upgrade BIOSu na základnej doske

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

upgrade BIOSu na základnej doske

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

čaute páni...mám na Vás takú otázku...viete niekto, ako mám zmeniť BIOS na tejto základnej doske?...BIOS chcem upgradnuť preto, lebo sa mi zdá, že doska dáva veľa napätia do CPU...v BIOSe som si nastavil, aby mi do CPU išlo 1,400V ale podľa Everest Ultimate Edition mi do neho ide 1,440V - 1,470V...CPU ID, ktoré je v Evereste mi ukazuje 1,440V - 1,472V a CPU-Z mi ukazuje tiež 1440V - 1472V...by som Vás poprosil, ak by ste mi niekto mohli dať info, ako upgradnuť ten BIOS...lebo fakt sa mi to napätie nepozdáva...ak dám aj Stress Test CPU, tak teplota mi vyskočí už po 5minútach na vyše 80°C...chladenie mám v celku dobre...v 5,25" pozícií mám jeden in-take 140x140mm ventilátor s rýchlosťou 1000ot/minútu, pod ním je ešte jeden 120x120mm ventilátor s 1200ot./minútu, ako chladič CPU mám Arctic Cooler Freezer Extreme a za ním je out-take 120x120mm ventilátor s rýchlosťou 1200ot./minútu...poprípade ak by ste mali nejaký nápad, ako riešiť tento problém...ďakujem...
Prílohy
napätie CPU.JPG
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: upgrade BIOSu na základnej doske

Príspevok od používateľa jarda.j »

Pochybujem, že ide o chybu Biosu... predsa len by to blblo v spúste PC a bolo by to aj publikované. Chladenie s tým tiež nemá nič. Možno HW problém, je to ťažko riešiť na nete.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

jarda.j ja si tiež myslím, že tam bude asi problém v HW...a možno aj so samotným CPU...ale tak zasa CPU si bude ťažko brať viac napätia, ako v BIOSe povolím...mám taký pocit, že to bude možno doskou...lebo tá púšťa do CPU napätie...teda ak sa nemýlim...ja si myslím, že chladenie PC mám dostačujúce...v doske mám momentálna verziu BIOSu FG, čo je predposledný upgrade BIOSu...najnovší je FHL...ale zasa na fóre Gigabytu bolo spomínané, že je to len BETA verzia...a tiež tam bolo niečo na ten štýl, že neručia za prípadné chyby spôsobené tou BETA verziou toho BIOSu...
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Update biosu GB dosiek cez @BIOS http://www.hojko.com/post1327130.html#p1327130
Napísať odpoveď