len mam strach, pretoze 2 mesiace uz ubehli, neviem ako to vsetko dozeniem, ani ako sa zaclenim do kolektivu..dalej sa bojim ze to na gympli nebudem zvladat, hoci doteraz som sa ucila dobre, ale ide mi konkretne o predmety ako matematika, fyzika, chemia, pretoze vobec by som sa nedivila ak by som prechadzala s nimi na 3, nedajboze 4, ale s inymi predmetmi by som problem nemala...aby som ta zase neolutovala, ze som si vybrala az privysoku latku, aj nepriek mojej snahe, pretoze na tieto veci fakt nemam hlavu, najme matematiku .... ale stale neviem ci to mam risknut alebo nie..lebo ak ma to bude takto zrat cely cas, nakoniec bude polrok, dohananie uciv bude zase viacej..neviem co mam robit
chcem prestupit
chcem prestupit
caute vsetci, takze som 1 na strednej a zistujem ze vyber tejto skoly (oa) bol omyl a ze radsej by som sla na gymnazium, pretoze ekonomickym smerom ist urcite nechcem, ale na vysoku pojdem urcite (teraz neberme do uvahy to, ze sa moze stat ze ma nikam nezoberu a pod) skratka s vysokou ratam..navyse v triede si pripadam ako pako, 3/4triedy sa nic neuci, chodia za skolu, samozrejme ja uz teraz mam obraz bifle, ktora nic ine nerobi len sa uci (co pravda nie je, len nemam ucenie uplne v pazi)
len mam strach, pretoze 2 mesiace uz ubehli, neviem ako to vsetko dozeniem, ani ako sa zaclenim do kolektivu..dalej sa bojim ze to na gympli nebudem zvladat, hoci doteraz som sa ucila dobre, ale ide mi konkretne o predmety ako matematika, fyzika, chemia, pretoze vobec by som sa nedivila ak by som prechadzala s nimi na 3, nedajboze 4, ale s inymi predmetmi by som problem nemala...aby som ta zase neolutovala, ze som si vybrala az privysoku latku, aj nepriek mojej snahe, pretoze na tieto veci fakt nemam hlavu, najme matematiku .... ale stale neviem ci to mam risknut alebo nie..lebo ak ma to bude takto zrat cely cas, nakoniec bude polrok, dohananie uciv bude zase viacej..neviem co mam robit
prosim poradte
Re: chcem prestupit
zisti si od kamarátov, ako je to na gympli. podľa toho sa zariad. za výšku sa dá ísť z hociktorej školy. akurát sa tam potom človek asi viac namaká, ked neovláda veci z gympla, matiku hlavne. síce, záleží akú máš matiku na aktuálnej škole.
ano, ano, tieto veci som si zistovala, a prave aj preto, ze by som sa na prijmacky na vs musela pripravovat sama (ak by som tu zostala), chcem sem prestupit, pocitam s tym, ze tu by som mala z kazdeho nieco a tym by som to mala aj lahsie
Tak ja som po prvom ročníku na jednom gympli prestúpil na gympel druhý a zistil som, že je rozdiel medzi gymplom a gymplom. Niektoré veci sme mali na to prvom viackrát, niektoré menej ,ale už to pomaly dobieham. Každopádne, ak vieš,že to bol omyl, tak sa čo najrýchlejšie odtade spakuj. Určite tie veci zvládneš, 2 mesiace to nie je až tak moc. A bojíš sa štvoriek z FYZ, MAT ? Somarina, v prvom ročníku ti nemajú ako uškodit ,pretože vysvedčko z 1. ročníka nikoho nezaujíma. Ja sa takmer absolútne neučím. V prvom ročníku boli samé jednotky, no teraz som prstúpil na jeden z najtažších gymplov v SR a asi sa vyskytne aj pár dvojok (Chem, Bio, Sj). Jednoducho gympel je o tom, aby si zistila čo ta baví, tam sa nedaá učit všetko rovnako intenzívne ako na Zš, ako som aj ja nedávno zistil, ked som sedel zhrozený na dvojkou z CHEM a trojkou z BIO. A na Vš sa aj tak robia všade príjmačky, takže no stress
Každopádne prestúp, gympel ti dá širšý výber možností. Ja napr. práve uvažujem, že sa na rok spakujem a pojdem do USA...
Určite prestúp keď ťa to tam nebaví je to zbytočné tam chodiť. Keď sa budeš učiť, tak sa dajú zvládnuť všetky predmety. 
@ mklose11 ako do P*ce si mohol napísať širšý? mäkká spoluhláska + prídavné meno, ktoré nieje v Npl.... ale don't worry, v USA nemajú mäkčene 
v dnesnej dobe vobec nie je problem ist na vysku z OA a podobne. mam par takych spoluziaciek a zvladaju to mono este lepsie ako ostatni, ktori su s gymplov...