Graficka karta
-
Ch.Daniels
Medium Expert
Graficka karta
ahojte. chcel by som sa spytať ci je GTS450 1GB DDR5 silnejsia než GT8800 1GB DDR3.lebo ta druha mi odišla a kupil som si GTS450, ale mam pocit, že je omnoho slabsia než GT8800.napr. taky NFSHP 2010 mi aj na 800 x 600 seka tak, že sa to neda ani hrať (asi tak 10-12 fps) a taky CODBO asi 5-8 fps.myslim že ostatne veci mam dosť silne RAM-4GB , procesor 4800+ 2 jadra, 2,51GHZ, takže bude to v tej grafickej, alebo je chyba niekde inde?
PS : ten NFS som skusal aj na GT7600, 256MB a pri 800 x 600 mi šiel krasne, ale na tejto novej to na tom rozlišeni seka.
PS : ten NFS som skusal aj na GT7600, 256MB a pri 800 x 600 mi šiel krasne, ale na tejto novej to na tom rozlišeni seka.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
Re: Graficka karta
ok diky, a vedel by si mi poradit prečo mi teda sekaju hry aj pri najmensich detailoch? žeby ta karta nebola kompatibilna zo zakladnou doskou?
tak napr. dalsia hra Darksiders na GT8800 mi šla krasne na 1280 x 1024 a na tejto GTS450 seka.
budem vdacny za kazdu pomoc, pripadne nejake napady, rady, dik.
tak napr. dalsia hra Darksiders na GT8800 mi šla krasne na 1280 x 1024 a na tejto GTS450 seka.
budem vdacny za kazdu pomoc, pripadne nejake napady, rady, dik.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Je silnejšia o 50%, skús iné drivery, procák je na ňu dosť slabý...
-
Ch.Daniels
Medium Expert
momentalne mam nasadeny najnovsi driver verziu 260.99, tak ktoru verziu by som mal asi tak skusit?
a mysliš že to bude procakom? na tej GT8800 mi vsetko stihalo v pohode, tak mysliš že by ozaj procak nezvladal tu grafiku?
procak nie je problem kupit, len nechcem kupovat novy a davať ho na staru zakladnu dosku (GIGABYTE GA-M59SLI-SA) ktora ma už asi 4 roky vieš.to už rovno kupit novy PC, lenže sa musim najprv zbavit tohto
PS : už teraz som sa bal že ked dam novu grafiku či to bude kompatibilne s tou starou doskou a nebude to robit nejake problemy
a mysliš že to bude procakom? na tej GT8800 mi vsetko stihalo v pohode, tak mysliš že by ozaj procak nezvladal tu grafiku?
procak nie je problem kupit, len nechcem kupovat novy a davať ho na staru zakladnu dosku (GIGABYTE GA-M59SLI-SA) ktora ma už asi 4 roky vieš.to už rovno kupit novy PC, lenže sa musim najprv zbavit tohto
PS : už teraz som sa bal že ked dam novu grafiku či to bude kompatibilne s tou starou doskou a nebude to robit nejake problemy
-
uplink
VIP
Jadro G100 používa odlišnú architektúru ako G92, dokáže viac utilizovať multicore, ale to nemení nič na fakte že by Ti mala GTS 450 stíhať lepšie ako 8800 GT
Skús starší driver o jednu, alebo dve verzie, hm? Ešte taký detail, aký máš zdroj a ktorý model presne máš GTS 450 a v ktorom PCi-e 16x/8x slote na doske je osadená?
Modré idú 16x oranžový ide len 8x, ak je v oranžovom zmeň slot. Zdroj chcem zistiť [ale to je min. pravdepodobnosť] či stačí prúd, ale to bude. A ten model VGAčky aký je výrobca, či MSi, Asus, Zotac, etc. aby som si vedel nájisť špecifikácie a požiadavky na prúd.
