SSD disky a ich životnosť

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

SSD disky a ich životnosť

Príspevok od používateľa dekarbon »

Prosím vás mám otázku ohľadom životnosti SSD diskov..V súčasnosti čo mi ej známe tak MLC čipy používané v súčasných diskoch SSDmajú obmedzenú životnosť počet cyklov prepisov buniek alokačnej tabulky..Zatial som o najvyššom čísle čo sa týkalo počtu prepisov na týchto diskoch bolo 100 000 čo sa mne osobne zdá enormne málo. To mi potom vychádza an toňen fakt že ak sa bude s tým SSD diskom veľa robiť tak tento počet prepisov sa vyčerpá velmi rýchlo a behom roka je SSD nepoužitelné? Ak za neho dám ja neviem vymyslím si 150-200€? To je akože o čom? ja osoben si počkám kým sa tento rpoblém nmevyrieši uplne až potom budem SSD kupovať ale chcem sa spyýtať že ako to teda vlastne je ked je u týchto ssd diskoch udávaná stredná doba chyby 1,4 milióna hodín MFTB? nerozumiem tomu. Ako mám pocit ze to MFTB nesuvisí úpriamo s tým počtom prepisov ale aj tak ejk to strašne málo

// aha tak sa opravujem, som si zistil že u MLC to nieje 100 000 ale 10x menej teda 10 000 a u SLC je to tých už spomínaných 100 000 vraj su vhodnejsie SLC pre nasadenie do serverov a MLC niesu az tak vhodné mno ževraj je ich životnost aj ked maju iba moznost 10 000 prepisov niekolko rokov..
Ako mám chápať čo znamená ten prepis? to sa prepíše komplet celý disk alebo sa to mysli jednotlive pamäťové bunky?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: SSD disky a ich životnosť

Príspevok od používateľa beardie »

afaik kazda bunka 10k krat
Napísať odpoveď