USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

USA - Work and Travel

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Coskoro tu je cas, ked sa znova otvaraju registracie do programu WAT, tak sa pytam, ci sa niekto chystate? Ja si momentalne snazim vybrat agenturu, seriorzne vyzeraju studentagency, ccusa aj CKM, viete niekto poradit? Taktiez, aky typ programu by ste odporucili : WAT s vybavenou pracou alebo pracu vybavit samostatne, alebo skor ist niekde do kempu? Kazda rada sa hodi :)

//hojko: dec 2011 - zmeneny nazov temy pre rok 2012
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: USA Work and Travel 2011

Príspevok od používateľa hojko »

Skus pripadne pozriet aj sem: www.rtsagency.com ;)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

som rad, ze takato tema vznikla :)

teraz som prvak na vyske a tiez rozmyslam o tom, ze cez leto pojdem do USA. Kedze pojdem prvykrat, tak by bolo najlepsie, aby mi agentura vsetko zariadila a potom dalsie roky to hadam zvladnem aj sam. Teda, mam na mysli hlavne pracu. Najradsej by som siel niekde na vychodne pobrezie(NY, NJ).

Co sa tyka agentury, tak pravdepodobne Student Agency. Sestra bola s nimi asi 4krat a vsetko v pohode.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som bola ešte pred pár rokmi so Student Agency. Vybavovanie išlo hladko, len pas s vízami mi kuriér doručil až večer pred odletom, čo bolo trošku nervov pred odchodom... Ale inak som s nimi bola spokojná. Prácu som si zohnala sama ešte pred odchodom.
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

zapacil sa mi tento program od studentagency...kempy v USA..nebol niekto? lebo hladam niekoho, ktoí by mi o tom opvedal viac..

http://www.studentagency.sk/vseobecna-c ... 83/slovak/
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak neviem, cena programu je aj s vreckovym 1000USD a zarobis tam za 9 tyzdnov 1300USD, neviem ci sa to nejak moc oplati. Ale zase, nemas tam starosti prakticky s nicim.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

adameeec napísal:som rad, ze takato tema vznikla :)

teraz som prvak na vyske a tiez rozmyslam o tom, ze cez leto pojdem do USA. Kedze pojdem prvykrat, tak by bolo najlepsie, aby mi agentura vsetko zariadila a potom dalsie roky to hadam zvladnem aj sam. Teda, mam na mysli hlavne pracu. Najradsej by som siel niekde na vychodne pobrezie(NY, NJ).

Co sa tyka agentury, tak pravdepodobne Student Agency. Sestra bola s nimi asi 4krat a vsetko v pohode.
zatiaľ nevieš čo ťa čaká a už vieš že budúce roky si to budeš riešiť sám? Ja som tiež bol, a teda viac ma to tam neťahá. Ako dovolenka hej, ale pracovať nie. Jednak si nezarobíš toľko núl koľko vidíš vo svojích snoch, a budeš makať ako otrok lebo zahraničným sa ujde väčšinou iba umývanie riadu po nociach či podobné podradné roboty. Ja som musel robiť dve práce, 16 hodín denne. Behal som ako zombie čo som bol stále nevyspatý, a pokrylo mi to náklady plus jeden rok školy takže nič moc. Prácu nájsť tiež nie je jednoduché, keď prídeš v lete a beháš od dverí k dverám tak je všade plno. Jednu mi síce zabezpečila agentúra, ale z toho by som moc ziskový nebol. Druhú som hladal asi 3 týždne. Ale ako skúsenosť je to super. Tiež som plánoval že nabudúci rok pôjdem už sám a nie cez agentúru, ale to sa zmenilo po prvom týždni v USA.

víza mi prišli tiež pár dní pred odletom ako zuzu píše, ale ešte väčší stres som mal v škole kde som musel všetko spraviť v predtermínoch inač by som prenášal. Celé to obdobie pred aj počas W&T bol jeden veľký stres, pekné zážitky mám iba z posledných dvoch týždňov keď som už nerobil a cestovali sme (washington, new york, niagara falls..)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

nepisem, ze si najdem pracu. Ale, ze si HADAM najdem pracu, kedze s W&T nemam skusenosti(iba z rozpravania druhych). Ako som pisal, sestra tam bola 4krat. Prvy rok jej nasla pracu agentura a nasla si este jednu v supermarkete a dalsie roky sa uz dohodla so zamestnavatelmi, ze bude robit u nich. Ty ma poznas asi lepsie ako ja sam seba. Keby som tam mal ist kvoli peniazom, tak to radsej sedim na riti doma...
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

CCUSA organizuje buduci tyzden infostanky v Bratislave, tak ak by vas to zaujimalo :

http://www.ccusa.sk/newsreel/infostanky ... item.shtml
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

a zabudol si napísať, že to je aj na TUKE a ZU
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a teda aj v Kosiciach :)
perseus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa perseus »

je tu niekto z kosic alebo okolia kto chce ist ??
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

trosku ozivym temu :) dnes som si konecne nasiel cas, tak som sa zastavil v Student Agency. Pripajam nejake materialy, co mi tam dali. :)
Prílohy
SA1.jpg
SA2.jpg
SA3.jpg
KipJames
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KipJames »

ja som bol na WAT v 2007 so zaistenou prácou a v 2009 som si dal self-placement... lebo som si myslel že si nájdem job sám, ešte pred odletom.
výhodou bolo že som si mohol vybrať kde tie 3 mesiace ostanem, ale po veľa mejloch som aj tak nič dopredu nenašiel...
a trvalo mi až 2 týždne, kým som našiel nejakú prácu na 25,30 hodín týždenne za min. mzdu. A všade je tam plno rusov a turkov, niektorí z nich nenašli job tak museli letieť domov..
to že som nebol ziskový nemusím spomínať
takže ak nemáš nejaké dobré kontakty a dohodnuté miestečko, tak si daj radšej zaistiť job agentúrou, aj keď neviem či tam ideš kvôli peniazom, lebo tam moc nezarobíš, ale ako skúsenosť/dovolenka je to super. Bol som cez apex a ckm...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

cez co si si hladal pracu? ja som zatial pozeral http://www.j1jobs.com a je tam celkom dost volnych miest. Pozeral som hlavne Floridu - okolie Miami
KipJames
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KipJames »

hej dosť voľných miest,.. akurát ti nikto neodpíše (mne odpísali asi 2ja a aj to len že už nikoho nehľadajú)
prídeš tam, bude pršať, alebo málo turistov, a si bez práce...
najlepšie je zohnať kontakt od nejakých kamarátov, čo tam už boli v minulosti
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ozivim trocha thread... My nakoniec ideme dvaja s kamosom cez CCUSA, opcia Placement / Job Fair, pravdepodobne do Dorney Park... hadam sa vratia aspon naklady a nejake to cestovanie / nakupy :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

ja idem zajtra so spoluziakom do student agency. Hadam to uz uzavrieme do konca januara. Chceli by sme ist na Floridu.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SEID »

adameeec ako si dopadol?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

dohodli sme sa na pohovore, kde zistia na akej urovni som so svojou anglictinou a potom mi najdu pracu.
Napísať odpoveď