Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa triple »

tak tak veru.. zatial mám všetko od canonu len batery grip je taký aby bol :) (ale funguje dobre) jááj mať tak prachy :)
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

No neviem, s ostrením som roblém nemal (verzia pre Canon) a to som už fotil za asi všetkých možných podmienok. Ale nespomínam si, žeby mal problém ostriť v "podvečernej miestnosti".

Nechcem ten objektív obhajovať silou mocou - jasné, že má svoje chyby ako každé sklo, len píšem zo skúsenosti s ním.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

verzia s VC je vpohode, spominane veci ako hlucne a pomale ostrenie to je pravda, ale zatial som nemal problem zaostrit... staci vediet ako funguje autofokus a zaostrit si na hranu medzi 2 farbami, alebo si nastavit AF-S na stred a vtedy si fotak zasvieti aby si pomohol s ostrenim.... ja mam toho tamrona od januara a som spokojny
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Maki to je sice pravda, ale zase komponovat vsetko zaradom na stred tiez nieje vyhra, da sa to, robim to sam, ked treba velmi, ale zabija to ludsku kreativitu :D
Maki
Darca
Darca

kto hovori komponovat na stred? vravim zaostrit na stredovy bod, prekomponovat, cvak... bezna prax
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

jop to je jasné.. ked fotín niečo dynamickejšie tak neni čas na prepínanie AF bodu.. vtedy je stále ostrenie na stred a následne prekomponovanie.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kto mi tu maze prispevky?!
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Lub0$ napísal:Nj ostrenie hlucne to je prva vec, ale to by mi nevadilo, problemi nastavaju podvecer v miesnosti, kde uz ma hned tazkosti zaostrit, a neviem teda ako ostatne skla, ale ma problem zaostrit na niektore farby, samozrejme ze biela, to mi je jasne, ale na zaves s motivom mal problem zaostrit, islo o maslovu farbu, bol este taky pokrceny, cize nie hladky povrh....a nezaostril ani za boha.
Teda necakam super ostrenie v tmavsich podmienkach ani s f4 ale preto planujem aj 50mm f1.4
Inac mam tu verziu bez stabilizacie.
A teda Triple, nechces kupit moj? :P
ono pravdu povediac si myslim ze to je naopak, alebo som nepochopil co si napisal :D
Je praveze tazsie zaostrit(ci uz v svetle alebo tme) na hladke povrchy ako sa drsne/nerovne a tak.
triple napísal:vieš akú fintu používam na ostrenie v úplnej tme? dám do sánok blesk (s tým zaostríš aj v úplnej tme) prepnem na MF a vypnem blesk
ale to je o inom.
Neviem ako to ma Canon, ale nikon ma 1 resp. 2(lepsie fotaky) kde si mozes naprogramovat funkciu, ja to mam tak, ze mi to vyradi blesk, takze zaostrim s bleskom,ale fotka je bez blesku. Neprekvapilo by ma ze nieco podobne bude aj u C
Lub0$ napísal:Jo jo, mna uz to tiez serie vsetko, tiez som si povedal ze iba od Canonu, tamron ma zacal zradzat ked som ho potreboval a sigma ma sklamala hned od prveho dna...skoda penazi.
existuju aj ine znacky :-)
A zase, tie znacky aj tu dlhu budu, kedze peniaze :-), kazdy by chcel urcite L-kvalitu ale tak neni to lahke a nestoji to par eur, ale tak to je ako by niekto chcel BMW za cenu VW. Ono tiez je IMHO do istej miery otazne ci to clovek dokaze vyuzit.
Zrhnute, by som 3rd party neodsudzoval ako celok, urcite maju dobre kusy, niekedy aj lepsie, a za zlomok ceny, napriklad dlho dlho som mal tokinu 12-24mm F4, a ten objektiv bol spicka vo svojej triede, v porovnani s Nikkorom je chybalo len AF-S ostrenie(ktore tusim aj neskoro dorobili) a cena bola nasobne nizsia.

