Inak dakujem za rady, najblizsie skusim nieco podobne nafotit a pohrat sa s tym v sw. Momentalne skusam Lightroom, ale ten mi pripada dost user-unfriendly, nemate nejaky iny tip na vhodny sw?
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
No manualne nastavenie WB mam, len este musim zistit ako sa pouziva
Ale foti mi to aj do RAW, takze s "agresivnejsim" doladenim by nemal byt problem. A este jedna vec - kedze je tam sneh, tak je lepsie fotit s kratsou uzavierkou a potom to v sw zosvetlit? (kvoli prevencii prepalov).
Inak dakujem za rady, najblizsie skusim nieco podobne nafotit a pohrat sa s tym v sw. Momentalne skusam Lightroom, ale ten mi pripada dost user-unfriendly, nemate nejaky iny tip na vhodny sw?
Si myslim, ze pri foteni aut je kratka uzavierka dost potrebna, aby si to mal ostre.
No auta asi nebudem fotit, ale zas uplne kratka nemoze byt, auta totiz vyzeraju dost dobre ked su kolesa a pozadie rozmazane, potom je z fotky vidiet, ze je to cele v pohybe. Inak tu WB som uz vyskumal, takze teraz je to len na sw 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
moj nazor je, ze to je dost nestastne riesenie fotit tak typu"potom to prisvetlim" alebo tak. Fot tak aby bolo vsetko ako bolo, ked nemozes uz upravovat cas, este mozes clonu alebo ISO
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
myslim, ze v prvom rade cez vrstvy -> prekryt a potom sa hral s farbami, mozno WB. ale ta 4. fotka je strasne strasna
ostatne fajne.
btw, nevie niekto o nejakom plugine do GIMPu v style noise ninja? (nechce sa mi drzat cely PS kvoli jednemu pluginu)
btw, nevie niekto o nejakom plugine do GIMPu v style noise ninja? (nechce sa mi drzat cely PS kvoli jednemu pluginu)
-
chlapec10
Addict
noiseware, je to samostatny program(mozno ja plugin, neviem), a zatial najlepsi asi z 5 co som skusal....
chlapec dakujem, teraz som skusil jednu fotku, dal som manualne vyvazenie bielej, v softe som pridal saturaciu a kontrast a hned to vyzera super 
Doteraz som to tak nevymakol hlavne kvoli tomu, ze som podobne roznorodo farebne veci nefotil, takze to nemalo kde vyniknut, skusal som to aj na starsich fotkach, ale vacsinou to velmi nepomoze.
Doteraz som to tak nevymakol hlavne kvoli tomu, ze som podobne roznorodo farebne veci nefotil, takze to nemalo kde vyniknut, skusal som to aj na starsich fotkach, ale vacsinou to velmi nepomoze.
-
Jeremy
Medium Professional
Chlapci vie mi niekto povedat ako sa fotia taketo fotky - http://1x.com/photo/38813/?ref=nf
Ako sa to spaja?
je tam napisane ze
Ako sa to spaja?
je tam napisane ze
This is composed of 365 shots. Each shot a 30 seconds exposure.
3+ hours in the cold weather.
jeremy: povedal by som ze cez nejaky hdr programek... pripadne cez vrstvy v PS, ale to mi pride prilis pracne...
-
chlapec10
Addict
na spajanie su bezne programy, vacsinou na panoramu + panoramaticka stativova hlava na ktorej robit fotky vedla seba, tak aby do seba zapadali
Ako spravil to ze mu sedia hviezdy a tak, to veru neviem
Ako spravil to ze mu sedia hviezdy a tak, to veru neviem
ja si myslim ze to ma normalne iba prelozene jedno na druhom cez vrstvy...kus sa s tym musel hrat ale vysledok asi stal za to.
taktuto fotku som uz videl...
je to ostrene sice na most ale zamerane na stred ohniska na severku ci polarku ci jak sa ta hviezda vola, ako vieme je to jedina stabilna hviezda na oblohe...
nastavis si fotak a urobis ako dana foto 3 maximalne expozicie...
potom to len hodis aj napr do pska a hodis na seba a vysledny efekt by mal byt rovnaky...
pokusim sa najst tu foto a hodit ju sem...
inac na spajanie fotiek je mnozsto panorama softow aj okruhlych ako napr autopano giga 2
http://www.autopano.net/en/
je to ostrene sice na most ale zamerane na stred ohniska na severku ci polarku ci jak sa ta hviezda vola, ako vieme je to jedina stabilna hviezda na oblohe...
