Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal: To, že na trošku vyššej úrovni je pojem rasa diskutabilný neznamená, že na nižšej nevedeckej úrovni to je tak tiež.
A vedel si ze rozdiel medzi tebou a simpanzom su 4% http://news.nationalgeographic.com/news ... nes_2.html donedavna to bolo len 1,5%. A rozdiel medzi matematickym geniom a matematickym antitalentom je nieco cez 0,001%.

Tu aj malicky rozdiel je v skutocnosti dost velky. Takze reci ako z biologickeho hladiska neexistuju rozdieli tu nema moc velku vahu, lebo rozdieli tam su a ich velkost je relaitivna.
Čo si tým, že je feministka, akože povedať ?
To len tak, aby sa vedelo odkial vietor fuka :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A čo to má spoločné s týmto ? (Aj keď u toho mat. génia a mat. antitalenta by som privítal viac info).

Ty tu proste zas len predkladáš nejaké závery, "ako to je", ale ten text si neprečítaš. Ja chápem, že ti je to proti chuti - je to dlhé a navyše to je proti tvojmu svetonázoru, takže sa vlastne ani nemusím moc čudovať.

Ty tu vytiahneš nejakú jednú vetu a na základe nej, robíš závery, pričom to gro je v tej štúdii samotnej.
To len tak, aby sa vedelo odkial vietor fuka
Jáj, dobre, už vieme. :mrgreen:
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Neviem či to tu už bolo ale dosť zaujímavé....

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To tieto goebelsovské videá aj niekto berie vôbec vážne ? :lol:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Podobné veci ako sú dva príspevky hore sa dejú stále a na oboch stranách. Ale zaujímavé sú informácie odvolávajúce sa na rôzne dokumenty atď.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Netvrdim ze vsetko v tych videach je pravda. Vela veci je tam pouzitych zamerne, vsetko nieje uplne pavda. Videl som vela podobne zameranych videii, kazde sa niecim lisi, kazde poukazuje na ine ale vo svojej podstate maju vsetky jedno spolocne a to rapidne rozsirujucu sa populaciu pristahovalcov a s tym nasledny narast kriminality. U nas a hlavne na slovensku sa tomu vacsina smeje (vid prispevky vyssie) ale je to sposobene iba tym, ze sme mala krajina a tym padom nemame s nimi problemy takych rozmerov ako napr v USA, Velkej Britanii, Francuzku a pod..... Tam je to skotucny problem vzhladom nato kolko ich tam bolo pred par rokmi a kolko teraz. Ja by som vsak povedal ze je to sposobene aj tym, ze sa im vela dovoluje maju tu vsetko a potom to vyzera ako vyzera. U vas to nieje problem s afroamericanmi, moslimami ale romami. Na take male slovensko je ich tu az az a ludia ktory ziju v ich bezprostrednej blizkosti by vedeli rozpravat. Takziez maju vsetko. Bez prace, bez nicoho. A to su len "hlupy" romovia. Co potom urobi taka komunita 20 milionov cernochov ktory maju auta, peniaze a pod ? Ich populacia rastie velmi rychlo a s tym priamo umene aj kriminalita. A ked ich bude dost, myslite ze vsetko zostane po starom ? Potom to budeme MY co budu byvat v gettach a srat si do nohavic! Lenze ako bolo spomenute aj vo videu, nehovori sa o tom ! Zamerne sa o tom nehovori pretoze vsetko je jeden skurve*y biznis. Mocnostiam vyhovuje ze tu maju miliony lacnej pracovnej sily atd. Ale ze vlastny obcania sa stahuju z miest kde pred tym spokojne zili to akosi unika. Tym ludom co sedia za najvyssimi postami je to ukradnute. Taky clovek vidi problemove chovanie mensin iba na obrazku. Preco by potom mal zasahovat ? preco ? preco by mal urobit nieco co by potom musel silno obhajovat pred celou EU, roznymi proti-rasistickymi organizaciami ? Nieje jednoduchsie len tak sediet a nechat obycajnych (bielch) ludi pracovat na ich zivot ? Nechat sa nimi terorizovat, skakat si po hlave? Samozrejme ze je! Ved mnohi zastupitelia islamskej vlady v USA uz maju dopradu rozpracovane kulturne vyzitie svojej "mensiny" planuju sa skoly, zakony vsetko, cela islamska spolocnost bude kompletne "obnovena" a skor ci neskor jej bude dane take postavenie, ktore uz iba tazko zmenime. Na kriminalite ako takej maju samozrejme podiel aj bieli a nieje to vzdy tak ze iba ti cernosi su vzdy najhorsi a najneprisposobivejsi. Ale v celkovom meritku je to vec, ktora sa bude iba dalej a dalej zvacsovat az raz pride nieco s coho sa teraz kazdy iba smeje. Lenze tu to este nikto nechape, tie veci co boli v tom videu, ti ludia ktory to chapu a snazia sa proti tomu bojovat su skutocni a naozaj to existuje! Radikalne riesenia typu "vsetkych ich vyhladime" ako pan Adi pred par desiatkami rokov dozadu su zbytocne. Pomohol by snad iba zdravy rozum a hlavne otvorene oci! Nedat im vsetko, dat im hranice, zakomni a podobne ich nasmerovat tak aby museli pracovat, byt produktivny, robit nieco prospesne. A nie im dat vsetko az pod usta a potom sa stazujeme ze ked sa bielemu nieco nepaci v suvislosti s nimi, je to automaticky RASIZMUS !
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:To tieto goebelsovské videá aj niekto berie vôbec vážne ? :lol:
V tych goebelsovskych videach mas ja odkzay odkial sa cerpalo info, takze by si sa mohol vyjadrit k tomu co tam bolo povedane a nie ktomu kto to povedal.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Kód: Vybrať všetko

http://www.aktuality.sk/clanok/172445/romovia-zacnu-rabovat-ak-sa-nezacne-riesit-ich-otazka-varuju-lidri-unie-romov-na-slovensku/

Kód: Vybrať všetko

http://www.aktuality.sk/clanok/172329/eu-francuzsku-za-deportacie-romov-hrozia-sudom/
mame to pod nosom a takmer nikto si to nevsima...... :smt017

//autoeditácia príspevku (17 Sep 2010, 16:39)
Nic poti nim ale so tu "obycajny" romovia....ako by asi zareagovala pocetna komutina cernochov keby sa niekto pokusi ich presunut, alebo si postavit pred domom mur aby ho neobtazovali ? V momente by toho bola plna TV za porusovanie ludskych prav, rasizmu atd atd.... zhluklo by sa ich zopar milionov, zacali by sa vyhrazat co vsetko urobia, koho zabiju a razom by vsetky odvazne plany zostali bezmocne....
kali520
Darca
Darca

Aké je to učiť čiernych študentov

(Otvorený list od amerického učiteľa s dlhoročnými skúsenosťami učenia afro -americkej mládeže)

...Do nedávna som učil prevažne na školách s dominanciou čiernej mládeže na juhovýchode štátov. Hlavný prúd médií nám dáva len slabý náznak toho, aké to je naozaj na školách s prevahou afro - americkej mládeže. Expresívni žurnalisti používajú slová ako „chaotické“, slabé vyučovacie prostredie alebo nedostatok disciplíny, ale v skutočnosti nezachytávajú, čo sa deje! Pokúsim sa vyjadriť moju dennodennú skúsenosť s týmto prostredím.

