pestovanie rastlín vonku, vnútri, bonsaj, rôzne štýly...
Re: pestovanie rastlín vonku, vnútri, bonsaj, rôzne štýly...
Pestovanie rastlín je pecka
. Pestujem si zopár katkusíkov, akurát mi kvitne leonotis - nádhera, ďalej mám caleu zacatechichi, ktorej sa nejako nechce kvitnúť a potom som mal ešte tagetes lucida - zhnila chudinka
.
Re:
mucholapku som mal... dokonca som ju sam prikrmoval muskami a sledoval ako sa to srandovne zatvaratomasso napísal:nema niekto skusenosti s pestovanim mucholapky obycajnej? neviem ci ju uz mozem presadit teraz...alebo nie...poradte, aa este by som chcel vediet, ako by som ju mal vegetativne rozmnozit..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...skôr veľa...mucholapkám tie muchy neprospievajú...niečo si o tom na nete nájdi... 
-
Holubar
Darca
Priatelka sa dala na bonsaje. To je peklo. Ziadny prievan, ziadne ziarenie od notebooku...horsie jak decko
-
mr_margera
Medium Professional
Ja mám radšej pestovanie rastlín, ktoré majú úžitok aj iný, ako okrasný 
Na čaj si doma pestujem levandulu a medovku; na korenie pestujem bazalku a oregano. Potom tu mám 2 nejaké fikusy, ale neviem presný druh.
Asi pred mesiacom som si zaobstaral zopár silných koreňov bambusu, posadil, ale nejak sa mu nedarí, lebo mi to tu skapína... A pritom bambus je nezmar, neviem kde je chyba.
Chcel by som doma skúsiť vypestovať tabak.
Na čaj si doma pestujem levandulu a medovku; na korenie pestujem bazalku a oregano. Potom tu mám 2 nejaké fikusy, ale neviem presný druh.
Asi pred mesiacom som si zaobstaral zopár silných koreňov bambusu, posadil, ale nejak sa mu nedarí, lebo mi to tu skapína... A pritom bambus je nezmar, neviem kde je chyba.
Chcel by som doma skúsiť vypestovať tabak.
mate niekto nejaké väčšie skúsenosti s bonsajmi?:)...ja sa chystám na bonsaje...a pestujem chilli papričky 
ja si už dlhšie pestujem asparagus. Krásna zelená ťahavá rastlina, no presný druh vám nepoviem.
A hrozne by som chcel vypestovat doma vo vnútry lesné jahody
A hrozne by som chcel vypestovat doma vo vnútry lesné jahody
-
Michaelo
Hardcore addict
Zdravím,
začal som pestovať chilli papričky. Kúpil som si z webu GROW IT! CHILLI a zatial mi pekne vyklicilo iba jedine semiacko z 5tich kvetinacov (5 odrod).
Ale Chilli Anaheim mi klici nejako divne do zeme. Proste semiacka sa dostali do vzduchu a stonky sa tahaju do zeme (kokosovy kompost).
A tak sa chcem spytat ci je to normalne. Posielam par fotiek.
začal som pestovať chilli papričky. Kúpil som si z webu GROW IT! CHILLI a zatial mi pekne vyklicilo iba jedine semiacko z 5tich kvetinacov (5 odrod).
Ale Chilli Anaheim mi klici nejako divne do zeme. Proste semiacka sa dostali do vzduchu a stonky sa tahaju do zeme (kokosovy kompost).
A tak sa chcem spytat ci je to normalne. Posielam par fotiek.
ja pestujem doma citronovnik pomarancovnik bananovnik
citrony mam kazdy rok zopar
potesi a ta chut je superna pomarancovniku sa nejako nedari
este nenahodil kvety za 3roky a bananovnik mam od malicka tak si pockam este 2-3roky kym zakvytne
inak som zahradnik (student) tak robim zahrady takze stym pracujem
ak niekto chce nieco poradit napise ss a ja skusim poradit ak budem vediet
Michaelo-rastlina ti nezacne rast opacne neviem ako to je stymi chilli ale moze dole pustit koren a listocky vidu zo semienka ale neviem o cilly som sa nikdy nezaujimal
a ktomu co sa tu pytali ludia ci vam vyrastie manadarinka zo semienka tak vyrastie ale bude rodit az po niekolko rokoch ak chcete aby rodila skor musite ju zastepit
citrony mam kazdy rok zopar
inak som zahradnik (student) tak robim zahrady takze stym pracujem
Michaelo-rastlina ti nezacne rast opacne neviem ako to je stymi chilli ale moze dole pustit koren a listocky vidu zo semienka ale neviem o cilly som sa nikdy nezaujimal
a ktomu co sa tu pytali ludia ci vam vyrastie manadarinka zo semienka tak vyrastie ale bude rodit az po niekolko rokoch ak chcete aby rodila skor musite ju zastepit
Ak by nahodou niekto chcel semiacka chilli ( vselijake mozne odrody cez Habanero Orange az po Jamaican Red Mushroom) nech sa ozve do SS .Tento rok zacinam pestovat aj exoticke ovocie, tak som zvedavy co sa z toho urodi.Mam doma jeden 6r Bananovnik na ktory som hrdy, mat tak rodinny dom niekde pri mori, uz je davno vysadeny tam
.
ake exoticke ovocie pestujes? (sklenik ci izba?)IMI napísal:Ak by nahodou niekto chcel semiacka chilli ( vselijake mozne odrody cez Habanero Orange az po Jamaican Red Mushroom) nech sa ozve do SS .Tento rok zacinam pestovat aj exoticke ovocie, tak som zvedavy co sa z toho urodi.Mam doma jeden 6r Bananovnik na ktory som hrdy, mat tak rodinny dom niekde pri mori, uz je davno vysadeny tam.
