Ako jej povedat ze ju lubis?
-
Royalflush
Guru wannabe
Re: Ako jej povedat ze ju lubis?
Presne takto:
{meno}? /odpoveď, väčšinou ''ano?''/ - ľúbim ťa.
{meno}? /odpoveď, väčšinou ''ano?''/ - ľúbim ťa.
Áno, presne tak som to myslela 
A presne tak to môj ex aj spravil. Boli to najkrajšie slová ktoré som kedy počula
A presne tak to môj ex aj spravil. Boli to najkrajšie slová ktoré som kedy počula
Verím, že je možné žiť vo vzťah naplno a zároveň si uvedomovať širšie súvislosti.javatar napísal:podla mna je lepsie s tym naivne neratat a potom trpiet ako si tym kazit radost zo vztahu
Musím priznať, že keď som prvýkrát čítal audiov post, cítil som vo mne divnú zmes emócii. Po hlbšej reflexii si ale uvedomujem, že presne tieto slová som potreboval počuť ešte predtým, ako som skočil do svojho prvého vzťahu. Otázne ale je, či by som je vtedy dokázal brať s patričnou vážnosťou. Vzťah sa po čase pominul a ja som dopadol horšie, ako si ktokoľvek dokáže predstaviť. Nikdy som si nedokázal pripustiť variantu neúspešného vzťahu. Samozrejme, doplatil som na to... Nebol som na to nijak pripravený a žil som v presvedčení, že rozchod je dôsledkom nezvládnutia triviálnych vecí. Jednoducho som neveril, že môže existovať varianta, kedy ma priateľka prestane ľúbiť, ak budem robiť všetko tak, ako mám. Stalo sa. Dlho som som v sebe hľadal chybu, ktorú som možno nikdy nespravil. Naučil som sa vzťah vnímať zo širšieho uhla pohľadu. Neprestal som však prežívať vzťah v plnom nasadení
-
javatar
Hardcore addict
tym si proste musi prejst (skoro) kazdylama2d napísal: Verím, že je možné žiť vo vzťah naplno a zároveň si uvedomovať širšie súvislosti.
Musím priznať, že keď som prvýkrát čítal audiov post, cítil som vo mne divnú zmes emócii. Po hlbšej reflexii si ale uvedomujem, že presne tieto slová som potreboval počuť ešte predtým, ako som skočil do svojho prvého vzťahu. Otázne ale je, či by som je vtedy dokázal brať s patričnou vážnosťou. Vzťah sa po čase pominul a ja som dopadol horšie, ako si ktokoľvek dokáže predstaviť. Nikdy som si nedokázal pripustiť variantu neúspešného vzťahu. Samozrejme, doplatil som na to... Nebol som na to nijak pripravený a žil som v presvedčení, že rozchod je dôsledkom nezvládnutia triviálnych vecí. Jednoducho som neveril, že môže existovať varianta, kedy ma priateľka prestane ľúbiť, ak budem robiť všetko tak, ako mám. Stalo sa. Dlho som som v sebe hľadal chybu, ktorú som možno nikdy nespravil. Naučil som sa vzťah vnímať zo širšieho uhla pohľadu. Neprestal som však prežívať vzťah v plnom nasadení.
