dvd napalovačky dlho čitaju

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

dvd napalovačky dlho čitaju

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Čavko mam taky problem že mam dve DVD napalovačky jedna je ATA a druha SATA značy su NEC a ASUS velmi pomaly mi čitaju DVD čka aj napalané aj Originalne a niekedy mi ani nerozpoznaju Napalene DVD čo može byť problem skušal som vyčistit s čistiacim DVD ale nič nepomohlo a ani update firmwaru nepomohlo.
apple1
Expert
Expert

Re: dvd napalovačky dlho čitaju

Príspevok od používateľa apple1 »

pozri sa v akom rezime ti bezia. a otestuj rychlost z nero cd-dvd speed.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

odinstaluj ich zo systemu a restartuj PC, automaticky sa sami nainstaluju. Mne to tak pomohlo. Strasne pomaly mi napalovalo DVD -az 35-40 minut, pri kopirovani DVDcka to bolo 30 minut. Urobil som to tak a ficiii to ako ma.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

použiť tzv. čistiace cd - pekná blbosť. výsledný efekt býva najčastejšie rozhodenie geometrie hlavy.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

...isto jemné štetinky a kapalina na čistiacom CD/DVD odšrúbujú snímač a posunú ho /chi/. Dodaj štatistiky a spýtaj sa nielen predajcov na reklamácie pre toto "čudné" tvrdenie čistenia, ktoré s úspechochm používajú celosvetovo aj servisné služby. Ja úspešne cez desaťročie.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

keby som mal byť ironický, napíšem, že si si to poplietol so zubnou kefkou Lacalut.
a teraz - videl si už delikátne uloženie laseru v mechanike? a teraz si predstav tie dotyky "sofistikovaných" štetiniek na tomto. samotná kvapalina na prvej štetke pri rozbehnutí spindle motoru sa len sama rozoserie po okolí, nemá šancu vyčistiť optiku, niet pochýb. ak si čistil napríklad objektív fotoaparátu (manuálne) ethylpropanolom iste vieš aká je to práca a dáš mi za pravdu.
ak mechanika prestane čítať médiá, prípadne má chybovosť čítania vyššiu ako 10E11, je to dôvod na jej výmenu. servisy, ktoré robia toto pokútne čistenie, by som zaradil niekam do pridružených výrob JRD, prípadne do okruhu zúfalých kšeftárov.
a propos
pri dnešných cenách optických drive vyhadzovať peniaze za nejaký čistiaci set s výhľadom na úspešnosť operácie je
1/. bláznovstvo
2/. neznalosť
3/. enuziazmus
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nemám problém vyčistiť čočku nad lasserom aj po rozobratiu CD/DVD ručne, aj opraviť trimrom čítanie... aj opraviť vysúvanie šuflíka, pokiaľ to má zmysel. Alebo vymeniť vadnú SMD súčiastku. Pri dnešných cenách je ale práca nákladnejšia, ako nová mechanika. Takže iba ako koníčok, pri rekonštrukcii starého PC, alebo z kamarátstva. Nikdy som nemal problém s čistiacím CD, azda ide aj o jeho výrobcu.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Alfi, že?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Originálny obal žial nemám, a na čistiacom CD je písané "Laser Lens Cleaner", a zo strany čítacej sú 3 jemné štetečky /dovoz z USA/. A je tam aj doprovodná hudba. :) A mená mechanik CD/DVD - v podstate všetky na trhu, vrátane meničov ALPS /USA/ a meničov SCSI na 8 CD, všetko stále funkčné. Tie novšie nevydržia toľko, čo tie staršie. Mám ich dosť vadných aj v záručnej dobe, a nečistil som ich. Nebrala ich ani MB, takže chyba v elektronike. A odsávačku na IO Flatpack nemám k dispozícii. A keby aj - jednotlivý dovoz IO vyjde drahšie, ako celá CD/DVD.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

nezachádzaj do takýchto podrobností. živím sa tým tiež. no o toto autorovi pôvodnej otázky asi nešlo. mimochodom, keď zoberieš takú komplexnú opravu optiky, koľko za to účtuješ? povedzme že ti to trvá tak 2 hodiny. mne vychádza, že kúpa novej za cca 14-15€ je efektívnejší spôsob opravy.

