Wikileaks

Diskusie na politické témy...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Wikileaks

Príspevok od používateľa Son-Goku »

tak to som potom zid-katolik alebo zidokatolik
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No vidíš, k akému životnému poznaniu si dospel vďaka slayovej ironickej poznámke. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:javatar: Sleduj trochu bližšie, ako presne a načo útočia hackeri so skupiny Anonymous.
Kauzu nesledujem detailne ale za svojim si stojim. Robia pomstu namiesto rieseni. Navyse ako citam, nie su jednotny v nazoroch, jedine v com sa zhodu je tuzba po slobode informacii. Ja nie som proti wikileaks, ja som proti tomuto boju. Prave preto, ze neviem ako presne a naco utocia hackeri so skupiny Anonymous. A nevies to ani ty, ani v clankoch ktore si sem postol to nie je. Maju pritazlivu filozofiu s tym suhlasim. Rizika toho boja, samotny potencial stiepenia sa skupiny a zneuzitelnost informacii (ku ktorym sa dostanu, nie ktore zverejnia) a v neposlednom rade fakt ze neriesia problem (ktorym je dobrovolne financovanie wikileaks, nie poburenia ktore vyvolala - stranka stale bezi a som si isty ze nema len jeden mirror) u mna nadsenie nebudia. Ja tvoj nazor chapem, moje vedomosti a schopnosti vo veciach hackingu, bezpecnosti a celkovo IT su vsak na ovela vyssej urovni ako tvoje (no offense - ani ja sa nemozem nazyvat hackerom, ale v tomto som proste vyssie ako ty) a preto sa moj nazor nestotoznuje s tvojim.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie je vôbec ťažké zistiť, že prečo, na čo a ako to Anonymous robia. Neviem, či vieš, ale Anonymous sú vlastne iba členovia alebo prispievatelia webov ako 4Chan, Ebaumsworld, EncyclopaediaDramatica a podobne. Tam nie je nič stopercentne organizované, všetko funguje iba na spontánnych akciách, ktoré sa pripravujú a riadia na irc kanáloch. Proste a jednoducho sa im nepáči tá jazva na "slobode Internetu", nech už ide o WikiLeaks alebo o austrálsky filter, ktorý na pokyn ich vlády blokuje prístup napríklad na horeuvedené weby. Jednoducho sa im to nepáčilo a tak ako v iných prípadoch v minulosti sa na irc zbehli ľudia a začali ďalší z nespočentných raidov a napádaní. Poniektorí ľudia robia z Anonymous priam nevysvetliteľnú záhadu, pričom ak sa človek pohybuje v istých kruhoch dostatočne dlho, celý systém pochopí veľmi rýchlo. Tu nejde ani tak o WikiLeaks a jej obsah, tu ide o definíciu, že Internet má byť slobodné médium, bez akejkoľvek vládnej kontroly. A môj osobný názor - dobre im tak, nech si obete útokov uvedomia, že poklonkovať neustále vláde a vládnym nariadeniam nie je vždy to, čo sa verejnosti pozdáva.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:Tam nie je nič stopercentne organizované, všetko funguje iba na spontánnych akciách, ktoré sa pripravujú a riadia na irc kanáloch.
Toto je prave kamenom urazu.

Mne nejde o to preco to robia. To uz napisali aj sami. Ja z nich zahadu nerobim. Mne ide o sposob a mozne dopady.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Spôsob a možné dopady sú minimálne také isté, ako keby niekto tie informácie z WikiLeaks zakázal. Útočia tak, ako vedia.
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar:
Kauzu nesledujem detailne ale za svojim si stojim.
Tak sleduj - mne sa to teraz nechce hľadať, ale bolo tam viacero vyjadrení, čo a ako presne robia. Nešlo to, že "Poďme, zničíme celý mastercard, aby si javatar nemohol vybrať peniaze z bankomatu", tie útoky boli presne mierené tak, aby neškodili ľuďom (neviem či všetky), takisto boli robené aj čisto demonštratívne akcie - že im zhodili web na nejaký čas a nič ďalej "deštruktívne" nepodnikali.
ako presne a naco utocia hackeri so skupiny Anonymous. A nevies to ani ty, ani v clankoch ktore si sem postol to nie je.
Práveže sa vie, neviem, či to je konkrétne v tých, čo som sem poslal, ale ja som ich prečítal oveľa viac a bolo to tam.

