Co je to stastie? (co pre Vas znamena stastie)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Co je to stastie? (co pre Vas znamena stastie)

Príspevok od používateľa silmarill »

mnohí si neuvedomujú, že šťastie môže byť aj absencia nešťastia.
...tiež som taký...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Sovjet napísal:Lieky niesu zdravie. Sám na sebe to môžem povedať. Mne zaberajú len jedni lieky(ktorých účinnosť rapídne klesá). Niekedy si myslím, že šťastie je skočiť pod vlak, alebo sa ísť vešať-
chod do toho ... Bud stastny !!! ... Ale nie pod vlakom - tvoje stastie by totiz bolo nestastim inych a da sa tomu vyhnut ...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ludia co tu pisu ze zdravie si nekupis by sa mali prebudit zo sna, neziju uz v 18stom storoci...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, zdravie sa dá "kúpiť" lepšie ako v 18. storočí, ale aj tak sa nedá kúpiť úplne. :wink:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

Gangy napísal:Ludia co tu pisu ze zdravie si nekupis by sa mali prebudit zo sna, neziju uz v 18stom storoci...
hmm chcel by som vediet ako si kupis zdraviem ked mas taku rakovinu alebo nejaku obrnu alebo nieco podobne? to som fakt zvedavy.. teraz sa tu nebavime o chripke, prechladnuti a podobnych veciach ked behnes do lekarni nechas tam 10€ a za 4dni si fit..
Gangy
Darca
Darca

Suffel napísal:
hmm chcel by som vediet ako si kupis zdraviem ked mas taku rakovinu alebo nejaku obrnu alebo nieco podobne? to som fakt zvedavy.. teraz sa tu nebavime o chripke, prechladnuti a podobnych veciach ked behnes do lekarni nechas tam 10€ a za 4dni si fit..
Ty si evidentne uplne mimo co sa pokroku zdravotnictva tyka, pre teba rakovina ci HIV stale znamena len otazku "pan doktor, kolko dni mi davate", vsak ano? Bud sa zacni vzdelavat alebo sa k tymto veciam nevyjadruj. Ale ten pokrok tu radsej rozoberat nebudeme, to by bolo dost OT. Kazdopadne kazdy co napise ze zdravie si nekupis je pre mna idealisticky ignorant, a to som este napisal velmi mierne.

@hughito: Jasne, "uplne" nie, ale urcite sa da kupit do takej miery, o akej sa beznym ludom ani nesniva. A suffel by sa pri jej predstave asi nervovo zrutil.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ale tu nieje rec o pokrokoch v zdravotnictve.. tu je rec o peniazoch a kupovani zdravia.. a nie neuhadol si rakovina premna neznamena "pan doktor kolko mi davate dni" len nechapem ako ti pomoze ked ma niekto miliony pri takejto rakovine?.. tak ze si kupi lieky? tak to uznavam moze si ich kupit ale tak isto ma na tieto lieky pravo aj clovek ktory nema tieto miliony.. ale ja tu stale hovorim otom ze clovek si za peniaze zdravie nekupi v tom zmysle ze ked ho zrazi nejake auto ostane pripojeny na pristrojoch a v tomto pripade mu ostava taka ist nadej ako u cloveka ktory je 10-krat bohatsi.. ale ocividne nechapes ako to myslim takze to nechajme ale zase je tu vidiet ze co peniaze robia z ludmi.. preco ten ktory je chudobny by nemal narok a pravo sa uzdravit tak ako ten ktory je milionar?

