Problém s HDD!!!ako ho sformatovať???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
martina123
Novice
Novice

Problém s HDD!!!ako ho sformatovať???

Príspevok od používateľa martina123 »

Mam problem s HDD,,je na nom česky win xp,ked sa zapne doje akurat po Vitejte a tam ho sekne,a vrati sa do normalu,a zasa dookola to iste,chceme nainštalovať novy win ale absolutne ho s cdromky nechce vziať,cd romka je pritom ako 1st,čo ma načitavať aj v biose je to ok,,tak neviem čo použiť aby sme ten hardisk mohli sformatovať,je na to nejaka spuštacia disketa na formatovanie???,ak ano kde by som ju mohla stiahnut alebo čo by ste mi poradily??
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No, si si ista, ze mas v mechanike bootovatelne CD? Over si tuto informaciu, ak je spravne CD vypalene, tak by to fungovat kazdopadne malo. Zozen si bootovacie instalacky XP Windowsu na CD a skus to tak. Inak budes potrebovat nejake CD, podobne 911 CD, urcite ich je viac, poznam 911. Napr. cez Partition Magic sformatujes cely disk a aj si ho rovno naparticiujes ako chces...

Pripadne, ak by si mala XP na FAT32 particii, resp. na disku by si mala same FAT32 particie, pomoze ti aj disketa, ktoru vytvoris napr. vo W98, ako bootovaciu disketu, nabootujes z nej do dosu a prikazom format x: sformatujes danu pariticu, osobne ale pochybujem, ze to mas na FATkach... :wink:
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

Alebo vyber HDD z pocitaca, pripoj ho na iny(ako sekudarny) a normalni si zapni ten pocitac a daj sformatovat HDD 8)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

problem bude asi v tom samotnom CD. ked ti ho odignoruje asi nie je moc bootovatelne :D skus v inom pc. ak pojde, tak potom je asi problem v mechanike. hdd je podla mna v poriadku. alebo skus taku dalsiu vec, ze si stiahni nejaku live distribuciu linuxu a sformatuj tak (cez GUI to nie je zlozite). ale tym ze sformatujes hdd sa nevyriesi problem, ze ti nezozere CD windowsu. budes mat sformatovany hdd a to je vsetko. najprv si vyries problem s tym CD aby ti zozralo.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

turtlak69 : ten problem z cd widle sa da lahko vyriešiť stačia 2 diskety a to cd jedna disketa (spuštacia) druhá (norton commander) a je po probléme 8) horšie ak nemá disketovku ale aj to sa da ak ma 1GB klúč a da si tam win ale bootovatelny
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nooo zjavne som ta asi nepochopil, ale nie je problem s tym, ze sformatovat hdd, ale skor s tym cd. a ked je zle cd (alebo doskrabane) tak nepomze ani NC :) a NC a tieto disketove veci ficia len na fat32 filesystem. no a ten je dnes uz zriedkavy
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

no ked je cd poškriabane alebo tak tak to nieje problem na riešenie ale na zamyslenie daného užívatela :D
fat32 a prečo nie ved potom pri inštalácii to znova zformatuje na ntfs
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ahojte ludia mam podobny problem chcem nainstalovat win do stareho pc ale sice neviem ci je prazdny lenze ked dam boot z CD (WIN98) vypise ze nevie citat ani zapisovat jedina moznost je dat exit setup a mam tam potom prikazovy riadok ale ked dam setup.exe vypise retry,fail prilozim za par min screen zostava : INTEL PENTIUM 1 167mhz, grafa S3 TRIO 2MB HDD WD caviar 2,5GB vymeneny z 1.5GB
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Skúšal si aj win xp? - na tú zostavu je vhodnejší.
V akom formáte je ten disk?
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Asus_ napísal:ahojte ludia mam podobny problem chcem nainstalovat win do stareho pc ale sice neviem ci je prazdny lenze ked dam boot z CD (WIN98) vypise ze nevie citat ani zapisovat jedina moznost je dat exit setup a mam tam potom prikazovy riadok ale ked dam setup.exe vypise retry,fail prilozim za par min screen zostava : INTEL PENTIUM 1 167mhz, grafa S3 TRIO 2MB HDD WD caviar 2,5GB vymeneny z 1.5GB
Nemala by byt k WINDOWS 98 aj zavadzacia disketa? Tak sa mi mari, pred par rokmi som k WIN 98 mal aj zavadzaciu disketu.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

k 98

Príspevok od používateľa 3PO »

k 98 bola zavadzacia disketa. da sa aj vytvorit. ale kolovali palene cd ku ktorim ju nebolo treba. prepac s tymto ti pomoct neviem. co sa tyka xp. da sa na tom pustit aj xp ale bol by to co sa tyka rychlosti bozi trest
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

a zabudol som dodat ze 32mb ram to na XP nestaci :D

//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 18:54 )
HDD som sformatoval uz ale je tu problem dam install classica a vypise cant read cd abort,retry,fail problem CDR101 drive D is not ready to napise
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Asus_ napísal:a zabudol som dodat ze 32mb ram to na XP nestaci :D

//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2009, 18:54 )
HDD som sformatoval uz ale je tu problem dam install classica a vypise cant read cd abort,retry,fail problem CDR101 drive D is not ready to napise
Tak jasné, 32 mb je málo, ale ak by si chcel kúpiť, tak mne sa asi doma váľa niekde 128 mb...............

Ten win si z toho cd už niekedy niekde inštaloval? - či nie je nejaké chybné, alebo to treba skúsiť s/bez spúšťacej diskety, pretože 98 dosť blbli - išli ako chceli :)
maco54
Star
Star

Re: Problém s HDD!!!ako ho sformatovať???

Príspevok od používateľa maco54 »

vdeli by ste mi poradit?
Mam prenosny HDD western digital 3.5 a je napajany 2 kablami jeden ide priamo do zastrcky a do HDD a 2 je usb co sa pcha do pc. Ked pripojim HDD napisa mi ze zariadenie nebolo rozpoznane a kod chyby 43. On sa ten HDD po pripojeni do pc hned vipne viete mi prosim poradit co s tym?
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

Kód: Vybrať všetko

Code 43
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

Recommended resolution
One of the drivers controlling the device notified the operating system that the device failed in some manner. 
to nevyzera na chybu windowsu, skor ten disk
na inom pocitaci funguje?
inak to niesu 2 napajacie kable, len ten zo zastrcky je napajaci, ten druhy je datovy
maco54
Star
Star

hej ved som chcel povedat ze tam idu 2 kable a nie nejde na ziadnom pc
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Je to síce starší príspevok a HDD skor múzejný, ale dá sa. Treba asi staršiu MB, lebo tie moderné neberú obstaróžne HDD. A druhou vecou je, komu je vlastne k čomu cca 1,5 GB HDD...

MB cca P II/III, inštalačné 98/XP, fdisk/format pokiaľ možno natvrdo a malo by to ísť, pokiaľ "necvaká".
maco54
Star
Star

To ak si pisal na poradenie mne tak to je dost od veci.
Ja som zistil ze sa mi posral ten ramcek konkretne tam je dosticka do ktorej sa zapaje hdd elektrika a datovy kabel. HDD som vyrval doslova z ramceka a ide bez problemou a ked ho pripojim do tej dosticky tak zas spravi to iste ze ho pc nerozpozna.
Napísať odpoveď