Tradicny rozchod v netradicnej situacii

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
piston
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tradicny rozchod v netradicnej situacii

Príspevok od používateľa piston »

Na hojko uz nejaky ten rok aktivne neprispievam, ale cas od casu si tu co to precitam. Momentalne sa nachadzam zatial v mojej najtazsej zivotnej situacii a mam asi potrebu sa o to podelit.

Bol to celkom klasicky pribeh. Zalubil som sa do baby hned asi po 5 minutovej konverzacii v jeden z prvych dni na vyske. Nejaky cas sme sa obcas len v skole pozdravili, stretli na obede atd. Kamaratstvo trvalo asi rok a pol pretoze je to velmi rozcestovana baba a tak nebolo velmi lahke dostat sa do vztahu. Po nejakom case sa to ale uspesne podarilo :) Vztah to bol ako kazdy iny, zaciatky boli krasne, mysleli sme ze sme jedinecny a ten najlepsi parik na svete. Postupne prisli mensie krizy, ale nic seriozne, vsetko sme prekonali lebo sme sa lubili. Bol to moj prvy seriozny vztah a po roku a pol som to zacinal brat naozaj vazne, mali sme toho spolu preziteho naozaj velmi vela a navzajom sme sa poznali lepsie ako hocikto iny. Mala skvelu rodinu, a od prvej chvile ma velmi pozitivne prijali, a pocase som sa stal velmi dobry kamarat s jej rodicmi. Mali sme spolu plno planov a po bakalarovi prislo dolezite rozhodnutie. Ist spolu studovat do zahranicia. Rozmyslali sme ci sme pripraveny zacat spolu byvat (bolo to skoro po 2 rokoch vztahu). Boli sme presvedceny ze sme a velmi sme sa na to tesili. Tak sme do toho isli. Byvanie spolu ale nebolo take jednoduche ako sme predpokladali, prinieslo to vela povinnosti, ktore nas predtym ani nenapadli, a prestaval to byt uz iba ten jednoduchy studentsky zivot. Ja som bol od vzdy ten 100% oddany typ cloveka ze aj ked prisli krizy tak som vsetko chcel vyriesit bez co i len jedneho pomyslenia na rozchod alebo nieco podobne, pretoze som ju jednoducho miloval. Ona ale zacala pochybovat a vztah ochladol. Zacala to byt pre nu nuda a otrava. A vtedy prislo od nej prve "myslim ze by sme sa mali rozist". Nebral som to uplne vazne a myslel som ze to bude len dalsia kriza. Ona to ale myslela vazne. Stale byvame spolu ale o tyzden sa kazdy z nas stahuje inde. Ona s tym nema problem pretoze je ten typ cloveka co ma hned vsade plno kamaratov co jej pomaha velmi lahko na vsetko zabudnut a preniest sa cez to. Ja som ale presne opacny typ. Teraz som v situacii ked som skoro uplne opusteny, clovek ktoremu by som stale dal vsetko na svete ma uz chce len ako velmi dobreho kamarata. Ona bola jediny dovod preco som odisiel z domu pretoze by som bez nej neprezil. Ona je po rozchode plna zivota, tesi sa na byvanie s kamaratmi a uz ma dokonca noveho kandidata na dalsi vztah. Toto je moj pribeh vo velmi skratenej verzii. Momentalne som vo velmi zlom stave, nic ma nebavi, robenie vela aktivit aby som zabudol ani z daleka nepomaha. Ja ju stale milujem a neviem zabudnut. Predtym to bolo mojou hlavnou naplnou zivota a davalo mi to chut zit, to ze viem ze ma niekto lubil. To sa teraz vytratilo. A som tu uplne sam. Viem ze davanie si zbytocnych nadeji nie je velmi dobre, ale nedokazem to inak. Mate niekto skusenosti s tym ze by sa takyto vyprchany vztah dal znovu dokopy? Vlastne vsetci ludia hovoria ze nechapu preco sa to takto skoncilo. Boli sme pre seba naozaj vo vela veciach idealni. Kezda jedna vec mi ju teraz pripomina pretoze takmer vsetky konicky sme mali spolocne, a vzdy mi ju to teraz pripomina. To ze nie som doma mi celu situaciu neuveritelne stazuje, pretoze po par mesiacoch tu nemam este naozajstnych velmi dobrych kamaratov.
Viem ze na toto nie je naozajstna odpoved, hlavne ked clovek do toho nevidi, ale asi som sa potreboval iba s niekym podelit.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Re: Tradicny rozchod v netradicnej situacii

