Problém pri inštalácií XP z USB
Problém pri inštalácií XP z USB
Zdravým. Ja som si vytvoril Bootovatelné USB s windows XP Profesional. Podľa tohoto návodu:
http://krisko.xf.cz/2010/11/Instalacia- ... tbook.html
Inštalácia začala klasicky.
1. Enter=continue R=Repair F3=Quit
Dám enter
2. Tu sa to líši
S= Specify Additional Device Enter=Continue F3=Quit
dám Enter aby som pokračoval v inštalácií.
3. F8=I agree ESC=I do not agreee ........
dám F8 a pokračujem
4. nabehne mi okno s partíciami ale je tam iba jedna partícia a to je to USB z ktorého chcem inštalovať a neviem ako tam dať partície z HDD.
Dá sa to nejako zmeniť? Poprípade nejaký funkčný návod ako nainštalovať XP na netbook HP mini kde ej Windows 7 starter. Díky moc. Návodov je veľa ale ani jeden mi nefungoval. Tento je jediný čo mi išiel ale nastatl tento problém.
http://krisko.xf.cz/2010/11/Instalacia- ... tbook.html
Inštalácia začala klasicky.
1. Enter=continue R=Repair F3=Quit
Dám enter
2. Tu sa to líši
S= Specify Additional Device Enter=Continue F3=Quit
dám Enter aby som pokračoval v inštalácií.
3. F8=I agree ESC=I do not agreee ........
dám F8 a pokračujem
4. nabehne mi okno s partíciami ale je tam iba jedna partícia a to je to USB z ktorého chcem inštalovať a neviem ako tam dať partície z HDD.
Dá sa to nejako zmeniť? Poprípade nejaký funkčný návod ako nainštalovať XP na netbook HP mini kde ej Windows 7 starter. Díky moc. Návodov je veľa ale ani jeden mi nefungoval. Tento je jediný čo mi išiel ale nastatl tento problém.
-
Xiao Zhuänjiä
Amateur
Re: Problém pri inštalácií XP z USB
a v biose ti ukazuje ten hdd ??
Je to nejaký zvláštny BIOS. Tam sa nedá pomaly nič zmeniť. Jedine dátum, čas, password, diagnostika HDD, diagnostika RAM, a boot options... a o tom HDD som tam našiel len ten test a ten prebehol OK... Ale ked tam nedám USB tak mi natiahne normálne win 7 ktorý je na tom HDD...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
v biose nájdi niečo ako Enabling SATA Native Mode a zmeň to
práve som pozeral svoj bios a odkedy som updatol bios tak tam tú možnosť nemám ani ja ...
jediné čo môžeš spraviť je použiť disketu so SATA driverami alebo ich šupnúť na inštalačku cez N-lite ale to mi nikdy nefungovalo... lebo treba mať SP3 inštalačku a ja som mal SP2
práve som pozeral svoj bios a odkedy som updatol bios tak tam tú možnosť nemám ani ja ...
jediné čo môžeš spraviť je použiť disketu so SATA driverami alebo ich šupnúť na inštalačku cez N-lite ale to mi nikdy nefungovalo... lebo treba mať SP3 inštalačku a ja som mal SP2
Taká možnosť tam nie je... to som už hladal... a skúšal som aj cez to ako som písal hore Specify Additional Device a skúšal som tam dať každú možnosť a nič nepomohlo... buď ma vrátilo od kroku 1 alebo sa dalo dať len F3=Quit. A nemá niekto odskúšaný spôsob ako nainštalovať windows z USB?? ja som googlil celý deň vyskúšal som asi 5 návodov. Všetky sa väčšinou opakujú alebo sú to tie isté len inak urobené... a iba 2 návody mi išli a pri oboch mi urobilo toto isté...
-
hrban
Addict
si maďar alebo čo
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 19:21)
ak máš náhodou disketovku tak daj F6 a tam musíš je*** disketu so sata drivermi a potom zvoliť príslušný driver alebo pozri na google "N-lite winXP sata" a máš ďalší návod ale potrebuješ mať winXPSP3hrban napísal:jediné čo môžeš spraviť je použiť disketu so SATA driverami alebo ich šupnúť na inštalačku cez N-lite ale to mi nikdy nefungovalo... lebo treba mať SP3 inštalačku a ja som mal SP2
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2011, 19:21)
http://www.ocia.net/articles/xpflashdrive/page1.shtml tento postup na 100% funguje a je dobrý ale bez SATA driverov sa ďaleko nepohneš ...mischooo napísal:A nemá niekto odskúšaný spôsob ako nainštalovať windows z USB?? ja som googlil celý deň vyskúšal som asi 5 návodov. Všetky sa väčšinou opakujú alebo sú to tie isté len inak urobené... a iba 2 návody mi išli a pri oboch mi urobilo toto isté...