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2011, 22:50)
ps
čo máš na mysli tým meničom SCSI?
ja mám v kompe jednu scsi yamahu - na kábli ako dev0.
je jasné, že každé scsi interface môže mať na spoločnom kábli 8 zariadení: dev0 - dev7.
k tomu lens cleaneru a trom jemným štetkám /US/ - no comment ...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Súhlas, oprava je nerentabilná a nerobím ju. Moje "služby" sú kamarátske, neinzerujem... a iba ak mám dobrý náhradný diel z vyradenej rovnakej CD/DVD, preto ich nevyhadzujem. Hlavne ale odchádzajú mechanické veci - plastové kolieska a hrebeň na vysúvanie CD/DVD...
Externý menič s rozhraním SCSI /8 CD ovládatelných SW alebo tlačítkami na bedni/ alebo interný ALPS /4CD/, takže ku adaptéru trebárs Adaptec, stačí najlacnejší ku multimédiám, PCI, tuším 1904 /po pameti/, alebo rad 24xx, pokiaľ sú aj HDD SCSI. A dá sa aj viac adaptérov SCSI... podľa počtu slotov a miesta v bedni, alebo externe. Takže až 255 zariadení.
Nie "štetky", to je iná kategória, také neprevádzkujem. :) A viem pochopiť alergiu na mechanické čistenie, ale sú tam jemné vlákienka ako ve fotoštetečkoch na optiku, a je to vlhký proces, nie na sucho.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

pri všetkej úcte, ešte som sa nestretol s nejakým vybehaným silonovým kolieskom, natož s remenicou, prípadne hrebeňom na vysúvanie tray.
ja ti neviem, ale mám v pc jednu scsi kartu, na ňu je možné dať 8 devices. o tom "meniči" som nič nepočul.

a zo strany čítacej sú 3 jemné štetečky - toto ako?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja už áno, občas to niekto mechanicky vypáči. Ľudia sú všakovakí, a deti...
Na 1 kartu 8 devices áno, ale kariet v PC podľa slotov, a aj prepojenia externé, používal som to. Ale nebýva to bežné, tak, ako 255 WI FI...

To čistiace CD odscanujem a priložím v jpg. Popisne - cca 3 cm od stredu a medzi nimi po cca 3 cm, odhadom, mám to v ruke. Je to velmi jemná vec a aj obal CD je ku tomu vyrobený.

Menič CD externý - MCD-1040 4x - 7 Disc CD-ROM Library, 19,5 x 10 x 32 cm, s vlastným interným zdrojom, prepínačom DIP ID, parity, terminátoru, Audio OUT RCA /vpredu stereo jack 3,5 s reguláciou hlasitosti/ a vzadu 2 x konektor SCSI pre to "seriové" prepojenie ďalšieho SCSI. Nebolo to lacné a nechal som doviezť z USA 1 kus, ako všetko, čo som tlačil na predaj /trebárs SCSI scanner SCORPIO s fotonástavcom za cca 35 000 v tej dobe, a aj teraz je rýchly, ale aj rozmerný, a na dnešnú dobu je 300 DPi 16 mil color málo /HP2C bol za cca 50 000/, alebo CD ROM so zvukovkou za cca 14 000 a nik iný to v tej dobe nemal...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

takže ext adaptér

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2011, 0:16)
no jo. skazi sú drahé zariadenia. v minulom pc som mal 4x scsi hdd 15600rpm. doteraz sa im nič ani len nepriblížilo
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Extrerné zariadenia SCSI mali vlastné adaptéry, dával som aj IO MEGA 1 GB alebo 100 MB SCSI, aj keď boli 100 MB aj na paralelný port, ešte to mám, ale nepoužívam, CD a DVD a USB kľuč je pohodlnejšie.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

preto som sa ťa pýtal, či nie si alfi z post.sk fóra ...

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2011, 0:21)
ja som posledne používal scsi compaq tape drive, kompresovaný formát pásiek boli 4GB. bola to zábava, dnes už táto kapacita passe. a kupovať 350 - 400 GB tapedrive by bol predsa len luxus v cene osobného vozu ...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Kto sa veľa pýta, "veľa" sa aj dozvie. A PF exituje, ide to netom rýchlosťou blesku... ja som technický typ, aj keď sa zaoberám viacerými odbormi. :) Ale prehlad o fórach mám, o rozličných, aj svetových.

SCSI TAPE drive aj so sadou pásov HP DDS-2 4/8 GB mám tiež... krásne malé. A aj tu velkú v 5,25 slote.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

SCSI TAPE drive aj so sadou pásov HP DDS-2 4/8 GB mám tiež...

no jo, ale co s tím? ve šroubárně? hehe
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Azda s tým urobím v pivnici dátový server, je toho škoda a dá sa to použiť, mám jeden dobrý COMPAQ aj s dvojitým zdrojom a SCSI II WIDE RAID na 8 HDD... / do bytu je to velké, cez 30 kilo, iba ak by som to venoval nejakej škole alebo múzeu, ako som školám už dával darčeky/
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

ale pri backup-e budeš meniť pásky ako divý, hehe
Napísať odpoveď