Prvá vec, ktorá ma šokovala je, že sú hluční. Nemajú ani najmenšiu šajnu o základoch slušného správania. Nebolo nič neobyčajné, keď na mňa kričalo päť študentov naraz. Nefungovalo to, keď ste sa ich snažili utíšiť, obzvlášť ťažká úloha pre bielu ženu. Bol som na vyučovacej hodine svedkom toho ako moja kolegyňa prosila študentov aby sa utíšili ale oni len kričali viac a viac. Pripadalo mi to tak ako keby nemali žiadnu predstavu kedy je správny čas prehovoriť. Hneď ako dostali akýkoľvek nápad do hlavy, jednoducho ho vykríkli na celú triedu. Mohol som viesť diskusiu na tému vlády a náhle byť prerušený „Potrebujeme viac demokratov! Clinton, je v pohode!“ Študent pokračuje kľudne za 2 minúty a vybuchne zo slovami „Clinton je v pohode!“

Ktokoľvek kto je v prostredí čiernej mládeže, bude pravdepodobne aj na rapovej diéte. Čierni často vymýšľajú svoje vlastné rýmovačky a nebolo nič neobvyklé ak 15 chlapcov hrdo vpochodovalo do triedy za hluku svojich „veršov“ a sácania sa. Títo amatérski raperi obyčajne končia svoje „verše“ najhrubšími možnými slovami, že všetky ženy sú im sexuálne oddané. Ďalej nech majú akýkoľvek dôvod, ktorý mi nie je známy, neustále vzdychajú namiesto používania určitých slov v ich nechutných sexuálnych frázach.

Afro - americké dievčatá tancujú v triedach na stoličkách, vedľa stoličiek i pod stoličkami. Raz som sa vzdialil z triedy na 2 minúty a keď som sa vrátil, boli dievčatá zoradené pri tabuli zmietajúc sa na veľké potešenie chlapcov.

Mnoho čiernych, hlavne ženy sú enormne tučné. Niektoré sú také tučné, že som im musel upraviť miesto na sedenie aby sa tam vmestili. Nehovorím, že sú bieli študenti nie sú obézni ale je to vec čísiel a postoja. Čierne dievčatá sa jednoducho nestarajú či sú tučné. Je veľa bielych anorektičiek ale nikdy som nepočul alebo nestretol čiernu anorektičku.
Čierne ženy sú veľké pán Jackson, moji študenti vysvetľujú. Opýtal som sa dvoch obéznych dievčat v triede, či je v pohode biť tučný v čiernej komunite. Dievčatá začali tancovať a odpovedali „viete pán Jackson, chlapci majú radi šťavnaté ovocie“.

Afro-američania sa javia ako najkritickejší ľudia, akých poznám a akých som kedy stretol.
Na rozdiel od bielych, ktorí sa vyjadrujú opatrne ohľadom citlivej témy ako rasa. Čierni poukazujú na tému rasy neustále a veľmi drsne. Keď som potreboval poslať študenta s nejakým odkazom do kancelárie, spýtal som sa na dobrovoľníkov. Naraz 30 tmavých rúk sa vrhlo do vzduchu, človek by si myslel, že ja na okamih v triede plnej nadšených študentov.
Pravda je taká, že moji študenti milovali opustiť triedu a byť preč od bielej autority. Vybral som si černocha so svetlejšou pletou aby doručil odkaz a jeden veľmi čierny študent ho slovne napadol, že je polovičný chleba (lebo mal trochu svetlejšiu pleť). A hneď po jeho slovách začali ďalší šiesti chlapci kričať a opakovať, že je polovičný chlieb.

Po desaťročia, počujeme náreky v krajine nad chabými výkonmi čiernych a je nad čím nariekať! Mnohý čierni prichádzajú do škôl s vážnym handicapom. Doma sa naučia dialekt, ktorý je takmer iným jazykom. Čierny nielen zle vyslovujú slová ale aj ich gramatika je často chybná. A toto sa podpisuje na ich písomných úlohách. Je pravda, že niektoré biele tváre majú podobný handicap. Ale rozdiel je, že väčšina bielych prekoná tento handicap a naučí sa hovoriť správne, čierny nie.

Väčšina čiernych nemá žiaden záujem o školské vyučovanie. Učil som históriu a študenti často hovoria, že nechcú robiť úlohy alebo nemajú radi históriu lebo je to všetko o bielych. Čierni to stále chápu ako neadekvátne. Tak som sa snažil niečo vymyslieť a dal som im úlohu si naštudovať moju obľúbenú historickú postavu Marcusa Garveyho. Ale ani tak nemali žiaden záujem sa o ňom niečo naučiť, hoci bol čierny. Jednoducho nemajú žiaden záujem pracovať nech je úloha hocaká.

Ktokoľvek kto učí čiernych sa naučí, že majú úplne iné názory na vládu ako bieli.
Raz som dal študentom 25 minút na to, aby napísali čo si myslia ako by sa vláda mala zmeniť. Tú istú otázku som dal 3 triedam, čo je okolo 100 študentov, z ktorých bolo asi 80 čiernych. Moji bieli študenti prichádzali väčšinou z konzervatívnymi nápadmi ako napríklad, že musíme konečne urobiť niečo s ľuďmi, ktorý nepracujú. Toto bola najfrekventovanejšia odpoveď bielych študentov. Ale takmer každý čierny mi dal odpoveď „my potrebujeme viacej štátnych výhod, sociálnej podpory“.

Moji študenti nemali šajnu ako sa platí za tieto štátne podpory. Pre nich to je ako čarovné prasiatko, ktoré sa nikdy nevyprázdni. Jedna černoška upozorňovala v triede, že potrebujú viac sociálnych výhod, ale ja som sa snažil vysvetľovať, že obyčajní ľudia to musia platiť zo svojich daní. Dievča mi odpovedalo: „Áno, ale to ide od bielych aj tak sú lakomí“.

Povedal som, že aj veľa čiernych zarába 50 000 dolárov ročne a tiež sú zdanení. Na to mala odpoveď „sú polovičný chleba (half bread) (Ide zrejme o vyjadrenie, že sú polovičnej rasy, min. čas od slova breed - rasa, pozn. prop.sk) . To znamená, že sú zmiešaní s bielymi, asi nie dosť dobrý pre ostatných „super čiernych“. Trieda súhlasila s dievčinou. Danú tému som radšej nechal tak. Mnoho čiernych dievčat je úplne šťastných, ak sú „kráľovné sociálnych výhod“. V deň keď sme hovorili o plánoch do budúcna, akú kariéru si predstavujú moji študenti, jedno dievča vysvetlilo svoj plán triede. „Budem mať veľa detí aby som dostávala „tučné“ šeky od vlády. Trieda nemala žiadne námietky.

Prekvapivé názory zaznievajú v triede počas diskusie o zločinoch, ktoré boli dôsledkom hurikánu Katrina. (pozn. prekladateľa – hurikán Katrina zasiahol najmä černošskú komunitu, viacero článkov sa venuje podrobne chovaniu afro – americkej komunity počas tejto krízy.) Zmienil som sa o znásilnení mladej dievčiny v katedrále. Väčšina mojich študentov súhlasila, že to bol otrasný zločin, ale niektorý to zobrali s nadhľadom. Jeden černoch povedal, že sa nič také nestalo. Mysleli si, že zomrú tak sa chceli zabaviť. Viacerí černosi pokývali hlavami na súhlas.

Riaditeľ školy nariadil učiteľom aby sa opýtali študentov otázku. „Myslíš si, že je v poriadku porušiť zákon, ak budeš mať z toho obrovský prospech?“ Učil som už poriadnu dobu a nebol som prekvapený odpoveďami, ktoré zanechali mladú bielu učiteľku v úžase a zdesení. Áno bola najobľúbenejšia odpoveď.