seth to vystihol dobre, proste bojujú, ako vedia a bojujú hlavne za to, aby ostal internet slobodným médiom. Takúto aktivitu vždy podporím. Ak by som mal byť patetický, tak sloboda niečo stojí. :wink: :smt006
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito:
citat z clanku ktory si sem postol:
Její účet však byl zrušen ve středu večer, když skupina zveřejnila link na soubor, obsahující tisíce čísel úvěrových karet.
Je tu aj moznost, ze su to zozbierane cisla utocnikov. Nenasiel som sposob ako ich ziskali. Ale ak selectom nad databazou tak maju potom informacie ktore maju vysoky potencial zneuzitelnosti. Pochybujem vsak, ze sa dostali az k databaze a info maju skor neakych reportov. Ale toto som neako nenasiel (nemam velmi na to cas).
hughito napísal:Nešlo to, že "Poďme, zničíme celý mastercard, aby si javatar nemohol vybrať peniaze z bankomatu"
Nie o to skutocne neslo, islo o to, ze: "Hajzli z mastercardu blokli ucet wikileaks, tak im podme zhodit server". Keby slo len o zhodenie servera tak je to este v pohode. Ako vsak mozme vidiet, mierili vyssie.
hughito napísal:tie útoky boli presne mierené tak, aby neškodili ľuďom (neviem či všetky)
Utocit na poskytovatela financnych sluzieb pre mnoztvo ludi bez toho aby im uskodili znie ako "chemoterapia ktora skodi len nadoru". Aj odstavenie sluzieb na isty cas sposobi skodu.
hughito napísal:takisto boli robené aj čisto demonštratívne akcie - že im zhodili web na nejaký čas a nič ďalej "deštruktívne" nepodnikali
To su informacie pre verejnost. Neviem vsak ako daleko sa dostali, takze to moze byt pravda. Neverim vsak, ze sa o to aspon nepokusili.
hughito napísal:Práveže sa vie, neviem, či to je konkrétne v tých, čo som sem poslal, ale ja som ich prečítal oveľa viac a bolo to tam.
Ja sa neakemu hack reportu len potesim, umozni mi to spresnit moj pohlad na vec. Postni neaky.

A k tomu, ze bojuju ako vedia: nesuhlasim. Ako toto pomoze Wikileaks? Myslis, ze mastercard a paypal si len tak zo srandy povedali "podme si odstavit more platieb" (mastercard ma tusim 2% poplatok za platbu, takze asi o neaky objem penazi prisli). Je evidentne, ze boli k tomu tlacene. Navyse sloboda za slobodu na internete sa bojuje podporovanim portalov ktore slobodne su, nie utokom na tych ktory to komplikuju (najma ked za komplikaciami stoji urcite niekto iny - predsa by si len tak neblokli nemale prachy).
Filozofia je pekna, ale technicka realizacia prinasa zo sebou iste rizika. Ale o tom sa tu velmi nehovori...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Anon never forget. :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Neviem kam sa tema posunula ale jednoznacne je dobre, ze ludia ukazali ako velmi "suhlasia" s politikou USA. On sa nikomu nezaviazal, ze tie informacie nezverejni, skratka sa k nim dostal a neviem o zakone, ktory by bol proti sireniu informacie, neh uz je akakolvek.
Dalej to co si vymysleli ze znasilnil nejake dve zeny ci co...to uz je vysmech sudnictva v "demokratickych" krajinach. To je tak ked niekoho nemaju za co zavriet. Ale to sa predsa nedeje v demokratickych rezimoch - vykonstruovane obvinenia, zejo ;-)

To ja viem ze nejaky takyto zakon. Ok aspon vidim presne znenie :P . Kazdopadne stojim si za tym ze dobre je to co urobil.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

KaptMichal napísal:a neviem o zakone, ktory by bol proti sireniu informacie, neh uz je akakolvek.
ty si odkiaľ spadol
Obmedzenia prístupu k informáciám
§ 8
Ochrana utajovaných skutočností

Ak požadovaná informácia tvorí utajovanú skutočnosť podľa osobitného zákona12) alebo je predmetom bankového tajomstva alebo daňového tajomstva podľa osobitného zákona, 12) ku ktorým žiadateľ nemá oprávnený prístup, povinná osoba ju nesprístupní s uvedením odkazu na príslušný právny predpis.12)

§ 9
Ochrana osobnosti a osobných údajov

(1) Informácie, ktoré sa dotýkajú osobnosti a súkromia fyzickej osoby, písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy povinná osoba sprístupní len vtedy, ak to ustanovuje osobitný zákon, alebo s predchádzajúcim písomným súhlasom dotknutej osoby. Ak dotknutá osoba nežije, taký súhlas môže poskytnúť jej blízka osoba.13) Ustanovenia osobitných predpisov tým nie sú dotknuté.14)
a tak dalej a tak dalej
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Táto diskusia nemá moc veľký zmysel.

