Dobierka
Re: Dobierka
Potrebujem poradit
S jednym panom sme sa cez inzerat dohodli ze mu predam zakladnu dosku. Ale neviem ako na to.
poradite mi?
S jednym panom sme sa cez inzerat dohodli ze mu predam zakladnu dosku. Ale neviem ako na to.
poradite mi?
Zabalis do krabice, vyplnis obal krabice s adresatom a odosielatelom. Pojdes na postu - balikove oddelenie, vypytas si podaci listok a vyplnis udaje. Ak to chces na dobierku, tak to vypises na podacom listku.
ok dik a da sa to poslat aj dako inak ako dobierkou aby za to zaplatil?
Postarka mu nevyda balik, kym nezaplati, takze pre predavajuceho je dobierka jednou z najspolahlivejsich metod. Casto predajcami-podvodnikmi zneuzivana, preto sa najde mnozstvo takych (napr. aj ja) co na dobierku beru iba od renomovanych firiem. Najhorsie co sa ti moze stat je, ze sa ti to vrati z dovodu neprevzatia = zbytocne vyhodene peniaze za postovne.
no ved aj toto je dost nanic postu zaplatim zbytocne.
Co ak mi pride balik na postu , ja ho zaplatim a ked ho otvorim bude tam nieco ine ako som chcel, teda ze mi predajca posle nieco ine. Co potom ?
Ak si dam ten balik poslat cez napr. DPD, da sa vratit? Vrati mi kurier peniaze a balik mu zanesie naspat ?
Ak si dam ten balik poslat cez napr. DPD, da sa vratit? Vrati mi kurier peniaze a balik mu zanesie naspat ?
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim,
od coho zavisi cena dobierky? Od hmotnosti balika alebo od sumy, ktoru ma dotycny odovzdat na poste?
Vdaka.
od coho zavisi cena dobierky? Od hmotnosti balika alebo od sumy, ktoru ma dotycny odovzdat na poste?
Vdaka.
-
hojko
Site Admin
krankenwagen: Posta si uctuje dve veci, posielas balik, list..., vzdy sa zasielka odvazi. K tomu sa pocita, ci je to prva trieda, ci je to expresne, ci je balik oznaceny ako sklo..., ci to mas poistene, doporucene... Pri posielani penazi sa zase pocita suma. Takze urcite sa berie v pripade dobierky vaha zasielky a zrejme aj suma.
http://cennik.posta.sk
kedysi tam mali aj tabulkovy cennik, ale teraz narychlo som to nenasiel - skus pozriet, mozno to tam este niekde je
kedysi tam mali aj tabulkovy cennik, ale teraz narychlo som to nenasiel - skus pozriet, mozno to tam este niekde je
-
Corn Flake
Guru wannabe
Dotaz: Aký je rozdiel medzi expres kuriér a expres kuriér (60) a ostatnými?
Zdravim, rad by som sa opytal vas skusenych.
Chcem kupit jednu vec z bazosa a rad by som vedel aka je najlepsia forma platby za tovar kt. bude posielany dobierkou, teda ake mam moznosti platby ?
Viem ze sprosta otazka, ale neviem ako to funguje tak hadam mi to niekto s trpezlivostou vysvetli
Chcem kupit jednu vec z bazosa a rad by som vedel aka je najlepsia forma platby za tovar kt. bude posielany dobierkou, teda ake mam moznosti platby ?
Viem ze sprosta otazka, ale neviem ako to funguje tak hadam mi to niekto s trpezlivostou vysvetli
-
hojko
Site Admin
h.olub: Prakticky je to jedno aku formu zvolis, ci to bude dobierka alebo ci to bude od teba platba vopred a potom budes cakat na tovar (moze byt poslany balikom cez postu, ale aj cez sluzby ako UPS, DHL, DPD...). Vzdy zaplatis za ten tovar a az potom ho dostanes. Jedina moznost, ako nebyt oklamany je, aby ti bol najskor odoslany tovar a ked ti pride a pozries si ho, tak ho zaplatis, ale s tym nebude asi nikto suhlasit. Volil by som asi moznost prevodu vopred, pretoze by som v pripade podvodu dal reklamaciu do banky s tym, ze som peniaze poslal omylom, na zly ucet, zlu sumu atd..., proste by som to nejak skusil. Zasielku by som chcel nasledne poslat postou, prvou triedou s poistenim.
Pred kupou si vsak skus preklepnut predavajuceho, hodit jeho cislo uctu ci adresu do Googlu, rovnako aj cislo mobilu, mail, skusit jeho mail najst na Facebooku (ci nie je meno vymyslene) atd...
Pred kupou si vsak skus preklepnut predavajuceho, hodit jeho cislo uctu ci adresu do Googlu, rovnako aj cislo mobilu, mail, skusit jeho mail najst na Facebooku (ci nie je meno vymyslene) atd...
najlepsie je ajtak pre obe strany osobne stretnutie, ak to nemas cez celu republiku, tak radsej daj nejake euro viac za cestu, pripadne sa stretnite na polceste (ak ti to casove moznosti dovoluju), alebo si najdi ponuku z blizsieho okolia... ja radim neplat pred tym, nez to budes mat v ruke, ludia su vselijaki a nemusi ta ten clovek ani chciet oklamat, moze tam byt nieco, co vyslovene chybou nie je a bude ti to vadit, moze sa to poskodit prepravou (a vedz, ze pravdepodobnost nie je zanedbatelna) atd
ps: vychadzam z osobnych skusenosti, zeliezko na dobierku mi uz prislo, od tej chvile dobierka od ludi bez relevantneho feedbacku nehrozi
ps: vychadzam z osobnych skusenosti, zeliezko na dobierku mi uz prislo, od tej chvile dobierka od ludi bez relevantneho feedbacku nehrozi
presne toto som potreboval vediet, dakujem obom, fakt ste mi pomohli 
-
mato951
Star
Oživím staršiu tému, potreboval by som vedieť pondelok som poslal balík 1. triedou v utorok si to bol chlapík prevzať a kedy by som mohol čakať peniaze? Dúfam že dnes alebo zajtra lebo ich už dosť potrebujem. Dik za odpoveď.
ak si to prebral v utorok, tak do piatka by si ich mal mat
Ahojte chcem sa opytat ked posielam dobierku a dohodol som sa s prijimatelom ze mu to dam za 30 euro aj s postovnym tak mam na tom papieri vyplnit sumu aj s postovnym alebo nie ??
ak 30€ aj s postovnym tak tam logicky napis 30€
ak tovar davas za 30€ + k tomu postovne, tak tam napis nejakych 32€...postovne je totiz 2€ +- par centov
ak tovar davas za 30€ + k tomu postovne, tak tam napis nejakych 32€...postovne je totiz 2€ +- par centov