nastavis si fotak a urobis ako dana foto 3 maximalne expozicie...
potom to len hodis aj napr do pska a hodis na seba a vysledny efekt by mal byt rovnaky...
pokusim sa najst tu foto a hodit ju sem...
inac na spajanie fotiek je mnozsto panorama softow aj okruhlych ako napr autopano giga 2
http://www.autopano.net/en/
ja by som skor povedal ze tych 365 fotiek su zamerane na rovnaky bod (s fotakom na stative sa nehybalo) ale maju inu hlbku ostrosti. nasledne su poskladane fotky tak ze su len cez seba a povyberane len ostre casti.
na nete by som odporucal hladat klucove slovo: "Focus stacking"
na nete by som odporucal hladat klucove slovo: "Focus stacking"
focus stacking sa pouziva vacsinou pri macro fotografii... nie na long exposure photos
-
miki690
Medium Professional
Re: Fotite?
Trocha neskoro som to zbadal, ale tak ... mam D90 ako je to s tou sutazou ?chlapec10 napísal:Kto z vas ma nejaky z nasledovnych nikonov: D90, D5000, D7000, D3100?
Ak vas bude dost(5 a viac) tak mozme spravit mini-sutaz, nakolko mi ostalo nejake prislusentvo po D90ke ktoru som predal
-
chlapec10
Addict
este nic 
moja predstava je nasledovana, samozrejme, som otvoreny zlepsovacim napadom(hojko bude si vediet najlepsie
Vyhlasim sutaznu temu s istym datumom ukoncenia prijmania fotiek
fotky mi budete posielat na mail
po skonceni prijmania, uverejnim fotky bez mena autora ale len s pismenami od A po Z na identifikaciu
a bude spustene hlasovanie, tu je otazka, ci moze hlasovat hocikto na hojku, alebo len ludia co maju aspon 1 prispevok v tejto teme(ak tak, tak ako sa to da technicky spravit)
hlasovat sa moze v roznych formach(zase na dohode): bud hlasujuci dostane 3 hlasy, jeden 3 bodovy, jeden 2 bodovy, jeden 1 bodovy(tento sposob je ze ked je viacero dobrych fotiek) alebo len klasicku anketu o hlasovi....
clovek s najvacsim poctom bodov/hlasov bude vitaz a nasledne mu zaslem vyhru(postovne v ramci SK hradim ja, mimo SK prispejem na postovne vo vyske postovneho do SK)
toto je moja hruba predstava, ake mate nejake napady/zlepsovaky, sem s nimi
Ako som uz vyssie pisal, bohuzial sutaze sa moze zucastnit len uzivatel co vlastni nikon: D90, D5000, D7000 alebo D3100, z dovodu ze vyhra je dialkovy (vysielackovy, nie IR) odpalovac ktory pasuje LEN na tieto fotaky(ostal mi po mojej predanej D90) a mojim cielom je, aby nejakemu fotografovy pomohol, nie bol na policke niekoho kto to nevyuzije
moja predstava je nasledovana, samozrejme, som otvoreny zlepsovacim napadom(hojko bude si vediet najlepsie
toto je moja hruba predstava, ake mate nejake napady/zlepsovaky, sem s nimi
Ako som uz vyssie pisal, bohuzial sutaze sa moze zucastnit len uzivatel co vlastni nikon: D90, D5000, D7000 alebo D3100, z dovodu ze vyhra je dialkovy (vysielackovy, nie IR) odpalovac ktory pasuje LEN na tieto fotaky(ostal mi po mojej predanej D90) a mojim cielom je, aby nejakemu fotografovy pomohol, nie bol na policke niekoho kto to nevyuzije
chlapec10 tema fotiek bude lubovolna alebo podmienena,???
-
chlapec10
Addict
temu urcim ja
Co keby si spravil hlasovanie formou prispevkov, sice by to na konci bolo treba rucne zratat, ale dalo by sa odkontrolovat, kolko ma prispevkov, ci pisal do temy ...
-
jamesiq
Medium Star
Mam v plane kupit asi tento objektiv tak sa este spytam tu na nazor. Vlastne ani neviem preco sa pytam kedze v tejto cenovej kategori neije moc z coho vyberat a objektiv splna co by so od neho aj ocakaval. Mam pentax k-x so setovym sklom a celkom ma laka to akoze makro a ten zoom.