Ahojte, utiahne mi starší 350W zdroj novú zostavu?
1. otázka?
Zdroj má 24 pinový napajací konektor + 4 pinový konektor 12 V pre CPU ALE nová doska má 24 pinový napajací konektor + 8 pinový konektor 12 V pre CPU
http://www.alza.sk/asus-m4a88t-v-evo-usb3-d185426.htm
Ale ten 8 pinový konektor je na polovicu zalapený, znamená to že sa môže zapojiť aj len jeho polovica?
Ak áno čo to ovplyvní a ako? Ak sa to nedá zapojiť tak riešiť otázku či mi zdroj utiahne súčiastky netreba.
2. otázka?
Ak spĺňam 1. otázku utiahne mi tento hardver ten 350 W zdroj?
CPU: novy AMD Phenon II X4 (spotreba cca do 100 W)
HDD: 750 GB Samsung 32 MB cache 7200 RPM
Jedna LG napalovacka
Jedna LG-DVD ROMka
RAM: 4 GB DDR3 1333 MHz (2x2GB)
Doska: http://www.alza.sk/asus-m4a88t-v-evo-usb3-d185426.htm
Grafika je integrovana na doske, neplanujem tam davat inu. S kúpou novej grafiky kupim aj nový zdroj, takže či bude stačiť len k tojto zostave.
Bude mi stačiť stary 350W zdroj na novú zostavu?
Re: Bude mi stačiť stary 350W zdroj na novú zostavu?
ano, zapojis len ten 4-pin do tej polovicky 8-pinu (tej nezalepenej polovicky). bude ti to fungovat bez problemov, dalsie 4 piny su len ked chce niekto pretaktovavat alebo podobne (120% stabilita, non-stop beh atd).
zdroj stacit bude.
zdroj stacit bude.
"Non stop beh"??? to ako ked tam nebudem mať ten 8-pinový tak mi pojde Pc len x-hodin? či ako a to stou stabilitou ako je myslene? Nemôže sa ty niečo poškodiť?
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 14:25)
Ludia nikto nič?? Tak jeden nazor je dosť malo potreboval by som to vedieť, či mam kupiť tu dosku

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 14:25)
Ludia nikto nič?? Tak jeden nazor je dosť malo potreboval by som to vedieť, či mam kupiť tu dosku
Takze k tomu 8 pin konektoru.
Ty na doske sice budes mat 8 pin konektor ale zapojis ho iba na tie 4.
8 pin sa odporuca iba napr. ak spotreba Cpu je vyssia ako 130W (mensie zahrievanie) ale toto vobec nemusis riesit skratka zapojis iba tie 4.
A k tomu zdroju,ono ti to v celku utiahne ale do tychto novsich zostav by som urcite 350 zdroj neodporucal ale vravis ze s novou grafikou ides kupovat aj zdroj tak si ho urcite kup a budes mat pokoj,ja osobne som do zdroja investoval 130€ a nebanujem,ved predsa sa mi stara o chod celeho pc,ci nie?
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 15:10)
8 pin sa odporuca iba napr. ak spotreba Cpu je vyssia ako 130W (mensie zahrievanie) ale toto vobec nemusis riesit skratka zapojis iba tie 4.
A k tomu zdroju,ono ti to v celku utiahne ale do tychto novsich zostav by som urcite 350 zdroj neodporucal ale vravis ze s novou grafikou ides kupovat aj zdroj tak si ho urcite kup a budes mat pokoj,ja osobne som do zdroja investoval 130€ a nebanujem,ved predsa sa mi stara o chod celeho pc,ci nie?
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 15:10)
A mimochodom mislim ze aj procesory athlony a lebo phenomy neviem aky tam chces dat maju aj troska vyssie naroky na spotrebu ako napr. oproti Intelu,co sa stvorjadrakov tyka,tak urcite silnejsi ten zdroj.FUZE napísal:Takze k tomu 8 pin konektoru.