CENA BENZINU !!! MOBILIZACIA MOTORISTOV
Cena benzinu...... Posli to dalej
Všetkým, ktorí nechcú platiť za naftu a benzín viac ako 40,- SKK/liter. Odošlite túto správu vašim priateľom, a to kvôli vedeniu Inteligentnej vojny proti naftovým spoločnostiam. Hovorí sa, že cena benzínu rýchlo prekročí 1,50 EUR za liter. Chcete, aby sa cena znížila? Musíme spoločne a solidárne reagovať! Niekto prišiel na geniálnu myšlienku, a to o mnoho viac zmysluplnejšiu než bola tá - nekupovať benzín v určitý deň v apríli alebo v máji. Naftové spoločnosti sa tejto myšlienke veľmi dobre zasmiali, pretože vedeli, že keď nebudeme kupovať benzín, ublížime si tým iba sami sebe. Avšak nasledujúca ponuka sa môže ukázať ako veľmi účinná, pokiaľ by sme ju všetci striktne dodržali! Dajte si čas s prečítaním tejto správy až do konca a spojte sa s nami. Naftové spoločnosti nám vnucujú myšlienku, že ich ceny sú pre nás veľmi výhodné. Ale vy si myslíte, že výhodné je kupovať benzín za 5 8,9 centov z a liter. Ale to my tiež! Musíme im teda spoločne ukázať, že sme to my kupujúci a nie oni predávajúci, kto bude regulovať ceny nafty na trhu, pretože vzhľadom ku každodennému zvýšeniu cien benzínu musíme reagovať ako spotrebitelia! Môžeme mať skutočný vplyv na trh s benzínom, pokiaľ túto akciu urobíme všetci spoločne vo vojne proti týmto cenám. Takže tu je návrh: Nekupujme ani kvapku benzínu u najdôležitejšej naftovej spoločnosti a to Slovnaft. Pokiaľ oni nepredajú benzín, budú musieť znížiť jeho cenu. Pokiaľ oni znížia ceny, ostatné spoločnosti ich budú musieť nasledovať. Aby to malo skutočný vplyv, musíme získať spoluprácu asi pol milióna klientov Slovnaftu. Dodržaním tejto zásady nám dáva možnosť toho dosiahnuť. Tá to správa bola zaslaná približne 30 osobám. Ak každý z nich to Pošle zhruba ďalším desiatim (30x10 = 300), a títo urobia to isté (300x10=3000) atd., Túto správu môže obdržať viac než 300 000 spotrebiteľov. Všetko, čo musíte urobiť, je to, poslať túto správu desiatim ľudom a požiadať ich, aby urobili to isté. A samozrejme nezabudnite bojkotovať Slovnaft! To je všetko, pokiaľ si myslíte, že môžeme spoločne vyprovokovať ceny benzínu, pošlite túto správu všetkým vašim známym
S pozdravom
--
Ing. Petra Osvaldová
rod.Natterová
Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: kt. čerpacie stanice preferujete a prečo
...mne nedávno prišlo toto...neposielal som to daľej, na Slovnaftke netankujem odjakživa, ale zaujímal by ma váš názor na to...
take nieco by fungovalo len v pripade, ze by sme dlhodobo chodili tankovat do zahranicia, vacsina benzinu na slovenskych pumpach je zo slovnaftu
Ja Slovnaft bojkotujem uz od detstva
Ale Syfon ma pravdu, davnejsie bol o tom aj jeden clanok, tam sa pisalo, ze ostatne benzinky kupuju benzin od svojich materskych firiem iba na zapadnom Slovensku, na strednom a vychodnom sa im uz viac oplati brat ho od Slovnaftu.
-
Clean_Up
Professional
GothaR » Ono to je skutočne tak. Napr. taká cisterna OMV priamo z Rakúska dôjde maximálne, tak po LM (aj to pochybujem). Všetko ďalej smerom na východ je benzín Slovnaft, prípadne + prímes čistiacich a ošetrujúcich aditív každej čerpačky, čím vznikajú Carrera 95 a pod.
Podobna mobilizacia je nezmyselna, ako bolo povedane, drviva vacsina cerpaciek kupuje "surovy" benzin a naftu od slovnaftu a nasledne don pridava svoje aditiva cim vznikaju odlisne paliva. Ak si dobre spominam, jedina znacka ktora si vozi palivo z vlastnej rafinerie je OMV a to tiez len preto, ze ju maju par km za hranicami. Apropo k tomu bojkotu a mobilizacii, predtym, ako Slovnaft zvysi/znizi cenu musi podat navrh na regulacne urady ktore maju pod palcom zmenu ceny PHM na slovensku, takze zasa raz by som videl cestu skor v zmene politickych nominantov ktorych si pravdepodobne dosadza sama rafinerka aby nemala s korekciami ceny problem. Ak sa prestane tankovat na Slovnafte, na zmenu ceny to vplyv mat nebude, nakolko na ich materskych benzinkach sa sice preda menej paliva, ale tym padom sa musi umerne vacsie mnozstvo predat na tych ostanych, ktore tym ze nakupuju od Slovnaftu zasa zvysia osbyt ktory stratil a zisk bude rovnaky. Tato myslienka by platila, ak by 300.000 ci kolko motoristov je spominanych ako potrebnych pre zmenu zavesili kluce na klinec a zacali jazdit na bicykli 
-
Fabo
Hardcore addict
no a slovnaftu ako firme by to v konecnom dosledku mohlo byt jedno, lebo napr. nakladna doprava sa nezastavi tak ci tak a presunom ku konkurencii by mal oci pre plac nie Slovnaft, ale drobni podnikatelia - francizeri.
