Problém so zdrojom
Problém so zdrojom
Čaute,
kamarátovi sa stala taká zaujímavá vec. Celé to začalo asi pred rokom, kedy mal ešte nejaký Athlon 1800Mhz a jedného dňa sa PC nedal zapnúť. Zistilo sa, že problém bol v zdroji (neviem aký zdroj mal predtým), ale so zdrojom mu rovno niekde v oprave aj upgradli PC na Intel dual-core 2,8 GHz, GeForce 5400 - 512MB, 2GB RAM a je tam zdroj ATX 350W. Včera večer cítil nejaký zápach (ale PC sa mu nevypol) a až keď ho neskôr vypol a chcel ho zapnúť tak vôbec nereagoval, tak ma zavolal a skonštatoval som, že chyba je v zdroji. Boli sme teda kúpiť nový, všetko fungovalo ako má a dnes opäť...PC vypol a keď ho chcel zapnúť bol K.O.
Teda moja otázka asi znie: Je chyba v tom, že má príliš slabý zdroj (350W nestačí)? alebo majú v byte nejaké prepätie alebo niečo podobné (PC má však zapojený priamo do predlžovačky s prepäťovou ochranou)?
kamarátovi sa stala taká zaujímavá vec. Celé to začalo asi pred rokom, kedy mal ešte nejaký Athlon 1800Mhz a jedného dňa sa PC nedal zapnúť. Zistilo sa, že problém bol v zdroji (neviem aký zdroj mal predtým), ale so zdrojom mu rovno niekde v oprave aj upgradli PC na Intel dual-core 2,8 GHz, GeForce 5400 - 512MB, 2GB RAM a je tam zdroj ATX 350W. Včera večer cítil nejaký zápach (ale PC sa mu nevypol) a až keď ho neskôr vypol a chcel ho zapnúť tak vôbec nereagoval, tak ma zavolal a skonštatoval som, že chyba je v zdroji. Boli sme teda kúpiť nový, všetko fungovalo ako má a dnes opäť...PC vypol a keď ho chcel zapnúť bol K.O.
Teda moja otázka asi znie: Je chyba v tom, že má príliš slabý zdroj (350W nestačí)? alebo majú v byte nejaké prepätie alebo niečo podobné (PC má však zapojený priamo do predlžovačky s prepäťovou ochranou)?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém so zdrojom
no ak to ma zapojene na predlzovacke s prepatovou ochranou a kupovali ste zdroj uz 2x tak ozaj jedine co ma napada ze je tu nieco ine co to moze v PC odpalit. mozno doska ale to tazko povedat. no myslim ze to niektory komponent ktory to sustavne odpaluje
QyncY:
Aka je znacka zdroja?
Aka je znacka zdroja?
Zdroj sa vzdy oplati kupit silnejsi, ja mam 800W a mam pokoj. Bracho setril dal do svojho taki ako aj ty 350W , trocha sa prehrial pocas hrania, o tom ze bol zadrbany prachom ani nespominam, a zdroj mu hentak odpalil aj dosku aj graficku na raz. Procesor funkcny ale zapeceny ako prasa sa cudujem ako ten procak mohol este rozbehat. Co predtym usetril na zdroji tak to znovu na vsetkom 10razi preplatil.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja si mylsim ze sa neoplati kupovat prilis silny zdroj ked to nevyuzije je to zbytocne ohladom penazi
Príliš silný zdroj je zbytočnosť, príliš slabý zdroj je riziko. Treba kúpiť adekvátny zdroj. Do tej vyššie zmieňovanej zostavy by som zobral 400W Seasonic.. prípadne pre istotu aj 450-500W, keďže tá zostava je problematická. Avšak neručím, že opäť neodíde, ak je chyba niekde inde.
Predlžovačka je naozaj dobrá? Akej značky zdroje ste kupovali?
Predlžovačka je naozaj dobrá? Akej značky zdroje ste kupovali?
dudo02, brm:
Kúpili sme taký zdroj aký tam bol aj predtým, Eurocase ATX 350W.
Teraz sa však stala čudná vec...Po vypnutí a zapnutí zdroja pomocou tlačídla O/I, kt. je priamo na ňom, sa nám podarilo PC rozbehnúť. A odvtedy s ním nie sú (zatiaľ) problémy :-/ Toto sme samozrejme skúšali aj v prípade toho starého zdroja, ale vtedy to nepomohlo...
Kúpili sme taký zdroj aký tam bol aj predtým, Eurocase ATX 350W.
Teraz sa však stala čudná vec...Po vypnutí a zapnutí zdroja pomocou tlačídla O/I, kt. je priamo na ňom, sa nám podarilo PC rozbehnúť. A odvtedy s ním nie sú (zatiaľ) problémy :-/ Toto sme samozrejme skúšali aj v prípade toho starého zdroja, ale vtedy to nepomohlo...
No tak,ak chces predist problemom,tak na EUROCASE treba zabudnut,troska zainvestovat a kupit si nejaku poriadnu znacku...Ja odporucam nieco od SEASONIC,samozrejme kvalitnych znaciek je viac...Urcite ti budu radit FORTRON,ale fortron sa pomaly zaraduje medzi tie menej kvalitne zdroje-posledny FORTRON co som mal rozobraty od EUROCASEu daleko nemal,cize do toho by som ja osobne nesiel...
350W by som do takehho pc ani nedaval...ja som mal na mojom PC 350W zdroj tak my pri hre(vysiemu zatazeniu) proste zhorel a to som mal este starsie suciastky:CPU-Pentium 4-3,8Ghz,Ram DDR2-2Gb VGA-ATI RX1600-256mb... teraz mi zostal CPU rovnaky len som ho trosku taktol na 4,1Ghz ,ramku mam DDR3-3Ghz a Grafiku ATI HD5830-1GB a mam to na zdroji 530W ktory ma pri hre okolo 50 stupnou takze by bol lepsi aj trosku vykonnejsy aspon tych 600W..a ty co hovoria ze vykonnejsi zdroj je zbytocne je blbost pretoze zdroj vzdy vyuzije len tolko W kolko treba a nejde stale napr. na 800W..jedine v com je hacik..CENA 
tak isto si radšej zainvestujem do kvalitného 500W zdroja ako kúpiť nejaký 800W šmejd. Lebo 800W šmejdy niekedy sotva zvládnu tých 500W.
A k dnešnej mainstream zostave (napr. i5 760 + GTX460), ktorá zožerie v bežnom maxime do 350W ti 800W zdroj naozaj netreba.
A k dnešnej mainstream zostave (napr. i5 760 + GTX460), ktorá zožerie v bežnom maxime do 350W ti 800W zdroj naozaj netreba.