Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa yazoo »

Daj to na všetky, ak ťa vezmú potom rieš dilemu kam ísť.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

yazoo napísal:Daj to na všetky, ak ťa vezmú potom rieš dilemu kam ísť.
Pokiaľ si občanom EU, máš maturitu z gympla a jazykový certifikát požadovanej úrovne tak sa nikde nerobia príjmačky. (pokiaľ viem tak len na psychológiu, žurnalistiku a medicínu) Ja všetky tieto kritéria spĺňam (teda až na tu maturu, tu zatiaľ nemám :P , tak ale snáď sa v máji zadarí) takže sa rozhodujem len kam sa zapísať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Son-Goku: Trochu túto tvoju vetu preformulujem:
takze sa neboj.a co slovensko produkuje dostatok inteligentov je na zvazenie kedze sa pozriem na stav republiky uz od 68
takze sa neboj.a co slovensko produkuje dostatok inteligentov je na zvazenie kedze sa pozriem na uzivatela Son-Goku.

Čo povieš, môže byť ? A ako chceš niečo študovať, keď neovládaš elementárnu gramatiku ?
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Son-Goku: Mas 2 moznosti: 1. vybrat si lahsiu skolu, ktoru pomaly zvladnes, aj keby si do nej nechodil (a ze je na Slovensku z coho vyberat :D ) lenze to by bola strata casu a vazne by si si mohol za ten cas radsej dobre zarobit a nazbierat prax...
2. Vybrat si tazsiu skolu - kedze si spominal, ze na strednej to nebolo bohvieco, budes mat teda co robit... A drviva väcsina ludi, ktori sa cez strednu flakali a hovoria si, ze od vysky uz idu fakt naplno tam nevydrzi ani 2 mesiace... Neradim ti, kam mas ist a co robit, len aby si dobre zhodnotil svoju situaciu...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

stredna problem nebol.problemom su urcite predmety ktore si myslim ze nezvladnem,preto sa pytam ci mam sancu na nieco natrafit.ale dakujem za rady od uzivatelov ktore mi info dodali.dal by som vam karmu no nemozem.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ak to fakt chceš robiť tak by ťa to malo baviť => budeš na sebe makať aby si cez tie predmety prešiel.
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

chcel by som sa opytat, ze co by ste mi teda odporucili za skolu ked maturujem na gympli dejepis/noska okrem prava a marketingovej a masmed. komunikacie

asi by ma najviac bavila ta politologia ale ide o to ze ja vobec nechcem robit v politike a ani si neviem predstavit sam seba v parlamente....je to taky paradox da sa uplatnit aj inde? nemyslim uplne mimo politiky ale tak neviem lebo politiku ani moc nesledujem ale to je asi jedina vyska ktora pripada do uvahy...

vdaka dopredu za odpovede
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Neodporuje si to, že ťa baví politológia, ale nezaujímaš sa o politiku? :)

V tvojom prípade by som to už videl asi iba na nejakú históriu.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Nerozmyslal si nad pravom?
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

Ako politolog sa mozes uplatnit v medzinarodnych ci nevladnych organizaciach, mediach, a podobne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Alebo zostať na univerzite a prednášať/venovať sa vedeckej činnosti.
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

Pilifo napísal:Neodporuje si to, že ťa baví politológia, ale nezaujímaš sa o politiku?
nenapisal som ze ma bavi politika len ze by ma asi viac bavila ako pravo, ja si neviem predstavit studovat to politika je aspon take z praxe....no len mi ide o to ci sa neuplatnim inde
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

no opät ja.toto som pisal a dostal som aj odpoved ale ta skola nie je pre mna.
Son-Goku napísal:chalani a zeny problem.tento rok by som mozno aj na vysku.problem taky ze som slaby v matike,fyzike,chemii,bio a vo velmi vela veci.no chcel by som vidiet svoju buducnost v politike.medzinarodne vztahy,politogia,diplomacia.ohladom vysokych skol nemam vela informacii dalo by sa povedat ze ziadne.viete ktora skola by ma na to vedela pripravit?a smejte sa zo mna ja fakt matiku a tak moc nemusim.ps:idealne keby to bolo v hlavnom meste kvoli moznosti lepsie si najst brigadu
Svarog napísal:Son-Goku: Podľa toho, čo si vymenoval, by som ti odporučil Fakultu sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského, Ústav európskych štúdií a medzinárodných vzťahov. Prvý ročník tam je nejaká tá matika, nejaké to právo, úvodné srandy, každopádne je to odbor politológia. Predmety sa potom už viacej sústreďujú na medzinárodné vzťahy, integráciu, EÚ, politické systémy, komparatívna politológia... Oplatilo by sa, keby si mal maturu z NoSky a angličtiny, pokiaľ viem, berú bez príjimačok.
Každopádne musím povedať, že by si mal popracovať na svojej angličtine, ak tam chceš ísť. Nie som si istý, do akej miery ťa oni naučia (akože určite naučia, ale neviem, ako si na tom ty s angličtinou a povedal by som, že očakávajú ako-takú úroveň, preto tá maturita z angličtiny), ale určite bude pre teba len a len lepšie, ak by si mal angličtinu zvládnutú.

Ak ťa niečo zaujíma, smelo si klikni na ich stránku, hádam sa dozvieš všetko potrebné.
moja dalsia a mozno uz aj posledna otazka najde sa este nejaka podobna skola tejto ale bez toho aby boli prednasky v cudzom jazyku?
qwerty1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa qwerty1 »

Zdravím, mal by som otázočku. Tento rok maturujem na gympli a chcel by som ísť na EU BA na Národohospodársku fakultu, buď národné hospodárstvo, verejná správa alebo pod. ale neviem až tak dobre matiku , mám s nej trojky ani s nej nematurujem anglina a ostatné predmety OK, preto sa chcem spýtať ak tam niekto študuje či sú tam náročné prijímačky alebo je to v pohode ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

prečo chceš ísť na eubu keď nevieš matiku?
qwerty1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa qwerty1 »

ColdRain napísal:prečo chceš ísť na eubu keď nevieš matiku?
nie, že neviem, viem ale neviem či dostatočne na tú školu
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

keď nejdeš ani maturovať, tak myslím, že je to nedostatočné ;) kamarát tam je, hovorí, že to nie je nejak extra ťažké, ale on maturoval z matiky, ja napríklad nie a na sebe vidím, že z tej matiky už nič neviem a to som ju zvládal na strednej tak, priemerne...proste ti bude chýbať v tej matike cvik
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

neboj, dostanes sa do toho. Ked davas pozor na prednaskach a seminaroch, tak nemas problem. Ja som mal tiez trojky na gympli a nemali sme bohvieaku matiku, ale nemam problem teraz. Za polku semestra som vypocital viac prikladov ako na celej strednej
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

zdravim,
ako je to s informatikou v cechach?
na slovensku uvazujem na FIIT STU ale v ceskych vyskach sa neviem akosi zorientovat.. :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

vseobecnejsia otazka sa nenasla? vseobecna odpoved.... lepsie ako na slovensku...
Napísať odpoveď