-
RATZINGER666
Darca
snad niekomu pomozem - ak pojdete niekto cez PB, zastavte sa natankovat v priemyselnom areale povazskych strojarni, jedna z poslednych moznosti natankovat benzin pod 40sk/l
pre porovnanie na shellkach som tankoval v-power za 1,6e, obycajna 95ka stala 1,46e...
// fotene telefonom z auta za jazdy, trochu som tu cedulu netrafil
// fotene telefonom z auta za jazdy, trochu som tu cedulu netrafil
Grim napísal:...mne nedávno prišlo toto...neposielal som to daľej, na Slovnaftke netankujem odjakživa, ale zaujímal by ma váš názor na to...
Nechápem, že na takéto blbosti ľudia dokážu naletieť (ale nechcem sa nikoho dotknúť, ja sám nie som ani zďaleka "neomylný")
Tankujem uz v rakusku, kedze je tam benzin lacnejsi nez tu na roznych tesco, hypernova pumpach a to nehovorim o tych drahsich.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
asi prvy krat nejaku cerpacku preferovat zacnem
čs. Lašek v Českych Budejoviciach ... v dobe, kedy tankujem benzin spravidla okolo 34-36 KČ/liter som natankoval tam za 32,9KČ/liter plne vyhovujuci benzin, ktory smakoval aj sucasnej turbomrdke nachylnej na kvalitu benalu ... a teraz to hlavne, zobral som plnu a dostal som k tomu ako pozornost tatranku na cestu a vonavy stromek
toz to sa vyplati 
Metro pumpa.
Chodí z vás niekto tankovať do Metra
Na gold kartu je to o 4 centy menej ako normálny zákazník.
Je tá nafta kvalitná, nieje v nej voda.
Doteraz som tankoval iba na OMV, no pri cene 1,479 Eur/liter už začínam hľadať lacnejšie alternatívy.
Chodí z vás niekto tankovať do Metra
Na gold kartu je to o 4 centy menej ako normálny zákazník.
Je tá nafta kvalitná, nieje v nej voda.
Doteraz som tankoval iba na OMV, no pri cene 1,479 Eur/liter už začínam hľadať lacnejšie alternatívy.
Re: Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
Shell kvoli bodom a overenej kvalite benzinu...
-
p4ra
Redeemer
V poslednej dobe som zistil, ze tankujem ako sa mi kedy chce, a kde to mam v danom momente najblizsie. Ked Slovnaft, tak tam, ked OVM (tu mam vedla bytu), tak idem tam. Ked prejdem vedla Shell, tak idem tam alebo sa zastavim aj na Tesco cerpacke. Ono to je vsetko v podstate jedno. Aj tak 90% toho, co mame na Slovensku ide, ako uz mnohi pisali zo Slovnaftu a ostatni si do toho len miesaju svoje aditiva..
... ci uz v podobe H2O alebo inej chemikaliep4ra napísal:ostatni si do toho len miesaju svoje aditiva..
joke... i ked niekedy asi aj realita
aby som nebol uplne OT - v 95% za posledny rok na tesco (cena), 4% lukoil (najblizsie), 0.9% shell, 0.1% cokolvek pri dialnici... predtym som chodieval takmer stale na shell kvoli bodom
-
Mrk
Professional
urcite to ma nieco do seba, min dve osoby s tym zajazdili za trochu menej, dnes som skusal naftu a za 22 litrov som urobil 400km +- na 118d (obutom na 245 gumach), dialnica 150, mimo mesta 110, mesto tak 60, brzda som nebol, predbiehal kamiony, zopar ostrejsich akceleracii, ale vsak neviem to nejako posudit, kedze s tym autom nejazdievam pravidlene
kazdopadne pri prvych 2och pripadoch ak by to bolo aj zjemnenim stylu jazdy, stale je tam uspora nejaka
kazdopadne pri prvych 2och pripadoch ak by to bolo aj zjemnenim stylu jazdy, stale je tam uspora nejaka
-
Holubar
Darca
Ja uz mam tiez v nadrzi Fuel Save, spotrebu povedat neviem, ale mam pocit, ze auto s tym ide lahsie. Je vsak dost mozne, ze ide len o autosugesciu
Psychicky faktor je pri tomto velmi silna vec
-
RATZINGER666
Darca
po vyjazdeni prvej nadrze fuelsave mozem s kludnym svedomim prehlasit, ze oproti v-power som mal spotrebu vyssiu o viac ako pol litra... uvidime, co povie druha... auto s fuelsave nejako divne duni v nizkych otackach...
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Ja si myslim, ze to je len obycajny reklamny tah a spotrebu nie je mozne urcit, pretoze vzdy je jazda autom ina. Porovnat by sa to dalo mozno tak niekde na okruhu alebo na dialnici z KE do BA za predpokladu, ze teplota a poveternostne podmienky by boli rovnake, celou cestou tempomat...
-
RATZINGER666
Darca
ano, skusim natankovat este zodve - zotri nadrze a uvidim... preto ani nepisem nejaky konecny zaver, ze sa na tom palive neda usetrit... po vyjazdeni styroch nadrzi to uz bude mat k pravde o cosi blizsie... jazdim stale rovnaky pomer mesto/dialnica/mimo mesto, takze sa z toho budu hadam dat uz vyvodit aj nejake presnejsie zavery... neratam to palubakom, ale klasicky z odjazdenych km...
kazdopadne ked som zacal dva roky dozadu tankovat v-power, spotreba sla urcite dole o tri-styri desatinky...
kazdopadne ked som zacal dva roky dozadu tankovat v-power, spotreba sla urcite dole o tri-styri desatinky...