Ja ti napíšem toto:
takisto boli robené aj čisto demonštratívne akcie - že im zhodili web na nejaký čas a nič ďalej "deštruktívne" nepodnikali
a ty reaguješ takto:
To su informacie pre verejnost. Neviem vsak ako daleko sa dostali, takze to moze byt pravda. Neverim vsak, ze sa o to aspon nepokusili.
Na to nemám ako odpovedať.

Sleduj články, prípadne majú aj svoj web, ak chceš podrobnosti či hack reporty, možno tam niečo nájdeš.
A k tomu, ze bojuju ako vedia: nesuhlasim. Ako toto pomoze Wikileaks? Myslis, ze mastercard a paypal si len tak zo srandy povedali "podme si odstavit more platieb" (mastercard ma tusim 2% poplatok za platbu, takze asi o neaky objem penazi prisli). Je evidentne, ze boli k tomu tlacene. Navyse sloboda za slobodu na internete sa bojuje podporovanim portalov ktore slobodne su, nie utokom na tych ktory to komplikuju (najma ked za komplikaciami stoji urcite niekto iny - predsa by si len tak neblokli nemale prachy).
Netvrdím, že tým nejako priamo pomáhajú wikileaks, každopádne je to vyjadrenie solidarity a mne sa to ľúbi.

Sám si napísal: Je evidentne, ze boli k tomu tlacene. // To už mňa nemusí zaujímať (a hlavne nie tých, čo robia tie útoky). Dobre to vystihol seth :arrow:
A môj osobný názor - dobre im tak, nech si obete útokov uvedomia, že poklonkovať neustále vláde a vládnym nariadeniam nie je vždy to, čo sa verejnosti pozdáva.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:javatar: Táto diskusia nemá moc veľký zmysel.
Suhlasim. Aj ked si nemyslim, ze si ma pochopil. Ale to je jedno. Rozdielnost nazorov je vo vseobecnosti dobra. :wink:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

KaptMichal napísal:neviem o zakone, ktory by bol proti sireniu informacie, neh uz je akakolvek.
:slap: Zobrať si nejakú hrubú zbierku zákonov a poriadne o čelo, práááásk a ešte raz prááááásk..
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Ja som ťa pochopil: ty proste nesúhlasíš s tým spôsobom boja z dôvodov, ktoré si spomínal (bezpečnosť, dopad na bežných užívateľov, atď).

K tomu som sa už vyjadril, zopakujem to: takúto "daň" kľudne beriem v rámci tohto vyššieho "cieľu", že sa bojuje za to, aby ostal internet slobodným médiom (a celý ten širší kontext).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Chcel by som vidiet, ako by si bral tu dan za vyssie ciele, ako si ich ty nazval, keby sa nachadzas na niektorom mieste alebo niekto z tvojej rodiny, ktore boli leaknute, a nejaky fanatik sa tam odpali alebo tam nieco odpalia. Po 2. krat sa opakujem, som za zverejnenie veci, ktore maju dopad na ludstvo (9/11 a pod.), ale zverejnovat citlive ciele USA a jeho spojencov, je ako chytit tych psychopatov z Iraku, Iranu, Afganistanu atd. za ruku a pekne ich zobrat na dane miesto, potom odist to bezpecnej vzdialenosti a povedat: "A teraz sa odpal.".
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale prosím ťa... :roll:

Toto sme tu už preberali.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ty si to pravdepodobne potrebujes precitat viackrat, ako to zacnes povazovat za moznu skutocnost.

A nemusis robit taky dlhy post, aby si dokazal jeho podstatu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Už to začína: http://www.sme.sk/c/5682443/wikileaks-u ... -klon.html

Takéto iniciatívy, kde sa budú zverejňovať svinstvá tých hore (a aj tých nižšie, proste všetkých), sa mi veľmi ale veľmi pozdávajú. :plus:
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Myslím si že Wikileaks začala novú éru novinárstva a odhaľovania svinstiev, určite to nezapadne prachom.Konečne treba vyvodiť zodpovednosť aj tým "hore" za ich činy. ( vo voľbách )
Napísať odpoveď