Úroveň zhody medzi čiernymi je ťažko pochopiteľná bielym. Majú radi jeden druh hudby : rap. Volia pre jednu politickú stranu : demokratov. Rovnakým spôsobom tancujú, hovoria, a zlyhávajú na skúškach. Samozrejme sú tam výnimky ale tie sú zriedkavé.
Bieli sú rozdielni. Niektorý majú radi country hudbu, druhý zas heavy metal. Ďalší preferujú pop a boh odpusť im aj rap. Majú rôzne záujmy, skupiny a ideológie. Sú tam športovci, hlupáčikovia,“ lovci“ atď. Čierni sú hlavne čierni a veľmi rýchlo dajú najavo druhému čiernemu ak vybočuje z radu! Jeden môže namietať, že sú dôležité rozdiely medzi čiernymi, ktoré biely nemôže jednoducho zistiť. Snažil som sa najlepšie ako som vedel nájsť tie rozdiely ale stále si myslím, že hovoria, obliekajú a myslia rovnako. Zaiste sú medzi nimi konkurenčné skupiny, ktoré ťažko rozoznať. Jednoducho medzi čiernymi nenájdete rozdielne skupiny ako medzi bielymi.

Všetci čierni súhlasia s jednou vecou a to, že všetko je rasistické. Tento odkaz od liberálov vstrebali úplne. „Spravil si domácu úlohu? Nie domáca úloha je rasistická“ Prečo si zlyhal na skúške? Test je rasistický.“

Pokúšal som sa naučiť študentov niečo o britských filozofoch a prvú vec čo si všimli bolo to, že Bentham, Hobbes a Lock boli bieli. Vysvetlil som im, že v 18. storočí neboli čierni v Británii. Môžete hádať čo mi asi odpovedali. To je rasistické. Jeden študent ma obvinil, že som rasista a schválne ho nechávam prepadávať na skúškach. Opýtal som sa ho či si myslí, že nenávidím čiernych? „Áno.“ „Urobil som niečo, že to takto cítiš? „Ty nemáš rád čiernych.“ Prečo to hovoríš? Len sa uškeril, pozrel von z okna a precedil vzduch cez zuby. To bol asi nejaký lokálny výraz nesúhlasu, ale čierni často precedia vzduch cez zuby ako tichý prejav pohŕdania a nepriateľstva.

Moji študenti, neboli schopní vidieť svet inak ako cez hrubé čierne okuliare. Mal som v triede hosťa z Nemecka. Jedného dňa mal prednášku o svojej krajine, rodine a škole. Z času na čas ho prerušovali výkrikmi „ kde sú čierni?“ Nemecký študent sa snažil viackrát vysvetliť, že tam kde žije v Nemecku nie sú černosi. Študenti mu neverili. Povedal som im, že Nemecko je v Európe, odkiaľ bieli ľudia pochádzajú a černosi sú z Afriky. Ale moji študenti trvali na tom, že nemecký študent je rasista a úmyselne odmietol pridružiť čiernych v svojej prezentácii.

Sú silne zaujatý ohľadom ich vlastných rasových čŕt. Naučil som sa od svojich študentov to, že napríklad čierni majú dobré vlasy. Výrazom „čierne vlasy“ myslia čierno-biele hybridné vlasy, ktoré sú zrejme menej skrútené, ľahšie na úpravu a považované za viac atraktívne. Černosi sú tiež hrdí na svetlejšiu pleť. Predstavte si dvoch navzájom urážajúcich sa čiernych študentov. Jeden je tmavý a chudý, druhý je svetlý a obézny. Tmavší začne „ si tlstý Ridário!“ Ridário sa pousmeje, ani sa neobťažuje obzrieť, pokrúti hlavou a odpovie „ by si si želal.“ Urážať a poukazovať na svoje rasové črty vedia donekonečna.

Černosi majú hispánskych imigrantov v zuboch a nenávidia ich. Vedia vyjadriť svoje pocity ohľadom hispáncov tak kruto a surovo, že nám nie je odporúčané sa na tému imigrácie ani baviť v triedach.

Bieli sú „rasisti“, samozrejme ale prinajmenšom sú braný ako Američania. Mexikánci nie. Čierny majú zrejme nie vždy nevraživé porozumenie pre bielych. Vedia ako sa bieli správajú a je jasné, že si všeobecne myslia o bielych, že sú dobrí v organizovaní vecí a múdri. Čierni ale chcú väčší kus amerického koláča ako si zasluhujú a bielym by dali samozrejme menší kus, ale Mexikáncom s určitosťou nič!

A čo tak čierni chlapci a biele dievčatá? Nikto o tom nehovorí, ale je do očí bijúce to, že černosi sú posadnutí bielymi dievčatami. Bol som svedkom nasledujúceho príbehu snáď miliónkrát. Čierny chlapec začne drzo a arogantne tancovať okolo bieleho dievčaťa, ktoré sa mu snaží vyhnúť. Opýta sa jej „ Kedy pôjdeme von?“ Sú dva typy odpovedí na takúto otázku. Sebavedomé dievča sa nahnevá a pošle ho niekam. Zdržanlivejšie dievča skloní pohľad a zašomre nejaké slušné ospravedlnenie, väčšinou odmietne. Jediná odpoveď, ktorá nasleduje od černocha je „ ty rasistka.“ Veľa bielych dievčat sa cíti vinných lebo nerandia s čiernymi, príliš veľa. Väčšina bielych dievčat v mojej škole si udržiava odstup, na rozdiel pár výnimiek, ktoré sú závislé na drogách.

Je tu niečo ďalšie čo bije do očí. Zdá sa, že černosi nemajú absolútne žiaden zmysel pre romantiku. Pojem zaľúbiť sa je pre nich neznámy. Čo spája muža a ženu je sex a nič iné. Samozrejme sa nájdu aj bieli podobne degenerovaní ale všeobecne sú bieli schopní naozajstnej oddanosti a mäkkosti citov. Tieto emócie absolútne chýbajú černochom, hlavne chlapcom.

Školy s prevahou čiernych sú násilné a zopár bielych uviaznutých v tejto búrke trpia. Násilnosti sú udivujúce, nie to čo sa stane, ale za akej atmosféry sa to stane. Černosi sa usmievajú, vyzerajú spokojne a náhle z ničoho nič začnú bitku. Je to príšerné. Pred nedávnom som išiel po chodbe a skupina čiernych chlapcov išla predo mnou. Bez akéhokoľvek znamenia sa začali biť s druhou skupinou.
Čierni mimoriadne rýchlo vedia zaútočiť. Sú impulzívni. Raz som náhodne obšuchol topánkou o tenisky jedného černocha, okamžite sa dal do bojovej polohy a chcel na mňa zaútočiť. Privolal som ochranku, ktorá ho odviedla k riaditeľovi. Bolo nezvyčajné aby študent hrozil za takú banálnosť učiteľovi, ale nie medzi nimi. Medzi nimi je to naozajstný dôvod začať bitku.

Ozajstné obete uviaznuté v tomto sú bieli, ktorých vzdelanie trpí za takýchto okolností. Slabší bieli sú obzvlášť vnímaví na takéto násilnosti. Dostávajú facky, kopance. Obyčajne si ale černosi nechávajú naozaj tvrdé násilnosti a brutálnosti jeden pre druhého.

Medzi študentmi je veľa promiskuitného sexu. Čierne dievčatá neustále bojujú za svojich chlapcov. Je bežné vidieť dve dievčatá biť sa a doslova si vytrhávať vlasy z hlavy kvôli chlapcovi. Policajt stojí v strede a snaží sa ich oddeliť. Čierny chlapec stoji vedľa a vychutnáva si čo sa deje kvôli nemu. Nemôžem to vysvetliť ale čierni chlapci zriedkakedy bojujú o dievčatá. Dievčatá naopak sú v tomto smere veľmi násilné.
Tehotenstvo je bežnou záležitosťou medzi čiernymi, hoci niekedy som nevedel či je dievča tehotné alebo len tak tučné. Neviem povedať koľké z týchto dievčat podstúpili potrat, ale ak si dieťa nechali tak ho zvyčajne vychovávali rodičia. Škola neposkytuje dennú starostlivosť pre deti študentiek.

