Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa hughito »

Kibo napísal:Zasa pozor, napr. nové faceliftové Octavie majú denné svietenie vyriešené cez hmlovky, čiže to tak môže mať viacero áut :) V hmlovke má druhú parabolu, kde je druhá žiarovka, hmlovka plní svoju funkciu bežným spôsobom. :) Nevravím však, že tak ľudia nejazdia, asi móda z Rakúska :D
O to vôbec nejde, normálne svetlá majú zhasnuté a pustené len hmlovky. Naozaj tomu nechápem, lebo aj pokiaľ si pamätám, tak hmlovky sa smú použiť len za zníženej viditeľnosti, silného dažďa či hmly.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nechápeš? Konkrétne tá Octavia svieti IBA tými "hmlovkami" :wink:

To, že niečo hovorí vyhláška ešte nič neznamená, ľudia si aj tak urobia po svojom... :? Mňa potom fascinuje to, keď si tak vysvecujú aj policajti :lol: Možno si dotyční ľudia myslia, že to vyzerá husto :P Na mojom aute to fakt vyzerá dobre, ale nevysvecujem...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No na "mojom" focuse sa hmlovky s vypnutymi svetlami zapnut nedaju, musia byt aspon parkovacky...
toto su ale fakt tak zadratovane svetla na denne svietenie. Niektore mozno ani funkciu hmlovky nemaju.

no, je fakt ze v poslednom case jazdim s rozsvietenymi hmlovkami aj ja, ale to je preto ze mam vypalenu pravu ziarovku a osobne mi rozsvietene hmlovky vadia menej ako jedno nesvietiace svetlo u protiiducich aut. Hlavne ked je vypalena lava (na ceste vnutorna) strana.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hughito.. ako Ti písal Kibo a Fabo.. klasické hmlovky bez klasických parkovačiek nerozsvietiš. Aspoň ja som to zatiaľ nevidel na žiadnom aute. Tie svietiace hmlovky bez parkovačiek sú určite denné svetlá. Veď si pozri na nejakú novú ofaceliftovanú Octáviu a Fabiu.. pozri si ich hmlovky bližšie. Uvidíš tam tie dve paraboly, jedna väčšia na hmlovky a jedna menšia na bokoch na denné svetlá. Môžeš to spoznať aj podľa toho, že keď svieti týmito dennými svetlami, zadné obrysové svetlá nesvietia.

Najväčšia sranda s dennými svetlami však je, že niektorí ich používajú aj večer. Po meste na osvetlených uliciach im svetlo nechýba, akurát zo zadu nie sú absolútne osvetlený. Včera v tej chumelenici som šiel takto za jedným cez celé Košice.

Fabo.. to je pekné, že poslednú dobu svietiš hmlovkami, bo máš vypálenú žiarovku.......... len tú žiarovku máš vymeniť okamžite ako to zistíš.. nie? ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tak, ako hovoria chalani, na tomto obrazku pekne vidno oktaviu s plnym svetelnym paketom a presne aj obidve paraboly v hmlovkach :)
Prílohy
skoda_octavia_gama_20091_full_lightbox.jpg
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Kibo napísal:Nechápeš? Konkrétne tá Octavia svieti IBA tými "hmlovkami" :wink:
Keď sám píšeš, že sú tam dve paraboly, bolo by dobré v ďalšej vete nepísať že svieti "hmlovkami" :P Kopa idiotov sa toho chytí a bude to považovať za legálne svietiť len normálnymi hmlovkami, "lebo Octa od výroby môže..."
Inak to riešenie denných svetiel na Škode je vyslovene nechutné (nemáme na diódy a lá Audi, tak tam aspoň uderíme žiarovku?), podobne ako Seaťácke, Mercedesácke a neviem koho ešte prisvedcovanie do zákrut hmlovým svetlom, vďaka čomu na kruháčoch a pri parkovaní vysvecujú striedavo do strán :mrgreen: (zatiaľ čo dve paraboly sú OK, svietenie do zákrut je kravina, a chlapík, ktorý také auto homologoval pre prevádzku v EU musel byť dobre mimo - jeden z "prvkov" vďaka ktorému by som si také auto nekúpil, podobne ako feature, pri ktorej nejde zapnúť zadnú hmlovku bez predne :smt017
- Inak nevidím dôvod svietiť hmlovkami v meste, absolútne, za žiadneho počasia... Naopak, zapnúť zadnú hmlovku na dialnici keď za sebou zdvíham vodnú sprchu by malo byť automatické, a skoro nikto to nerobí. Rovnako ako prepnúť z "auto" keď pri DRL nesvieti zadok na normálne svetlá, v šere alebo za dažďa cez deň, ak to automatika nerozpozná.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ono je vobec hlupost ze pri automatickych dennych svetlach nesvieti vzadu nic.

