Problem s grafikou a monitorom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
slavo120
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem s grafikou a monitorom

Príspevok od používateľa slavo120 »

Caute viete mi pomoct lebo ja som totalne v koncoch...jedna sa o uplne novy PC vyskladany nainstaloval som nan Win 7 Ultimate 64bit...ponahraval vsetky ovladace az na jeden dost podstatny od grafickej karty ...zakladnu dosku mam http://www.alza.sk/asus-m4a88td-v-evo-usb3-d167311.htm aa graficku kartu http://www.alza.sk/msi-n470gtx-twin-fro ... 193388.htm ..no a problem je ten ze mi tu grafiku nijak raz nechce najst rozpoznat ci nahrat ovladace,skusal som ovladace z internetu aj ovladace co boli prilozene na MSI CD ku grafike a proste Win mi len vypise chybu "instalacny program Nvidia nenasiel ziadne ovladace kompatibilne s aktualnym hardwarom"...ked zapojim monitor klasicke cez DVI kabel na grafiku tak mi monitor len vypise "no signal detected" a proste je cierny...robilo mi to aj pred tym nez som tam mal nainstalovany Win 7 takze som monitor napojil na tu integrovanu grafiku a tak vsetko slapalo a myslel som ze ked nainstalujem Win potom to pojde nooo nic ovladace nahrat nemozem lebo mi Win nenajde hardware aaa ked som vo Win a prepojim sa na tu MSI grafiku tak len "no signal detected" ..som z toho uplne bezradny..viete mi poradit?ja som rozmyslal ci sa to tam niejak "nebije" ked tam je uz na doske integrovana, alebo ma napadlo ci v Biose netreba niejak prepnut na tu druhu grafiku no vobec netusim kde...viete mi niejak pomoct lebo ja som z tym uz v koncoch hmm :?

//edit...ak by ma niekto nepochopil ze som to napisal krkolomne tak sa jedna o totozny problem s touto temou tusim http://pc.poradna.net/q/view/435998-nen ... ika-v-pcie no riesenie tam moc nevidim....
Proste mi ide len integrovana grafika a ked prepojim na tu MSI moju tak vobec ju nenajde kedze len ani monitor sa nezapne ked ju zapojim proste "no signal detected"

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 11:45)
Takze dival som sa do biosu ci tam niekde nenajdem moznost prepnut to pripadne vypnut integrovanu....isiel som Bios/advance/onboard devices configuration a tam boli moznosti :
HD Audio controller
Front panel select
on board lan controller
USB 3.0 controller
VT 6330 1394/IDE controller
1394/IDE ROM
...vsetky tieto moznosti su spustene teda "ENABLE"

..spät v advance/onboard devices configuration je este moznost /chipset/internal graphics/primary video controller a tam mam nastavenu moznost GFX-GPP-IGFX-PCI (a da sa to zmenit na 4kombinacie poradia tych istych styroch moznosti) ..zatial som nic nemenil no okrem tychto nastaveni tam nikde nic nevidim ako prepnut grafiku ..tak vedeli by ste ma pls nasmerovat??

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 11:53)
http://forums.techarena.in/monitor-vide ... 069662.htm aj tu sa nieco take podobne riesi a vyzera ze na koniec to tak aj vyriesil ja vsak niesom az tak zdatny anglictinar ale moznosti ktore opisuje ze ma v biose mam aj ja ...

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 11:57)
Mam aj ja v biose tu moznost " Plug & Play O/S [No]

Note: When set to [No], the BIOS configures all the devices in the system.When set to [Yes] and if you install a Plug and Play operating system, the operating system configures the Plug and Play devices not required for
boot. Configuration options: [No] [Yes]" .
a co som hladal tak na slovenskych forach nic ale na zahranicnych prepnutie na "yes" pomohlo..moze to vyriesit moj problem ?
brm
Darca
Darca

Re: Problem s grafikou a monitorom

Príspevok od používateľa brm »

Máš dobre založenú grafiku?
V tom modrom slote?
Máš k nej zapojené nejaké napájanie zo zdroja podľa požiadaviek grafiky?
Keď spúšťaš PC, nepípa?
V biose skús prepnúť ten primary video controller tak, aby ako prvý bol PCI...
slavo120
Professional
Professional

Note: When set to [No], the BIOS configures all the devices in the system.When set to [Yes] and if you install a Plug and Play operating system, the operating system configures the Plug and Play devices not required for
boot. Configuration options: [No] [Yes]" .... skusil som zmenit tuto moznost na "Yes" nepomohlo...a skusal som zmenit aj tu primary video controller a dat prve PCI ..stale bezuspesne ...ked prepojim len tu MSI grafiku tak len no signal detected ..a ked necham na integrovanej a skusam cez win ist tak pri instalacii ovladacov stale pise chybu.."nenasiel sa kompatibilne HW" ...zostavu som si nechal profesionalne vyskladat kedze som chcel mat istotu ale ako vidim hmm :| ...

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 12:45)
Este je tam moznost "internal graphics mod " a predvolene nastavenie je UMA+SIDEPORT .. da sa to dat aj na Disable....s tymto to nijak suvisiet nemoze?.............
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ešte raz ako píše brm máš zapojené napájanie na grafiku
také 2 káble zo zdroja do grafiky .... a aký máš zdroj... bez toho sa ďalej nepohneme...
slavo120
Professional
Professional

http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d83911.htm tento zdroj .... aa neviem ci su zapojene na kolko som ho ja neskladal a je aj zablombovany
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak nepomôže tá voľba, čo som písal vyššie, najlepšie urobíš, ak celý komp zoberieš naspäť do obchodu, kde Ti to skladali... prípadne im zavolaj, že či im to fungovalo, keď skladali a tak....
slavo120
Professional
Professional

Tak som ich emailom kontaktoval a odpisali mi aby som sa pozrel na napajanie Pc, ze pecat mi nasledne doposlu....

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 17:38)
Tak som sa na to pozrel...v grafike su oba konektory zapojene no ci idu aj do zdroja netusim stratil som sa v tej spleti kablov a vrchny krit skrinky odobrat nemozem lebo na to nemam potrebnu "vybavu" :?..prikladam ilustracne zabery i ked kvalita fotiek za vela nestoji..nemam po ruke digitalny fotak

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 17:43)
Neviete s cim odskrutkujem ten vrch prikladam prilohu...ved to vyzera pomaly ako nity kua:D
Prílohy
DSC00488.JPG
DSC00487.JPG
DSC00489.JPG
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zapojená do elektriky je správe, zdroj corsair 650 musí potiahnúť, ale podľa obrázka to vyzerá tak, že je v bielom slote nie modrom neviem či to môže byť problém...
slavo120
Professional
Professional

Pozeral som na to...je to modry slot....skor problem ze cez tie vsetky kable ako sa tam zmotavaju dokopy sa tie dva od grafiky stracaju a netusim kam vedu..ale zo zdroja vyzera ze idu vsetky kable...

[

//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 11:27)
Tak som to dal do servisu len v mojom okoli a je chybna komplet graficka karta ...jak si take nieco mozu dovolit v remonovanej slovenskej firme hmm...
Prílohy
modry slot.JPG
zdroj kable.JPG
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

[sarcasm] a ja som myslel ze nvidie nikdy nepridu nefunkcne :lol: [/sarcasm]
Napísať odpoveď