skusim ti upresnit ako to vnimam:
viem, ze ak by sa mi rozpadol moj terajsi vztah tak som minimalne pol roka v prdeli a to utrpenie sa mi nechce ani len predstavit, nieto este snim "pre istotu" ratat, zaroven uz viem (a na to je ta skusenost dobra) ze keby sa tak stalo tak to zvladnem (uz len preto, ze ina moznost ani nie je) a ze aj pri tom najvacsom utrpeni treba mat na mysli, ze aj tak raz bude lepsie
Joj to ťažko takto vravieť, že "tak som aspoň pol roka v prdeli".Je síce pravda, že ja som chodil s bývalou terajšou (pred 2 mesiacmi sme sa zas dali dokopy) pred 2 a 3/4 rokom som si vravel, že ja by som sa s dievčaťom nikdy nerozišiel.Chodil som s ňou necelé dva mesiace a rozišiel som sa s ňou.Už o 5 minút som bol na záchode vo vlaku dorevaný a toho polroka trápenia som si fakt zažil.Keď kedykoľvek na mňa prišiel záchvat plaču.Ale tak toto dievča bolo/je skvelé.Ale to je normálne keď to dievča vidíš ako skvelú osobu aj po rozchode.Ale často krát po rozchode začneš vidieť chyby ktoré narúšali vzťah a čím ďalej tým menej ťa to bude hnevať.Môžeš kľudne chodiť s dievčaťom pol roka a po rozchode budeš dorevaný 2 roky ale zas môžeš byť s dievčaťom 5 rokov a kludne ťa môže rozchod žrať 2 mesiace vďaka absolútnym rozdielom medzi vami (trebárs)
ide však o to že priateľku čo mám teraz mám už vyše 3 roky, spoznali sme sa na nete kde sm zistili koľko máme spoločné a aké názory máme šteklivo odlišné čiže nikdy nieje núdza o štipľavé výmeny názorov...aj keď je krásna ako anjelik po každej stránke, nebolo to príčinou vzniku nášho vzťahu
veľa so mnou preskákala a vidím že je to tá pravá (klop klop na drievko)
mimoreč zachvíľu mám 20 a neviem sa dočkať kedy budeme žiť spolu
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja som ale predsa nikde nenapísal že neexistuje. So svojou (žiaľ dnes už ex) sme sa tiež zaľúbili do seba doslova na prvý pohľad. Dlho sme boli kamaráti, ale iba cez net. Až sme sa nakoniec stretli, a hneď sme si padli do oka. Na druhom stretnutí sme sa už oficiálne dali dokopy. A vydržalo nám to krásnych 8 mesiacov. Čiže áno, existuje láska na prvý pohľad. Ale stojím si za tým, že ak človek nikdy nezažije rozchod, nevie (resp. len veľmi ťažko dokáže) zotrvať v prvom vzťahu až do smrti. Prídu problémy, a zrazu im prikladáte príliš malú alebo príliš veľkú váhu. Prídu témy, na ktoré neviete či sa máte alebo nemáte baviť (žiarlivosť, predošlé vzťahy..), príde plno komplikácii a ty ešte nevieš ako rozchod bolí a ako sa oplatí bojovať za udržanie vzťahu. To všetko sa naučíš až rozchodom. Ak sa dvaja dajú potom znova dokopy, tak ok. Beriem. Je to pekné že zase našli cestu k sebe, ale ten rozchod im určite veľa dal, rovnako ako vzal. Pre mňa to bolo tiež ťažké, a ešte teraz som sa z neho nedostal. Často zaspávam s myšlienkou na ňu. Ale viem už aké je to byť vo vzťahu a viem čo ma čaká v budúcnosti. Túto skúsenosť jednoducho treba. Takže resumé: Láska na prvý pohľad existuje, ale prvý vzťah málokedy vydrží až za hrob. Za tým si stojím aj keď som ešte mladý vrabec čo o živote nič nevierainbow napísal:to je hlúposť, láska na prvý pohľad existuje, a môže existovať až za hrob. Tiež také prípady poznám.
...
No môj prvý vážny vzťah sa tiež rozsypal, sú to akurát dva týždne. Boli sme spolu vyše 2 a pol roka, takže môžem potvrdiť to, čo napísal audiotrack.
Ale určite je možné aj to, že prvý vzťah vydrží až do konca..
Ale určite je možné aj to, že prvý vzťah vydrží až do konca..
