UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: UFO!!!

Príspevok od používateľa Janio »

Empharko a Eruner ako to chcete vysvetliť, ak nie teoriami ? Na základe akého faktu ?

Bastard - Nevidím dvôvod prečo by mimozemšťania prišli a poukladali "kamienky na seba" a nazvali to že "Stonehenge"
Vysvetliš mi to ty ak myslíš že v tom bola nejaká vyššia moc (Nič proti, osobne ja na UFO atď. verím no nevidím dvôvod prečo by niečo také tuna stavali ;) )
Myslím že skvôr ti hughito (alebo niekto iný) napíše ako to spravili, ako ty prečo by to robili :smt081
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Eruner:
Nechám ťa v tom, čítaj si ďalej sci-fi literatúru od jasných autorov, ktorí si dobre mastia kapse na naivných ľuďoch ako si ty.
Keby si si aspoň prečítal materiály o dávnych civilizáciach a najmä o megalitických stavbách.
O akých materiáloch tu píšeš prosím ťa ? Pochop, to všetko sú sci-fi rozprávky.

Nechcem ti rúcať sny, ale žiadne vyspelé civilizácie pred nami neboli.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

hahaha, také fantasmagoriny na moju osobu, hahaha, neboj, nerúcaš mi sny,

aké materiály? Vlastnosti tých "megalitických" stavieb, žiadne teórie, vlastnosti! Napríklad tvrdosť a vek sôch na Veľkonočných ostrovoch. Alebo napríklad jeden rímsky múr, ktorý je pevný a dodnes stojí. atď

Ja som ti len navrhol rozšíriť si obzor, aby si nevyzeral tak trápne, keď kritizuješ druhého.

A viete čo, mám jednu knihu od jedného vedeckého skeptika, ktorý sa vyjadruje k týmto srandám a odmieta akékoľvek "ufo", Danikena a neviem čo. Môžem niečo z toho citovať sem, keď chcete.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čiže sochy na Veľkonočnom ostrove a tvrdosť rímskeho múru dokazujú, že tisícky či milióny rokov pred nami tu žili vyspelejšie civilizácie, ako sme dnes my.

Hm, dobrá rozprávka, až na to, že to odporuje absolútne všetkým vedeckým faktom, ktoré dnes existujú. Od archeologických nálezov počnúc, po teóriu evolúcie končiac.

A naozaj neviem, kto tu tým, čo píše, vyznieva trápne, ale jedno viem iste: ja to určite nie som.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

// sry, nič som potom nenapísal... ale ešte sa vyjadrím :smt006
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

lol, Janio, nauč sa čítať s porozumením, ten spomínaný autor nie je Daniken ale L. Souček!!!
Ani si si poriadne neprečítal môj príspevok, ale hustiť do mňa budeš. Ľudia, to čo za komédiu to tu predvádzate? hahaha
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Old Dirty Bastard - 1000 ton ? sa spamätaj preboha, tie šutre vážili najčastejšie tak 10-20 ton
Eruner - no tých rímskych stavieb sa nám tu zachovalo viacero, samotný Rím, akvadukty, Hadriánov val, nič výnimočné. Ale zaujímalo by ma čo konkrétne sa ti nepozdáva na veku a tvrdosti soch na v. ostrovoch
hughito
Redeemer
Redeemer

mozem sa spytat odkial cerpas istotu? "viem ze nic neviem" zamysli sa nad tym.. //spermia
Viem, že nič neviem :arrow: takže musím aspoň pripustiť každú hovadinu, že ? :roll:

