planeta ZEM v roku 2100

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: planeta ZEM v roku 2100

Príspevok od používateľa plusminus »

nedavno som cital ze zem sa "vykymacava" z naklonu, teda mozme aj prezit vsetky vojny, to naklonenie neprezijeme.. az na par miest na svete, kde max ostane 300-600tisic ludi a zacne sa to vsetko od zaciatku.. a toto je len pekny pribeh, ak do nas nenapali meteorit.. potom je to v pazi :)
Header: mas vlastne pravdu, bo ten naklon sposobi ze u nas bude 30stupnov aj v zime, teda logicky sa ludia /hlavne bohaty a mocny/ budu tlacit smerom na sever. Nepredpokladam ze by ich sever prijal vsetkych /mimo bohatych a mocnych/ teda vojna je relativne tu /ci severske staty uz zbroja, netusim/

tiez mi je nagrc z toho vsetkeho, ale tak ci tak, ide to do zahuby, my to nezazijeme, ale nase deti uz mozno aj hej.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

no stotoznujem sa z nejakym mudrym ekonomom čo predpoveda že v spološnosti bude pracovat len 1/4 ludi myslím si že tuto nezamestnanost proste neudržíme svetovo z nastupom nových technológii len porastie (roboty) a ta 1/4 bude riadenie a kreatívny vývoj nových technológií.
ale dufam ze to nebude viest ku super konzumnej posločnosti čučiacej na filmy v byte na zadku zijucej z neviem čoho ale ku "utopickej" vyspelej spoločnosti kde sa bude kazdy venovat niečomu ako výskumu, umenie a rozvíjať to alebo niečo ako technokracia myslím... v podstate sa mi páči predstava v StarGate o spoločnosti Antikov kde to takto nejak malo fungovat kym neprešli do ďalšieho levelu bytia...
ale my máme pred sebou ešte velký kus cesty najskôr bude treba vykorenit v ludoch niektoré ich vlastnosti ako chamtivost a zadubenost lebo ludska hlupost nema hranic takze bude aj nejaka ta vojna inteligencia hádam nebude bojovat takže asi nebude toľko strát na jej strane ...
otázne je ako budeme chciet platit vývoj ked by podla mna celý trhový system išiel preč ? lenže čo by sme na tom vývoji vlastne platili ? ludí ktorý by dávali svoju kreativitu a čas aby si zarobili na jedlo a ubytovanie ? ale to predsa dostanú tu by už u ludí nemala byť taká vlastnoť ako že musia vlastnit stale viac a viac a viac a viac a viac a viac [error] ... ale ludia budu chcet vediet stale viac a chcet niečo dosiahnút pre spoločnost a ziskat všeobecne uznanie ?
ale stále to má nejake rezervy predsa ked vyvinieme ako spoločnosť niečo nedokážeme uspokojiť hned všetkých záujemcov ... takže spoločnost už nebude odkázana iba na toho jedného "výrobcu" ale väčšina členov si to dokáže sama vyrobiť informácie budu zdielane aby sa mohol každý zapojit do kreatívneho procesu tvorby dostupnosť bežných materiálov bude pre všetkých rovnaká vzácne budu samozrejme určené na vývoj a výskum ... ale na to aby si mohli niečo vyrobiť budu musieť mať všeobecné/praktické