-
nemamstastie
Zablokovaný
neviem do ktorej temy je to najlepsie zaradit ale musim napisat to svoje........>>>>>Myslim ze vcera som mal najstastnejsi den v mojom zivote, stretol som uzasne,mile,inteligentne dievca, ktore ma 20rokov,ja mam tiez
no ale proste k veci; Mali sme stretko, upozornil som ju ze mam tak trosicka tremu a ze som cez noc premyslal nad nasim stretnutim aj ked som si vravel vsak o nic nejde,proste som nad tym stale rozmyslal, ...ona je z ineho mesta ako ja, takze ja som ju navstivil, dufam ze nieje trapne to ked dievca vybere vo svojom meste to najvhodnejsie miesto,myslim bar,restauracia? Predsa to mesto az tak nepoznam tak som to nechal na nu
. pozval som ju na caj, bolo tam aj trapne ticho,vacsinu prekecala ona, studuje herectvo tak si viete predstavit ako rozpravala : ), ja som ju pocuval, proste temy na kecanie ma moc nenapadali ale bol som uvolneny,.do reci mi moc predsa nebolo nakolko tam bola mensia trema
....ale potom sa to rozbehlo,bol som spontanny, pokracovali sme prechadzkou po meste a citili sme sa coraz lepsie a lepsie,previedla ma po meste, poukazovala mi pamiatky a tak...opat sme zasli niekde, tentokrat na pizzu..prebehlo to tam v pohode, predsa je lepsie byt niekedy ticho jak trepnut nejaku hlupost ktora by sa jej dotkla, potom sme zase zvolili prechadzku, bolo nam super fajn, bavili sme sa,... ale proste aj ked sa ma ona spytala nieco ze co si myslim tak som dlho rozmyslal a váhal co povedat, samozrejme mi povedala ze som malo kreativny ale to iba zo srandy
ale myslim ze to je normalne na prvom rande, dufam ze dozrejem na to, nasledovala moja cesta domov,isla ma odprevadit,cesta bola prijemna,chytila ma za ruku myslim nie doslova za ruku,.. no pusa nebola, iba na licko pri stretnuti a aj luceni, bal som sa o nu ze by sa jej mohlo nieco po ceste domov stat, predsa stretko bolo realizovane prostrednictvom pokecu tak nebolo mi vsetko jedno a mal som pocit ze som spravil chybu,aj vy si to myslite? aj jej rodicia sa bali ze sa ide stretnut sniekym koho nepoznaa horkotazko ju pustili, (ale samozrejme nic sa nestalo).no myslim si ze neolutovala a pacilo sa jej somnou..aj ked videl ze moc zhovorcivy som nebol:(..ale dojem s toho rande mi prisiel uplne normalny a nelutoval som ani jednu sekundu, samozrejme ze si ho pochvalila aj ona,a ze by sa aj rada chcela znovu stretnut:),citili sme sa proste fajn
) a obaja sa tesime, no ale poprosim tych skusenejsich o rady co plati na rozumnejsie baby,inteligentnejsie dievcata ...teda co by som mal na sebe este viacej zdokonalit....ako ju zaujat este viacej, mimochodom zajtra ma narodky tak jej poslem aspon nejaku milu SMS ked stretnut sa momentalne nemozme nakolko sa stahuje a ma vela povinnosti,teda v pondelok by som mal ist za nou
tak neviem co jej mam kupit, ci by jej stacila len ta smska ...Moc som sa rozpisal tak dufam ze sa najde niekdo ochotny kdo si to precita a poradi mi aspon trochu...dakujem vam vsetkym krasne..
-
Fabo
Hardcore addict
Neblbni, nekupuj jej nic, poznate sa 2 dni aj s cestou (doslova) a ty by si jej darcek na narodeniny kupoval?
Kazdopadne je to na dobrej ceste, urcite, to ze si nehovoril vela, dlhsie rozmyslaj, ked si taky, nesnaz sa nasilu to menit, ocividne jej s tebou bolo napriek tomu dobre, jak hovoris, lepsie nez trepnut prvu blbost a este ju tym urazit.
No a ked pojdes v pondelok za nou, mozes trebars kupit nejaky kvietok - aj ked to mozno bude teraz v zime trochu problematicke. Nechaj si poradit co vybrat, kazdy kvet vyjadruje nieco trochu ine. Osobne si myslim, ze napriklad cervena ruza este nie je vhodna, ruzova by sla. Konvalinky su tiez uvadzane ako vhodne na zaciatok vztahu, ale tie asi teraz fakt nezozenies.
Co sa tem na rozhovor tyka, zlate pravidlo dobreho konverzacionustu (? - conversationist, ma to vobec slovensky ekvivalent?) - nechat hovorit druheho plati u teba obzvlast. Nemoze zase cely den prebiehat stylom otazka-odpoved samozrejme. Ale spominas ze studuje herectvo - tak sa mozes odrazit od toho. Opytaj sa jej, ci v niecom hraje, hoc v skole, ci sa na to da dostat. Pripadne nech ti povie co zaujimave hraju v miestnom divadle - a pripadne to spoj s dalsim rande...
Vela zdaru.
PS: tvoja otazka si kludne zasluzi novu temu, nemusis vzdy hladat kam co prilepit.
Kazdopadne je to na dobrej ceste, urcite, to ze si nehovoril vela, dlhsie rozmyslaj, ked si taky, nesnaz sa nasilu to menit, ocividne jej s tebou bolo napriek tomu dobre, jak hovoris, lepsie nez trepnut prvu blbost a este ju tym urazit.
