Gothic 4: Arcania
Gothic 4: Arcania
serus, mno takze. Ako mnohi viete po hadke medzi pb a jw isiel kazdy vlastnou cestou. PB stvoril podla mna celkom podareny Risen (stale hram) jw pokracuje v sage s trosku pozmenenim nazvom.. lenze to neni zdaleka vsetko co zmenili... Hnet prva vec co ma dost zaskocila, a to ze v novom "gothicu" uz nebudeme hrat za nasho bezmenneho hrdinu na kt. sme zvyknuty a lubime ho, ale za nejakeho rybara.. wtf? Vraj sa stal z byvaleho "badguy" .. to by sa dalo prekusnut este, ale po tom ako som videl toto video som zostal totalne znechuteny. Ako grafika uzasna to hej, ale toto ma byt gothic? teda viem ze hra este nevysla ale kks to co je ze minimapa, tie oné- hp ukazovatele tych much ? wowko? snad sa to bude dat vypnut. System boja vyzeral byt zaujimavy ale ten zmodrany mec aby hrac vedel kedy uderit no nech ti ne*eb* .. farebne rozlisenie nepriatelov O_O ?! cital som aj take veci ze zrusenie trenerov, trofejov zvierat atd .. tak toto ked urobia tak akoze konecna, gothic je dead. Viem ze chcu hru predat aj na americkom trhu no takto doje**** taku skvelu vec ako gothic no nech ti nej*be.
Inak nemam aktualne info takze moj nazor je dost kratkozraky za kazde info budem vdacny, a dufam fakt DUFAM ze to bude gothic a nie world of warcraft. Chcem to cim bol gothic tak skvely, paradne charaktery, atmosfera, skvela hudba, pribeh, a pocit ze fakt mozem ovplyvnovat veci moznost vyberu atd ...
Co si o tom myslite vy? ak mate nejake novsie info sem s nim.
-
wayne
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
videl som nejaku predvadzacku na tiscali kedysi davnejsie spolu s risenom a fakt neviem ci ta seria ma niest meno gothic... podla prezentacie a stylu popisu herneho stylu sa nejaky PR manazer co to komentoval vyjadril v style "tu je nas hrdina v nablyskanom brneni, nepriatelia podte nanho seckych vas skantri!" samozrejme nepovedal to tak doslova
Tam kde skoncil gothic2 night of the raven uz nepokracuje ziadna ina hra, risen bol fajn ale pripominal hernym svetom a moznostami skor okliesteny gothic1 nez komplexu dvojku nebodaj este s datadiskom kde boli az 3 "svety"
moje dojmy z videi su dost rozporuplne... autoaim, autoheal, a rozne autovychytavky mi skor kazia chut na arcaniu ako dodavaju...
a k tomu hrdinovi, ma to byt tusim prequel, a onen hrdina bude kral Rhobar II pokial som to zachytil spravne, preluskaj si tiscali tam o tom pisu, alebo gothicz.net je este dobra stranka, travil som tam vela casu kedysi
moje dojmy z videi su dost rozporuplne... autoaim, autoheal, a rozne autovychytavky mi skor kazia chut na arcaniu ako dodavaju...
a k tomu hrdinovi, ma to byt tusim prequel, a onen hrdina bude kral Rhobar II pokial som to zachytil spravne, preluskaj si tiscali tam o tom pisu, alebo gothicz.net je este dobra stranka, travil som tam vela casu kedysi
-
uplink
VIP
Ku hre, príbehu, "featurkám" a ostatným veciam sa vyňadrím až hra výjde a dostane sa pod moje paprče. Čo ma trochu škrie je grafika. Je pekná? Hmm, ľudia asi zabudli ako vyzeral Gothic 3, čo je škoda. Ale na druhej strane je fakt, hra musí fičať na PS3 a X-Boxe 360, čo sú veľmi slabé stroje. Hnevá ma trochu že kvôli konzolám musia ísť bokom polygóny a masívne modely na aké sme boli zvyknutí v Gothic-u 3. Ale tak, určite bude celkový dojem veľmi pekný, to sa nehádam. Ale je trochu smutné že to už nebude ani z diaľky taký skok, aký sme zažili medzi Gothic 2 NOTR a Gothic 3. Tam ten skok [a Bohu žiaľ aj sklamanie] bolo v skutku epické.