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Clovek do toho mozno ze nevidi, ale niektori mozno przili situacie velmi podobne aj ked nie az do takej miery ako ty. Osobne viem presne ako sa citis, ake to je, aky si osamely, nevies co spravit, cely ten cas si sa sustredil len na nu, dal by si jej aj modre z neba a mozno x aktivit, ktorym si sa venoval pred nou upadlo do uplneho uzadia. Preco to tak pisem? Pretoze sa mi stalo to iste, no s tym rozdielom, ze nas vztah trval 8 mesiacov (ja vtedy 19 a ona 17) a samozrejme to nezaslo ani nemohlo zajst tak daleko ako u teba. Podobne, na zaciatku bolo vsetko uzasne, potom mensie nezhody, ktore sa ale dali prezit a potom, ked to mam tak napisat zacala spekulovat. Mna nikdy tiez nenapadlo riesit problemy rozchodom, pretoze som typ, ktory vravi, ze problemy sa maju riesit racionalne a maju sa riesit, pricom rozchod nie je riesenie, to je zlyhanie. Ja som sa tak k tomu staval, pretoze som ju strasne lubil, no ake boli jej city ku mne, tak to ja napisat nemozem, ja nie som ona. Co bolo medzi tym nebudem vypisovat, ale skoncilo to rozchodom s tym, ze ma nelubi. Jedine co chce je, aby sme boli kamarati, co ale ak clovek lubi je kus tazsie (po pol roku a par uvahach som prisiel k sirsiemu okruhu veci, preco to kamaratstvo nemoze byt, ale to je nepodstatne). Ja som sa este potom snazil daco vyklepat, ale nedalo sa, lebo ak ta clovek nelubi, tak s tym nic nespravis. Nemohol som na nu zabudnut a po pravde stale na nu myslim, aj ked to uz nie su myslienky ako pred tym a je ich x nasobne menej. Na radu uzkeho okruhu priatelov som na nu zmazal v podstate vsetky kontakty a prestal komunikovat. To mi pomohlo. Tak ze toto iste by som poradil tebe. Prestat uplne komunikovat. Ja viem, ze je to tazke, lebo clovek mysli co ak, co keby daco spravil. No ked pises, ze uz ma na horizonte niekoho ineho, tak to je dost o hubu vsetko a nepaci sa mi to po pravde. Ak sa zachovas ako pisem, bude to tazke, ale ono to pojde a hlavne sa tym vsetkym rychlejsie prenesies. Nakoniec sa k tomu nejako postavit budes musiet.
A nemysli si, ze takyto postoj je postoj ala svina, lebo dalo by sa polemizovat o nej (ale to ja nemozem).
Okrem toho zacni sa venovat niecomu, co si pred tym mozno nechal a co ta bavi aby si po nej vyplnil miesto. A rozhovory s priatelmi pomozu tiez :)