No a ked pojdes v pondelok za nou, mozes trebars kupit nejaky kvietok - aj ked to mozno bude teraz v zime trochu problematicke. Nechaj si poradit co vybrat, kazdy kvet vyjadruje nieco trochu ine. Osobne si myslim, ze napriklad cervena ruza este nie je vhodna, ruzova by sla. Konvalinky su tiez uvadzane ako vhodne na zaciatok vztahu, ale tie asi teraz fakt nezozenies.
Co sa tem na rozhovor tyka, zlate pravidlo dobreho konverzacionustu (? - conversationist, ma to vobec slovensky ekvivalent?) - nechat hovorit druheho plati u teba obzvlast. Nemoze zase cely den prebiehat stylom otazka-odpoved samozrejme. Ale spominas ze studuje herectvo - tak sa mozes odrazit od toho. Opytaj sa jej, ci v niecom hraje, hoc v skole, ci sa na to da dostat. Pripadne nech ti povie co zaujimave hraju v miestnom divadle - a pripadne to spoj s dalsim rande...
Vela zdaru.
PS: tvoja otazka si kludne zasluzi novu temu, nemusis vzdy hladat kam co prilepit.
-
lollo
Professional
pekne pekne pekne
klobuk dole... ako uz pisal fabo k tym otazkam/odpovediam... a k tomu kvietku ja by som este pribalil nejaku bonbonieru (toffife je super
) avsak aj keby si nedoniesol nic a len poslal tu sms a popripade vytiahol von na nejake papanicko tiez si myslim zeby to nebolo zle, usudzujem ze sa asi velmi dobre este nepoznate, popripade ju zobrat tam kam sa jej to paci alebo co ma rada, nieco co ju potesi a bude rada ze si ju tam zobral..ale toto asi az na neskor kedze sa poznate ozaj maalicko..
Drzim prsty nech to dobre dopadne
BTW pytala sa aj ona teba co robis? alebo co studujes co ta zaujima? O tom by si hadam vedel porozpravat alebo o veciach ktore sa ti stali alebo co ja viem co aby to nebolo stale take ze taha konverzaciu ona (: no skus a uvidis
Drzim prsty nech to dobre dopadne
BTW pytala sa aj ona teba co robis? alebo co studujes co ta zaujima? O tom by si hadam vedel porozpravat alebo o veciach ktore sa ti stali alebo co ja viem co aby to nebolo stale take ze taha konverzaciu ona (: no skus a uvidis
-
Fabo
Hardcore addict
eh, som zabudol pripisat - ten kvietok NEPOVAZUJ ani NEPREZENTUJ akoze na narodeniny!
-
nemamstastie
Zablokovaný
Fabo: Diky moc, ale urcite to neprebiehalo tym stylom komunikacie ze odpoved bola -samozrejme, nebol som doslova ze ticho, no nedokazal som tvorit velke vety ako ona, kedze som bol pod mensim tlakom, ale stale viac a viac sa to rozbiehalo, bol som vtipny,lichotil som jej,(aj ona mne), smiala sa, a citila sa so mnou v bezpeci a to ma motivovalo. ...Vsetko to co si napisal som sa jej pytal,a aj som naznacil ze ked bude hrat najblizsie v divadle tak sa na jej predstavenie pridem rad pozriet..
lollo: SMS som jej uz poslal, a dobry napad s tou bombonierou,diky..a ano pytala sa ma tie otazky a rozpraval som jej kde pracujem,ake zaluby mam,..
a chcem sa vas spytat ci nieje trapne ked ma ona viedla po meste a vyberala miesta na posedenie...pretoze sa ma pytala ze kam chcem teraz ist a ja som jej vzdy odpovedal tak, ze ( kde je ti najlepsie tam podme)..nepoznam to mesto a ziadnu overenu restauraciu,ci bar, v tom meste
lollo: SMS som jej uz poslal, a dobry napad s tou bombonierou,diky..a ano pytala sa ma tie otazky a rozpraval som jej kde pracujem,ake zaluby mam,..
a chcem sa vas spytat ci nieje trapne ked ma ona viedla po meste a vyberala miesta na posedenie...pretoze sa ma pytala ze kam chcem teraz ist a ja som jej vzdy odpovedal tak, ze ( kde je ti najlepsie tam podme)..nepoznam to mesto a ziadnu overenu restauraciu,ci bar, v tom meste
Ak to tam nepoznas tak to nieje vobec trapne, ked pojde ona za tebou, tak ty rozhodnes kde pojdete.nemamstastie napísal: a chcem sa vas spytat ci nieje trapne ked ma ona viedla po meste a vyberala miesta na posedenie...pretoze sa ma pytala ze kam chcem teraz ist a ja som jej vzdy odpovedal tak, ze ( kde je ti najlepsie tam podme)..nepoznam to mesto a ziadnu overenu restauraciu,ci bar, v tom meste
-
neo250
Star
nebolo by podľa teba viac trápne, kebyže vyberieš niečo čo je úplný že "pajzel"? nebudeš predsa niekde niečo vyberať ked to nepoznáš... 
