Musím do zítra napsat o nějakém takovém mýtu, kde musím uvést svůj názor, argumenty, které jej vyvrací a nějaký praktický příklad ze života třeba.
Předem díky..
wat?Stoporko napísal:-Nie je zdravé pozerať sa na zavretú mikrovlnku, keď je zapnutá. (stačí sa pozrieť na vlnovú dĺžku mikrovĺn a priemer dierok mriežky na dvierkach)
Káva je nezdravá
Kto je menej, chudne.
v tom s tebou nesúhlasím. Jasné, zvyšuje tlak, ale krátkodobo. Ak to s ňou nepreháňaš, tak má aj zdravé účinky. Pekne je to popísané napríklad tu: http://www.zeny.cz/magazin/zdrava-vyziv ... rava-.aspxbindo011 napísal:Oukej, zahrám sa na Mythbustera.
Káva je nezdravá, máš po nej zvýšený krvný tlak, takže mýtus potvrdený.
Je to pravda, ješ len toľko aby si nebol hladný, malé množstvá, tým pádom nenaberáš tuky ale telo postupne čerpá energy z tukových zásob v tvojom tele, takýe mýtus potvrdený.
Sorry chalani, niekedy nabudúce, snáď budete úspešnejší.
A prihodím aj ja jeden: Minca vyhodená z veľkej výšky ťa zabije. Skúšali to v Mythbusters, a je to vyvrátené, takže to poprípade možeš smelším kamošom aj ukázať...
Káva dáva pocit pohody a vyrovnanosti. Pomáha pri únave a stimuluje duševnú činnosť. V menších dávkach uvoľňuje svaly. Vo väčších dávkach môže káva pôsobiť ako uspávadlo, ovplyvňuje rovnováhu a stabilitu, sťahuje zorničky a čiastočne mení vnímanie hĺbky a vzdialenosti. Na hlavu má pozitívne účinky, človek je priateľsky naladený, káva ukľudňuje myseľ. Svet s kávou nezískava žiadne nové farby ani červený nádych. Všetko je na svojom mieste a tvorí dohromady ľahko pochopiteľný celok.
návykovosť a škodlivosť na organizmus sú dve rozdielné veci. Jasne som napísal, že ak sa to nepreháňa tak má aj pozitívne účinkyLub0$ napísal:Kava je droga ako kazda ina, iba s tym rozdielom, ze je verejnostou akceptovana a uznavana....nieco ako alkohol.
...ja s ňou zase pôjdem na benzínku... a kľudne mi môžte počas tankovania aj zavolať...Racius napísal:Ja som ochotný ukázať že sa mi nič nestane ak pôjdem počas búrky s taškou plnou zapnutých mobilov na lúku.
Vraj vedec, čo to počítal sa pomýlil o jednu desatinnú čiarku. Neskôr vďaka tomu vytvorili postavičku Pepek námorník.begbeee napísal:Že v špenáte je veľa želeža.
Ale keď s tým skončíš, telo si vytvorí veľké množstvo tukových zásob (nabudúce).bindo011 napísal:Oukej, zahrám sa na Mythbustera.
Je to pravda, ješ len toľko aby si nebol hladný, malé množstvá, tým pádom nenaberáš tuky ale telo postupne čerpá energy z tukových zásob v tvojom tele, takýe mýtus potvrdený.
V Brainiac dokázali vyhodiť do vzduch karavan (ako vždy) plný benzínu. Iba vďaka tomu, že jeden "chytrák" tancoval v plastovom lavóre a mal oblečenie zo silónu (šušťáky) a keď sa nabil statickou elektrinou, dal prst pri drôt, ktorý viedol ku karavanu (vzdialenému cca 200m) a v momente vybuchol. Predtým to skúšali s mobilmi,...Grim-Reaperka napísal:
...ja s ňou zase pôjdem na benzínku... a kľudne mi môžte počas tankovania aj zavolať...