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2010, 16:23)
Gangy napísal: @hughito: Jasne, "uplne" nie, ale urcite sa da kupit do takej miery, o akej sa beznym ludom ani nesniva. A suffel by sa pri jej predstave asi nervovo zrutil.
a dokonca tu si to aj priznal ocom tu stale hovorim.. ze uplne zdraviie si nik nekupi.. a myslim ze viac k tomu ani netreba dodavat.. je jasne ze ludom sa nesniva otom ako veda pokrocila a co dokaze to uznavam sme v 21. storoci..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...právo má, ale peniaze nie a to je ten problém...a takéto nové liečebné metódy zdravotné poisťovne nepreplácajú, lebo sú nové a to znamená, že aj finančne náročné...daľšia vec je to, čo som už písal vyššie, ale z nejakého mne nepochopiteľného dôvodu to bolo odignorované...ak nemáš peniaze kúpiš si akurát zlomenú barlu...bol si už v Piešťanoch? Tam pri moste je socha znázorňujúca chudobného človeka, ktorý si takú barlu kúpil...moc toho nenachodil, lebo tam stojí dodnes, môžeš sa ísť pozrieť. Ak peniaze máš, kúpiš si odpruženú protézu alebo kúpele v liečebnom bahne s výťažkami z mimozemšťana...
Prílohy
Piestany_barlolamac_kolonadny_most.jpg
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Grim - chapem co mi vysvetlujes a chces povedat ze mas pravdu suhlasim s tym len hovorim jedno aj ten clovek ktory si zaplati kupele v liecebnom bahne nema zarucene ze mu pomozu aj ked je dost velka pravdepodobnost ze ano.. ale urcite uplne zdravie (takze ze by ti nikdy nic nebolo, ani nic nestalo) sa neda kupit..

inak myslim ze sme uz aj trocha OT tak nechajme ostatnych nech sa vyjadra ako ony vnimaju pojem stastie.. lebo urcite pre kazdeho znas to znamena nieco ine..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...niesme OT, ak sa budú chcieť vyjadriť tak sa vyjadria...a k tomu bahnu, ja hovorím o inom bahne ako o tom, o ktorom hovoríš ty...a bolo to skôr obrazne povedané, skôr by som zdôraznil to s tou protézou, ak nemáš peniaze dostaneš drevennú rúčku z metly, lebo plnohodnotnú protézu ti poisťovňa nepreplatí...a takto je to so všetkým...videl som účtovné záznamy zubára...čo zarobí za rok ani neviem napísať...otvoríš hubu a hneď 80€...
Gangy
Darca
Darca

Suffel napísal:ked ho zrazi nejake auto ostane pripojeny na pristrojoch a v tomto pripade mu ostava taka ist nadej ako u cloveka ktory je 10-krat bohatsi..
Po tomto ta verejne a s cistym svedomim mozem nazvat debilom. Naivnym imbecilom. Aspon si mi dokonale potvrdil co som si myslel.

Posledny krat opakujem, zobud sa. Neviem ci si este dieta ale uprimne dufam ze ano, lebo ak nie tak nemas ani najmensiu potuchu ako dnesny svet funguje a evidentne ti to do tej tvojej tupej hlavy nikdo nenatlcie ani keby sa snazil vecnost. Skutocne uprimne ti sem pisem, neviem si sa mam na tebe smiat alebo ta skor lutovat.

Ja napriklad osobne (nie velmi blizko, skor z videnia a nejake to "nazdar") poznam cloveka ktory mal vaznu autonehodu ked si to rubal na jeho novom dodgy a ktory bol a je za vodou nech by pozvysok zivota rozhadzoval akokolvek. Mal rozdrveny hrudnik, poskodenu chrbticu, kompletne roztrhane jedno pluce, vnutorna krvacanie atd, ale to este nebolo nic v porovnani s tym co sa stalo s dolnou polovicou. Jeho nohy boli doslova rodrzvene na tretinu beznej dlzky (ano spravne citas a nie, nepomylil som sa) pricom z jednej mal otrhnuty kus od clenkoveho klbu. To su len tie najvaznejsie veci, samozrejme ze bol komplet dolamany a krvacal ako svina. Co myslis prezil by si to? Ani by sa neunuvali ta z toho auta extra rychlo vystrihovat, v tomto stave by si bol ty a aj ja strateny pripad. Unho bol do siestich minut vrtulnik, velmi dlho sa zotavoval a nasledne aj stravil niekolko mesiacov na voziku ale hadaj ako je na tom dnes? Uplne v pohode, dycha, chodi a jazdi ako predtym. A to vobec nezvelicujem, jedine co ho dneska j*be je to, ze mu budu musiet menit nahradny klb lebo ten clenok (ano ten co siel do nemocnice v samostatnom sacku) mu trocha zacal haprovat ci co.

