Nový redakčný systém - flos
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nový redakčný systém - flos
Dosť dlho som váhal či to napísať do programátorského kútiku, ale nakoniec som sa rozhodol pre vlastnú tému (nakoľko v prog. kútiku sa zverejňuje iba freeware). Na základe tejto témy sa mi iba potvrdili prvotné pozorovania, že veľa systémov nie je multiužívateľských a neumožňujú plnú flexibilitu (rozmiestnenie prvkov, kopírovanie dát medzi stránkami...). Len pre orientáciu, až 61% používateľov CMS systémov má na stránkach duplicitné údaje, a rovnako 61% sa vyjadrilo, že ich systém spravuje viacero administrátorov. Zhruba pred dvoma rokmi tak vznikla myšlienka, ktorá by bola tak trochu revolučná. Nakoľko základné pravidlo redakčných systémov hovorí, že je oddelená designová časť od obsahovej, snažil som sa toto pravidlo porušiť a definovať nové pravidlá:
1) spojiť obsah s designom
2) preniesť väčšiu časť na klienta a maximalizovať rýchlosť
3) vytvoriť prvý plne ajaxový cms systém
4) poskytnúť multiužívateľský systém, s oprávneniami, komunikáciou, skupinami, vysokou bezpečnosťou, optimalizáciou a ostatnými funkciami aby bol hodný konkurencieschopnosti wordpressu či joomle
Po roku programovania, riešenie plno technických problémov vyplývajúcich z úplne novej myšlienky som vyriešil väčšinu problémov a podľa testov takýto návrh dosahuje veľmi dobré výsledky. Čo sa týka trafficu je omnoho nižší ako pri "neajaxových" systémoch, lepšie optimalizovaný vďaka cachovaniu. Samozrejme má aj chyby, ale ukázalo sa že myšlienka je realizovateľná a celkom funkčná. Videá nájdete na: http://audiotrack.hojko.com/tmp/swf/
Otázky na vás:
1) zaujala vás myšlienka, a boli by ste ochotný používať takýto systém?
2) je to možná cesta do budúceho vývoja CMS, alebo ostať pri "starej škole"?
3) nejaké nápady čo vylepšiť, pridať, zmeniť, odstrániť na základe zhliadnutých videí?
ďakujem každému kto si nájde chvíľku času a vyjadrí sa.
//v prípade záujmu zodpoviem akúkoľvek otázku
1) spojiť obsah s designom
4) poskytnúť multiužívateľský systém, s oprávneniami, komunikáciou, skupinami, vysokou bezpečnosťou, optimalizáciou a ostatnými funkciami aby bol hodný konkurencieschopnosti wordpressu či joomle
Po roku programovania, riešenie plno technických problémov vyplývajúcich z úplne novej myšlienky som vyriešil väčšinu problémov a podľa testov takýto návrh dosahuje veľmi dobré výsledky. Čo sa týka trafficu je omnoho nižší ako pri "neajaxových" systémoch, lepšie optimalizovaný vďaka cachovaniu. Samozrejme má aj chyby, ale ukázalo sa že myšlienka je realizovateľná a celkom funkčná. Videá nájdete na: http://audiotrack.hojko.com/tmp/swf/
Otázky na vás:
3) nejaké nápady čo vylepšiť, pridať, zmeniť, odstrániť na základe zhliadnutých videí?
ďakujem každému kto si nájde chvíľku času a vyjadrí sa.
//v prípade záujmu zodpoviem akúkoľvek otázku
Re: Nový redakčný systém - flos
Pekné mne sa to páči mam rad taketo ajaxove veci resp. web aplikacie kde nemusis cakat kym sa nacita ta a ta stranka ... preto sa mi strasne pacil google wave ... mozno by si mohol este nejake video z ukazkov zmeny templatu za iny pridat... ta komunikacia sa mi dost pacila ... tieto veci si si robil všetky sam namieru ? ten wysivig editor ... a tak
-
audiotrack
VIP
to je ckeditor a ešte tie hlášky chybové sú nejaká knižnica z ktorej som asi 60% prepísal a upravil. Ostatné je všetko moja tvorba. Zmena šablony nestojí za video, je to iba úprava príslušných tpl súborov v jednom adresári a css. Stačí teda iba nakopírovať pár súborov. Pridanie nového modulu (z progr. hladiska) tiež nestojí za video, je to iba pripísanie jednej case vetvy do jedného súboru, nakopírovanie triedy (s presne definovanou štruktúrou - musí obsahovať funkcie adminDraw(), clientDraw(), getData()) a pridanie pár vecí do šablony (do .tpl súborov):
Kód: Vybrať všetko
.
.