Policajti sú neustále v škole a ochranka tiež. Realita na školách s prevahou čiernych. V neposlušných triedach dokonca policajti alebo ochranka sedia na hodinách a eskortujú študentov priamo k riaditeľovi.

Na školách je veľká distribúcia drog. Chlapci majú z toho „slušný“ zárobok a dáva im to moc nad závislými dievčatami, ktoré sú hračkou pre tých čo im dávajú drogy. Jeden z mojich študentov bol notoricky známy drogový díler. Vedel to každý. Bol v jedenástej triede pričom mal 19 rokov. Na jednom teste dosiahol 3 body zo 100 a zavretý bol 4 krát od svojich 13 rokov. Opýtal som sa ho jedného dňa, „Prečo chodíš do školy?“ Neodpovedal len precedil vzduch cez svoje zuby a pozrel sa von z okna. Jeho kamarát Yidarius si dovolil podať vysvetlenie. „Dostane to zelené a ženy.“ „Čo je to zelené peniaze alebo drogy?“ „Oboje,“ odpovedal s úsmevom Yidarius.
Veľmi tučný študent prerušil a zvolal cez celú triedu „ Dostaneme raňajky Mr. Jackson? Musíme dostať naše raňajky a obed.“ Neger, my vieme, že miluješ raňajky zakričal uštipačne druhý študent.“ Chudobní dostávali raňajky a obed zadarmo.

Niektorí čitatelia si môžu myslieť, že som tu vykreslil krutú karikatúru čiernych študentov. Napokon, podľa oficiálnych čísiel nejakých 85 percent ukončí úspešne školu. Bolo by, ale veľmi poučné vedieť ako to dokážu, veľa z tých študentov majú ledva výsledky na C. Idú z jednej triedy do druhej a konečne dosiahnu svoj diplom, pretože je tam obrovský tlak na profesorov, aby ich potisli vpred!! Ušetrí to peniaze „úspešne ich presunúť“ cez vzdelávací systém, škola vyzerá dobre a učiteľ vyzerá dobre.
Mnoho z týchto študentov by zlyhalo a systém by sa zrútil pod ich váhou ak by boli posudzovaní podľa normálnych štandardov.

Ako moje skúsenosti vytvárajú dojem o čiernych? V konečnom dôsledku som stratil sympatie. Sú v rovnakých triedach spolu s bielymi, jedia ten istý obed, používajú tie isté kúpeľne, počúvajú rovnakých učiteľov ale čierni zlyhávajú zatiaľ čo bieli prejdú testami. Je to jeden utopický sen stúpencov zrušenia rasovej segregácie.

Tragický dôsledok pre bielych, ktorí učili príliš dlho je, že sa u nich môže vyvinúť niečo blízke nenávisti. Jeden učiteľ prestal chodiť do rýchleho občerstvenia, nie pre zdravotné dôvody, ale pretože tam kde žil väčšina zamestnancov v rýchlom občerstvení boli čierni. Mal už dosť čiernych. Toto bol extrémny prípad ale roky frustrácie môžu mať takéto niečo za následok. Mnoho z mojich kolegov boli na ceste k takémuto rozmýšľaniu.

Medzi učiteľmi je jedno nepísané pravidlo. Takmer každý vie, že čierni nereagujú na tradičný spôsob vyučovania. A toto prináša nekonečné inovácie, márne inovácie, ktoré by mali priviesť čiernych na ten istý stupeň ako sú bieli. Riešením je zmena. Zmena je skoro ako sväté slovo v dnešnom vyučovacom systéme. A môžeme zlyhať miliónkrát, hlavne, že pokračujete v zmenách. Toto je dôvod, prečo liberáli neustále „vylepšujú“ študijný plán. Učiteľom je napríklad hovorené, že černosi potrebujú viacej praktickej výuky a skupinovej práce. Učiteľom je hovorené, že černosi sú viacej vokálni a neučia sa prostredníctvom čítania a prednášok. Vzhľadom na tento aspekt, ich charakteristické rysy vedú k rozdielnemu druhu učenia.

Belosi sa učili určitým spôsobom po stáročia, ale nefunguje to na čiernych. Samozrejme toto naznačuje rasové rozdiely. Ale väčšina liberálnych učiteľov povie, že rozdielny rasový štýl učenia pochádza z kultúrnej charakteristiky. Tak sa musia zmeniť školy, Amerika sa musí zmeniť. Ale na čo sa musí Amerika zmeniť? Ako zhrniete kvantovú fyziku do praktickej výuky a skupinovej práce? Nikto nevie., ale my musíme pokračovať so zmenami kým nejaká nebude fungovať.

Verejné školy sa určite zmenili. Mám priateľov, ktorý učia základné stupne. Hovoria mi, že dostávajú každý týždeň nové lekcie „rôznorodosti“, zabalené v peknom obale od nejakého byrokrata z Washingtonu. Ukázala mi materiáli, na jeden týždeň to bol veľký plagát, ukazujúci absolútne odlišné skupiny ľudí sediace spolu za jedným stolom usmievajúc sa. Absolútne odlišnými skupinami myslím – moslimov, židov, chudobných, bohatých, čiernych, bielych, hnedých, jemne hnedých, hendikepovaných. Plagát je balený spolu s otázkami na papieri, ktoré sa má učiteľ pýtať detí. Tie deti na plagáte vyzerajú „rôznorodo“ a vyzerajú šťastne! Môžete mi ale povedať, ktorý z tých na obrázku je Američan?
Nejaké osemročné dieťa, „pošpinené nevzdelanosťou“ ukáže na biele dieťa na obrázku ako je ono samo. „To.“
Učiteľ číta odpovede, ktoré dostal vopred na papieri k daným otázkam. „Nie Bily, všetky tie deti sú Američania. Sú Američanmi tak isto ako ty.

Toto sa deje na školách s prevahou bielych študentov. Učitelia základných stupňov milujú všetky farby rôznych rás. Ako Arnold Adoff, detský básnik, ktorý vyhral cenu za svoje dielo. Tu je zopár riadkov, ktoré sú čítané deťom :
Mama je čokoládová... Otec je vanilkový... Ja som lepší, nová farba, nová chuť pre lásku. Niekedy sa čierna zdá príliš čierna pre mňa a biela je príliš chorobne bledá. Želám si aby všetci boli zlatí. Pamätaj pradávno predtým ako ľudia začali migrovať a miešať sa do kopy, bola len jedna farba, jeden ľud, farby tečú z toho čo bolo predo mnou do toho čo bude potom. Všetky tie farby.

Učenie ako životná dráha.
Môže to vyzerať ako prekvapenie, potom čo som napísal, keď poviem, že povolanie učiteľa si hlboko vážim. Povolanie učiteľa ponúka stabilný príjem pre strednú vrstvu a okrem toho umožňuje naozaj ovplyvňovať životy mládeže. V našej modernej spoločnosti nedostávajú deti príliš veľa priestoru na komunikáciu s dospelými. Špeciálne a najme nie s rodičmi, takže komunikácia medzi žiakom a učiteľom je veľmi dôležitá a skrýva v sebe obrovský potenciál.

