Vlhkosť v izbe

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vlhkosť v izbe

Príspevok od používateľa hojko »

zosik 100: Netaraj, vsak to co si napisal je uplne nezmyselne. Ak nemas k teme co mudre povedat, tak radsej ani nepis, len sa tym zhadzujes.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Zaxman napísal:zosik : len toto ktomu čo si povedal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mam v izbe to iste už druhy rok po výmene okien samozrejme iba v jednom rohu a to je aj roh domu pomože vetranie ale stale riešenie je zateplit barak respektive ten roh (ciže 2 strany domu)

okna sa vám rosia ? dole ? pripadne pobokoch skla ?
Hej hej, okná bývajú každé ráno dole zarosené.
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Plastove polske okna za 1666 eur a slovenske euro okna za 4666eur je trošku rozdiel.
rados915
Guru
Guru

zosik 100 napísal:Plastove polske okna za 1666 eur a slovenske euro okna za 4666eur je trošku rozdiel.
Áno, lebo každý na euro okná má peniaze že? Nepíš sem prosím ťa sračky.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

rados : tak je to tak ako som vravel ked ste proste mali stare okna (drevene) tak to drevo dýchalo , respektive take vykrivene boli ze sa ti vetralo aj ked boli zatvorene :lol: :lol: aj unas to tak bolo ze ked si dal ruku ku oknu tak ta ovial ladovy mraz :lol:

teraz maš izbu celu izolovanu a ako si vravel je to roh steny aj domu a oto ide , to riešenie je zatepliť dom ,respektive ak je to iba v jednej izbe tak stači zateplit len tu izbu

inač odporučam ráno ked zakuríte alebo poobede proste ked sa zohreju radiator tak otvoriť okna dokorán (nie vetračku ale cele okno riadne otvoriť) a nehať tak na 2minuty riadne vymrznuť izbu potom zavreť. izba sa rýchlejšie zohreje lebo neni vlhky vzduch takže sa zbaviš aj pliesne a budeš mať aj skorej teplo .... potom ku večeru ak by sa zas tvorila pliesen tak nachvilku zas otvoriť okno.

radiatory mate pod oknami že ? či ?
rados915
Guru
Guru

No, je to presne ako píšeš. Skúsim na tých pár minút otvoriť okno v izbe, uvidím, čo to spraví. A áno, radiátory máme pod oknami.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ona tam je vela tých faktorov , typujem ze mate asi starší dom alebo panelak nvm kde bývaš . známemu rosilo všetky okna a ked zateplil cely barak tak mu aj tak v jednej izbe neprestali rosit okna, sice už nie tak ako predtým, potom zateplil strop v tej izbe a už nerosilo ani tam, ale aj tak stále vetrá nie z dôvodu rosenia (to už nerosí aj ked nevetra )ale raz dodna by sa malo vyvetrať v celom baráku tak ako som vravel ( na par minut pootvarať všetky okna a dvere nech to riadne prefukne) aby si aj ty mal lepši vzduch a aj rýchlejšie sa vyhreju izby

odporučam samozrejme mat už zakurene a zohriate radiatory :D nie vyvetrať a potom ist zakuriť :D
nanko
Novice
Novice

kondenzacia v kupelni

Príspevok od používateľa nanko »

kupili sme byt v tehlovej bytovke, obyvatelia o zateplovani neuvazuju nakolko ma 60cm mury a teplo drzi naozaj dobre. krasne sme ho zrekonstruovali, dali plastove okna, nove stierky, obklady...prisla zima a v kupelni mame doslova bazen. sme na prvom poschodi, pod nami pivnice, v izbach sme sa odizolovali ale kde boli dlazby (kuchyna, chodba, kupelna), nechali sme len povodne betonove podlahy. navyse, kupelna jednym murom susedi s vonkajskom a druhym so schodistom, je to najchladnejsia izba v byte, kondenzacia sa nam tvori stale, ci sa sprchujeme alebo nie, voda sa zraza na oknach, dlazbe, obkladoch, dokonca aj nadrzke na vodu, steka po obkladackach a hromadi sa na zemi, pravidelne utieram mlaky aby sme sa nesmykli. vetrame neustale, nepomaha to. bojim sa aby sa mi tu neusadili plesne, poradte prosim ako sa s problemom vysporiadat...dat si zateplit mury kupelne ktore nesusedia s bytom?akym materialom a aka je sanca na uspech? alebo iba pridat ohrievac? alebo stale usilovne utierat? ja som uz v koncoch s napadmi...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

My mame taktiez velky problem v kuchyni ale zatial sa to celkom da zvladnut tak, ze sme dali maly odsavac (stal asi 20€ rura myslim 100mm) a celkom to pomaha, a este k tomu mame Ceresit
gogo956
Redeemer
Redeemer