.
case "search":{
$obj = new SearchModule($m[1]);
break;
}
case "sitemap":{
$obj = new SitemapModule($m[1]);
break;
}
case "gallery":{
$obj = new GalleryModule($m[1]);
break;
}
.
.
.Re: Nový redakčný systém - flos
Nejake demo nedas k dispozicii? Myslim nejaky web kde bude system nahodeny a demo do administracie..
//autoeditácia príspevku (06.01.11, 20:58)
PS: Omylom som zahlasoval za NIE, ak to v tvojej mod funkcii mas, prehod to pls na ANO
//autoeditácia príspevku (06.01.11, 20:58)
PS: Omylom som zahlasoval za NIE, ak to v tvojej mod funkcii mas, prehod to pls na ANO
-
audiotrack
VIP
povolil som zmenu hlasu, tak si to zmeň ak chceš. Demo je online, zriadim ti účet v noci.
-
Nadeo
Guru wannabe
CMS je na nete viac ako dost. Flos sa mi paci, ale mal by si to spravit uplne tak aby stym vedel narabat aj bezny clovek, teraz som videl vo videach par takych nejasnosti co by nejaka pipka z kanclu nevedela co znamena...
Super, rad si to pozriem.
Planujes to vypustit ako freeware, ci chces zarobit na tom?
//autoeditácia príspevku (06.01.11, 21:15)
Vsimol som si vo videu, ze ked editujes usera, submitko je stale "Novy uzivatel".. ale to je len detail
Vsimol som si vo videu, ze ked editujes usera, submitko je stale "Novy uzivatel".. ale to je len detail
-
audiotrack
VIP
http://audiotrack.hojko.com/cms/adminSpoteny programator napísal:Super, rad si to pozriem.
meno aj heslo je admin. Veľa modulov tam ešte nie je hotových, zatiaľ ide iba o ten základ. Moduly a klientskú časť budem dorábať postupne teraz. Hotové je sitemap (klientskú časť bude treba ešte naštýlovať), text, search, login, news a guestbook takmer hotové
Priebežne to resetujem, tak ak si porobíte stránky a účty a potom vám pomiznú tak sa nečudujte
toho som si vedomý, práve preto som založil túto tému nech vychytám logické chyby v návrhu. A tiež som si vedomý že musí byť dobre spracovaný help, k tomu sa dostanem až na konciNadeo napísal:CMS je na nete viac ako dost. Flos sa mi paci, ale mal by si to spravit uplne tak aby stym vedel narabat aj bezny clovek, teraz som videl vo videach par takych nejasnosti co by nejaka pipka z kanclu nevedela co znamena...
Vyskusane, dobra praca 
A este si mi neodpovedal na otazku ohladne licencie
A este si mi neodpovedal na otazku ohladne licencie
-
audiotrack
VIP
Nad licenciou som ešte nepremýšlal. Ale keby to mám dať ako freeware, musel by som tam isté veci prepísať lebo za niektoré časti kódu sa hanbím. Síce je to programované objektovo, ale aj tak je tam dosť častí napísaných amatérsky. Človek sa stále učí, a vyvýjam to už dosť dlho na to aby som to teraz vedel spraviť lepšie
Pekné, páči sa mi tá myšlienka, naozaj... Ešte to trošku sprehľadniť, ako bolo spomenuté vyššie a myslím si, že to má peknú budúcnosť
. Chcem sa len spýtať, či si neuvažoval nad iným wysiwyg editorom. Napríklad tynimce pracuje dobre aj v Chrome [pri CKEditore je problém s tagmi B/I/U - fungujú len ak sa označí už napísaný text (desne ma to vždy hnevalo)].
-
audiotrack
VIP
tinymce som tam mal predtým (v prvej verzii pred prepísaním do jquery, vtedy to fungovalo na scriptaculous a prototype) a tiež nebol plne funkčný. Už si nespomínam čo, ale viem že robil problémy. Tuším niečo pri viacerých inštanciách keď sa dynamicky vytvárajú. Dovolovalo mi to iba jeden textový modul otvoriť. Niečo tam proste nešlo a nevedel som to vyriešiť
Myslim, ze napad je velmi dobry, taktiez co sa tyka realizacie a opravy chyb, v tom nevidim ziaden problem. Samozrejme by trebalo aj pekny admin design ale to je tiez banalita. No ide o to presadenie sa na trhu, kolko krat sa na zly produkt robi dobry marketing a ked sa ziskaju prachy tak sa robi developing. Manazovanie a tieto veci su strasne dolezite. Ak to dokazes perfektne manazovat a pohybovat sa v biznise tak to bude mat uspech, ak sa zamerias ze tento kod je amatersky napisany a len tak si to ladit do dokonalosti tak sa obavam ze si to neziska meno ako joomla alebo wordpress.Takto zlyhava strasne moc projektov Manazovanie, marketing, kontakty, vybavovacky, odstahovanie sa mimo SK, to vsetko prispeje sa dostat blizsie ku top konkurencii a svetovemu menu. Kod ti dorobi hocikto...