Modré idú 16x oranžový ide len 8x, ak je v oranžovom zmeň slot. Zdroj chcem zistiť [ale to je min. pravdepodobnosť] či stačí prúd, ale to bude. A ten model VGAčky aký je výrobca, či MSi, Asus, Zotac, etc. aby som si vedel nájisť špecifikácie a požiadavky na prúd.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
zdroj mam Blue Storm II 500W a uchytena je v modrom slote, vyrobca je ASUS a je to presne tato http://datacomp.sk/vga-asus-geforce-eng ... 83112.html
vyskušal som ine drivre ale nič sa nezmenilo.
tak sa možem asi s hranim hier rozlučit
vyskušal som ine drivre ale nič sa nezmenilo.
tak sa možem asi s hranim hier rozlučit
Je to procákom. Tieto nové grafiky (GTX4xx/5xx) potrebujú riadny procák na nakŕmenie. Kamarát si kúpil GTX460 a hry mu idú rovnako ako na jeho starej 8800GTS 320mb (G80) a má Intel C2D E6600 2.4GHz.
Odpovedal si si sám. Na tom procáku si hry nezahráš.
Odpovedal si si sám. Na tom procáku si hry nezahráš.
-
hrban
Addict
updatni bios na doske, možno pomôže
-
Ch.Daniels
Medium Expert
na update biosu si urcite netrufam, netušim ako sa to robi 
-
hrban
Addict
nič zložité, stiahni bios a program zo stránky výrobcu a dá sa to pohodlne aj z windows-u
jediné čo sa môže dodrbať je, že sa ti vypne prúd počas updatu
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 12:27)
aký máš OS napíš či aj 32/64bit
jediné čo sa môže dodrbať je, že sa ti vypne prúd počas updatu
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 12:27)
aký máš OS napíš či aj 32/64bit
-
Ch.Daniels
Medium Expert
win7 SK ,32bit
ked updatnem bios bude treba aj nanovo instalovat win, či nie?
vsetko v pc bude fungovat tak ako to fungovalo pred updatom?
bios mam stiahnut zo stranky akeho vyrobcu? a aky program mas na mysli?
sorry za hlupe otazky, ale nič taketo som v zivote nerobil, takže to nemam odkial vediet.
ked updatnem bios bude treba aj nanovo instalovat win, či nie?
vsetko v pc bude fungovat tak ako to fungovalo pred updatom?
bios mam stiahnut zo stranky akeho vyrobcu? a aky program mas na mysli?
sorry za hlupe otazky, ale nič taketo som v zivote nerobil, takže to nemam odkial vediet.
-
hrban
Addict
http://download.gigabyte.eu/FileList/Dr ... 86.exe.exe
najskôr skús toto ak nepomôže tak skúsime ten bios
najskôr skús toto ak nepomôže tak skúsime ten bios
-
Ch.Daniels
Medium Expert
ano zmenilo sa dosť, teraz mi hry neposekavaju po chvilkach, ale sekaju rovno v kuse 
GTS450 je DX11 karta a podporuje možno nejaké efekty a technológie , ktoré GT8800 vôbec nemala ako DX10 karta a tým pádom , je to možno náročnejšie na výkon.
Nie som veľmi na hry
Netuším čo a kde vypnúť. Či v ovládačoch alebo v hre. Ale ak je možnosť , tak treba skúsiť povypínať tie nové funkcie a efekty , aby sa tie karty dostali na rovnakú technologickú úroveň - ak sa to vôbec dá vypnúť.
Podľa tých problémov čo máš , tak ťa preinštalovanie Windows asi neminie. Aspoň budeš mať istotu , že to nie je spôsobené operačným systemom.
A tej 128-bit zbernici veľmi neverím ...
Nie som veľmi na hry
Podľa tých problémov čo máš , tak ťa preinštalovanie Windows asi neminie. Aspoň budeš mať istotu , že to nie je spôsobené operačným systemom.
A tej 128-bit zbernici veľmi neverím ...