znalosti ktoré sa budú musieť niekde naučiť a výuka je vo všeobecnosti v dnešnej dobe velmi dlhá no nemyslím si že sa ju budú snažiť do budúcnosti zrýchliť nejakým spôsobom ala nalievanie vedomosti do mozgu (resp. vid serial Chuck myslím že takto by to bolo najskôr realizovatelné cez oči a stimulovaním mozgu) lebo sa mi to zdá trocha násilné aj ked vlastne taky prístroj antikovia mali v stargate ktovie možno dojdeme do bodu ked to bude najlepšie riešenie ...
Ale toto som už zašiel asi moc daleko...
trocha späť myslím si že slovensko bude mat problémy vlastne hlavne cely automobilový trh lebo načo budu ludom autá okrem zábavy ? ked sa nebudu musieť nikam presúvať ? načo budú autá ludom vo velkých mestách ktoré budú vznikať kedže je taký trend ked ich nebudu mat kde poriadne parkovať cesty by boli tak zaplnené že by sa nimi nikde nedostali bude to skôr zábavný priemysel pre odreagovanie ako každodenná nutnosť ludia si začnú uvedomovať že tie autá nepotrebujú a je to len vec určitej prestíže a hádam bude na ústupe trend vlastnit najnovší model a menit autá ako ponožky to by mohlo byť na ústupe najblžšie roky aj ked tie najbližšie asi nie lebo mam dojem že sa v tomto budeme pomaly dostávať k vrcholu kým to praskne
Ale toto je vlastne zo všetkým okolo skoro vždy pri každom kroku dopredu (v poslednom čase) nám vsugerujú že to potrebujeme mať potrebujeme práve tento najnovší model auta, telefonu, televizora... aby sme im mohli zaplatiť "vývoj" dalšieho modelu ... vyvoj v uvodzovkách preto lebo často krát nič nové neprinesú len inú konfiguráciu existujúceho a samotný vývoj je niekde inde.
Ešte som chcel spomenuť že mám taký dojem že samotný google sa chystá niečo takéto budovať pre svojich zamestnancov sa chystá vystavat v okolí sídla svojej spoločnosti byty prepokladám že im týmto dá prostriedky (ubytovanie, jedlo...) a bude očakávať prínos pre spoločnosť mi to pripadá ako keby si tam budovali takú malú mikro-utópiu alebo sa chystajú strkať prsty do dalšieho biznisu kedže blízko je nejaka NASA tak sa možno dočkáme vesmerneho google busu ...
to je jedno uz to pisem dlho kto to bude čítat ja teda nie... samozrejme keby mam viac informáci o minulosti prítomnosti tak by som lepšie dokázal predpovedať čo sa môže stať no možno ešte keby niesom tolko ovplyvnený všetkými tými scify seriálmi ktoré pozerávam ... ale dufam že to nebude ako v Doctor Who kde mam dojem ze sa ludstvo stále točí okolo toho istého a zastavilo sa v podstate na tomto bode vývoja a len kolíše kusok hore zas dole nejaké nové poznatky ale vôbec sa nemenilo neviem či sme sa za to obdobie nezmenili ako ludstvo myslím teraz aktualne 0-2000 ale predpokladám že to tak tvorci vymysleli a nebrali to do úvahy aby to nebolo moc futuro vymýšľanie možností
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

