zosilnenie wifi signalu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

zosilnenie wifi signalu

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

čavko potreboval by som poradiť mam doma wifi router a chcel by som zosilniť signal aby mal dosah do takych 5 KM da sa to neako spraviť??? lebo mam internet doma ale mame chatu ktora je približne 5km zdialena chcel by som to neako zariadiť aby som aj tam mohol použivať internet. dakujem
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: zosilnenie wifi signalu

Príspevok od používateľa dekarbon »

podla mojho nazoru na 5 km vzdialenost budes potrebovat outdorovu antenu a riesit to takymto sposobom..v pripade ak mas praimu viditelnost na chatu nebude problem nahodit dve antenys jednu u teba nasmerovat smerom na chatu a dalsiu na chate nasmerovat na tu tkoru by si mal doma..neviem realne aky dosha ma napriklad 24 db antena alebo mozno by stacila aj smensim vykonom 10 db ale mala by mat dostatocny na to aby si na vzdialenost 5 km to nemusel riesit viacerymi nodmi siete..
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ahha tak mi stačia dve semrove anteny a nastaviť ich a potom to bude šlapať dik :)
brano3761
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa brano3761 »

Mam podobny problem len v mensom... Mam router airlive WL-5460Ap v2 a dosah je velmi slaby, to znamena ze na dalsom poschodi v dome uz ledva najde siet. Ako to mam vyriesit? Da sa kupit lepsia antena? Ak ano tak aka?
Deefler
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Deefler »

Môžeš dokúpiť silnejšiu anténu. Akú ti už neporadím. Ja používam 9dB na vzdialenosť teraz 20-30 m (predtým ale postačila aj na vzdialenosť 40-50m)

Dekarbon: Hovoríš, ze by mu stačila 10 dB anténa? Môj AP mal 9 db anténu a pri 40-50 m chytal len polovicu zo 100% signálu. Neviem či by mu niečo našlo z 5 km. Anténa by mala byť určite 24 db +. Neviem či aj postačí 10.
brano3761
Amateur
Amateur

Deefler napísal:Ja používam 9dB na vzdialenosť teraz 20-30 m (predtým ale postačila aj na vzdialenosť 40-50m)
Hovoris, ze predtym postacila na 40-50m. Koli comu sa ten dosah zmenil?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Je rozdiel, akú anténu a aké zariadenia použiješ. Takisto je dôležité, či nie sú v priestore nejaké prekážky, ktoré by mohli signálu brániť.

//A určite by som skôr použil 5GHz...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Deefler napísal:Môžeš dokúpiť silnejšiu anténu. Akú ti už neporadím. Ja používam 9dB na vzdialenosť teraz 20-30 m (predtým ale postačila aj na vzdialenosť 40-50m)

Dekarbon: Hovoríš, ze by mu stačila 10 dB anténa? Môj AP mal 9 db anténu a pri 40-50 m chytal len polovicu zo 100% signálu. Neviem či by mu niečo našlo z 5 km. Anténa by mala byť určite 24 db +. Neviem či aj postačí 10.
Deefler som si nebol istý kolko dB antenu treba tak som skusil číslo lebo sa mi zdalo že 10 dB anténa už môže byť na taký dosah dosť silná ale ked tak tak existuju aj 24 dB anteny s ktorými by to už chodiť na taku vzdialenosť malo učite
brano3761
Amateur
Amateur

Tak vcera som kupil 7db antenu k tomu routru, silnejsiu ani nemali, ale zmenu neregistrujem ziadnu. Cize zostava mi uz asi len kupit dalsi router na vykrytie toho hlucheho miesta..:/ Aky by ste mi odporucili?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Odporúčam niečo takéto, malo by to stačiť na vykrytie celého miesta. https://discomp.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=21865
Napísať odpoveď