Výmena procesora.
Výmena procesora.
Zdravím. Ak už tu niečo podobné je tak sa ospravedlňujem ale nič som tu nenašiel. A teraz k problému. Na mojej starej základnej doske mám procesor Intel Pentium 4 3GHz a teraz som dostal od spolužiaka procesor Intel Pentium E2160 Dual-Core, ktorý mám otestovať a keď ho budem chcieť tak mi ho nechá. No u mňa nastal problém po tom čo som procesor vložil do základnej dosky a spustil PC. PC niečo začne robiť ale systém spúšťať nezačne ako to je pri starom procesore, tak mám pár otázok. Treba reinštalovať systém (W-XP)? Alebo môže byť nejaká technická chyba, napríklad že tento procesor na mojej základnej doske fungovať nebude? Alebo to je niečím iným? Prípadne prosím nejakú radu ako to vyriešiť. Ďakujem.
Re: Výmena procesora.
Čo znamená, že PC začne niečo robiť?
Choď na web výrobcu svojej dosky, tam si nájdi svoju dosku a určite pri nej budeš mať popis, aké procesory doska zvláda... buď v špecifikácii alebo budeš mať rovno CPU support list..
Možno bude stačiť urobiť update biosu..
Choď na web výrobcu svojej dosky, tam si nájdi svoju dosku a určite pri nej budeš mať popis, aké procesory doska zvláda... buď v špecifikácii alebo budeš mať rovno CPU support list..
Možno bude stačiť urobiť update biosu..
A akú máš zakladanú dosku?
ako zistím čo mám za základnú dosku? 
a) Stiahni si Everest a tam to najdeš.
b) Nejakým druhým softom.
c) Rozoberieš bočne plechy na PC a na základke by si to mal mať napísane. (nezabudni vytiahnuť zo zástrčky
)
b) Nejakým druhým softom.
c) Rozoberieš bočne plechy na PC a na základke by si to mal mať napísane. (nezabudni vytiahnuť zo zástrčky
skúsil som to iným softíkom .... mal by to byť Foxconn 661 7MJ pokial som správne pochopil ten soft
//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 21:15)
je tu niekto? viem že asi trochu nalieham ale potreboval by som to vyriešiť čo najrýchlejšie.
//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 21:15)
je tu niekto? viem že asi trochu nalieham ale potreboval by som to vyriešiť čo najrýchlejšie.
doska cpu E2160 nepodporuje, podporuje len stare netburst (P4, pentium d, celeron d, celeron).