-
manager666
Star
Pozrel som si video "správa užívateľov" a myslím si, že by bolo dobré, ak sa skryjú alebo sa nebude dať kliknúť na tie možnosti, na ktoré užívateľ nemá oprávnenie. Napríklad, stále je hore naľavo možnosť "Nový užívateľ", aj keď nemám dostatočné oprávnenia. Takže buď by som to celé skryl, prípadne to dal do tmavej farby(zvyčajne to býva šedá) a nastavil to tak, aby sa na to nedalo kliknúť. Nech to zbytočne neprovokuje.
To je len taká drobnosť, keď budem mať čas, pozriem si ďalšie videá,atď.
Vyzerá to naozaj lahodne , dobrá práca.
(eng. slovo delicious vystihuje maximálne moje pocity)
Vyzerá to naozaj lahodne , dobrá práca.
-
weroro
Flash coder
Pekná práca. Aspoň konečne viem na čo je použitý ten preloader čo som ti robil
Osobne, ma ale išlo poraziť, keď sa mi ten guestbook (alebo čo to je) refreshoval každú chvíľu a človek ak nestihne prečítať všetky príspevky, tak ho to hodí navrch a môže znovu scrollovat. Videá som nepozrel z dôvodu, ktorý sa mi už nechce opakovať stále dookola a bolo by to už aj trápne. V každom prípade je to z môjho pohľadu veľmi prívetivé a ovládateľné prostredie, ktorého neoceniteľným plusom je aj rýchlosť načítavania jednotlivých sekcií, čo užívateľ s obmedzeniami aké mám ja veľmi uvíta.
-
audiotrack
VIP
Ide o diplomku, takže dôležité je si to obhájiť a toho by som sa moc nebál. Čo bude potom je vo hviezdach, ako som už spomenul na otázku s licenciou. Neviem či to stojí za to vrážať do reklamy a marketingu alebo to radšej pustiť na študijné účely. Ak si o flos raz prečítam na wiki, isto mi to spraví radosť ale nie je to môj cieľSnacker napísal:Myslim, ze napad je velmi dobry, taktiez co sa tyka realizacie a opravy chyb, v tom nevidim ziaden problem. Samozrejme by trebalo aj pekny admin design ale to je tiez banalita. No ide o to presadenie sa na trhu, kolko krat sa na zly produkt robi dobry marketing a ked sa ziskaju prachy tak sa robi developing. Manazovanie a tieto veci su strasne dolezite. Ak to dokazes perfektne manazovat a pohybovat sa v biznise tak to bude mat uspech, ak sa zamerias ze tento kod je amatersky napisany a len tak si to ladit do dokonalosti tak sa obavam ze si to neziska meno ako joomla alebo wordpress.Takto zlyhava strasne moc projektov Manazovanie, marketing, kontakty, vybavovacky, odstahovanie sa mimo SK, to vsetko prispeje sa dostat blizsie ku top konkurencii a svetovemu menu. Kod ti dorobi hocikto...
Ide o diplomku, takto sa ľahšie demonštruje že to funguje tak, ako má. Navyše ide o ajax, teda niektorá časť môže byť načítaná dlho a iná krátko. Práve preto sa to rozhoduje až pri danej akcii a nie pri príchode na stránku (lebo ak niekto za behu pridá právo, tak link by sa mi v tvojom prípade neobjavil lebo to ľavé menu nemá čo refreshnúť)manager666 napísal:Pozrel som si video "správa užívateľov" a myslím si, že by bolo dobré, ak sa skryjú alebo sa nebude dať kliknúť na tie možnosti, na ktoré užívateľ nemá oprávnenie. Napríklad, stále je hore naľavo možnosť "Nový užívateľ", aj keď nemám dostatočné oprávnenia. Takže buď by som to celé skryl, prípadne to dal do tmavej farby(zvyčajne to býva šedá) a nastavil to tak, aby sa na to nedalo kliknúť. Nech to zbytočne neprovokuje.![]()
Vyzerá to naozaj lahodne , dobrá práca.![]()
ďakujem, ale ten preloader som nakoniec aj tak upravoval (nebolo to čisté, tak som frame po frame čistil od "bordelu"weroro napísal:Pekná práca. Aspoň konečne viem na čo je použitý ten preloader čo som ti robilOsobne, ma ale išlo poraziť, keď sa mi ten guestbook (alebo čo to je) refreshoval každú chvíľu a človek ak nestihne prečítať všetky príspevky, tak ho to hodí navrch a môže znovu scrollovat. Videá som nepozrel z dôvodu, ktorý sa mi už nechce opakovať stále dookola a bolo by to už aj trápne. V každom prípade je to z môjho pohľadu veľmi prívetivé a ovládateľné prostredie, ktorého neoceniteľným plusom je aj rýchlosť načítavania jednotlivých sekcií, čo užívateľ s obmedzeniami aké mám ja veľmi uvíta.