Moje tvrdenia sa opierajú o fakty, ktoré sú minimálne čo sa tohto týka úplne jasné.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre, tu máte úryvky z Tušení stínu od L. Součka:
Starorímske stavby stojí podivuhodně zachované už 2000 let, aniž cihlové klenby povolili. A zbudovat cihlovou klenbu takových monumentálnych rozměrú, jako např. v římských Caracallových lázních, není právě snadné... Cihly se drolí a rozpadají. Římska malta však satečně odolává. Je tvrdší betonu. Odlomit nepatrný kousek k chemickému rozboru vyžadovalo ocelové dláto, kladivo a pořádnou práci. Výsledkem bylo ztupené dláto a kousíček malty jako oříšek
Velikonoční ostrov - více než 600 vztyčených soch... Ani samotná výroba, ani vyvrtání otvorú tedy není žádnou záhadou a múže nalézt prosté vysvětlení, rozhodne spíše než opravdu podivuhodný transport soch a nekolik tun těžkých kamenných "kloboukú" usadzovaných na jejich temena do výšky mnoha metrú... Pokud ide o transport, zdá se, že "klobouky" byly v lomech zformovány ve tvar válcú, dovaleny na místo a tam teptve definitivně opracovány. Jejich zdvíhání do výšky ovšem představovalo v každém případe impozantný technický výkon...
o stranu ďalej:
Na ostrově nežila s výjimkou ptákú jedlá zvířata - což zčásti omlouvá kanibalizmus jako krytí potěby bílkovin. Rybolov byl omezen neznalostí stavby plavidel, schopných vydávat se dále od břehu, i astronomické navigace, v ostatní Polynésii všední. Rákosové člunky umožnovaly jen příbřežný rybolov, jehož výtěžek patrne nikdy nebyl v této části Pacifiku zvlášť rekordní. Dřeva vhodného druhu pro stavbu člunú nebylo. Závažným limitujícím činitelem byl a je nedostatek pitné vody...

potom pridám ďalšie úryvky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak toto sú fakt presvedčivé dôkazy o tom, že museli existovať oveľa inteligentnejšie civilizácie ako my, že to presvedčilo aj mňa.

:roll:
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

mňa to nepresvedčilo, že ocelové dláto :D lebo mi bežne používame gumené a napísal niekde aj chemický rozbor tej malty čo spomínal ?
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ehm, ja som nič nedokazoval a ani sa nesnažil vám niečo dokázať, ehm, ozaj
hughito napísal:Moje tvrdenia sa opierajú o fakty
hughito napísal:Od archeologických nálezov počnúc, po teóriu evolúcie končiac.
hughito napísal:A naozaj neviem, kto tu tým, čo píše, vyznieva trápne
hughito napísal:až na to, že to odporuje absolútne všetkým
Prázdne slová, otrepané frázy, slovné útoky, odmietanie akejkoľvek inej myšlienky/názoru než vlastného, tváriť sa ako vedec/filozof/znalec... Hmmm, pripomína mi to absurdnú drámu ktorá sa hrá príliž vážne a vyzerá ako komédia.

Vysvetlivky: Mojím pôvodným zámerom bolo obohatiť tému o nové fakty/informácie. Ďalej som upozorňoval na "čítanie s porozumením", lebo sa vyskytli problémy s pochopením mojich príspevkov. Potom tu máme otrepané frázy, ktoré používatelia často používajú aby ich ostatní viac rešpektovali. Samozrejme používajú aj verbálne útoky ("Nechcem ti rúcať sny, ale") s cieľom ponížiť iného užívateľa. Ja na to všetko poukazujem a robím si z toho komédiu.

Načo som toto vôbec napísal? :?:
Ak nevieš, tak si to prečítaj znovu, poriadne, a porozmýšľaj.
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Eruner v poriadku ja som len chcel vediet ci ten chemicky rozbor niekde je uvedeny pretoze ma to zaujma kedze je ta malta taka "tvrda" :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zaujímavá diskusia Neodpustím si poznámku na margo Hughita, dnešnej inteligentnej a vyspelej civilizácie a tvrdeniu, že pred nami nebola žiadna vyspelejšia civilizácia. Natíska sa mi otázka: podľa čoho posudzujeme vyspelosť danej civilizácie? Pre mňa osobne je súčasná civilizácia značne zdegenerovaná, nesamostatná, sme v maximálnej možnej miere závislí od množstva vyfikundácií, čo sme si vytvorili a bez nich NEVIEME PREŽIŤ (elektrina, chemické lieky...). Z môjho pohľadu len toľko na margo vyspelosti civilizácií.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale Stoporko, dobre vieš, že som to takto nemyslel.

Reagoval som čisto na tie nezmysly o akýchsi starých jadrových reaktoroch.

Ja tu vyspelosť civilizácie v tejto debate beriem striktne ako technologickú.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

v knihe nie je, lebo nerozoberal priamo fakty, ale naznačoval (tušil) tie "biele miesta".
Ale je funny, že sa to ešte nerozpadlo. Však to bola zaostalá doba než tá dnešná, že?
Taká otázka, koľko rokov vydrží kvalitný železo-betón?
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

zaostala mohla byt ale myslim si, ze ta "malta" bola iba blato kedze aj unas sa okolo 40tich rokov na dedinach stavali domy kde namisto malty pouzivali normalne blato a taktiez je mnoho domov ktore tak stoja dodnes, uznavam nie je to 1000 rokov ale verim ze by stáli 1000 rokov pokial by ich niekto nezbural alebo neprislo tornado o sile F5 :)