P.S.
Toto je odkaz pre ludi, ktori by to citali a nasli by v tom konkretnych ludi (ako sa to tu stalo u nemenovanej osoby a nebolo to pekne). Cize tymto dotycnym chcem odkazat KISS MY ASS
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to mi je ľúto, tá prvá časť príspevku sa veľmi dobre čítala, a o to sklamanejší som bol jeho záverom. Ak ťa to uteší, poznám jeden taký pár. Chodili spolu dva roky aj niečo, potom sa pohádali a rozišli ale teraz sú zase spolu. Síce to bola hádka a nie vyprchanie ako v tvojom prípade, ale chcem tým poukázať na fakt, že rozchod nie je nikdy definitívny. Možno to bol pre ňu taký stereotyp, keď si písala že žila dosť aktívne a stále cestovala, a teraz zrazu bola stále s tebou. Všetkých kamarátov vymenila za teba. Možno jej bolo smutno za predošlým životom. Ale dúfajme, že si časom uvedomí ako jej bolo s tebou fajn a všetko dobre dopadne.
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za dlhu odpoved a vidim ze ma chapes. Nas rozchod prebiehal v podstate celkom kludne a takpovediac "v dobrom" ak sa to tak vobec da o rozchode povedat. Viem ze riesenie co mi navrhujes by bolo najefektivnejsi, ale to jednoducho nejde. Mame prilis vela spolocnych kamaratov znamych, miest na ktorych sa budeme urcite vidavat a casto stretavat. To je na tom to najtazsie. Ak by som chcel prerusit komunikaciu musel by som zmenit moj zivot velmi vyrazne. Je to jednoducho clovek ktory sa z mojho zivota neda vymazat, a je to aj najblizsia osoba ktoru tu mam a stale je to tak ze o vsetky moje problemy a starosti sa podelim najprv s nou. Viem ze pre mna bude este velmi dlho (obavam sa ze hovorim az o niekolkych rokoch) to jedine idealne dievca, pretoze nikdy predtym som nikoho podobneho nestretol, a vsetky baby som v podstate odmietal ak chcely nadviazat nejaky vztah pretoze som jednoducho hladal nieco ine. To som nasiel v tejto osobe. Je naozaj velmi vynimocna a odlisna od ostatnych, nie len z mojho pohladu ale vravi to kazdy kto ju spozna. Je to trapenie s ktorym sa budem asi musiet vyrovnat, aj ked ju budem mat stale vo svojej blizkosti.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Ked je to tak, ze aj tak ju budes vydavat, stale ju budes brat tak ako pises, a ze by to chcelo velmi radikalnu zmenu v zivote, tak to bude problem a bude to naozaj tazke :(. Ja som napisal ako to bolo so mnou a co mi pomohlo. Osobne som sa tak zachoval aj pre inu skutocnost (ktoru som ani hore nepisal ani teraz ju nebudem), no ja nepoznam dotycnu osobu v tvojom probleme, tym padom ja mozem pisat len moju skusenost a dufat, ze pomoze :).

Tak ci onak, drzim prsty.

BTW, nas rozchod tiez prebehol ako sa vravi "v dobrom".
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Skús sa zamilovať - do inej.

Nič iné ma nenapadá. Držím palce.
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To nie je take jednoduche. Tato pre mna bola neozaj vynimocna a podobnu naozaj iba velmi tazko najdem. Bojim sa toho ze nech budem mat akykolvek vztah (neviem kedy toho budem opat schopny), vzdy pre mna bude moja ex ta najlepsia.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Chce to len čas. Znie to možno tvrdo, ale nič iného ti nepomôže viac. Musíš si prejsť obdobím, kedy budeš myslieť len na ňu, ale uvidíš, že postupne tieto myšlienky budú nahradené novými myšlienkami. Určite chodievaj do spoločnosti, nejakých kamarátov, známych predsa musíš mať. Treba ich skontaktovať, zájsť na pivo, na party atď. Hlavne sa neutápaj v minulosti.
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

S tym casom to je myslim si pravda. Ale prave preto som sem napisal lebo momentalne prezivam to najhorsie obdobie. Samozrejme ze sa snazim chodit do spolocnosti, ale velmi tazko sa dostavam do dobrej nalady. Kamaratov tu samozrejme mam ale ako som spominal som tu iba chvilu a niesu to ziadne dlhodobe kamaratstva, niekto s kym by som sa mohol naozaj dobre porozpravat. Akurat tak na dialku co samozrejme nie je ono.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

piston napísal:To nie je take jednoduche. Tato pre mna bola neozaj vynimocna a podobnu naozaj iba velmi tazko najdem. Bojim sa toho ze nech budem mat akykolvek vztah (neviem kedy toho budem opat schopny), vzdy pre mna bude moja ex ta najlepsia.
To si určite myslia všetci a nikdy to nakoniec pravda nie je.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