Medzi výnimočným žiakom a učiteľom môže vzniknúť prospešný vzťah. Zostával som so svojimi študentmi v triede, kde sme rozoberali nápady, plány a hrali šach až dokým nás nevyhodil školník. Bol som ako starý pán, ktorý oboznamuje mladších súkmeňovcov s príhodami z minulosti, rozpráva o kultúre, o porážkach, o výhrach. Niekedy som sa rád spodobňoval s Tyrtaeuesom, Sparťanským básnikom, ktorý poúčal mládež o vernosti a cti. Nikdy som niečo podobné nezažil s čiernymi študentmi. A nepoznám iného bieleho učiteľa, ktorý áno.

Učenie môže byť zábava. Pre určitý druh ľudí je radostné sledovať kriedové „zápasy na tabuli“ a učiť hrdinstvu. Vypláca sa protestovať proti liberálnym predsudkom a vyložiť svoje názory študentom. Ale čo som docielil s mojimi bielymi študentmi, by som nikdy nemohol docieliť so študentmi čiernymi.
Je druh detí, pri ktorých pohľade sa vám roztopí srdce, nejaký zatratenec robotníckej triedy, lietajúci z jedného domova do druhého. Často zneužívaný, čo je napriek tomu takmer anjel. Vaše srdce sa roztopí pre takýchto študentov, ktorých odmietla táto moderná doba.

Veľa bielych študentov majú určitú nevinnosť v sebe, ich líca sa začervenajú. Čierny sa nezaujímajú ani trochu o Bethovena alebo o Shermanov pochod k moru, o Tyrtaeusa, Oswalda, Spenglera, ani o svoju vlastnú históriu. Nezaujímali sa o nič čo som sa ich pokúšal naučiť. Ak to takto pokračuje rok za rokom tak to napokon udusí učiteľovu dušu, zničí jeho pátos. Černosi ničia dôvernosť, ktorá môže byť dosiahnutá v triede a presvedčia ťa, že táto dôvernosť je naozaj záležitosťou a formou príbuznosti. Bez zmeny, zničia čo je najkrajšie, či je to vaša viera v ľudskú rovnoprávnosť, nevinnosť vašej dcéry...

Národný Úrad Sociálnych Štúdií, hlavná autorita spoločenského vzdelávania v USA, nalieha na učiteľov a vštepuje im hodnoty ako rovnosť príležitostí, právo na súkromný majetok a demokratickú formu vlády. Aj keby učiteľ vtĺkal do hláv túto bábovkovú ideológiu bielym, liberalizmus je zničený lebo takto mnoho nebielych proste nevnímajú a nechápu veci.
Je nemožné ich prinútiť aby sa starali o niečo, alebo chápali niečo také abstraktné ako demokratické občianstvo alebo vlastnícke práva. Nedovidia si od vlastného nosa ďalej, jediné čo si uvedomujú je , že vy žijete vo veľkom dome a ony v malom. Samozrejme, že sú aj výnimky a nájdu sa neokrôchanci medzi bielymi a zopár vnímavých čiernych, od ktorých sa dá očakávať čokoľvek, ale spoločnosť nestojí na základoch týchto výnimiek.

Raz som sa opýtal študentov, „ Čo si myslíte o ústave?“ „Biela“ jeden černoch vykríkol a trieda sa začala smiať. Prichytil som sa, že sa smejem s nimi zatiaľ čo krajina, práca a spoločnosť ktorú milujem sa mi vzďaľovala a temnela každým dňom.

Čítal som knihu od jednej vysťahovanej Rhodézianky, ktorá navštívila Zimbabwe pred pár rokmi. Cestovala so sprievodcom, zastavila auto pozdĺž cesty. Čierny muž sa z ničoho nič zhmotnil pri okne jej auta. „Prácu šéfka, dobre pracujem“ „Dajte mi prácu.“ „Čo sa stalo s tvojou starou prácou?“ opýtala sa biela vysťahovalkyňa.“ „Vyštvali sme odtiaľto bielych. Neni viac práce. Daj mi prácu.“

Po nejakú úroveň moji študenti chápu tú istú vec. Opýtal som sa študentov „ Čo by sa stalo, keby bieli ľudia zmizli z Ameriky už zajtra?“ „ Sme v prdeli“ vykríkol mladý čierny chlapec . Ďalší sa začali smiať.

Mal som deti, ktoré mi hovorili do tváre, že zápasia s tým, že sú čierni. Pointa je, že ľudské bytosti nie vždy uvažujú racionálne. Je to záujem černochov udržať a mať bielych v Zimbabwe ale oni ich vyhnali z krajiny a teraz hladujú. Väčšina bielych si myslí, že čierni by nikdy nemohli urobiť niečo také iracionálne. Vidia ich v televízii usmiatych, bojovať proti zlým bielym a stelesňujú hodnoty bielych. Ale naozajstní černosi nie sú tí z televízie. Pritiahnete peňaženku bližšie k sebe keď ich vidíte, zamknete dvere na aute, keď si vykračuje okolo vás s gaťami ovisnutými takmer ku kolenám.

Jedného dňa som mal rodičovské stretnutie, kde jedno biele dieťa prosilo rodičov aby ho zobrali preč zo školy, rodičia boli ale presvedčení, že jeho strach je nepodstatný. Doslova mi to zlomilo srdce. Ak milujete svoje dieťa, ukážte mu, že vám na ňom záleží – nie kupovaním drahých dovoleniek alebo aut, ale dovoľte mu prežiť jeho školské roky v bezpečí a šťastí. Dajte mu dar byť v škole, ktorá nie je preplnená čiernymi študentmi.

Pri prekladaní tohto článku som si miestami myslel, že píšem o našich spoluobčanoch, ktorí vynikajú hudobným, rozmnožovacím a ničiacim talentom. Avšak dané skutočnosti sa mi zdajú naozaj alarmujúce! Výpoveď učiteľa, ktorý celý život strávil učením a bol v kontakte s mládežou je podľa mňa cenným zdrojom informácií a ponaučenia. Dokedy budú ľudia slepo veriť televízii, novinárom a filmom, ktoré nezachytávajú realitu neviem. Ale jedno viem iste, treba budiť ľudí z toho spánku alebo budeme naďalej len ovcami v košiari?!

Víťazoslav Budmer

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2010, 17:11)
Multikulturalizmus prospieva len jedinému etniku

"Štátny systém, existujúci v našej krajine (t.j. ZSSR v roku 1973), je hrozný nie preto, že je nedemokratický, totalitný, založený na fyzickom obmedzovaní; človek nemôže žiť v takých podmienkach bez toho, aby to uškodilo jeho duchovnej esencii. Náš súčasný politický systém je unikátny v dejinách preto, lebo okrem fyzických a ekonomických obmedzovaní od nás vyžaduje, aby sme mu dali aj svoje duše; aby sme sa nepretržite a aktívne účastnili na tej všeobecnej, vedomej `lži`. Tí, čo chcú zostať ľudskými bytosťami, sa nemôžu poddať takejto hnilobe duše, takémuto duchovnému otroctvu. Keď cisár po tom, čo si už vzal svoje, požaduje ešte
nástočivejšie, aby sme mu dali aj to, čo patrí Bohu - to je obeta, akú by sme nikdy nemali urobiť."
Alexander Solženicyn, 1973

Kalifornský profesor Kevin MacDonald v rozhovore pre Occidental Observer (link v pôvodnom článku) hovorí, že Židia zohrávajú hlavnú rolu v presadzovaní multikulturalizmu v Európe a spomína, že Barbara Lerner Spectre, ktorá stojí na čele vládou financovanej židovskej študijnej skupiny vo Švédsku, nedávno vyhlásila čosi
veľmi pozoruhodné. Pozoruhodné preto, že ona nepripisuje protižidovské postoje iracionálnym predsudkom, ani moslimom, nenávidiacim Izrael, ale hovorí, že príčinou je "vedúca rola", ktorú Židia zohrávajú v hnutí za multikulturalizmus.

