Automotive education
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automotive education
... tak, ako sa meria maximalny objem spalovacej komory u beznych motorov, tak sa rata aj pri wankeli
tzn. v momente "hornej uvrate" po nasati maximalneho mnozstva paliva, ale este pred jeho stlacenim 
-
moosha
Darca
No, presne toto som chcel, dik 
(ot: uz si isiel v nejakej fd3s alebo inom triangli?)
(ot: uz si isiel v nejakej fd3s alebo inom triangli?)
-
RATZINGER666
Darca
no zatial nebola prilezitost, ale urcite sa chystam, hlavne na fd3s 
preco na zaplakanie? Tocivy moment motoru sam o sebe nic nehovori, pre zrychlenie je dolezity tocivy moment na kolesach. Celkove zrychlenie samozrejme ovplyvnuje mnoho dalsich veci, ako napr. priebeh tociveho momentu, vaha auta, sprevodovanie, aerodynamicky odpor atd...Dieg0 napísal:Viem ze ta RX8 má krúťak na zaplakanie takže kto vie /220Nm/
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ratzi -> v piest musi byt v dolnej uvrati, aby tvoril nad sebou najvyssi objem, v hornej je najnizsi objem - kompresia, resp. vyfuk
... ale rozumieme sa, ze to bol iba preklep
adameec -> to je sic pravda, ale ked nema dost velky krutak motor, tak krutak nikdy nebude velky ani na kolesach - len tak z nicoho ho nevytvoris
... ale myslim ze 220nm nieje az taka spatna hodota na bezne pojazdenie 
adameec -> to je sic pravda, ale ked nema dost velky krutak motor, tak krutak nikdy nebude velky ani na kolesach - len tak z nicoho ho nevytvoris
-
RATZINGER666
Darca
nord: no joooo, horna jak dolna
inak neviem, ci zrovna rx8 zamyslali ako nieco na bezne pojazdenie 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak urcite to zamyslali ako experiment, ako nieco ine, co konkurencia neponuka ... hlavne mne tych 220 nepride nijak tragickych ... taka 325i v e46 mala 250Nm, coz je iba o nieco nad 10% viac a do sedaciek tlacila pekne

220Nm je fajn.Ale pre motor čo má 240 koní?BMW 330i má síce viac o +-20 somárikov pod kapotou viac (+-10% väčší výkon ako RX8) ale krúťak má 300Nm (+-35% vyššia hodnota)
-
RATZINGER666
Darca
pardon, ale nejako mi usla suvislost priamej umery hodnoty vykonu a tocaku 
Priamu úmeru nikde nevidím heh
.Chcel som tým len povedať to, že je pre mňa nepredstaviteľné, že sa budem voziť v aute ktoré ma takmer 250 koní pod kapotou a krúťak len okolo 200vky
-
RATZINGER666
Darca
140nm/t nie je veru ziaden zazrak 
-
Fabo
Hardcore addict
No pockaj, to je dajaka chuyina, ci?RATZINGER666 napísal:... tak, ako sa meria maximalny objem spalovacej komory u beznych motorov, tak sa rata aj pri wankelitzn. v momente "hornej/dolnej uvrate" po nasati maximalneho mnozstva paliva, ale este pred jeho stlacenim
Nie je nahodou pracovny objem valca rozdiel medzi objemom priestoru v dolnej uvrati a v hornej? Ergo, druha mocnina polovice vrtania krat zdvih. A pomer objemov je potom uvadzany ako kompresny pomer...
Kompresia a expanzia prebieha samozrejme aj u wankla, takze pracovny objem ako rozdiel objemov existuje aj tam, hoci nie tak elegantne vypocitatelny.
-
RATZINGER666
Darca
... no a co som napisal? 
-
Fabo
Hardcore addict
zeee maximalny objem spalovacej komory... takze nielen posun valca, ale aj + spalovaci priestor po HU... aspon ja som ta tak pochopil
-
RATZINGER666
Darca
...no veru som to akosi blbo napisal, ja som tym chcel hned aj vysvetlit, co je to ta horna uvrat, ak by niekto nevedel, kedze sme v tej automotive education sekcii, no a takto to dopadlo, mal som tam dopisat po odratani spalovacieho priestoru po stlaceni... nist, nevadi, nic sa nestalo, ospravedlnujem sa, dakujem za upozornenie 
Nechcem koli jednemu dotazu zakladat novu temu, tak davam dotaz sem
Zdravim! Dnes planujem zavitat do autokina, tak by ma zaujimalo, aka je na volnobeh spotreba a ci motoru nevadi, ked bude nejaku hodinu a pol bezat len nan? vdaka
-
Grim
Darca
...ak budeš v tom autokine s autom stáť na mieste, tak spotreba bude ∞ litrov/100km...a motoru určite neuškodí, ak bude hodinu a pol bežať...
ok diky... no vzhladom na to, ze okolo platna nemam v plane kruzit dokola, samozrejme bola myslena spotreba l/hod, no necakal som, ze nekto bude z dlhej chvile tak srsat humorom, ze to pojme takto
to zalezi od typu auta a motora, ale rataj minimalne 1liter/hod
-
Francek
Star
Zalezi od auta samozrejme. Ale malo by to byt 0,5 - 1l na hodinu.