Na druhej strane a trochu OT čo ma veľmi milo prekvapilo je Uncharted 2: Among Thieves na PS3, ktorý údajne využíva cell processor PS3ky na 100% [pre info. prvý diel Uncharted údajne využíval len 30% PS3 potenciálu]. Avšak ani ten nie je taký detailný ako je práve Gothic 3 po patchi, čo je škoda...
Nuž a čo prinesie hra? Vzhľadom na to že ju chcú prispôsobiť pre "North America" tak sa nechám prekvapiť. Ináč viacmenej zdielam vyššie zmienený názor wayna.
Myslím že strýko dolfi to vystihol na jedničku
Na druhej strane a trochu OT čo ma veľmi milo prekvapilo je Uncharted 2: Among Thieves na PS3, ktorý údajne využíva cell processor PS3ky na 100% [pre info. prvý diel Uncharted údajne využíval len 30% PS3 potenciálu]. Avšak ani ten nie je taký detailný ako je práve Gothic 3 po patchi, čo je škoda...
Nuž a čo prinesie hra? Vzhľadom na to že ju chcú prispôsobiť pre "North America" tak sa nechám prekvapiť. Ináč viacmenej zdielam vyššie zmienený názor wayna.
Myslím že strýko dolfi to vystihol na jedničku
hej uz som to nasiel Rhobar III sa bude volat v hre, mno a planuje invaziu, niekde som ale cital ze ma vystupovat ako ten "zly", mno sak nechame sa prekvapit. Kazdopadne pre mna je dost minus ze budem hrat za nejakeho rybarawayne napísal: a k tomu hrdinovi, ma to byt tusim prequel, a onen hrdina bude kral Rhobar II pokial som to zachytil spravne, preluskaj si tiscali tam o tom pisu, alebo gothicz.net je este dobra stranka, travil som tam vela casu kedysi
A datum vydanie ze winter 2009/2010 to je docela skoro je to pravda? maju to na ofic. strankach.
-
uplink
VIP
Re: Arcania the gothic tale .. ("gothic4")
Nádhera, dnes som okúsil Gothic 4 Arcania, hneď ako príde do shopu idem poň. Je to skvost
konečne starý dobrý Gothic. Dokonca používam Americkú paletu farieb, je taká vľúdnejšia. Boje sú fajn, inventár a keye tak isto, všetko nabindované okolo asdw. Je extrémne hrateľný, strelba z luku je prekrásna, kúzla geniálne, proste paráda. Dúfam že mi toto nadšenie vydrží až do konca hry.
-
Thief211
Light Star
Re: Gothic 4: Arcania
ludia, je originalka cez steam?
kua ako sa pouzivaju recepty? Ked ho zoberiem napriklad z policky v dome, tak neviem najst ten recept nikde, nieje ani v inventari a ani v alchymistickej tabulke.... ako ho precitam aby ma naucilo napr piect si maso?
za dalsie, aky je sposob aby som preskocil noc? Nerad beham v noci v RPGckach, to si radsej vzdy najdem postel a prespim tu noc, zobudim sa rano s doplnenou energiou a hram za denneho svetla. Tu ked si zapnem s nastaveniach pouzivanie posteli, tak len lezi a neda mi vobec moznost nastavit cas, ktory sa da preskocit ?
za dalsie, aky je sposob aby som preskocil noc? Nerad beham v noci v RPGckach, to si radsej vzdy najdem postel a prespim tu noc, zobudim sa rano s doplnenou energiou a hram za denneho svetla. Tu ked si zapnem s nastaveniach pouzivanie posteli, tak len lezi a neda mi vobec moznost nastavit cas, ktory sa da preskocit ?
-
Dědek Kostěj
Expert
recepty mas v inventari v zalozke Scrolls, je tam ako posledna (uplne dole)
dik, neverim tomu, ze aky som slepy 
-
Thief211
Light Star
no to viem klasika predrazene ale ja myslim jako original dvd ked si kupim, krabicova verzia
-
lekoklatik
VIP
@Thief zisti si čo je steam. Pokiaľ viem, tak steam nemá žiaden kamenný obchod, či ako to napísať.
Mam otazku ludia, pustil som to, a pride mi to strasne zle optimalizovane, resp. s mojou zostavou by som mal na full vsetko mat perfektne FPS, ale mam to tak na medium detailoch a aj tak to FPSko je podla mojich odhadov tak 30max...
i7 720, 8GB Ram, a GeForce GTS360M.