-
javatar
Hardcore addict
na uvod len tolko, ze mam malo skusenosti s CMS celkovo takze podla toho prirad vahu mojim nazorom (dakujem ta pochopenie)
2. vhodne ked chces pouzit menej vykonny hardware (alebo vytazenejsi) takze na firmene a skolske portaly, v masovych portaloch by som bol opatrnejsi (koli nastaveniam a upravam klientov)
3. pekne
4. pekne
2. jednoznacne pokracuj vo vyvoji
3. este som nevidel
1. nie nie a este raz nie, toto nikdy nerobilo dobrotuaudiotrack napísal: 1) spojiť obsah s designom
2. vhodne ked chces pouzit menej vykonny hardware (alebo vytazenejsi) takze na firmene a skolske portaly, v masovych portaloch by som bol opatrnejsi (koli nastaveniam a upravam klientov)
3. pekne
4. pekne
1. no asi by som to najskor nechal otestovat niekoho neho nez by som to pouzil jaaudiotrack napísal: Otázky na vás:
2. jednoznacne pokracuj vo vyvoji
3. este som nevidel
skvela praca, takto nejako si predstavujem CMS pre jednoduche webove prezentacie mensich/strednych firiem atd... drag&drop na robenie layoutu modulov je skvela vec to uz nemoze byt jednoduchsie... joomla / wordpress su strasne molochy. ked pridem na web kde je nahodeny nejaky takyto CMS tak to hned vidim a vobec sa mi to nepaci... ale tuna to vobec nevidno, pretoze system umoznuje maximalnu volnost co sa tyka layoutu.
Systém je super, no popracoval by som na designe systému, moc sa mi nepozdáva menu, a zjednotil by som formuláre niekde máš klasické a niekde len "čiaru" dole čo sa mi moc nepáči. Ako už bolo spomenuté, keď nemám práva na pridanie uživateľa nemá to tam čo robiť. Oceňujem bezpečnosť a vytváranie logu. Ak chceš prezentovať takýto systém úvodná šablona by mala byť prívetivejšia a mala by na prvý pohľad upútať. Teraz je len na tebe či to bude freeware a bude sa to ako tak využívať alebo to bude platené, čo je otázka hlavne marketingu či sa to predá. Je tu ešte možnosť základ ponúkať free a prídavné moduly platené. Ja by som videl budúcnosť v nejakom web štúdiu, kde by na mieru pre zákaznika vytvoril design a nasadili rs. Určite by som v tom pokračoval.
-
audiotrack
VIP
čo konkrétne na tom menu sa ti nepozdáva? Rozvrhnutiu administrácie som tiež venoval na začiatku kopec času. Je to plne logicky - hore máš hlavné menu s odkazmi ktoré musia byť prístupné stále. Nie je tam nič navyše, iba to najpotrebnejšie. Potom vľavo sa robia zoznamy (zoznam stránok, zoznam užívateľov, zoznam nastavení...) a v hornom druhom menu sa zobrazujú konkrétne možnosti pre vybranú operáciu (práca s konkrétnou stránkou, prípadne ak rozšírim prácu s užívateľom.. vždy len s tou vybratou položkou z ľavého zoznamu). Myslím že jednoduchšie to už byť nemôže. Ale ak máš konkrétny návrh, tak si ho rád prečítam.propernex napísal:Systém je super, no popracoval by som na designe systému, moc sa mi nepozdáva menu, a zjednotil by som formuláre niekde máš klasické a niekde len "čiaru" dole čo sa mi moc nepáči. Ako už bolo spomenuté, keď nemám práva na pridanie uživateľa nemá to tam čo robiť. Oceňujem bezpečnosť a vytváranie logu. Ak chceš prezentovať takýto systém úvodná šablona by mala byť prívetivejšia a mala by na prvý pohľad upútať. Teraz je len na tebe či to bude freeware a bude sa to ako tak využívať alebo to bude platené, čo je otázka hlavne marketingu či sa to predá. Je tu ešte možnosť základ ponúkať free a prídavné moduly platené. Ja by som videl budúcnosť v nejakom web štúdiu, kde by na mieru pre zákaznika vytvoril design a nasadili rs. Určite by som v tom pokračoval.
Čo sa týka designu stránky - nie som designer. Nikdy som nespravil žiaden template, toto je môj prvý
inak ďakujem za všetky komentáre, som rád že sa to každému páči a ani jeden nezahlasoval za "nie". Som milo prekvapený