Problemy s grafikou na notebooku HP

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
spiler
Novice
Novice

Problemy s grafikou na notebooku HP

Príspevok od používateľa spiler »

Zdravim ludia, prednedavnom som kupil externy monitor 23" Benq zacali sa nom (aj na monitore notebooku) zobrazovat rozne farebne pixely vo vacsich poctoch, niekedy dokonca cierna obrazovka po nabootovani OS(Win 7 x64) alebo farebne duhy z pixelov po celej obrazovke. Z toho usudzujem ze ide o problem s grafickou kartou. Kedze odkedy som odinstaloval driver od mojej karty GForce 8400 GS 256MB a frcim na Standard VGA(avsak nieje schopny detekovat externy monitor a asi ho ani nepotiahne) tak som nezbadal ziadne poruchy pri zobrazovani.

Monitor je napojeny na HP Pavilion dv9700 a rad by som sa s Vami poradil:

1. Pocul som ze su na trhu externe graficke karty napajane cez USB port a aj ine rozhrania. Ale neviem ci by mi to pomohlo pri zobrazovani na externom monitore s vyssim rozlisenim. Neide o hranie hier ani pozeranie Full HD filmov iba pre bezne pouzivanie.

2. Ci je mozne ze externy monitor natolko zatazil graficku kartu ze sposobil jej poskodenie.

3. Ci je mozne ze je to sposobene dlhodobym posobenim zvysenej teploty, kedze mam hp asi z tej zlej serie, ktore sa tak prehrievaju a niekedy je horuci ze nie je mozne ani pisat na klavesnici (najma ked je procak dlhodobo zatazeny na viac ako 50%).

4. Kolko by asi stala vymena grafickej karty v notebookoch hp (ak mate niekto skusenosti).
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problemy s grafikou na notebooku HP

Príspevok od používateľa Sapo »

No takže hovoríš, že bez ovládačov je obraz normálny na LCD a keď nainštaluješ ovládače, tak sa objavujú tie pruhy na LCD?
Máš len smolu, pretože Paviliony sú veľmi kazivé, tak isto aj grafické karty od nVidie 8xxx série. Bol o tom písaný článok. (pár rokov do zadu)
Odporúčil by som ti zájsť do servisu, no myslím, že ti povedia, že VGA je kaput. Ak áno, tak sa to dá riešiť výmenou VGA, no nie je to najlacnejšie, myslím, že ťa to víde pekne draho, no treba sa na to spýtať.
Ak by bola VGA dead, tak by som ti skôr odporučil nový book, ako opravovať starý. Dnešné notebooky sú už pomerne lacné.
spiler
Novice
Novice

Re: Problemy s grafikou na notebooku HP

Príspevok od používateľa spiler »

No o vymene grafiky viem ze to nieje lacna zalezitost. To skor novy NB ale este hladam lacnejsie riesenie kym este je schopny prace.

http://www.virtuavia.eu/shop/index.php? ... 9878&sl=EN
Tu som nasiel este sikovnu vecicku, ale neviem to najst na nasom trhu. Ale to bude skor iba rozsirenie ktore nenahradza grafiku.
Napísať odpoveď