-
KaptMichal
King
Ja osobne mam rad ked dievca hovori a hovori, samozrejme tiez odtial potial. A nerozmyslaj co na koho plati pretoze je to totalne individualne a jasne, ze hned na prvom rande nezistis vsetko o nej a naopak. To sa musite lepsie spoznat aby si vedel ze ano teraz jej musim nieco povedat a zas teraz nie, teraz chce byt sama. Proste je jedno ci ste sa spoznali cez pokec alebo ako. Vzdy je to na zaciatku o vzajomnom spoznavani sa.
A snaz sa co najmenej rozmyslat nad hlupostami keby som vtedy povedal toto a toto, a co si asi tak o mne myslela ked som bol vtedy a vtedy ticho. Ak si citil prijemny pocit z vasho stretnutia je velmi pravdepodobne ze to tak citila aj ona takze klidek.
A prajem Vam obom vela stastia.
A snaz sa co najmenej rozmyslat nad hlupostami keby som vtedy povedal toto a toto, a co si asi tak o mne myslela ked som bol vtedy a vtedy ticho. Ak si citil prijemny pocit z vasho stretnutia je velmi pravdepodobne ze to tak citila aj ona takze klidek.
A prajem Vam obom vela stastia.
hociako ale hlavne jej to nenapis cez facebook ako ja lebo sa to do*ebe 
-
nemamstastie
Zablokovaný
Tak dneska som sa snou nestretol nakolko sme si na seba nenasli cas,:( no ale dohodli sme sa na piatok, prestahovala sa z mesta do dediny takze ma toho velmy vela
..teda ona mi napisala ze v piatok by sme sa mohli stretnut takze zaujem z jej strany tam je, no ale co si myslite o tom ked sa dalsie stretko odklada, mozem na to nejako doplatit? napr. ze s toho nic nebude, predsa cakanie sa nevyplaca,neviem sa dockat toho piatka. Mohol by som jej posielat aspon SMSky a dat jej najavo ze mam o nu stale zaujem. nechcem sa vobec vtierat, .... a internet tak lahko mat nebude kedze sa prave prestahovali..zatial chodi len obcas na net...
NoWay: neboj nenapisem jej to, zas taka lama nejsom
.... ja jej to poviem ked budeme najblizsie spolu, 
a dakujem vam moc za rady, vazim si to odvas, a ked nieco budem potrebovat, napisem sem
NoWay: neboj nenapisem jej to, zas taka lama nejsom
a dakujem vam moc za rady, vazim si to odvas, a ked nieco budem potrebovat, napisem sem
-
lollo
Professional
myslim si ze jednou sms za 2 or 3 dni nic nepokazis ked sa jej opytas ako sa ma ci je vsetko v poriadku a ze sa na nu tesis
skor ju to potesi a odpise ti este na to, pokial vravis ze aj ona ma zaujem tak je to lepsie. A mozno uvidis aj sam ze ti posle sms 
To ze teraz nema cas sa nic nedeje ty ak by si bol v rovnakej situacii tak tiez by si nemal casu nazvys.
To ze teraz nema cas sa nic nedeje ty ak by si bol v rovnakej situacii tak tiez by si nemal casu nazvys.
-
nemamstastie
Zablokovaný
No, zajtra mame stretko pri obchodnom centre, ale mozno sa vam to bude zdat hlupe ale vobec neviem ako sa mam zajtra zachovat, pri stretnuti jej mam dat pusu normalne na lico alebo klasicky? a pri rozlucke? Neviem.(ako to budem citit)- tak sa zachovam. Viem myslite si o mne svoje ze co som sa dementa, ze to s holkami neviem, no ale predsa sme dlho spolu neboli, Kupil som jej na narodky bomboniery,urcite sa potesi, mno uvidime ako to dopadne.