Pochybujem, ze to je na tu hru slabe, tak neviem ci je to niecim lokalnym, ale ani sa mi moc nezda ze by som mal ten pocitac zasraty, proste nevytiahnem na tom dobre fpsko. Sere ma to.
Any ideas?
i7 720, 8GB Ram, a GeForce GTS360M.
Pochybujem, ze to je na tu hru slabe, tak neviem ci je to niecim lokalnym, ale ani sa mi moc nezda ze by som mal ten pocitac zasraty, proste nevytiahnem na tom dobre fpsko. Sere ma to.
Any ideas?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Procesor aj Ram perfect ale slabulinká grafická karta. 
Slabulinká? keď som si vyberal noťas tak bola dosť obstojná. Myslis ze je to kvoli nej?
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 058.0.html
Ešte stale ked sa na nu pozrem, tak mi nepride az taka zla, aby to neutiahla v pohode na medium aspon...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 058.0.html
Ešte stale ked sa na nu pozrem, tak mi nepride az taka zla, aby to neutiahla v pohode na medium aspon...
-
uplink
VIP
GeForce GTS 360M 862
GeForce GTX 480 3536
Mne ide len tak tak dobre a to mám Core i7 930, 12 GB ram a 480 GTX SC. Hra je krásne optimalizovaná, ale treba ju hrať na PC nie na kalkulačke.
Btw. ten procesor má polovičný výkon oproti desktopovej verzii, miestami len tretinový. Disk asi nebude tiež Boh vie čo, veď je to notebook a tipujem že SSD tam nemáš.
Jedna dobrá rada do života, ak chceš hrať hry na max detailoch vo vyššom ako 1024*768 rozlíšení nebodaj s FSAA, tak si kúp PC, alebo alienware, ináč budeš mať vždy problémy so sekaním v hrách a nízkym frameratom.
Na notebooku je obvykle 5400 rpm disk, ak nie, tak 7200 rpm, to je že "WOW" a aj tak má len 70% výkonu oproti desktopovým 7200kám, až na velociraptor, ktorý do notebooku nedáš, lebo tam zhorí.
Ramky sú tiež mierne pomalšie ako na PC kvôli zbernici a chipsetu, ktorý je podvoltovaný a zároveň aj menej výkonný ako na desktopových doskách, CPU ako som už spomenul má polovičný a miestami tretinový výkon no a VGAčka je na úrovni 9600GT desktopovej.
GeForce GTX 480 3536
Mne ide len tak tak dobre a to mám Core i7 930, 12 GB ram a 480 GTX SC. Hra je krásne optimalizovaná, ale treba ju hrať na PC nie na kalkulačke.
Btw. ten procesor má polovičný výkon oproti desktopovej verzii, miestami len tretinový. Disk asi nebude tiež Boh vie čo, veď je to notebook a tipujem že SSD tam nemáš.
Jedna dobrá rada do života, ak chceš hrať hry na max detailoch vo vyššom ako 1024*768 rozlíšení nebodaj s FSAA, tak si kúp PC, alebo alienware, ináč budeš mať vždy problémy so sekaním v hrách a nízkym frameratom.
Na notebooku je obvykle 5400 rpm disk, ak nie, tak 7200 rpm, to je že "WOW" a aj tak má len 70% výkonu oproti desktopovým 7200kám, až na velociraptor, ktorý do notebooku nedáš, lebo tam zhorí.
Ramky sú tiež mierne pomalšie ako na PC kvôli zbernici a chipsetu, ktorý je podvoltovaný a zároveň aj menej výkonný ako na desktopových doskách, CPU ako som už spomenul má polovičný a miestami tretinový výkon no a VGAčka je na úrovni 9600GT desktopovej.
-
Thief211
Light Star
ja viem co je steam! v shopoch pisu ze to potrebuje aktivaciu cez internet, niekedy napisu cez steam niekedy iba toto a je to cez steam a preto som sa opytallekoklatik napísal:@Thief zisti si čo je steam. Pokiaľ viem, tak steam nemá žiaden kamenný obchod, či ako to napísať.
-
Maxpayne
Light Professional
hra nieje dobre optimalizovana,uz vyssiel aj hotfix prave na optimalizaciu hry
-
uplink
VIP
To je dosť nekompletný údaj. Hotfix zvyšuje performance na niektorých systémoch, to znamená že hra je dobre optimalizovaná, ale nie pre všetky systémy. Cca 10 ľudí čo hrá so mnou paralelne nemajú s výkonom hry najmenšie problémy. Všetko 260 - 460 GTX owners.