brm: to mas tazke, cez den je s nim mama v robote a vecer sa to uz nikomu menit nechce, hlavne ked je vonku tak hnusne jak vcera (tiez som sa po Kosiciach a okoli posmykal... :) ) - ale pri najblizsej prilezitosti zatiahnem do garaze a vymenim (momentalne garaz okupuje otcove auto)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Môže človek šoférovať, ak má ľavú ruku znehybnenú - v sádre ?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Môže, ale nesmú ho pri tom chytiť :D Bude to klasifikované ako vedenie motorového vozidla so zníženou schopnosťou riadenia a včasnej reakcie alebo tak dáko :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

podla toho pokial ju mas znehybnenu... znamy mal ruku v sadre iba po dlan a policajti sa nad tym ani nepozastavili :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hughito má tuším zasadrovaný lakeť :? Ono záleží to všetko od policajta, ale vo vyhláške je to uvedené tak ako som písal... Tréner mal zlomenú nohu v sádre, spôsobil búračku a papiere mu ostali, mal sadru len pod koleno a asi sa vykecal, mal fixovany clenok... Ale viem, že po dvoch týždňoch mal ďalšiu búračku s tou sadrou na nohe :lol: Ja som tiež jazdil kadejako obviazaný a nepohyblivý, ale našťastie ma nestopli :oops:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

niekedy si clovek nevyberie, ci si sadne za volant alebo nie, ked musis, tak musis...

ked budes mat dlhy rukav, snad ich to nebude nejako drazdit... ak to mas aj na dlani, vyskusaj bundy s rukavmi s dierami na palce alebo nejake xxl rukavice :P
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

neviem ci ste to tu uz riesili, ale zimne pneu treba mat iba ked je na ceste suvisla snehova vrstva alebo od isteho datumu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

iba v pripade suvislej vrstvy snehu alebo ladu :wink:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

teraz pred hodinkou ma zastavila cestna kontrola a taka novinka, s ktorou ma Pani policajtka prekvapila, neviem ci je to novinka iba pre mna, alebo je to vseobecne dane, ked mam uz novy technicky preukaz (karticku), je potrebne so sebou nosit aj velky technicky?

lebo Pani policajtka mi vravela ze oni nemaju citacku tak si nema ako overit udaje o aute, ze je potrebne aby som so sebou nosil aj velky technicky preukaz... ze za to, ze nemam pri sebe doklady od auta ze mi moze dat blokovu pokutu 60€
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

To je kravina... a riadna... aký zmysel by mali nové kartičky?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

nove karticky su nato, aby si nemusel nosit so sebou ziadne ostatne pi*ov*** ohladom tk etc.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

lol, mne sa zas vyhrazali, ze mi vezmu papiere kvoli namontovanemu taznemu, takze teraz uz neviem co si o nich mam pomysliet :roll:
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Ako vodičák nemám dlho... Žiadna hliadka ma ešte nezastavila... Ale keby mi toto povedali tak by som sa ich asi spýtal či si robia srandu... Načo sú tie ich "vyhrážky" dobré... Aj tak by nepochodili... len si o nich potom človek myslí svoje...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je ich chyba, ja som sa o tom akurat vcera bavil s kamosom policajtom, on ma tiez novy technicak a aj on (rovnako ako media) hovoril, ze uz netreba nosit velky technicak, kedze vsetky udaje su zapisane v cipe. Ked chce niekto kontrolovat technicaky, tak na to musi mat potrebne zariadenie, ja by som pokutu urcite neplatil.
Syfon: ak mas demontovatelne tazne, tak ho mozes mat namontovane iba ked mas vozik. Ale dalo by sa to mozno ukecat tym, ze im povies ze doma si ho nahodil a prave ides pre vozik, kde nebudes mat cas montovat ho :)
Napísať odpoveď