Čaute rozmýšlam nad kúpou bycikla a neviem si dako vybrať. Nechcem typ favorit ale nejaky taky aj do hory aj na cesty. Viete poradiť,resp. ake máte vy,či ste snimi spokojný a aká bola cena .)
ďakujemm
Bicykel - kúpa
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bicykel - kúpa
Takze chces crossovy bike. Napis rozpocet aky mas a potom sa nieco vyberie. Lebo ked ti sem niekto hodi stroj za 4500 eur, tak neviem co na to napises.
-
racto
Medium Expert
No rozpočet nie je veľky, max 500euro. No môže byť aj cross.
Kámo, tak do 500€ nezoženieš nejakú extra kvalitu... Zabudni na nejakú XT výbavu a značkovú vidlicu..Ale za nejakých 1500 by si už niečo poriešil... 
ahojte, všetci... teraz som sa začala bicyklovať
chcela by som sa spýtať, čo všetko si musím zobrať so sebou, aby bolo všetko fajn a v bezpečnosti ? dikny pekne
-
hojko
Site Admin
nela: Zalezi kam ides, ci na cestu, do lesa atd... Urcite priblu, hoci ju nemam rad, ilbu, ale kedze je mimo mesta povinna, tak som si musel na nu zvyknut, ale uz je to v pohode. Kamarat robil diplomovku na medicine ohladom smrtelnych nehod cyklistov a podla niekolkorocnych statistik, ktore sa monitoruju, tak vo vacsine chybala prilba. Neveril som moc tomu, ale su to statistiky a matematika nepusti. Prvym faktorom v umrtnosti bola teda chybajuca prilba, az na druhom mieste bol alkohol. Ako vodic by som tiez odporucil reflexny prvok a svetlo, pretoze stretnut na krajnici neosvetleneho cyklistu, tak to nie je nic prijemne. Pre pohodlie si ludia kupuju aj rukavice, ja som im na chut neprisiel a nemam problem ani s mozolmi, takze rukavice uplne ignorujem. Pre pohodlie sedenia a to najma ne tvrdych sedlach cestnych bicykloch su oblubene nohavice s vlozkou, tj. priliehave nohavice s vlozkou na zadku, pripadne len samostatna vlozka, ktora sa da pouzit aj na nejake kratasy a tym zmakcuje sedenie... A pokial nechces tlacit bicykel, tak je dobre mat aj sadu na defekty, aj ked ako zene to moze byt trochu obtiazne vymenit defekt, pretoze niektore plaste idu velmi tazko dole a tak si myslim, ze mnoho zien by to ani nezvladlo zhodit, avsak myslim si, ze cyklisti maju svoju komunitu, takze sa zdravia, rovnako ako si kamionisti ci motorkari kyvaju, vodici autobusov tiez..., takze tu by platilo, ze keby siel niekto okolo, tak urcite pomoze. Je vsak mozne kupit podobnu srandu ako v pripade automobilov, je to akesi lepidlo vo forme spreju, ktore nastrieka do duse lepidlo, zalepi dusu a nafuka, pripadne ju dofuknes pumpou.