A ešte niečo - nemá význam čakať na bývalú. Sama sa rozhodla to ukončiť, tak jej treba nechať voľnosť a nečakať na niečo, čo asi aj tak nepríde.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja nikdy som nesiel do vztahu s tym ze "budeme spolu navzdy". Skus sa zmierit s tym ze niektore veci v zivote nevieme ovplyvnit a naplanovat ani pri najvyssom moźnom usili..Zivote ide proste dalej a veci su malokedy idealne. :) a este nieco:
zeny ani muzi za ziadne trapenie nestoja, treba sa vzdy pozerat do buducnosti, laska je nakoniec tiez iba iluziou- do urcitej miery
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal: To si určite myslia všetci a nikdy to nakoniec pravda nie je.
Pravda.
zuzkazuzka napísal:A ešte niečo - nemá význam čakať na bývalú. Sama sa rozhodla to ukončiť, tak jej treba nechať voľnosť a nečakať na niečo, čo asi aj tak nepríde.
Velka pravda.

Potrebujes sa jej proste zrieknut aj ked to nechces. Dokonca aj keby ste sa mali dat po case znova dokopy tak je dobre ak si medzitym vies predstavit zivot uplne bez nej. Zbav sa vsetkeho co ti ju pripomina a hor sa zit dalej. Chce to cas ale aj tvoju snahu, bez nej sa dokazes utapat v sebalutosti (takmer) donekonecna.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nieje dobre ked sa zmyslom tvojho zivota stane druha osoba. o to je ten dopad na hubu tvrdsi :) ja som si to zazil 2x a tretikrat uz fakt nechcem. ber to ako prilezitost na zmenu svojho zivota! uvidis ze o rok, aj ked mozno budes stale sam, budes niekde uplne inde nez tie sracky v ktorych si teraz. cize poradim len vydrzat a ono to pride. tak ako u kazdeho ineho.
andone7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa andone7 »

Fakt pekne podaný príbeh so smutným koncom ako už bolo spomenuté.
Radiť ti nejdem pretože mi prídeš ako rozumný človek s triezvym myslením a tie rady typu "musíš zabudnúť" už asi vopred poznáš.

Iba by som predostrel a utešil ťa svojou teóriou o "tej pravej" o ktorej tu bolo písané. Podľa mňa existencia "tej pravej" sa vzťahuje na časovú zložku čiže "tá pravá" v jednej etape života nemusí byť "tá pravá" v etape inej.
Čím chcem vlastne aj tak povedať starú ošúchanú pravdu: niekde ťa čaká nová "tá pravá" :smt039
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

zelovoc napísal:nieje dobre ked sa zmyslom tvojho zivota stane druha osoba. o to je ten dopad na hubu tvrdsi :) ja som si to zazil 2x a tretikrat uz fakt nechcem. ber to ako prilezitost na zmenu svojho zivota! uvidis ze o rok, aj ked mozno budes stale sam, budes niekde uplne inde nez tie sracky v ktorych si teraz. cize poradim len vydrzat a ono to pride. tak ako u kazdeho ineho.
tiez som to zazil a stratil som kontakty s vela babami a teraz by sa mi to hodilo :lol:
to je to najhorsie co moze byt, ked sa upriamis len na jednu osobu a ostatny idu bokom, treba si aj vo vztahu zachovat svoje konicky, venovat sa kamosom, kamoskam a nie len svojej laske, je dobre vediet holke povedat: NIE
myslim ze si sa jej znudil, ak ste boli stale spolu, vsetko spolocne robili...
Napísať odpoveď