Niečo za 1000 € +
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Niečo za 1000 € +
Jedna vec, ak ma problem dat ti 1000 EUR, myslis, ze nebude mat problem splacat tych 1000 EUR. Nieco ti zoberie, nebude to vediet splacat, tak mu to budu chciet zhabat. Ked silou mocou chces svoje prachy, nech ide do tych Pohotovost, ci co je to za blbost spolocnosti, nech si od nich vyberie 1000 EUR a da ti cash, ktory ti ma vratit a zvysok nech sa stara.
Tiež som rozmýšľal nad tým, že čo ak prestane splácať, či daná splátková spoločnosť nebude chcieť vrátiť tovar nazad. Otázne je, či budú mať právo vniknúť k nemu domov a zobrať si povedzme nejaké kreslá alebo neviem čo. Podľa mňa nie. Dlžník povie, že danú vec už nemá, predal ju, daroval.. a tak buď dá spoločnosti nejakú náhradu (pochybujem) alebo to potom prebehne súdnou cestou.. platobný rozkaz -> súd -> exekútor a ten ho zrieši.
-
javatar
Hardcore addict
mozno trepnem blbost ale nie su nahodou splatky riesene ako prenajom veci s dodatocnou zmenou majitela? cize kym nesplatis tak ti to vlastne nepatri....
-
p4ra
Redeemer
javatar, mas pravdu. Kym nie je splatena kompletna vec, tak ju nevlastnis. Je to vlastne, ako leasing na auto. Jedno a to iste.
Veď áno.. nevlastní to.. ale keď už tú vec ani nebude mať? Určite sa tieto spoločnosti stretli s prípadmi, že niekto si bral na splátky telefón, fotoaparát.. alebo niečo podobné.. a buď tú vec stratil, poškodil, ukradli mu ju... nemôže im nič vrátiť. Čiže buď im to zaplatí, alebo sa bude riešiť súdnou cestou. Niečo podobné by mohlo byť aj v jeho prípade. Kto sykymu dokáže, že si od niekoho zobral foťák? Kto ho bude u neho hľadať?
V živote som nič nebral na splátky, nikdy som nevidel takúto zmluvu, takže len špekulujem.
V živote som nič nebral na splátky, nikdy som nevidel takúto zmluvu, takže len špekulujem.
-
p4ra
Redeemer
Tam nastava tzv. teoria padajuceho hovna. Dame priklad: On teda povie tomu, ktory mu dlzi, nech mu kupi iPad. Dlznik mu ten iPad kupi na splatky, da mu ho. Prvu splatku zaplati, potom uz nie. Leasingova (uverova - jedno a to iste) spolocnost ho vyzve, aby uhradil dlzne sumy. On to neurobi. Oni na neho poslu exekutora. Exekutor pojde k nemu domov, a bude vymahat ten iPad naspat. On povie, ze ten iPad nema. Potom nastane, ze kde je. Povie, ze ho daroval. Exekutor pojde za nim, tam zase zacne, ze on mu to dal, co on ma s tym. Vtedy zacina obciansky spor atd...
To len tak v skratke. Je to normalny priebeh, ktory som nikdy v zivote nezazil, ale TV, ci internet su toho plne. Neviem teda, ci to stoji za to. Keby si necha vyplatit tych 1000 EUR s tym, ze ten dlznik si ich zoberie od napr. Pohotovosti, tak je v klude. Lebo keby za nim aj pridu, on staci ked povie, ze mu ich dlzil a takto vratil. A, ze ho nezaujima odkial ich mal.
To len tak v skratke. Je to normalny priebeh, ktory som nikdy v zivote nezazil, ale TV, ci internet su toho plne. Neviem teda, ci to stoji za to. Keby si necha vyplatit tych 1000 EUR s tym, ze ten dlznik si ich zoberie od napr. Pohotovosti, tak je v klude. Lebo keby za nim aj pridu, on staci ked povie, ze mu ich dlzil a takto vratil. A, ze ho nezaujima odkial ich mal.
nie, nenastane situácia že by zisťovali, kde ten iPad je. proste vyčíslia hodnotu toho iPadu a zoberú mu veci v tej hodnote čo má práve v byte - TV, chladničku, sporák...p4ra napísal:... Dlznik mu ten iPad kupi na splatky, da mu ho. Prvu splatku zaplati, potom uz nie. Leasingova (uverova - jedno a to iste) spolocnost ho vyzve, aby uhradil dlzne sumy. On to neurobi. Oni na neho poslu exekutora. Exekutor pojde k nemu domov, a bude vymahat ten iPad naspat. On povie, ze ten iPad nema. Potom nastane, ze kde je. ...
-
p4ra
Redeemer
Resp. ano, na tuto moznost som uplne zabudol, ale nevylucujem. Dik za opravu.
Presne tak, exekútor nebude tú vec hľadať, on si jednoducho preverí jeho majetkové pomery, účty v bankách, nejaké hmotné/nehmotné majetky, prípadne môže dotyčnému strhávať z výplaty. Ak dotyčný nič nevlastní, nemá žiadny majetok, žiadne účty, nepracuje.. exekútor má smolu... a s ním aj veriteľ. Samozrejme celá táto vec sa môže naťahovať niekoľko mesiacov až rokov....
Čiže radšej nech dlhuje exekútorovi akoby mal dlhovať sykymu.. (aspoň zo sykyho pohľadu)
Čiže radšej nech dlhuje exekútorovi akoby mal dlhovať sykymu.. (aspoň zo sykyho pohľadu)
A co si myslis, ako sa robia splatky?
Tiez je to trvaly prikaz na ucte, aspon ja som tak naposledy splacal daco v datarte..
Tiez je to trvaly prikaz na ucte, aspon ja som tak naposledy splacal daco v datarte..
okrem toho, ze ste totalne OT, riesite uplne nerealnu situaciu. aj keby ten dlznik povedal ze tu vec daroval, ako to dokaze? mozu prist maximalne za chalanom a spytat sa ho - on im povie ze o nicom nevie, zatial co bude ipad kludne drzat v ruke a smiat sa im do tvare, lebo to nemaju ako vymoct. x-krat som videl na ulici riesit takto podlznosti - fetaci, cigani, atp. to robia uplne bezne. ale samozrejme bude to posledna vec co si na splatky vezme, kedze to nema v plane splacat.
k teme: zober si daku bielu techniku co ti ulahci zivot - umyvacka riadu je celkom flex ak este nemas. pripadne daku hernu konzolu na odreagovanie ... 1000E by ti malo stacit na oboje. co sa mna tyka tak by som bral daku high-end audio sustavu...
k teme: zober si daku bielu techniku co ti ulahci zivot - umyvacka riadu je celkom flex ak este nemas. pripadne daku hernu konzolu na odreagovanie ... 1000E by ti malo stacit na oboje. co sa mna tyka tak by som bral daku high-end audio sustavu...
Mmartin napísal:A co si myslis, ako sa robia splatky?
áno ale ty si prinútený to platiť, keby si neplatil, vymáhali by to od teba, on neni k ničomu prinútený takže by to neplatil.
-
moosha
Darca
Spoteny Programator, ty najprv potrebujes obciansky aby si mohol daco splacat...Mmartin napísal:A co si myslis, ako sa robia splatky?