"Nazdávam sa, že oživenie antisemitizmu sa dostavilo preto, lebo Európa sa zatiaľ nenaučila byť multikulturálnou. A myslím, že my sa ocitneme vo víre tej premeny, ktorá sa musí udiať. Európa nebude pozostávať z monolitických spoločností, akými kedysi, v poslednom storočí, boli. A Židia budú v centre toho. To je veľká premena, ktorou Európa musí prejsť. Európa nastupuje do multikulturálneho režimu a za to budú odsudzovať Židov, keďže v tom zohrávame hlavnú rolu. Ale bez tej vedúcej roly a bez tej premeny, Európa neprežije."

Prof. dr. Kevin MacDonald hovorí, že jej komentár je príkladom starovekého židovského seba-konceptu o "svetle národov": Židia chcú zachrániť Európu tým, že ju povedú k multikulturalizmu.

Človek sa čuduje, prečo si pani Lerner Spectre myslí, že Európa nemôže prežiť, keď sa bude skladať z monokultúrnych spoločností. Izrael a mnohé iné spoločnosti fungujú celkom dobre s jednou dominantnou kultúrou a jedným druhom obyvateľstva a multikulturálne spoločnosti sú naopak veľmi nákladné a nevykazujú žiadne viditeľné pozitíva. Ale lepšou otázkou samozrejme je, ako môže Európa prežiť multikulturalizmus. Je jasné (ponímané teoreticky, aj prakticky), že v tom prípade absolútne nemá šancu."
Multikulturalizmus je výhodný len pre jediné svetové etnikum: židovské.

Pre všetky ostatné - a pre každú homogénnu spoločnosť - značí jedine rozvrat, zánik a smrť.

Zo spoločnosti, rozvrátenej neprirodzeným multikulturalizmom, nemôže vzniknúť nič pozitívne. Taká spoločnosť môže ako-tak dočasne fungovať len ako tvrdý totalitný režim, ktorý bude mať zákonite za následok milióny životov tých najušľachtilejších ľudí. Ako píše anglický profesor Frank Ellis:
"Ani jedna zo spoločností nevykazuje spontánny sklon smerom k tomu, aby bola multikulturálna a multirasová. Úspešné a pretrvávajúce spoločnosti vykazujú veľkú mieru homogénnosti. Tí, čo podporujú multikulturalizmus, toto buď nevedia alebo - čo je pravdepodobnejšie - si uvedomujú, že ak majú premeniť západné spoločnosti na striktne regulované, rasovo-feministické byrokracie, najprv ich musia podkopať. Táto premena je taká radikálna a revolučná ako nastolenie komunizmu s Sovietskom zväze.

Tak, ako vtedy museli všetky aspekty života podrobiť politickej kontrole, aby komisári mohli ľuďom vnútiť svoju víziu spoločnosti, aj multikulturalisti sa nádejajú, že budú kontrolovať a dominovať všetkým stránkam nášho života. Na rozdiel tvrdej tyranie sovietov, ich tyrania je mäkšia, jemnejšia, ale títo dúfajú, že nás zviažu dohromady tak mocne ako väzňov v gulagu. Súčasná `politická správnosť`(sovietska `političeskaja praviľnosť` v 20-tych rokoch), to je priamy potomok komunistického teroru a vymývania mozgov.

Na rozdiel od vnucovania očividne cudzorodého komunizmu, multikulturalizmus je mimoriadne zákerný preto, lebo si podrobuje morálnu a intelektuálnu infraštruktúru Západu, proti čomu je veľmi ťažké bojovať.

Politická správnosť bola (v Sovietskom zväze) predĺženým ramenom politickej kontroly nad vzdelávaním, psychiatriou, etikou a správaním. Bol to podstatný komponent úsilia zabezpečiť, aby všetky aspekty života zodpovedali ideologickej ortodoxii - čo je typická črta všetkých totalít. V post-stalinskom období politická správnosť dokonca značila, že v odpore videli mentálnu chorobu, ktorú bolo možné liečiť jedine uväznením.

Ako povedal "veľký vodca" Mao Ce-tung, `ak človek nemá správnu politickú orientáciu, to je akoby nemal dušu. Maova Malá červená knižka je plná napomenutí držať sa správnej cesty komunistického myslenia a ku koncu 60-tych rokov bola už maoistická politická správnosť veľmi dobre establišovaná na amerických univerzitách. A konečné štádium vývoja, ktorého sme svedkami dnes, to je výsledok vzájomného oplodňovania všetkých `izmov` (anti-rasizmus, feminizmus, štrukturalizmus a post-modernizmus),
ktoré dnes dominujú univerzitným učebným osnovám. Výsledkom toho je nová a virulentná forma totalitarianizmu, ktorej paralely ku komunistickej ére sú očividné. Súčasné dogmy viedli k neohybným požiadavkám na jazyk, myslenie a správanie a s tými, čo porušujú jej pravidlá, sa zaobchádza, akoby boli mentálne nevyrovnaní - presne ako so sovietskymi disidentmi.

Totalita predstavovala oveľa viac, než len štátny teror, cenzúru a koncentračné tábory; to bolo štádium mysle, kde zničili už samotnú ideu súkromného názoru alebo hľadiska. Totalitný propagandista núti ľudí veriť, že otroctvo je sloboda, nečistota odmena, nevedomosť poznanie a že neohybne spútaná spoločnosť je tou najotvorenejšou spoločnosťou na svete. Akonáhle donútia dostatok ľudí takto zmýšľať, funkčne ide o totalitu, i keď nejaký diktátor osobne nekontroluje všetky veci. Pád Ruska do zla a šialenstva, to je mocné varovanie, čo sa môže stať, keď krajina výhlási vojnu minulosti v nádeji, že vybuduje raj na zemi.

Multikulturálna spoločnosť zákonite vedie ku konfliktu, nie k súladu.

Práve preto sme svedkami rozrastania sa byrokracie, ktorej úlohou je riešiť nedorozumenia medzi rasami a rôznymi kultúrami. Tie nedorozumenia však nikdy nemožno vyriešiť natrvalo a to preto, lebo byrokrati popierajú základnú príčinu: rasu. Preto sa toľko hovorí o `multikultúrnom` a nie `multirasovom` aspekte. Dostavuje sa stále viac legislácií, aby hostiteľskú spoločnosť donútili zmieriť sa s čoraz väčšími ústupkami voči menšinám. Ale to má za následok ešte viac požiadaviek a povzbudzuje to k vojne bez výstrelov voči bielym, ich civilizácii a dokonca aj voči samotnej idey Západu.

Multikulturalizmus má rovnakú ambíciu ako sovietsky komunizmus. Je absolutistický v úsilí o presadenie rôznych agend a pritom vo svojich útokoch na nepriateľov relativizuje všetky ostatné perspektívy. Multikulturalizmus je ideológiou, ktorá by mala skoncovať so všetkými ideológiami a tieto totalitné ašpirácie nás môžu viesť k dvom záverom:

1. multikulturalizmus musí všade eliminovať akúkoľvek opozíciu; nikde sa nesmie uchovať bezpečný prístav pre kontra-revolucionárov;
2. akonáhle sa ustanoví, multikulturálny raj sa musí ubrániť za každú cenu; všeobecne prijímanú vieru treba udržiavať pomocou všetkých zdrojov štátu.