Momentalne zacinam pestovat : Mochynu,Tamarillo,Kiwano,Maracuja .. mam to vsetko v izbe zatial
.
-
blitzkrieg
Professional
nenašiel som žiadnu tému ohľadom ananásu tak pridávam 2 obrázky, včera priniesla priateľka ananás, čítal som na nete nejaké návody ako ho začať pestovať, tak krok po kroku som sa do toho pustil teraz to vypadá takto (viď. obr.)
myslíte že to začne púšťať nejaké korienky ? pestoval z vás niekto už ananás ? máte nejaké rady alebo tipy ?
a ešte jedna vec, keďže ako kuchár to budem potrebovať, tak som začal pestovať nejaké tie bylinky, bazalka, tymián, rozmarín, zatiaľ sa im darí, ako môžete vidieť na obrázku tak bude potrebné aby som ich presádzal ? lebo je toho veľa, obrázok je starší, teraz sú tie rastlinky väčšie
myslíte že to začne púšťať nejaké korienky ? pestoval z vás niekto už ananás ? máte nejaké rady alebo tipy ?
a ešte jedna vec, keďže ako kuchár to budem potrebovať, tak som začal pestovať nejaké tie bylinky, bazalka, tymián, rozmarín, zatiaľ sa im darí, ako môžete vidieť na obrázku tak bude potrebné aby som ich presádzal ? lebo je toho veľa, obrázok je starší, teraz sú tie rastlinky väčšie
-
mr_margera
Medium Professional
blitzkrieg: tie bylinky by sa mali rozrastať dost rýchlo, aj do výšky aj do objemu, v podstate koľko miesta tomu dáš, toľko ti to zaplní či už vonku, alebo v kvetináči. ja mám tiež nejaké zasadené, pravidelne strihám, čo je navyše tak usuším, alebo dám niekomu rezky. je teda na tebe či presadíš, ide o to či máš miesto, alebo koľko toho spotrebuješ.
-
blitzkrieg
Professional
tak dnes som zasadil noname papričky a jamaican red mushroom, semienka mám od IMI-ho, som veľmi vďačný a môžem odporučiť aj ostatným ktorý chcú nejaké semienka, na mojej strane je spokojnosť...
som zvedavý kedy začnú klíčiť,
mám otázku ohľadom opeľovania, dajú sa kvety na týchto chilli opeľovať aj spôsobom iným ako ich dať opeliť včelám ? veľmi sa do toho nerozumiem a začínam, preto možno pre vás aj trápne otázky
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2011, 17:12)
už som si prečítal viac, kúpil som si štetec a už len čakám na kvety, koncom týždňa mi príde Naga Jolokia Bhut a nejaké Habanero tak osm zvedavý
som zvedavý kedy začnú klíčiť,
mám otázku ohľadom opeľovania, dajú sa kvety na týchto chilli opeľovať aj spôsobom iným ako ich dať opeliť včelám ? veľmi sa do toho nerozumiem a začínam, preto možno pre vás aj trápne otázky
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2011, 17:12)
už som si prečítal viac, kúpil som si štetec a už len čakám na kvety, koncom týždňa mi príde Naga Jolokia Bhut a nejaké Habanero tak osm zvedavý
môžeš hodiť neaké info ohľadom opeľovania?
-
blitzkrieg
Professional
jasné, kúpil som si malý štetec, najmenší s mäkkými štetinami a keď budú kvety tak stačí len zo štetcom prebehnúť po jednom kvete a tak ďalej, niekedy ten istý kvet aj 2 krát aby si mal istotu, dnes som skonštruoval domáci skleník ktorý pôjde na balkón asi pre 4 - 5 ks papričiek a už len čakať
zajtra keď bude čas hodím foto
ja som mal na balkone vela kusov a poopelovali sa same
-
blitzkrieg
Professional
ja chcem mať nejaké kusy aj za oknom, chcem sa pokúsiť niečo ako bonsai, keď vyrastie rastlina a začne jej drevnatieť koreň tak sa pokúsim niečo z toho vypestovať, viď.
-
adr0z
Zablokovaný
Babka pestuje banán , fakt , plody to nemá , kúpila si to kvôli tým listom , používa ich na pečenie , omotá nimi rybu atd , dostane to takú jemnú banánovú chuť, mnam.