Odvlhcovac

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte, potreboval by som sa poradit. V izbe mam v zime permanentne vysoku vlhkost ktora sa samozrejme zraza na tepelnom moste ktore je v jednom bode v rohu miestnosti a v minulosti sa tam lubila vytvorit plesen. Vlhkost bola 60-65perc. Tak som dnes kupil http://www.alza.sk/midea-comfee-mdt-10d ... 485624.htm s tym ze mi nevadi ze je to jednoduchy typ, pretoze vlhkost nie je vysoka a miestnost skor mensia. Lenze zistil som ze ten stroj okrem toho ze sialene huci /pritom papierovo ma byt jeden z najtichsich na trhu/ tak funguje dost neefektivne. Za skoro cely den nonstop prevadzky sa mu nepodarilo natahat zo vzduchu viacej ako pol litra vody a vlhkost nestiahol pod 53percent, pritom mam predstavu o tych cca 45perc /aby som mal urcitu rezervu/. Na nete pisu ze pre efektivitu je dolezita teplota miestnosti ale ta je podla mna ok /23 az 24st/. Teraz neviem co s tym,ci je to normalne,alebo ci mam ist do niecoho silnejsieho /ale tomu by som sa chcel vyhnut pretoze co som poezral tak kvalita zacina tak niekde od 300€,velke je to ako skrina a hluku to produkuje este viac/
Vas nazor, dakujem

//temy spojene
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Odvlhcovac

Príspevok od používateľa Traktorista »

hm ja Ti odporucim castejsie a spravne vetrat, v spolupraci s danym zariadenim by si problem s plesnami nemal mat.

kazdopadne to tepelny most nevyriesi, neviem ci si v RD alebo bytovom dome, ale ak mas moznost tak to treba doriesit natrvalo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

panelak,stena je na konci celej bytovky, plast okna,zateplenie polystyrenom. Po zatepleni sme viaceri reklamovali zvysenu vlhkost v bytoch ale bolo nam povedane ze to nie je technicka chyba, ale ze malo vetrame. V rohu steny sa nachadzaju pod krytom nejake kovove suciastky suvisiace s panelmi ktore su podchladene a tym vznika ten most /moj laicky nazor/. Vetrat viacej somsamozrejme skusal, ale efekt bol iba mierny a hlavne potom to cele zateplenie straca zmysel ked cely den nic nerobim len kazdu chvilu robim v byte prievan, to potom mozem rovno plastove okna vyhodit a dat tam nazad derave stare drevene.. Teraz ma napadlo, ze povodne bol radiator dlhsi,blizsie ku tomu rohu.Teraz je tam kratsi a to mozno tiez robi svoje.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano, zvysena vlhkost nie je vada, ale jav ktory nastal vymenou okien za neprievzdusne.
ten tepelny most si vysvetlujes spravne, jedna sa pravdepodobne o konstrukcny detail ktory si ziadal dodatocne prisposobit/pridat tepelnu izolaciu, toto je urcite vada ktora mala byt reklamovana!
Vetrat spravne znamena na par minut (cca do 5min) otvorit okno v izbe (ak je mozne priecne prevetranie bytu tak to je lepsie/rychlejsie), pritom samozrejme nastavit termohlavicu na vykurovacom telese do nuly. Taketo prevetranie je najucinnejsie a zaruci najrychlejsiu vymenu vzduchu v miestnosti bez ochladenia predmetov.
Urcite neodporucam vetrat "vyklopkou" nakolko to je pomaly sposob vetrania a hrozi riziko podchladenia okenneho ostenia->vznik plesne v osteni

predpokladam ze ste okna za plastove menili v case zateplenia bytoveho domu, to bude aj dovod preco si s tym nemal problem predtym
gogo956
Redeemer
Redeemer

okna sme menili pred asi 6 rokmi,bytovka sa zateplovala az cca pol roka potom-takze nie naraz. Ked zmeram infra teplomerom ten roh a porovnam s ostatnymi hoci tiez vonkajsimi stenami, tak rozdiel je minimalne 2st a cim je vonku chladnejsie tym je rozdiel vecsi. Priecne prevetranie nie je tech mozne.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no tak pol rok nehra ziadnu ulohu, kedze dolezitym parametrom je vonkajsia teplota...
kazdopadne v rohu ti kondenzuje vzdusna vlhkost a to je urodna poda pre plesne. toto vznika ako asi vies tym ze povrchova teplota v danom bode je nizsia ako rosny bod.

Ak ta to zaujima precitaj si tento clanok: http://stavba.tzb-info.cz/tepelne-izola ... vodni-pary
Je sice dost odborny, ale nudne casti preskoc :)

za mna uz len tolko, pravidelne vetrat, mozes skusit zatvarat dvere do izby aby ti nezvysovali vlhkost ine miestnosti (napr. kuchyna, kupelna)-neviem aku mas dispoziciu, prip kombinaciou s odvlhcovacom dako prezit do jari...

edit: a zabudol som na susenie pradla, ak by si nahodou zvykol susit v danej miestnosti :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

dakujem za info, pozriem aj ten link, pradlo susim v inej miestnosti, ale je to mali byt takze je citit ze pri suseni sa zvysuje vlhkost v celom
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, riesit to len odvlhcovanim je ako farmaceuticky priemysel. Riesi problemy a nie pricinu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

je ine ked ma clovek vlastny dom a je ine ked clovek byva v bytovke
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tie odvlhcovace su nezmysel. Hlavne tie jednoduchsie, navyse su drahe. Kup si Ceresit, stoji nejakych 10 eur a je to podstatne ucinnejsie ako tie elektricke odvlhcovace.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Z elektrickych je najucinnejsia klasicka klimatizacia ale cena...
Napísať odpoveď