vztah v zahranici

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
totojevprdeli
Novice
Novice

vztah v zahranici

Príspevok od používateľa totojevprdeli »

takze, aby som premietol momentalnu situaciu: Mam 17r., som na vymennom pobyte v zahranici do konca sk. roku, a problem je, ze som sa dako zabuchol do jednej polky, ktora tu uz zije dlhsie tak vie len po anglicky

prve stretko nebol problem. ideme oproti sebe a jej drobne psica po mne zacalo skakat(normalne by ma to nasralo ale v tomto pripade som nenormalne vdacny :D). A celkom to slo: ze ako sa vola, kde chodi na skolu, ako si zvykam na zivot tu a tak. To boli ale len take otrepane vety s ktorymi nebol problem v cudzom jazyku.
Aaa taka zlata a usmievava bola :smt007
A teraz prejdem rovno na vec: Myslite ze ma cenu sa o nieco pokusat? viete, ide tu hlavne o tu jazykovu barieru, byt vtipny, drzy, mat ustipacne poznamky a tak(v kolektive medzi chalanmi sa tusim smeju len ked nadavam s mojim prizvukom, to asi moc nevyuzijem:D) A treba aj nieco hovorit. Ako v slovencine si myslim zeby nebol problem, ale v aj? a rozpravat furt o tom ake je super pocasie alebo ze ako bolo dnes musi byt po case desne nudne:/

pozn. pisem z mobilu mozno to blbo zobrazi, pardon:)
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: vztah v zahranici

Príspevok od používateľa Maki »

mas na nu vobec kontakt, alebo si myslis, ze ta jej pes zasa najde?
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

Tak sup sup sa rychlo naucit par novych fraz ..Ako neviem co ti ine zostava,ak sa nechces na nu iba priblblo usmievat..
totojevprdeli
Novice
Novice

kontakt jedine fb, par krat sme pisali, ale to take suchoty, urcite v tom nechcem pokracovat(akoze len v tom pisani), to by podla mna celu vec zhorsilo. asi ju treba zavolat von
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

neviem o čo ti ide keď si len na nejakom pobyte ... jedine že ju chceš dostať do postele :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Koľko budeš na tom pobyte? Časom sa ti jazyk určite zlepší, aj prízvuk a chytíš aj ich frázy a tak celkovo. Každému to trvá inak, zhruba za 3-4meciace už budeš vedieť super komunikovať. Veď ju zober von a uvidíš, že ako sa to bude vyvíjať, aj z jej strany a môžeš jej povedať, že potrebuješ zdokonaliť jazyk. :)
totojevprdeli
Novice
Novice

som tu do konca maja, neviem, myslim ze to je dost dlhy cas
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

nech ta uci polsky a ty ju slovensky, budete mat z toho zdroj nekonecnej zabavy
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Veď skus, zavolaj ju von, uvidíš. Keď ti dá pohov, tak ako keby si to neskúsil. O nič neprídeš. Inak s tou polštinou/slovenčinou to nie je zly napad. Možno sa na tom z chuti zasmejete. Nie je na škodu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

noo tazko povedat. takyto vztah moze byt ale aj nemusi byt zlozity =) za pokus nic nedas no pozor moze to zaboliet ;)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Arkaz napísal:noo tazko povedat. takyto vztah moze byt ale aj nemusi byt zlozity =) za pokus nic nedas no pozor moze to zaboliet ;)
a este by som dodal, ze polky su trosku ine ako slovenky (nepoviem ti v com, mohol si narazit na vynimku a nechcem ta znechucovat ani odradzat)

bolesti sa neboj, je to ista cena za skusenost
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

javatar napísal:nech ta uci polsky a ty ju slovensky, budete mat z toho zdroj nekonecnej zabavy
s tim musim len suhlasit
pre mna osobne je jednoduchsie sa rozpravat s poliakom pomalou
jednoduchou slovencinou/polstinou ako anglictinou...
PS: ak spomenie slovo "šukat" tak to nie je to co si myslis :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

šukat = hladat :D poznam z roznych polskych webov :D tiez som sa natom dobre smial :D

//autoeditácia príspevku (02 Nov 2010, 20:24)
sranda bude ked ti povie aby ste sli spolu šukat jej strateneho psa :D :D :D

prepac ale nadlo mi =) :D neber si to zle a GL :smt006
totojevprdeli
Novice
Novice

:D :D vidis na to som skoro zabudol, este tusim maju namiesto ide ku mne, po mna ze ide do mna...to som tiez chvilocku rozmyslal

a k tym jazykom, super napad, aj ked ja mam pocit, ze polsky rozumiem ale oni slovensky nie. tak musim bud dakou zmesou cestiny, vychodnarciny a az potom aj...ale s jednoduchymi vetami to hadam bude fungovat. ako som vravel zije tu 5 rokov, ale po polsky este nezabudla, no uvidime ako to pojde a drzte palce:D
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Zial velmi dobre poznam ten problem, no ale v tvojom pripade to nie vobec take zle, ja som toto leto hovoril strasne vela tiez takto s polskymi partiami a boli cool :D a strasne zhovorcivi po case, absolutne bez problemov... No na tvojom mieste by som najprv nesiel iba s nou, ale ako dobra partia co tam ste a az potom by som si iba ju zavolal... (IBA moj nazor)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Slovák sa s poliakom celkom dobre niekedy dorozumie..my sme na ZŠ mali také že žiaci s poľskej školy prišli ku nám na chvilu a potom aj my sme šli do poľska...zoznámil som sa tu s poľkamy a dorozumieť sa dalo a pritom sme nehovorili anglický len občas bolo treba vysvetliť občas nejaký výraz inakším sposobom..taktiež sme si vymenili FB tam sme si tiež písali čítať po polský je ešte lahšie ako keď ti to niekto hovorý...len toľko k jazyku :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hovorena polstina je otazka zruba 10 dni az 2 tyzdnov. starsi Poliaci nemaju problemy s rozumenim slovencine, ti mladi ano, hlavne ked chcu mat :) citanie je o trochu zlozitejsie, ale ked vie clovek hovorit dostane sa do toho... ale pisat by som si teda netrufol, hlavne nie do mailu a podobne bez diakritiky... preto si s kamoskou radsej pisem po anglicky...
no ale autorovi vela stastia... a hlavne vela zabavy pri uceni sa polstiny :D
eldzi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa eldzi »

Ja by som sa vyjadril k téme. Písal si, že tam, kde si ty, žije ona už dlhšie. Znamená to zároveň aj to, že tam už navždy ostáva? Pretože ak áno a ty by si sa na ňu až moc naviazal, tak by mohlo byť obdobie mája až povedzme takého augusta dosť zlé pre teba. Hovorím to preto, lebo do mája je naozaj ešte času pomerne dosť a ak by si sa takto na ňu nalepil, skôr či neskôr by ti došlo, že to nemá význam. Jedine, ak by si do toho išiel s minimálnym citovým naviazaním a chcel by si si s ňou len užívať. Je to len môj subjektívny postoj k danej téme, rozhodne by som sa do nejakého "láskyplného" vzťahu nehrnul, ak vieš, že budeš musieť odísť...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Szukam pieknej kobiety, która nauczy mnie polskiego.

To si daj do statusu na facebooku :D
totojevprdeli
Novice
Novice

eldzi napísal:Ja by som sa vyjadril k téme. Písal si, že tam, kde si ty, žije ona už dlhšie. Znamená to zároveň aj to, že tam už navždy ostáva?
ano... zije tu trvalo
Napísať odpoveď