Vzdialeny download/upload server

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vzdialeny download/upload server

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
potrebujem poradit ako by bolo najlepsie riesenie nasledujucej situacie. V jednom byte ku ktoremu nemam nejaky casty pristup mam moznost optickeho pripojenia so slusnymi rychlostami a vzhladom na moje pomale dslko by som to chcel vyuzit na download a pripadne nasledny upload.
Ako by ste to riesili v takomto pripade? Zrejme bude najlepsie tam dat nejake stare pc no malo by fungovat bez uplneho fyzickeho pristupu k nemu. Vzdialena sprava by bola zrejme cez teamviewer alebo nieco tomu podobne. Ako vsak riesit zapinanie/vypinanie? Napadlo ma jedine wake-on-lan cize by som ho len uspaval a zobudzal no nemyslim ze je to dost spolahlive(vypadky elektriny, rozne zblbnutia systemu atd.). Ako by ste teda riesili zapinanie respektive restart?

Dik
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Vzdialeny download/upload server

Príspevok od používateľa hrban »

v biose abo na doske by mal byť jumper, že keď sa vypne prúd a potom nabehne, tak PC sa hneď zapne
v biose niekde v kolonke power
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Vzdialeny download/upload server

Príspevok od používateľa viper1993 »

Prave sa hram s tym Wake on Lan. Na LAN sieti mi to funguje bezproblemov no ako to rozchodit aj mimo siete? Ktory port mam v routri forwardnut respektive treba nieco povolit aj vo firewalle routra?
Napísať odpoveď