len taká idiotská otázka - nemáš hop daný naplno a slabý výkon, takže ti ich nepretlačí?
tipujem to na body 1 a 2
1) drobné vyosenie hopkomory a trysky - trocha vypodložiť komoru
2) iná dĺžka novej trysky - skús s pôvodnou čo to bude robiť
3) vymeň hopgumu a prítlačný valček
4) len taká idiotská otázka - nemáš hop daný naplno a slabý výkon, takže ti ich nepretlačí?
tipujem to na body 1 a 2
-
Yos
Professional
1. Ako drobne to vyosenie moze toto sposobit? Volnym okom urcite nevidno, no proti vypodlozkovanie nic nemam ...
2. Objednaval som tu istu dlzku ako povodnu, povodnu zial nebudem moct skusit, lebo je zlomena. Tu by som problem nevidel
3. Pri tomto probleme som sa zastavil aj ja, ale ako som ten hop-up rozobral, nezdalo sa mi, ze by stym bol problem. gumicka bola v dobrom stave, valcek takisto.
4. Hop som mal nastaveny na uplne minimum a aj tak nepreslo. To, ze mi ich nepretlaci som zatial nijak nezistil. Keby to nepretlacilo, problem by bol v tryske ?
2. Objednaval som tu istu dlzku ako povodnu, povodnu zial nebudem moct skusit, lebo je zlomena. Tu by som problem nevidel
3. Pri tomto probleme som sa zastavil aj ja, ale ako som ten hop-up rozobral, nezdalo sa mi, ze by stym bol problem. gumicka bola v dobrom stave, valcek takisto.
4. Hop som mal nastaveny na uplne minimum a aj tak nepreslo. To, ze mi ich nepretlaci som zatial nijak nezistil. Keby to nepretlacilo, problem by bol v tryske ?
-
iwo1222
Medium Star
povodnu skus dako nahodit do povodneho stavu a zmeraj jej dlzku, pretoze skoro kazdy vyrobca kalachu dava inu dlzku trysky, potom je tazke odhadnut ktora je ta spravna (naprklad pre zakladny DB kalach hop up pasuje jedine mp5 tryska) takze sup sup, merat merat merat,
pripadne vymenit hop gumu za guarder svetlu
pripadne vymenit hop gumu za guarder svetlu
-
Stoporko
VIP
možno by si, Yos, ešte mohol viac rozpísať, čo presne ti to robí - gule ti ostanú v hopkomore? Keď dáš k sebe mecháč a komoru, sprav pár výstrelov a pozri ako sa správa tryska (pri otvorenej zbrani)
-
Yos
Professional
Ta tryska by mala byt v podstate taka ista, ked tak, merat ju budem az zajtra, dnes uz nemam na to nervy.
Stoporko dobre, ze si spomenul. Pri otvorenej zbrani mi semi ide sekavo. Teda kym dam trysku zo zakladnej polohy naspat do zakladnej, tak musim dat aspon 3-4 rany, lebo sa ako keby zasekla, co mi prislo moc divne. Na auto mi to nerobilo.
Mechac s komorou a vsetko ostatne budem skusat zajtra, uvidime ako dopadnem.
Stoporko dobre, ze si spomenul. Pri otvorenej zbrani mi semi ide sekavo. Teda kym dam trysku zo zakladnej polohy naspat do zakladnej, tak musim dat aspon 3-4 rany, lebo sa ako keby zasekla, co mi prislo moc divne. Na auto mi to nerobilo.
Mechac s komorou a vsetko ostatne budem skusat zajtra, uvidime ako dopadnem.