Diskotovku nemám... jedná sa o mini notebook a nemám externú mechaniku ani disketovú a ani CD
Tento som robil a to je to čo mi vyhodilo kam chcem inštalovať a bolo tam iba USB (tie partície). A kde by som si zohnal tie sata drivre ?hrban napísal:http://www.ocia.net/articles/xpflashdrive/page1.shtml tento postup na 100% funguje a je dobrý ale bez SATA driverov sa ďaleko nepohneš ...
-
hrban
Addict
povedz presne o aký NB sa jedná a ja ti postnem link ovládače
HP mini 210-1000 to mi píše everest... To je kamarátov notebook a nechce tam mať win 7 lebo že mu to ide dosť pomaly. A nechcem formátovať celý disk ak by sa mi tam nepodarilo dať to XP aby som mal recovery na tú 7.
-
hrban
Addict
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 6&sw_lang=
toto by malo byť ono ale aj tak ti nepôjde nainštalovať XP ak tam už je win7
toto by malo byť ono ale aj tak ti nepôjde nainštalovať XP ak tam už je win7
V tej časti čo sú tie partície a vybral by som si C: tak by som to dal sformátovať... ale D: kde je uložený recovery by som nechal. Ak by som to rozchodil tak potom by som aj to Recovery dal preč a naformátoval by som celý HDD a rozdelil ho podla seba. Lebo teraz e rozdelený na C: windows + dáta 220 GB a zvyšok okolo 15 GB a tam je ten recovery uložený... A čo mám urobiť s tým softvérom čo je na tej stránke??? To mám nainštalovať v tej win 7 čo je tam? Alebo to nejako dať do toho win XP čo budem inštalovať?
-
vladenko007
VIP
ked ti v biose neukazuje toto
Nemáš tam v biose niečo ako AHCI mód ak ano zmeň to na COMPATIBILE a po nobootovaní inštalačky z klúča ti ukaže aj ten tvoj HDD.Enabling SATA Native Mode
-
hrban
Addict
nájdi tam niečo ako sata drivers alebo tak a potom postupuj podľa tohoto návodu http://www.hojko.com/post1576763.html#p1576763
//@vladenko007: presne kvôli tomuto som sa pozeral do svojho biosu bo som si nevedel spomenúť na to ako sa to volalo ale nemám to tam ani ja a na 100% som to tam mal asi po update biosu táto možnosť zmizne alebo neviem čo to je ...
a to som pozeral 15 minút na to menu a nenašiel som to tam
//@vladenko007: presne kvôli tomuto som sa pozeral do svojho biosu bo som si nevedel spomenúť na to ako sa to volalo ale nemám to tam ani ja a na 100% som to tam mal asi po update biosu táto možnosť zmizne alebo neviem čo to je ...
a to som pozeral 15 minút na to menu a nenašiel som to tam
Nie... mám tam hore na výber 1. Main (čas, dátum,diagnostic log) 2. Security (Administrator password, Power-on password) 3. Diagnostics (Primary Hard Disk Self Test, Memory Test) 4. System configuration (Language, Power C4, Action Keys Mode, Boot options) 5. Exit (Exit Saving Changes, Exit Discarding Changes, Load setup Defaults) Hlbšie sa mi dá vstúpiť iba do toho 1. Main - Diagnostic log (a to je prázdne) a do 4. System configuration - Boot options (POST HotKey Delay, HP QuickWeb, CD-ROM Boot, Floppy Boot, Internal Network Adapter boot, Boot Order - tu je USB, Notebook Hard Drive, USB CD/DVD ROM, USB Floppy, Network adapter) Viacej v BIOSe nie je nič.vladenko007 napísal:ked ti v biose neukazuje toto
Nemáš tam v biose niečo ako AHCI mód ak ano zmeň to na COMPATIBILE a po nobootovaní inštalačky z klúča ti ukaže aj ten tvoj HDD.
Kde to mám nájsť? V BIOSe??? Na inštalačnom CD windowsu??? a zvolená téme neexistuje mi píše na tom linku čo si dal.hrban napísal:nájdi tam niečo ako sata drivers alebo tak a potom postupuj podľa tohoto návodu http://www.hojko.com/post1576763.html#p1576763
-
hrban
Addict
tie sata na tom čo si stiahol mal by to byť zip súbor
Je to súbor sp48800.exe a skôr mi to pripadá ako nejaký driver na grafiku...hrban napísal:tie sata na tom čo si stiahol mal by to byť zip súbor
Možno som nechápavý, ale netuším prečo, keď máš tam legálny Win 7, ideš na XP... nudíš sa? Alebo testuješ diskutujúcich? Veď prečo vlastne práve toto chceš, dva Win na 1 HD? Keď tá W 7 zvláda to, čo treba?
Lebo win 7 je na 1 GB RAM pomalé. Chcem tam iba XP. A nerobím to sebe ale strýkovi a ten na win 7 nevie nič robiť. Na XP bol zvyknutý...jarda.j napísal:Možno som nechápavý, ale netuším prečo, keď máš tam legálny Win 7, ideš na XP... nudíš sa? Alebo testuješ diskutujúcich? Veď prečo vlastne práve toto chceš, dva Win na 1 HD? Keď tá W 7 zvláda to, čo treba?