pitbullko:
Čas ukázal, že s týmito nech je po tvojom "ľuďmi" sa nedá jednať slušne ani po dobrom. To je proste fakt, ktorý ukázal čas. Slušný prístup a jednanie na nich neplatí. Snažia a snažili sa o to už niekoľké generácie a čas ukázal, že to nikam neviedlo ba práve naopak, situácia sa zhoršila. To je ďalší neodškriepiteľný fakt!
Čo aký čas ukázal ? Veď sa s nimi jedná úplne zle a veľký podiel na dnešnej situácii ma aj zle nastavený systém. Ich aktivita a terajší stav je aktívne podporovaný zákonmi.
Ty proste povyšuješ pár cigánov, ktorí normálne žijú a pracujú na niečo zvláštne, niečo extra. Medzi bielou rasou sa to ako to tu bolo už nespočetne veľakrát spomenuté považuje za samozrejmosť.
No za prvé definuj zdroj tých "pár" (už sme to tu raz riešili a nikto z vás mi tu nevedel poskytnúť relevantný zdroj na tých "pár") a za druhé: kde som takých považoval za niečo zvláštne ?
Ďalej to čo si menoval, ten stav: takéto charakteristiky pre akékoľvek sociálne slabé skupiny a vôbec to nemá žiadnu spojitosť s rasou či etnikom. Každá sociálne slabá skupina spĺňa isté charakteristiky, ktoré vyplývajú z toho ako žijú, nie z toho, akí sú.
kali520: Opakujem to hadam uz kazdu 20 stranu, cigansky problem sa efektivne da riesit iba komplexne s celym etnikom, rovnostari o tom pocut nechu a svojou zaslepenostou nevedia pochopit ze sa jedna o rasovy problem a nie problem nejakej kriminality alebo neprisposobovych vseobecne.
To je absolútny nezmysle, ktorý nemá nič spoločné s realitou. Nemôžeš riešiť takýto problém komplexne, lebo on sa jednoducho netýka všetkých cigánov. Môže sa to riešiť komplexne jedine tak, že s nejakou oblasťou alebo osadou: Luník IX či konkrétna problémová osada - tam sa to dá riešiť komplexne, lebo tam je tých neproblémových naozaj minimálne.
Scorpion90:
Suhlasim s tym ze Hughito, Ephramko a podobni maju klapky na ociach. Je to preto ze realneho cigana (ci ako to nazvat) v zivote nevideli, aj ked su uprimne hlboko presvedceni ze ano.
A aký je to "reálny" cigán ? Máš nejakú rasistickú definíciu, ktorú si si vytvoril ? Ja stretávam reálnych, živých, skutočných cigánov dennodenne.