Taká spoločnosť môže viesť len k totalite. Možno nebude mať koncetračné tábory, ale centrá na pre-vzdelanie a na špeciálny výcvik pre tie úbohé stvorenia, ktoré budú stále zastávať názor `bieleho hegemóna`. To bude mäkkšia verzia sovietskeho režimu,
kde však mysle budú rovnako patriť štátu. Oslobodia nás od jarma myslenia, preto nebudeme môcť upadnúť do kacírstva politickej nesprávnosti. Ak sa na multikulturalizmus dívame ako na ďalšiu manifestáciu totality 20. storočia, môžeme sa utešovať faktom, že Sovietsky zväz sa eventuálne zrútil? Je multikulturalizmus len fázou, periodickou krízou, ktorou Západ prechádza alebo reprezentuje čosi fundamentálne a možno nezvratné?

Zatiaľ som načrtol, že keď chceme porozumieť kontextu politickej správnosti a multikulturalizmu, treba sa obrátiť na Sovietsky zväz a jeho katatrofálny utopistický experiment. Ale PC/multikulturálna mentalita je oveľa staršia. Edmund Burke v knihe `Zamyslenie sa nad revolúciou vo Francúzsku` ponúka portrét francúzskych radikálov, ktorý platí aj po dvesto rokoch, odkedy ho napísal: `Nemajú žiadny rešpekt pre múdrosť iných, ale to si kompenzujú vlastnou absolútnou sebaistotou. Pre nich je dostatočným motívom zničiť starú schému vecí len preto, lebo je stará. Pokiaľ ide o novú, nemajú obavy o osud narýchlo postavenej budovy, pretože pretrvanie nie je dôležité pre tých, čo si nevážia nič z toho, čo sa urobilo pred nimi a ktorí všetky svoje nádeje vkladajú do objavovania.`

Samozrejme, multikulturalizmus nie je riešením rasového alebo kultúrneho konfliktu. Naopak. Multikulturalizmus je cesta k veľmi zvláštnemu druhu pekla, ktoré sme už videli v temnom 20. storočí - pekla, ktoré si sám pre seba a pre druhých buduje človek po tom, čo sa vzdal zdravého rozumu a revoltuje proti božiemu poriadku.

výber krátených ukážok z článkov: mi-ev
prof. dr. Frank Ellis: "Multiculturalism and Marxism"
http://reversespins.com/pcmarx.html
Prof. dr. Kevin MacDonald, Current Events: "Jews play a `leading role` in promoting multiculturalism in Europe"
http://theoccidentalobserver.net/tooblog/?p=3372
Viď aj: Solzhenitsyn: "Chapter 16 "During the Civil War"
http://theinfounderťground.com/forum/vi ... 21&p=48675
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pri prekladaní tohto článku (...)
Víťazoslav Budmer
anglictinu zvladol, ale slovencinu nie, smutne, inak je clanok zaujimavy
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:? k teme multi - kulti velmi opatrne a velmi nepriamo. Raz pride doba, kedy inteligentni a pracoviti ludia pochopia, pochopia vsetci. Ked pochopia, a uvedomia si, nastane masaker nepredstavitelnych rozmerov. Skromnemu, pracovitemu, slusnemu a vychovanemu cloveku sa da skakat po hlave, ale len do casu, co sa stane potom vie len pan boh....
kali520
Darca
Darca

I naše buňky se chovají rasisticky

Léčba pacientů pomocí kmenových buněk zdravých dárců se uplatňuje při léčbě rakoviny, leukémie, úrazů, ochrnutí apod. Vědci z Masarykovy univerzity nyní objevili vážný problém, který vzbudil celosvětovou pozornost: předpokladem účinné léčby je, že buňky dárce musí mít podobnou genetickou informaci, jako buňky pacienta.

Pokud jsou bílému pacientovi implantovány kmenové buňky od dárců jiné rasy, může to pacientovi přivodit vážné komplikace. Tělo tyto odlišné buňky nepřijme. Stejně tak "evropské" buňky nepřijme například tělo Asiata.

„Vůbec bych nepředpokládal, že u buněk funguje tento zvláštní rasismus, jehož objev bude mít zřejmě dalekosáhlé důsledky v medicíně. Lidské tělo je prostě složitější, než často tuší i lékaři nebo genetici,“ komentuje objev o odlišnosti kmenových buněk genetik Daniel Vaněk.

Znovu a znovu se potvrzuje, že anti-rasistická ideologie, která dogmaticky vnucuje rovnost všech ras, může mít dalekosáhlé negativní následky pro celou společnost i vědu. Rasy si nejsou rovny, genetická rozdílnost je obrovská a je proto nutné na tyto rozdíly upozorňovat a brát je v úvahu v medicíně, vědě, školství, imigrační politice a dalších oblastech.

Multikulturní snahy tedy přináší netušené problémy, jak vidíme, i ve zdravotnictví. V rasově smíšené společnosti, plné odlišných menšin z celého světa, je pro pacienty mnohem obtížnější získat vhodného dárce, jehož kmenové buňky, či orgán pacientovo tělo přijme. To platí i pro narušené Evropany, kteří mají potomky například s africkým cizincem. Jejich dítě může v případě vážné nemoci, či úrazu zemřít, protože pro něj bude těžké rychle najít vhodného dárce.

Tisková zpráva : http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=031 ... &c=1331226
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.sme.sk/c/5597328/merkelova-s ... yhala.html

tak už Vám to konečne došlo, pani kancelárka.... už som myslel, že máte ten mozog dočista vylízaný....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Akurát som to šiel sem postnúť :) Dúfam, že aj tu dostanú konzervatívci rozum a urýchlia zmeny obmedzujúce imigráciu a štedrú azylovú politiku (hoci liberálni demokrati by s tým boli asi v konflikte, ale kompromisy sa nájdu).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Už aj politikom dochádza to, čo "bežní ľudia" vedia už nejaký ten piatok? :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Koniec omylu a ilúzií o multikulturalizme

Multikulturalizmus nesklamal v tom, že prisťahovalcov nenaučil po nemecky, ale v tom, že mnohých nenaučil spoločným pravidlám, ktoré sú podmienkou úspešného spolužitia.

http://komentare.sme.sk/c/5599637/konie ... lizme.html
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Neda mi nevyjadrit sa k listu o ciernych studentoch. Moja priatelka v ramci pedagogickej praxe uci na zakladnych skolach. Ucila v priebehu studia rozne triedy, ale romov nikdy. Po prestupe na Trnavsku dostala 8 romskych deciek a 14 bielych. Po prvom tyzdni som myslel ze tu skolu v piataku necha. Bola uplne na dne. Cigani boli totalne nedisciplinovani, hlucni, drzi, vulgarni a jeden bol dokonca agresivny a pestou vyrazil kus z nejakeho stlpu. Priatelku som nikdy predtym nevidel taku psychicky znicenu. Takze ak aj ma niekto dojem, ze ten list je prifarbovany, jednostranny ci rasisticky mozem vas ubezpecit: hladajte pre svoje deti dobru skolu :wink:
kali520
Darca
Darca

Nacionalismus je přirozený

Autor: Allan C. Park

Evropští vědci dokázali, že iniciátoři velkého multikulturního dobrodružství bojují proti přírodě. Deník The New York Times uveřejnil informace o studii nizozemských vědců, z níž vyplývá, že vědecky prokázaný etnocentrismus, čili preference skupiny, jejíž je člověk součástí, je přirozený, a to jak po chemické tak i biologické stránce.

Hormon oxytocin je nazýván „hormonem lásky“, neboť je vylučován hypothalamem mimo jiné v průběhu sexuálního styku, kojení a porodu. O tomto neuropeptidu je známo, že pozitivně působí na tvorbu pouta k vlastním dětem, romantických vztahů mezi dospělými a důvěry uvnitř společnosti. Nový výzkum však došel k poznatku, že oxytocin zajišťuje, že lidstvo své sympatie vyjadřuje vyšší mírou v rámci jednotlivých oddělených etnických skupin.

