HDD Raid
-
vikko78
Medium Professional
HDD Raid
tak chlapi. viem, že tu je niekde táto téma, ale priznám, že sa mi nechce hľadať, takže by som si len rád overil či mám zapojenie dvoch hdd v raide0 v poriadku..pc nerobí žiadny problem, len si chcem overiť, či je benchmark a rychlosť tak ako má, či poprípade ešte niečo nastaviť vo wine atď. ďakuejm
Re: HDD Raid
Tie vysledky sa mi zdaju byt nejake slabe. Take dosahujem ja na mojom WD Blue 1TB
-
vikko78
Medium Professional
neviem, nerozumiem tomu.....to mam 2x 1TB WD caviar
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Sapo - schválne sem hoď Tvoj HD Tune test, myslím že nebudeš mať ani 2/3 z jeho výsledkov, jediný single disk čo tak šlape a to tiež slabšie je Samsung F3.
K téme, je to okay, WDčka sú neni nič extra v raide, Bohu žiaľ. Moje RE3 dávajú ledva tých 220 na read v peaku
samsung F3 dával 280-320
. Daň za kvalitu, Bohu žiaľ.
K téme, je to okay, WDčka sú neni nič extra v raide, Bohu žiaľ. Moje RE3 dávajú ledva tých 220 na read v peaku
-
uplink
VIP
Čiže 144 a 176 v peaku + 113 a 133 ustálene je:
Nuž asi ťa sklamem, ale aj to je rozdiel, aj keď nie taký aký by človek očakával. Proste WDčka v raide sú také. Za mmnt sem hodím svoje WD Black Abys, sú okolo 200 MB peak a 150 ustálene. Oproti tomu čo dokázali Samsungy je to hanba, ale tak je to daň za spoľahlivosť.Sapo napísal:Take dosahujem ja na mojom WD Blue 1TB
- Prílohy
-
- wd-raid0.gif
- (52.01 KiB) 133 stiahnutí
-
- samsung-raid0.gif
- (63.96 KiB) 136 stiahnutí
-
vikko78
Medium Professional
dobre chlapi. ďakujem za odpovede. Mne v podstate išlo len o to, či to mam v poriadku v ohlade pc...V biose som nastavil RAID enabled na sata 1 aj sata 2, po potvrdení sa mi hodila tabulka na výber RAIDU, tam som dal STRIPE, potvrdil a hotovo.po instalácii nového winu som potom toto už neriešil /teda aspoň neviem, že by sa aj tam niečo nastavovalo/ je to o troška rýchlejšie /hlavne ked spúšťam hru/. Ešte jednu vec som si všimol, po instalácii winu /win 7 64 bit/, ked som istaloval chipset, tak som musel manuálne vybrať potrebné veci..akonáhle som pustil autorun z CD, tak sa mi naistaloval komplet aj s /nejakým ďalším Raidom/, vyžiadal si restart, po restarte win nabehol, ale okamžite zamrzol...po obnove systému, ako som hore spomínal, bez instal toho Raidu z CD, pc šlape ako hodinky...bez chyby...Ten Raid na CD je nejaký softwarový? či má inú funkciu?
-
uplink
VIP
Ten RAID na CD sú drivery, ktoré sa inštalujú keď windows nerozpozná pri inštalácii korektne raidové pole, alebo po inštalácii používa nejaký iný driver na raid radič, ako by mal.