A taky zelezo beton by vydrzal statocne dlho (netrufam si povedat kolko) pokial by sa nerozpadol vplivom zosuvu pody.
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

tá "malta" rozhodne nebola iba blato, vyrábala sa zo zmesy sádrovca, vápna a vulkanického prachu, v slovenčine sa o tom veľa nepopísalo ale stačí dať do googlu "roman concrete" a po anglicky je tam toho do bludu...
sapler - naopak, tie naše domy z blata sa rozpadadávajú a statočne rýchlo, niektoré s už dávno rozpadli a pri väčšine sú už akékoľvek stavebné úpravy zakázané ... a ani tornádo sme nepotrebovali.
Taká otázka, koľko rokov vydrží kvalitný železo-betón?
Eruner - tak dlho myslím žiť nebudeš aby si to zistil ale stačí sa pozrieť na čs. pohraničné opevnenia, mali problém ich nahlodať delá a dobre umiestnené trhaviny, príroda tiež vyzerá, že ťahá za kratší koniec.

Celkovo neviem prečo máte poniektorí pocit, dávna vyspelá civilizácia musí znamenať vyspelejšia ako dnešná, oni boli vyspelejšie ako ostatné civilizácie ich doby, poznali technológie a postupy, ktoré pod vplyvom náboženských a spoločenských zmien upadli do zabudnutia, a dnes ich opäť objavujeme, viď. spomínaná malta alebo sochy na veľkonočnom ostrove, to už nie sú žiadne záhady.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

na mimozemštanov samozrejme verim a dufam ze sa raz objavia skutocne dokazy oznamene serioznimy zdrojmi aj ked ludska hlupost tento proces dost stažuje no k teme mam knihu (snad zahady ludstva ci ako) a je tam par clankov aj o ufo kruhoch v obili a pod.je tam zmienka o nejakom ruskom meste Voronež kde v nejakom parku vraj pristali mimozemštania je to ale dost vierohodne pretoze tam vraj bolo vela tisic svedkov dokonca o tom pisali noviny a našiel sa tam aj nejaky mineral ktory podla rozboru neni odtialo a bla bla bla zaujimava spojitost je aj ze na mieste kde pristali posobilo na travu nejake silove pole ktore ohlo stebla nad zemou presne ako pri kruhoch v obili a raz ked som prezeral len tak youtube co za kktiny tam zas vyplodia tak po asi 100 fakoch som nasiel jedno naozaj vierohodne vyzerajuce video bolo to dost zblizka a ten objekt nebol ziadny tanier alebo podobna idiocia malo to uplne zvlaštny tvar a bolo tam natočene ako to lietalo bolo vidno ze to ma nejaky nezvykli pohon atd ale neviem si vybavit meno toho videa aj ked som ho po nejakom čase hladal nic som nenasiel hmm.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, v Rusku je naozaj možné všetko, čiže ti absolútne verím a začal som veriť aj na UFO a mimozemšťanov.

Kód: Vybrať všetko

Poľský spisovateľ Stanislav Lem sice prejavil záujem o túto udalosť, no vyjadril sa skepticky k možnosti, že šlo o UFO a astronóm Krzysztof Boruň tiež spochybnil túto domnienku, vysloviac hypotézu, že šlo asi o guľový blesk, člen korešpondent AV ZSSR V. Migulin sa priklonil k prívržencom toho názoru, že ako iné, bol aj tento jav výsledkom nejakých atmosferických procesov, alebo antropogénneho zásahu do prírody. V. Migulin je presvedčený, že všetky anomálne javy možno objasniť pomocou už známych zákonov fyziky, mechaniky a optiky. Anglický odborník na UFO Phillip Mantel sa k voronežskému ufónovi tiež vyslovil skepticky, no vysvetlenie nepodal. Spravodajcovi Literaturnoj gazety voronežskí občania ukázali dôkazy o prítomnosti neidentifikovaného lietajúceho objektu: krivo rastúci topoľ (podľa svedectva mnohých však takto rastie už dávno), záhadné jamky v zemi (sú vyryté už pred niekoľkými rokmi a zarastená trávou) a videokamerou nakrútené rozhovory so svedkami o pristání UFO. Získané boli aj  „mimozemské kamene”, o ktorých sa po chemickej analýze potvrdilo, že sú to minerály zemského pôvodu
.
Napísať odpoveď