The New York Times ve svém článku s názvem „The Dark Side of Oxytocine, the Hormone of Love“ uvádí:

„Láska a důvěra, jež jsou důsledky jeho působení, nejsou zaměřené vůči světu jako celku, nybrž pouze vůči příslušníkům vlastní skupiny. Ukázalo se, že oxitocin je hormonem klanu, nikoliv univerzálního bratrství. Psychologové pokoušející se specifikovat jeho úlohu došli k závěru, že působí coby prostředek lidského etnocentrismu.“

Tento závěr je výsledkem rozsáhlých výzkumů vedených týmem holandských psychologů v čele s doktorem Carstenem K.W. De Dreuem z Amsterdamské university. Před několika dny byla na internetu publikována jejich studie s názvem „Oxytocin Promotes Human Ethnocentrism“ (Oxytocin podporuje lidský etnocentrismus). De Dreu v něm píše, že „etnocentrismus je jednou z nejzákladnějších lidských vlastností, jež nemůže být vymýcena prostřednictvím vzdělání.“ Výzkumný tým měl k dispozici skupinu holandských mužů inhalujících oxytocin nebo jeho náhražku v podobě placeba, kteří zhruba po čtyřiceti minutách podstoupili sérii testů zkoumajících jejich pocity vůči příslušníkům vlastní etnické skupiny a těm ostatním.

Psychologové jim dali za úkol zmáčkout tlačítko přístroje po přečtení dvou jmen, následkem čehož bylo zjištěno, že osoby s dávkou oxytocinu v těle odpovídaly rychleji, když se na displeji objevila holandská jména, narozdíl od jmen arabských nebo německých. Váhání v případě cizích jmen odráží averzi vůči skupině „těch druhých“. Následně byly skupině předloženy dvě morální dilemata, jejichž podstata spočívala v tom, že mohou zachránit životy mnoha lidí obětováním jediné osoby, jež by skončila pod koly vlaku. Psychologové opět obměňovali holandská, německá a arabská jména potencionálních obětí. Jak píše The New York Times, „osoby, v jejichž tělech působil oxytocin, byly mnohem více náchylní k obětování nějakého Muhammada, nežli Maartense.“

Výzkumníci podotýkají, že tyto reakce nebyly způsobeny nepřátelstvím vůči menšinám, nýbrž vyšší dávkou loajality vůči své vlastní etnické skupině. Vypozorovali též, že přítomnost zmíněného hormonu v těle hraje svou roli při vzniku ochranného instinktu v případech, kdy se někdo cítí ohrožen příslušníkem jiné etnické skupiny.

Studie je postavena na experimentech, jež De Dreu realizoval a vyhodnotil loňského července. „Naše studie ukázala, že mimo otázek týkajících se spolupráce a benevolence má oxytocin svůj vliv i na agresivitu řidičů,“ podotýká De Dreu. Taktéž se na základě tří dalších testů ukázalo, že lidé jsou méně svolni sdílet své finance s jedinci nepatřícími do jejich skupiny. Rovněž pak při simulaci vězeňských podmínek vyšlo najevo, že studenti, jimž byla poskytnuta dávka oxytocinu, odmítali spolupracovat se členy jiných skupin ze strachu, že z jejich strany bude porušena vzájemná dohoda a jejich soukmenovci budou zničeni. Čím větší hladina strachu, tím větší pravděpodobnost, že skupina preventivně zaútočí na konkurenční klan s účelem ochránit sebe sama.
Pokud bude dávka oxytocinu poskytnuta vojákům, „může se stát, že budou ve větší než obvyklé míře stát při svých spolubojovnících a dokonce u nich bude větší vůle k sebeobětování,“ uvádí De Dreu, „nicméně u nich vzroste tendence podniknout preventivní úder proti nepřátelským silám, důsledkem čehož bude eskalace konfliktu.“

Je též významným zjištěním, že na základě téhož testu nebylo zjištěno, že by zvýšená míra etnické solidarity vedla k nevyprovokovaným útokům. I přes nabídky větších odměn v případě, že zaútočí na skupinu, jež je žádným způsobem neohrožuje, vojáci odolali. “Výsledky ukázaly, že oxytocin vyprovokovává postoj ‘soudržnosti a ochrany’, v jehož rámci dochází k posilování vzájemné důvěry uvnitř skupiny a vzájemné solidaritě, a defenzivní, nikoli však ofenzivní agresi vůči konkurenčním skupinám,” sumarizuje De Dreu.

Navzdory karikaturám rasově uvědomělých bělochů pochodujících likvidovat své sousedy je biologickou realitou, že etnická solidarita podporuje vnitroskupinovou soudržnost, altruismus a ochranu vlastního druhu.

The New York Times si pro vyvrácení těchto argumentů vybraly “experta na emocionální mozkové procesy” z Národního institutu duševního zdraví, Dr. Bruna B. Averbecka. Ten přichází s hypotézou, že efekty oxytocinu se tímto způsobem promítají do lidského jednání jen v případech, že jedinec nemá o konkurenční skupině žádné informace. Jakmile se však z oné neznámé skupiny stane známá entita, mozek se rázem spolehne na vědomý úsudek a vrozené, podvědomé a biologické funkce zůstanou upozaděny. Když byl konfrontován s fakty, neskrýval své překvapení: “Skutečně shledávám překvapujícím, že tyto neurotransmitery v takto podstatné míře ovlivňují sociální chování.”

Nový vědecký výzkum ukazuje, kterak je etnocentrismus v lidské společnosti pevně zakotven a nedá se mu uniknout. Zastánci diverzity možná nejsou informováni o neurologických popudech, objektivním pozorovatelům je však známo, že jsou univerzální veličinou. Multikulturalisté, bojující proti poznatkům z moderní biologie, neustávají v propagaci módních antirasistických postojů v rámci západních kosmopolitních společností prostřednictvím školní indoktrinace, televizní propagandy a nejrůznějších tréningových programů sociální citlivosti. Oxytocin může podněcovat “sub-rasismus”, jak byl popsán Dr. Colinem Liddellem.

Výsledky práce Dr. De Dreua naznačují, že zastánci multietnicismu sedlají mrtvého koně, neboť lidé všech ras jej odmítnou na podvědomé úrovni chemických procesů. Expandující masy menšinových skupin způsobují zmenšení altruismu, nárůst všeobecné nedůvěry a přizpívají k hlubšímu a permanentnějšímu společenskému rozkolu. Prosazování mezirasových kontaktů je tedy v praxi rovno usilování o konflikt.

Dr. De Dreu věří, že tento instinkt “matky medvědice” se vyvinul v průběhu evoluce. “V prostředí, v němž se pohybovali naši předkové, bylo pro členy pospolitosti velmi důležité zjištění, zdali i ostatní její členové se s ní cítí dlouhodobě spjati,” říká. Pro potřeby dnešní doby má tento poznatek snad ještě větší relevanci, když si vezmeme v potaz, že obyvatelé Západu jsou čím dál tím více obklopováni vysoce soudržnými, relativně uzavřenými minoritními skupinami připravenými si na ně vylít svůj historicky podmíněný vztek. Oxytocin funguje na obou stranách.

Je možné, že jedinou cestou, jak zabránit vzplanutí sebedestruktivního rasového požáru, je používat své mozky.

Článek Allana C. Parka:Nationalism Is Natural vyšel původně na stránkách Alternative Rights.

Doplňující informace o oxytocinu např. zde:

Brainethics: Oxytocin is the window to the soul

Brainethics: Oxytocin: the direct route to altruism?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

zeby sa konecne europa zacala zobudzat?

http://spravy.pravda.sk/europa-zobud-sa ... k_svet_p23
beardie
Redeemer
Redeemer