EDIT: Tento post tu je 6 minut a uz zan dostanem K-, "keby si tolko neo*anoval nad nikonom aj by som ti dal plusko.".... skoda slov, aspon sa nabuduce podpis
Maki
Darca
Darca

mica vie co je dobre ;)

foto z icanhascheesburger.com
Prílohy
mica.jpeg
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Po dlhej odmlke, co som neodfotil dokopy nic, by sa zislo vyrazit a poexperimentovat. Mate niekto nejaky tip na fotovylet v BA a okoli?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

odporucani ti mozem dat vela, co chces ale na svojom vylete fotit?
KoCi
Darca
Darca

Mam 17-50mm rozsah, tak mam nejake limity.. zameral by som sa najskor na prirodu, mozno architekturu. Nejake to fotogenicke miesto, kde clovek pride a cvaka uz len preto, ze je uchvateny tym co vidi :)
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

petrzalka :D ja chcem pofotit z hradu vecerne mesto :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:Mam 17-50mm rozsah, tak mam nejake limity.. zameral by som sa najskor na prirodu, mozno architekturu. Nejake to fotogenicke miesto, kde clovek pride a cvaka uz len preto, ze je uchvateny tym co vidi :)
:arrow: Na vrchu Devinskej Kobyly, je opustena raketova zakladna + brutalny vyhlad, da sa tam dokonca dostat aj priamo autom kedze tam vedie asfaltova cesta.
:arrow: Eurovea, pekne spravena na fotenie, ale pozor, moze sa stat ze SBS bude mat silne reci
:arrow: panorama zo strechy UFO na novom moste
:arrow: Bratislavske letisko(+lietadla ak je k dispozicii teleobjektiv)
:arrow: Zoo
:arrow: Botanicka Zahrada

Toto mi teraz tak z brucha napadlo, co by si mohol s tvojom sklom bez problemov nafotit
KoCi
Darca
Darca

Dik, wtf, preco by sa nejaka SBS mala starat do toho ci fotim v okoli eurovei? :D Vsak to nie je strategicky objekt podliehajuci vojenskemu utajeniu preboha.
Ta devinska kobyla znie dobre, ak sa v nedelu postasti, tak si vyjdem :) Ak sa podari aspon jeden zaber, tak ho sem aj capnem.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

z jednoducheho dovodu, je to sukromny majetok a mozu si robit co chcu, co sa tyka exterierov si nie som isty, tam by sa dalo teoreticky argumentovat verejnym priestranstvom, ale vnutri su panmi na 100% oni(resp majitelia), netvrdim ze budes mat problemy, ale stat sa to moze.
Viem ze napr v Auparku si na ludi s velkymi fotakmi davaju pozor, a je tam niekedy dost obtiazne fotit
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

a na tu devinsku by som autom neriskoval, je to asfaltka ale je urcena len pre auta ktore maju povolenie, lesnicke, policia a sprava ciest...

nas tak uz raz otocili lesnici a keby policajti su tam tak chytim aj pokutu... tam nizsie je parkovisko a kusok treba doslapat peso...
myslim ze je tam dokonca aj znacka zakaz vjazdu ak teda nezmizla...

ale na fotenie sa tam nieco najde...

a este architektura stareho zidovskeho mesta v ba je celkom fotogenicka, ale to skor na nocne fotky... romantikusz 8)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

aha, to s tou znackou ani neviem, ja som tam bol naposledy cca 2,3 roky dozadu a to som sa vyviezol uplne hore
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Ja co som pocul tak ze aj hore v objekte je to uz zevraj strazene. Ale to bolo v suvislosti s airsoftom
Maki
Darca
Darca

ja oddnes radsej asi nefotim... prva velka akcia - otvorenie kampusu masarykovej uni - strihala sa paska, slnko pieklo priamo na akterov, pred nimi asi 20 fotografov a 20 kameramanov, ja niekde tam tiez, slniecko za chrbtom a ja veselo bac bac bac so zapnutym bleskom, vsetko prepalene jak svina, na fotenie danej udalosti strihania pasky vsehovsudy 15 sekund, ludia na mne natlaceni ze som mal problem stat, stres, pot... hanbim sa... no nic... berem to ale tak ze je to vyborna skusenost v akych podmienkach musia fotoreporteri pracovat a ked sa na to tak pozriem s odstupom par hodin... ono sa mi to paci... nabuduce to bude urcite lepsie :)
Napísať odpoveď