tu mate co sa stane:
- 2014: Väčšina ľudí trpí rakovinou kože a inými kožnými ochoreniami v dôsledku chemickej vojny.

- 2016: Európa bude takmer prázdna.

- 2023: Dôjde k menšej zmene v zemskej obežnej dráhe.

- 2033: Polárny ľad sa roztápa. Stúpajú hladiny oceánov.

- 2043: Svetová ekonomika prosperuje. V Európe vládnu moslimovia.

- 2046: Každé telo (orgán) môže byť vyrobené (klonované). Výmena časti tiel je najlepším spôsobom liečby.

- 2066: Pri útoku na moslimský Rím, USA použijú nový druh zbrane – klímu. Prudké ochladenie (okamžitý mráz).

- 2076: – Beztriedna spoločnosť – komunizmus.

- 2084: – Obnova prírody.

- 2088: – Nová choroba – starnutie za pár sekúnd.

- 2097: – Choroba rýchleho starnutia je porazená.

- 2100: – Umelé slnko osvetľuje odvrátenú stranu Zeme.

to su Vangine predpovede, a predpovedala aj zaciatok 3.sv vojny na konci na Novembra 2010, utok na WTC, smrt Diany...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

master23 napísal:tu mate co sa stane:
- 2014: Väčšina ľudí trpí rakovinou kože a inými kožnými ochoreniami v dôsledku chemickej vojny.
...
Hej a este vraj predpovedala, ze okolo roku 5000 nastane koniec sveta.. :roll:
master23
Light Professional
Light Professional

Scorpion90 napísal:
Hej a este vraj predpovedala, ze okolo roku 5000 nastane koniec sveta.. :roll:
ako bolo to dost zaujimave citat, aj tie dalsie predpovede. niekedy v roku 45xx dosiahne clovek nesmrtelnost :D. potom tusim ze uz v roku 2111 budu ludia roboti. ale co ma celkom znepokojuje, i ked v tieto keci neverim, je ze europa ma vlastne vyhynut uz v roku 2016 koli chemickym utokom.

ake je zaujimave, ze tam v predpovediach nevidim zanik facebooku, takze mozme byt pokojny:D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hej, všetci Číňania si naraz prdnú a chemický oblak zasiahne Európu, kde všetci pokapeme. A pri tom si ešte aj dupnú a Austráliu zasiahne veľké tsunami.

K téme: existuje taký úrad, aj na Slovensku ho máme, že prognostický sa volá. Sú v ňom zamestnaný tzv. prognostici, ktorí pripravujú prognózy strednodobého a dlhodobého charakteru. Niektoré sú zaujímavé, cez google sa dá vyhľadať aj rozhovor na SME.sk o prognózach s najznámejším - neviem či aj najlepším - slovenským prognostikom Fedorom Gálom.

http://www.prog.sav.sk/?id=Profil
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

- 2016: Európa bude takmer prázdna.
- 2043: V Európe vládnu moslimovia.

ehm, komu ?
master23
Light Professional
Light Professional

plusminus napísal:- 2016: Európa bude takmer prázdna.
- 2043: V Európe vládnu moslimovia.

ehm, komu ?
no sak sebe si vladnu, alebo proste vladnu Europe. co je na tom takze pochopit?
ale aj tak su to vymysli a neverim v to. a ak to ma byt pravda, najvyssi cas, aby sme isli do USA :).
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

to je podla mna jedina realna vec čo povedala ze budu vladnuť moslimovia a nielen europe ale celemu svetu te ------ sa rozmnožuju už aj u eskimákov
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

toto moze byt zaujimave pre daalsiu generaciu.. ja budem uz vonat fialky to by som mal 115r. :D
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

uprimne? neviem co ale nic pekne to nebude :) chudaci nase deti a vnucatka... :/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Chudaci? Preto vravim vsetkym, ze ja by som do tohto skur*eneho sveta dieta nikdy nenechal narodit..
A toho sa aj budem drzat..Nevidim v tom ziadne pozitiva..
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

Soviet napísal:Chudaci? Preto vravim vsetkym, ze ja by som do tohto skur*eneho sveta dieta nikdy nenechal narodit..
A toho sa aj budem drzat..Nevidim v tom ziadne pozitiva..
a co ked tvoje dieta vymysli liek na aids? alebo spravi nejaky prevratny obrat vo vede? keby kazdy takto myslel... kde by sme boli :?:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Takze jedina vec, kvoli ktorej by si ty chcel mat dieta (ak uz nemas) je, aby sa pokusilo vymysliet liek na aids? Prosim ta..
Naco prinasat tejto spolocnosti dalsieho otroka, na ktorom bude vlada zarabat a plnit si vrecka? Svet sa momentalne tak ci tak preludnuje a skor ci neskor nebude stacit potrava na nase uzivenie..
Zmeny v pocasi si vsimas? Kedy boli take teploty ako terajsie leta? Pred 10 rokmi a teraz? Katastrofa..Naco budem cloveka prinasat do sveta, ktory nema moc priaznivu buducnost pri takychto zmenach pocasia..

