co su jadra v procesore ??

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Chlapce tazke otazky nam davas. L4D2 vyuzije urcite minimalne dve jadra, a ten Wolfenstein... ked je 2009, tak snad tiez.
M1No
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M1No »

tak sa potrebujem dostat do obrazu ked kupujem nove PC a nikto mi snim nechce poradit tak to riesim tak ako viem lebo nechcem kupit nejaku zlu zostavu ktora mi bude za rok na ..... tak ma pochop preco davam take otazky
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Tak potom smeruj do Poradna pri kupe->Pre tych co potrebuju radu so zostavou. Tam ti poradia tiez :).
M1No
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M1No »

vies tam to uz mam ale ziadna ochota takze sa pytam kde sa da :?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Kazde jadro pracuje na frekvencii 2,66GHz.Jedno moze byt zamestnane pustanim filmu,druhe kopirovanim udajov,tretie vypoctom nejakej ulohy....Cize si to podelia.Pokial by si to zadal len jednemu jadru logicky by to nestihalo tak rychlo ako 3 jadra.

Pokial vsak mas poziadavky napr.v hre na procesor s frekvenciou 3GHz,tak procesor 2,66GHz to nebude stihat.A nepomoze ani to ze jadier je viac,pretoze kazde pracuje na frekvencii 2,66GHz.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

dudo02.. čiže ak má nejaká hra požiadavky 3GHz, tak na 1.8GHz C2D to nespustíš??? Vieš uviesť konkrétny prípad, kde P4 (nejaký prescott) 3GHz ešte ide v pohode, ale C2D E6300 1.86GHz to už jednoducho nezvládne???

:)
dudo02
King
King

No spustit to spustis,otazka je,ze ako sa to bude spravat...
Inak ja hry vobec nehravam,cize ti na otazku neodpoviem.Vychadzam z logickych predpokladov-je mozne ze sa mylim.Budem rad ak ma vyvedies z omylu :) .
Cize,ak podmienkou korektneho fungovania urcitej operacie je spracovavanie udajov urcitou rychlostou,tak ak tuto rychlost nezabezpecime je pravdepodobne,ze sa operacia nebude spravat korektne.
Teda ak operacia nedokaze vyuzivat v tomto pripade druhe jadro procesora.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Teoreticky to Tvoje by mohlo platiť, keby jadrá v starých jednojadrových procesoroch boli totožné s jadrami v nových viacjadrových procesoroch. Lenže súčasné jadrá sú odlišné, postavené na novšej architektúre, ktorá im umožňuje podávať väčší výkon pri nižšej frekvencii. Veď výkon počítača okrem počtu jadier a frekvencie určuje mnoho ďalších parametrov (rôzne vyrovnávacie pamäte a iné veci, o ktorých my nemáme ani šajnu).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

dudo, to Tvoje tvrdenie určite neplatí. Pokiaľ má hra min. požiadavky 3 GHz pre jednojadrový procesor, tak Ti horšie nepôjde na dvojjadre. Myslíš, že taký Crysis ide lepšie na 3 GHz jednojadrovom procesore ako na napr. 2,53 GHz dvojjadre, keď má minimálne požiadavky 2,8 GHz? To dosť pochybujem...
dudo02
King
King

No asi pojde na dualcore lepsie,ale otazka je preco...Ako spominal Brm,tak je tam viac faktorov,ktore maju vplyv na vykon ako napr.cache a jej kapacita a rychlost,atd...A preto si myslim,ze za podmienok ake si opisal,bude na dualcore slapat rovnako ako na jednojadre.
Ale ak by sme vzali uplne rovnake procesory a jeden by bol 3GHz singlecore a druhy 2.58GHz dualcore,no a ostatne parametre by mali uplne rovnake,tak si myslim,ze hra s poziadavkou na 2.8GHz bude lepsie slapat na singlecore3.0GHz.Teda pokial ta hra nedokaze vyuzivat obe jadra...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Nie je to vlastne tak, ze ked iba ked zapnes pocitac tak vsetky 4 jadra si to rozdelia a kazde bude napr. vyuzite iba na 5%? Ci najprv sa pohlti cele prve jadro potom druhe atd ?
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

striedanie

Príspevok od používateľa Deafboy »

Zaujimavu vlastnosto som zbadal na linuxe pri AMD procesore. Vacsinou sa jadra pri zatazeni striedaju - teda najskor si jeden robotnik odbehne na cigaretku, no nestihne ju dofajcit tak si ju vymenia a chvilu taha zase druhy :D (teda aspon podla grafickeho toolu ktory je v gnome)
dodopa
Novice
Novice

Re: co su jadra v procesore ??

Príspevok od používateľa dodopa »

Tiez by ma zaujimalo ako to je ze ked hra potrebuje 3ghz a ja mam 2jadrovy s 2.8ghz ci to utiahne.Odpovede si vazim!
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

tých 200 MHz horedole zas toľko nespraví. takže ti to pôjde. hlavne aby to grafika utiahla
dodopa
Novice
Novice

Ale to som daval ako priklad ale vo vseobecnosti dajme tomu teda ze hra ma
3ghz a moj 2 jadrovy procesor ma 1.8. ako by to bolo v tomto pripade?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aka hra a aky procesor? pis konkretne
dodopa
Novice
Novice

To si ale fakt vymyslam ze hra potrebuje 1 jadrovy procesor s vacsiu velkostou a ja mam dajme tomu 2 jadrovy ktory to prekroci.Zaujimama ma ale to ze ci so tie jadra rozlozia alebo to pojde na 1
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ak hra nevie využiť dve jadrá, tak sa jedno bude flákať a to druhé to neutiahne
Napísať odpoveď