Ale to je vlastne uplne jedno, nechapem na co tu s tebou stracam cas lebo ty si evidentne uplne strateny pripad v inom smere. Nerobim si iluzie ze by ti tento priklad otvoril oci, taketo veci podla mna musis chapat od zakladov a nie im zrazu uverit ked ti niekdo povie nieco zaujimave. Len som chcel aby si mal nad cim premyslat, aj ked to asi nebude mat ziadny vysledok. Nemas najmensiu potuchu ako funguje svet a dnesna spolocnost, netvrdim ze ja viem vsetko ale v tvojom pripade je to ukazkova "zadubenost" a utopia. Btw, teraz som si uvedomil ze mi je ta skutocne luto.

Aj ked mozno, Ignorance is Bliss.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kludne mne to nerobi problem si priznat ze som decko alebo debil.. kazdy sme nejaky nikto nieje dokonaly.. len aj tak ma nik nepochopil ako som to myslel aj ked som to sem 10-kart napisal.. ale to je jedno.. ja len tak na zaver nik si nevybera kde sa narodi a kolko bude mat penazi...
Gangy
Darca
Darca

Suffel napísal:kludne mne to nerobi problem si priznat ze som decko alebo debil.. kazdy sme nejaky nikto nieje dokonaly.. len aj tak ma nik nepochopil ako som to myslel aj ked som to sem 10-kart napisal.. ale to je jedno.. ja len tak na zaver nik si nevybera kde sa narodi a kolko bude mat penazi...
To co si sem napisal ty alebo ja si moze kazdy precitat, takze mozes aj 50 krat pisat ze to niekdo nepochopil, ked si sem raz napisal k*kotinu. Hranie sa na nepochopeneho je najdebilnejsia a najviac prevarena taktika ako sa vyhnut zodpovednosti za svoje retardovane vyroky na tomto fore. Uz ju tu skutocne pozna snad kazdy. Tu ale nejde o to co si si ty myslel ale o to co si napisal, tak sa uz dalej nestrapnuj. A ten tvoj zaver nema nic s nicim spolocne, len si mal evidentne pocit ze sem musis napisat nejaku strasne mudru vec aby si nevyzeral ako az taky velky kreten. Skoda ze ta nenapadlo alebo si v telke nepocul nieco co by bolo aspon trocha k veci.
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Gangy má z časti pravdu. Aj ja keby som mal 5,5 mil. € na lieky (to len na 1 rok) + kvalitné kúpele, baaj na Novom Zélande + kvalitné potraviny, ktoré napomáhajú zrážanlivosti krvi napr. kaviár. A takto by som mohol pluskovať dosť. U nás je veľký lobing, dávajú my lieky, ktoré my slabo zaberajú a to len preto, že sú staršie a hlavné lacnejšie, na nové (drahšie) môžem zabudnúť.
Aj rakovina sa dá liečiť, keď máš peniaze. Ale sú choroby, ktorým sa nedá vôbec pomôcť. Z časti si môžeš zdravie kúpiť, ale nie na 100%. Ja nemám šancu byť zdraví, ale teoreticky mám šancu žiť lepšie.

Nakoniec aj v tejto dobe sú "kvázi" kasty. Ak máš viac peňazí si niečo viac a nerozhoduje pritom, či máš také alebo onaké IQ.
Napísať odpoveď