Tot moj nazor
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Nejako takto sa to bude vyvíjať :)
1. Zánik EU a aj meny EURO
2. Zidovské banky prídu s tým že zavedú jednotnu menu ( elektronická mena ), každý bude musieť mať čipy ktorými budete platiť, kto si ich nedá nebude môcť kupovať ani predávať ( elektrika, potraviny a pod. )
3. Pomocou čipou vás budu kontrolovať, budu vedieť kde ste, čo robíte a pod.
4. Tiež by malo nastať niečo ako prenasledovanie kresťanov a má to trvať asi 3 roky ...

NOVODOBE OTROKARSTVO :wink:
Som kotolík a toto opisuje MAria VAltorta vo svojom velkom 10 dielnom diele !!! A verím tomu ...

Perlička: V týchto knižkách sa píše že v najbližších rokov by sa malo udieť niečo také, že na 5-10 minut sa zastaví čas a Všetci ludia uvidia svoj život v skratke, ale očami boha ! Všetky hriechy a pod. .... Píše sa že vtedy dá pepež nejaké povolenie na hromadnú spoved, pretože knazi by nestihali vyspovedať tolko ludi naraz ... tolky naval by nezvladli, tak budu ludia zhrozeny a budu chciest ist na svätú spoved a polepšiť sa .... Budu sa davať hromadne rozhrešenia ....
Určite to niesu bludy lebo pisalo sa že budu znamenia a medzi nimi bolo aj mimochodom počasie. Ze budu padať rekordy a všeobecne zváštne a abnormalne počasie .. ved pozrite vonku ... blato, voda .. raz sa otepli raz ochladi a nie len o trošku ... dalej zaplavy v Australii :wink:

Toľko môj názor .... :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

jarabi: Tak to už hej, asi aj ja budem kotolik! :welc:
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Každý normalný človek ktorý vie používať svoj rozum, prizná že BOH existuje :)
Tým nehcem uraziť neveriacich, ale fakty sú fakty, proste dôkazov je až až už len vznik sveta. Ako môže niekto tvrdiť že to bolo len ták veľký BUM. To je to isté ako by ste položili vedľa seba sud atramentu a 1 tonu papieru a necháte to vybuhnúť a vznikne poriadna Encyklopedia. Môžte použiť neviem koľko dynamitu, nikdy ta encyklopedia nevznikne. Dalej velmi jednoduchy priklad .... Mám prázdne vrecká ... može sa mi tam len tak zjaviť 5 € ??? NIE !! Nič nieje len tak samo od seba tiež ako naša ZEm + mám vo vrecku 5 € budem tam mať niekedy 10 € ?? NIE !!! Cize žaidna evolucia ! Všetko musí byť Dané naraz ! .... Bude pasca na myši fungovať ak bude chýbať jeden komponent ? Napríklad tá pružina .... NEBUDE ... musia byť všetky sučiastky naraz pokope ! A čo je jedna pasca oproti napr. ludskému oku ?? Všetky tie detaily do seba pekne pasuju DNA a pod. NAHODA ? :) Proste ludske telo je niečo užasne, všetko na seba nadvezuje, plno užitočných fungkcii, travenie, zmysly, obeh krvi ....

// čitajte to celé !
// Aspoň sa podpíš ked dávaš :minus: , a ja by som akceptoval tvoje názory a akceptoval by som tvoju vieru a už vôbec by som ti nenadával :roll:
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

jarabi napísal:Každý normalný človek ktorý vie používať svoj rozum, prizná že BOH existuje :)
Tým nehcem uraziť neveriacich, ale fakty sú fakty :)
si ma pobavil
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

no ked fakty su fakty, predved nam tu jeden ktory dokazuje ze boh existuje ;)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

jarabi napísal:Každý normalný človek ktorý vie používať svoj rozum, prizná že BOH existuje :)
Tým nehcem uraziť neveriacich, ale fakty sú fakty :)
Každý normálny človek, ktorý vie používať rozum si nedovolí povedať, či Boh existuje, alebo nie. A už vôbec nie hovoriť o nejakých faktoch.
Napísať odpoveď