Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa Pigesko »

on o tom ocividne diskutovat chce :D aj ked mu tu 99% ludi odporuci Sony...

//k tej vydrzi...v danom rozpocte, resp. danej hodnote maju vsetky NB zhruba rovnaku vydrz...tam si proste nevyberies, je jedno aka znacka, ake parametre, ked nie je NB v zatazi, tak maju zhruba rovnaku spotrepu, pri zatazi je to uz ine, ale tiez sa tu nebavime o rozdieloch v hodinach...skor je to rozdiel v desiatkach minut...

priklad...
i3 330M, 4GB ram, Ati 5145, 15.6", 6 cell 4400mAh - vydrz 2-4 hod
i5 460M, 4GB ram, Ati 5470, 15,6", 6 cell 4400mAh - vydrz 2-4 hod
i7 720QM, 4GB ram, GT425M, 15,6", 6 cell 4400mAh - vydrz 2-4 hod
macko0205
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa macko0205 »

M4rek napísal:a co poviete na ACER Aspire 5820TG-5464G75Mnk ? ... to VAIO som pozeral na nete a pisu ze ma slabu vydrz, ze 2-3 hodiny. Lenovo zas, ze ma slaby displej.

najväčšia výhoda tohto notebooku je že má 6000 mAh bateriu,
čiže ak je pre teba najdoležitejšia životnosť tak tento je ideálny,
procesor aj grafika sú v pohode
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

Pigesko napísal: //k tej vydrzi...v danom rozpocte, resp. danej hodnote maju vsetky NB zhruba rovnaku vydrz...tam si proste nevyberies, je jedno aka znacka, ake parametre, ked nie je NB v zatazi, tak maju zhruba rovnaku spotrepu, pri zatazi je to uz ine, ale tiez sa tu nebavime o rozdieloch v hodinach...skor je to rozdiel v desiatkach minut...
no len tu si tak troska vedla, vsetky nemaju rovnaku vydrz, pretoze ten ACER ma bateriu s podstatne vyssou kapacitou ako ostatne notebooky v tejto cenovej kategorii, t.j. 8 hodin na rozdiel od 2-3 pri SONY VAIO, Ideapad a pod., prave preto ma zaujima ten Acer napriek tomu, ze mi odporucaju VAIO, nesudim notebook podla znacky :) .. zato ze tie lacne Acery su smejdy nemusi byt aj tento.
Cital som ze aj ten Acer je dobre spracovany, je pevny. Preto som chcel nejaky normalny dovod preco niekto odporuca viac VAIO ako Acer.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

trosku si to zle pochopil...ja som poukazoval na to ze je jedno ake ma konkretny NB parametre, ak si vezmes 3 rozdielne booky s rovnakou baterkou, vydrz bude zhruba rovnaka...preto som hodil priklad troch konfiguracii s rovnakou baterkou...takze nie, niesom vedla :) len som to proste zle napisal, co si priznavam...

//proste porovnavas 4400mAh vs 6000mAh...to je ako porovnavat flase plne vody, 1liter vs 2litre, a pytat sa, ktora flasa mi vydrzi dlhsie...no logicky......

//inak, chcel si vysoku kvalitu,vykon,vydrz a nizku cenu :) u Aceru take nieco rozhodne nenajdes...nech si precitas cokolvek a kdekolvek, ked ho budes mat doma, sam zistis ako na tom Acer momentalne je :wink: nikto ta tu o tom presviedcat nebude...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

acer nema v ziadnom pripade kvalitne spracovanie. v tomto patri medzi najhorsie na trhu, zato sony je v top 3
M4rek
Medium Star
Medium Star

ale mali ste niekto v rukach niektory z rady TimelineX ? ... akoze to viem aj ja, ze tie lacne acery maju strasne zle spracovanie, ale co sa tyka rady TimelineX tak tu vsetci chvalia, jedine tu na tomto fore som sa stretol s tym, ze mi tu pisete, ze spracovanie je zle, tak na zaklade coho to tvrdite ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

skusenosti?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

"akoze to viem aj ja,ze tie lacne acery maju strasne zle spracovanie" citas vobec co pises?? sak sam vravis ze lacnejsie modely Acerov su (v preklade) sracky :) akurat si neuvedomujes co su to tie lacne modely...u nas je NB za 600-700eur povazovany za "drahy" model ...vo svete?? vo svete je tato cena smiesna...cize ANO, Acery ktore su u nas povazovane za tie "lepsie", "drahsie" modely, su vo svete povazovane za lacne braky :wink: tod realita...

//dufam ze chapes co sa snazim naznacit...pre slovaka je vsetko drahe... v zahranici kde maju 5x tak vysoke priemerne platy ako u nas je NB za 800-1000eur prijatelna, mala polozka v nakupnom kosiku :)

//este si pozri aspon poslednych 5-10stran v tejto teme - kazdy druhy prispevok znie: "poradte nejaky dobry NB na hry...do 600eur" - na zahranicnom fore by ta vysmiali :) tu?...no nebudem rozoberat...proste slovenska mentalita :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

guess.whoo napísal:skusenosti?
ak sa tie skusenosti rovnaju tomu, ze si ten notebook mal v rukach, akceptujem .. ja som ho nevidel, sudim len podla recenzii

Pigesko -> no to mas pravdu, ze v zahranici moze byt okolo 900€ lacny notebook, ale ja som tymi lacnejsimi myslel take okolo 400€ .. myslel som, ze tym budeme chapat priblizne to iste, kedze sme na Slovensku a hovorim k Slovakovi, keby si bol nejaky Nemec tak by som nepisal, ze lacne ale by som ti dal konkretny priklad aby sme sa pochopili, ale nevadi, uz v tom mame jasno
A preto sa mi ten Acer pacil, lebo v recenziach (viacerych) pisu, ze spracovanie je vyborne, rovnake alebo dokonca lepsie ako ostatne notebooky v rovnakej cenovej hladine, tak zato som sa pytal, ci si ten notas mal v rukach, ci pises z vlastnych skusenosti priamo s tymto modelovym radom lebo sa mi nezdalo, zeby vo viacerych recenziach pisali bludy, vsak nato tie recenzie robia aby tie notebooky otestovali riadne

