odporučte lacnejšiu grafiku pre nenáročného hráča
odporučte lacnejšiu grafiku pre nenáročného hráča
momentálne mám v PC grafiku ATI HD2400 256MB. chcel by som ju upgradovať ale nechcem to nej vrážať veľa peňazí - nie som moc náročný a hry hrávam viac menej len "casual games" alebo nejaké staršie veci....
rád by som si však ešte zahral pár hier ktoré som nejak "minul" - chcel by som niečo na čom sa dá hrať plynule napríklad Bioshock.
cenový strop? netuším... cca 30€?
poradíte?
rád by som si však ešte zahral pár hier ktoré som nejak "minul" - chcel by som niečo na čom sa dá hrať plynule napríklad Bioshock.
cenový strop? netuším... cca 30€?
poradíte?
Re: odporučte lacnejšiu grafiku pre nenáročného hráča
Radeon 3870 alebo 8800GT? Trosku treba pohladat v bazaroch.
Tvoj procesor a zdroj?
celeron D 3.2GHz, zdroj 390W, ram 1GB + 512MB ddr2, doska asrock 775i945gzSapo napísal:Tvoj procesor a zdroj?
zaujímalo by ma či mi nová grafika nejak znateľne zvýši výkon v hrách, keďže mám slabý procák a málo ramky.
2400 Radeon je citelne pomalsia ako cokolvek, co som vymenoval. Navyse tie karty budu to max, co by som to tej zostavy vobec dal (silnejsie sa naozaj neoplati). Aky je presne zdroj?
Ani to čo si vypísal sa neoplatí. Ten procesor je totálna brzda, zdroj je taktiež slabý na tie tebou menované grafiky.
Ja by som do toho nekupoval nič, je to starý črep. Maximálne tak 9500GT alebo GT220, silnejšiu nie.
Ja by som do toho nekupoval nič, je to starý črep. Maximálne tak 9500GT alebo GT220, silnejšiu nie.
9500GT alebo GT220 si nepolepsi absolutne o nic oproti 2400...
Polepší si. A o dosť. Nepolepšil by si, keby zobral 8800-vku, má na ňu prislabý procák a zdroj.
ok, takže aj keď kúpim lepšiu grafiku tak mi to bude CPU "brzdiť"? 
čo sa týka tej 9500GT je to napríklad táto? http://www.alza.sk/geforce-9500//msi-n9 ... 197767.htm
lebo videl som aj iné za cca 70€....
polepšil by som si ňou teda, či nie?
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 14:20)
čo sa týka tej 9500GT je to napríklad táto? http://www.alza.sk/geforce-9500//msi-n9 ... 197767.htm
lebo videl som aj iné za cca 70€....
polepšil by som si ňou teda, či nie?
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 14:20)
čo je na tomto pravdy? môže sa stať, že aj napriek novej grafike neucítim nejaké reálne zlepšenie výkonu?icefiresr napísal:9500GT alebo GT220 si nepolepsi absolutne o nic oproti 2400...
Ale ucítiš, ale zas nemôžeš od nej čakať, že ti pôjdu hry na High detailoch. Nové hry ti pôjdu na Low nastaveniach a bez Antialliasingu. Je to slabučká grafika na dnešnú dobu, ale nemá zmysel kupovať nič silnejšie. 9500GT je mojím odhadom lepšia o 140% od HD2400-vky.
sapo ja na tom ani najnovšie hry drviť nechcem. ako som už spomínal, chcel by som na tom zahrať Bioshock 1.
zázraky od toho nečakám, ale zase nechcem za to vypláznuť x eur s tým, že sa mi na výkone nič nezmení...
zázraky od toho nečakám, ale zase nechcem za to vypláznuť x eur s tým, že sa mi na výkone nič nezmení...