Dual Boot problém
Dual Boot problém
Nazdar ľudia.
Nastala mi taká situácia, že si chcem spraviť dual boot. Mám Windows 7 Ultimate 32bit a chcem si nainštalovať Windows XP Professional.
Disk som si rozdelil vo Windows 7-ke a vytvoril novú partíciu. Chyba nastane keď chcem začať inštalovať Windows XP. Nakopíruje mi súbory a pri tabuľke kde ukazuje, že čo chcem urobiť s partíciami mi vôbec žiadnu neukazuje píše mi, že ,,Unknown partition´´, alebo niečo také. A keď stlačím nejakú klávesu tak mi hodí ,,Screen of death´´. Nestretol sa s tým niekto ? Fakt by som ocenil vašu pomoc.
Ďakujem.
Nastala mi taká situácia, že si chcem spraviť dual boot. Mám Windows 7 Ultimate 32bit a chcem si nainštalovať Windows XP Professional.
Disk som si rozdelil vo Windows 7-ke a vytvoril novú partíciu. Chyba nastane keď chcem začať inštalovať Windows XP. Nakopíruje mi súbory a pri tabuľke kde ukazuje, že čo chcem urobiť s partíciami mi vôbec žiadnu neukazuje píše mi, že ,,Unknown partition´´, alebo niečo také. A keď stlačím nejakú klávesu tak mi hodí ,,Screen of death´´. Nestretol sa s tým niekto ? Fakt by som ocenil vašu pomoc.
Ďakujem.
Re: Dual Boot problém
Inštaluješ to cez 7mičku alebo cez BIOS?
normalne cez bios cez 7micku mi to nechce ani spustit
-
vikko78
Medium Professional
http://pc.sk/microsoft-windows-7-instal ... bov?page=1 skus si to preštudovať...možná pomôže možná nie...
a ako mi pomoze instalacia win 7micky ked ja chcem instalovat XP na 7 ???
A nemôžeš si ani vytvoriť particiu?
ja uz particiu mam vytvorenu...ja uz mam vsetko spravene ale ked nabootujem xp-cko tak mi pri screene s HDD-ckami ukazuje ze unknow a potom mi hodi ten screen of death
No a čo presne ti píše BSOD?
a čo takto skúsiť vymazať tú partíciu vo wine a skúsiť ju spraviť v boote?
a čo takto skúsiť vymazať tú partíciu vo wine a skúsiť ju spraviť v boote?
skusat mi som mohol lenze nemam sancu kedze mi pri boote partition screen ani nezobrazi
mam vo windowse vymazat particiu a skusit ju zasa vytvorit vo windows e alebo v boot menu pri XP ?
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
chyba je v Biose , musis nastavit na Compatibile HDD a nie AHCI , ja som mal to iste
a vedel by si mi prosim ta presne napisat kde to najdem ? a nezmaze mi do veci z HDD ?
Buď prepnúť tú vec v BIOSe, alebo upraviť inštalačku XP tak že tam pridáš ovládač pre tvoj čipset (diskový radič)
-
PAuLi3
Darca
Daj native ide
Potom by ti malo ukazat particie
Potom by ti malo ukazat particie
tak windows xp som nainstaloval lenze teraz sa neviem dostat do windows 7 lebo mi hned nacita XP
-
johny541
King
Tento počítač - pravým vlastnosti - spresnenie - spúšťanie a obnovovanie -> nastavenie. Hore "Predvolený operačný systém", dobu trvania zobrazenia OS daj napr 30s a keď tam je možnosť zobrazenia výberu OS tak začiarkni aj tú.
mam to nastavene ale nic 
-
johny541
King
Inak ti už pomôcť neviem, nedal si si preč sedmičku pri inštalácii XP?