=> takze, odporucas mi jednoznacne ten VAIO, s tym, ze oproti tomu Aceru TimelineX ma lepsie spracovanie ?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jasne, ja odporucam jednoznacne Sony VAIO :) takto, pokazit sa moze kazdy NB, ale nb od Sony k tomu maju omnoho mensie predpoklady ako Acer...sudim cisto len z toho co pocuvam z okolia rodiny, kamaratov, kolegov...hned teraz ma napadne par ludi, pre ktorych je Acer ako znacka uplne mrtva...

//proste si vyber kvalitny NB s prijatelnym vykonom pre teba...vydrz baterie mozes riesit dodatocnou kupou novej, lepsej... ale kvalitne spracovanie si dodatocne nekupis :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

akoze aj ja som na Acer toho pocul vela zleho, ani som nikdy nechcel acer, ani som nerozmyslal vobec zeby som niekedy acer bral vobec do uvahy pri vybere ale kazdy mi zatial len odporucal ten TimelineX, ze ten je na tom ovela lepsie ako ostatne acery - lacnejsie od tej rady TimelineX, tak kvoli tomu som sa nanho pytal ... zas zato, ze maju aj notebooky, ktore su zle netreba to zovseobecnovat na vsetky, ak to tak nie je ... ale tak teraz neviem, trebalo by to vidiet nazivo.

Aj ked VAIO sa mi viac paci co sa dizajnu tyka, aj zato ze zvucnejsia znacka ... ale ako to je s tou bateriou ? ... da sa kupit bateria s vacsou kapacitou, ktora tam bude riadne pasovat .. cize je rovnakej velkosti ? Lebo take 2 hodiny vydrze, to je malo pre mna ... keby mal aspon prepinatelne grafiky, ale iba s tou 5650 bude vydrz urcite okolo tych 2 hodin, to ma od neho odradza
macko0205
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa macko0205 »

suhlasim s Pigeskom, max kupiš ešte jednu baterku :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jasne, ze som ich mal niekolko v rukach, inak by som nenapisal, ze skusenosti. mal som aj acer notebooky za 800 a viac eur a samozrejme aj pod 800eur.
tie co stali okolo 500-600 boli ako hrackarske. na konstrukciu pouzili to najlacnejsie co sa dalo a vacsina sa stazovala, ze notebook vzrga, vydava divne zvuky atd atd.
dalej tie drahsie. tie na tom boli lepsie. ale keby som to mal porovnat napr. s HP tak aj HP na tom bolo lepsie. A to uz nehovorim o Delloch, Sony alebo Toshibach. Tie stroje su niekde uplne inde
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

M4rek: ved ta 5650 sa v idle automaticky podtaktuje, to mas to iste ako nvidia optimus (prepinanie kariet)...takze toho sa nemusis bat, viac by si sa mal zamerat na drivery, kedze o ati driveroch sa pise po forach kadeco...sam som mal nemile problemy :|

//"da sa kupit bateria s vacsou kapacitou, ktora tam bude riadne pasovat .. cize je rovnakej velkosti"
http://www.batteryshop.sk/kategorie/bat ... ny/?info=1
- a xyz dalsich eshopov, takze sa nemusis bat, ze nezozenies...problem vidim skor v cenach :?
M4rek
Medium Star
Medium Star

ale ked takmer vsetky maju ATI v tejto cene ...

nasiel som este jeden Samsung RF510 a ma grafiku NVIDIA GeForce GT330M ... ta je dobra na hry ? .. ci ani velmi nie ? a potom este ASUS N53JL-SX025V s NVIDIA GeForce GT425M ... no viac sa mi paci ten Samsung.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

so Samsungom nemam ziadnu skusenost...vykon oboch grafik si pozri na youtube...pri videach vacsinou najdes specifikaciu NB, nastavene detaily, rozlisenie a min/max fps... :wink:
ziarovkar
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ziarovkar »

Zdravim, ktory notebook by ste mi doporucili na hry
http://www.alza.sk/notebooky/podla-para ... 200701.htm
alebo
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-v460-d193266.htm ??

Popripade viete mi poradit nejaky podobny v cenovej kategorii do 1000 eur, len nesmie mat uhlopriecku vacsiu ako 15 palcov.

Dakujem
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

http://www.qcomp.sk/?id=112&od=105&ord= ... 5,6_palcov
odtial si mozes vybrat co sa ti paci..zameraj sa hlavne na notebooky znacky dell, lenovo a sony
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

ziarovkar: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... S1E-BQ.CEZ :wink:
- a v danej cene sa mozes poobzerat aj po Toshibe...len z dovodu ak by ti nebola Ati po chuti...
- najviac ti odporucam dell xps 15...ma vyborne paramtere, kvalitne spracovanie, no tazko ho zohnat, vacsinou je nedostupny :|
martin123321
Novice
Novice

Re: prosim o radu

Príspevok od používateľa martin123321 »

PROSIM VAS O RADU. CHCEL BY SOM SI KUPIT NOTEBOOK.RAD HRAM HRY.
KTORY Z TYCHTO NOTEBOOKOV BY STE MI PORADILI ??
http://www.alza.sk/notebooky/podla-vyuz ... 199791.htm
http://www.alza.sk/notebooky/podla-vyuz ... 200721.htm

http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... am-numklv/
Napísať odpoveď